Wedstrijdverslagen 23/24-09-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – FC Veldegem
Eindstand: 3-2

Na het nipte 2-1 verlies van vorige week op het veld van KEG Gistel, waren de mannen van Geert Decoene terug aan het feest en behaalden een mooie 3-2 overwinning tegen FC Veldegem, na een goede 1ste helft en een veel, veel mindere 2de helft. Toch een mooie 6 op 9 voor onze beloften, nu volgend WE hopelijk ook puntengewin voor de verplaatsing naar VV Koekelare.

Speelden voor KRC: Gert dawyndt, Han Dewinter, Julien Dever Tim Schelfhout, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Jordy Schoolaert, Yoni Declerck, Mustafa Awad, Bert Verdonck, Wesley Butaye, Jens Dewulf, Yannis Navarro, Jarich Tyvaert.

 

1ste Elftal
VP Gits - KRC De Panne
Eindstand: 0-2 (0-1)

Na de deugddoende eerste overwinning van vorige speeldag thuis tegen WS Houthulst, hoopte iedereen natuurlijk dat KRC terug een driepunter zou behalen op verplaatsing naar promovendus VP Gits. KRC zonder de geel geschorste Arnauld Mulisa Kalisa, rood geschorste Jensi Callewaert en de gekwetste Sebastien Schrefheere. Alexandre Protin startte uit voorzorg op de bank met een kneuzing aan de enkel na de wedstrijd van vorige week. 1ste basisplaats voor Nordin Coppenolle, Carrein Jeremy was terug van op reis, voor de 1ste maal op de bank ook Julien Dever en Wesley Butaye. Schitterende start van KRC want na 2’ staat het reeds 0-1. Corner op rechts, bal terug bij Ferre met een strakke voorzet en het is Christopher Verbeke die binnentrapt. 3’ Kevin Berteaux centraal door het midden naar doel, maar de bal wordt nog in extremis in hoekschop getrapt. 15’ terug een domme fout van Ludo Lecat in de 16, duidelijke strafschop maar doelman Diego bewijst terug zijn grote waarde voor KRC en houdt de 11-meter van mooi uit zijn doel. 20’ mooie aanval over rechts, mooie 1-2 tussen Nordin en Ludo, Ludo zet mooi voor naar de 2de paal waar Christopher echter zijn kopbal kraakt. 23’ aanval over links, voorzet aan de 2de paal, Ferre met een mooie actie maar hij wordt afgeblokt door de bezoekende keeper. De thuisploeg poogt wel druk te zetten, veelal met de lange bal vooruit maar doelman Diego wordt nauwelijks aan het werk gesteld. KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle en gaat met een 0-1 voorsprong de rust in.

53’ voorzet voor doel, Christopher trapt op doel, mooi gekruist maar thuiskeeper Vandewiele Kevin gaat goed plat. 55’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg dat juist naast gaat. Wedstrijd kabbelt rustig verder, weinig goed voetbal tegen een thuisploeg die wel wil maar niet kan. 83’ is het Christopher di Wesley diep steekt, alleen op doel af maar zijn schot springt via de paal terug het veld in. 86’ mooie individuele actie van de ingevallen Alexandre Protin en hij schiet beheerst de 0-2 op het scorebord. 88’ al dan niet buitenspel van de thuisploeg, scheidsrechter Fockedey Jonas laat verder spelen, mooie voorzet, inkomende speler kan juist niet bij de bal om binnen te tikken, zodat doelman Diego voor de 1ste maal van het seizoen met een clean sheet terug naar De Panne kan. Verdiende overwinning voor een efficiënt KRC, dat zonder echt goed te spelen de thuisploeg gemakkelijk in bedwang hield. Volgende week zal het wel wat moeilijker worden met de

komst van TSC Proven, ex-club van T1 Chris Plaisier, dat zeker zijn puntentotaal wat zal willen aandikken. Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Carrein Jeremy, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle, Dorné Wouter (86’Zouber Halim), Dumon Stijn, Verbeke Christopher(1), Coppenolle Nordin (74’Alexandre Protin(1)), Berteaux Kevin (55’Wesley Butaye),Verdonck Ferre. Dever Julien bleef op de bank. Er was geel voor Nordin Coppenolle en Wouter Dorné, beiden voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KVVC IP U14 – RC Harelbeke 2-7
Wevelgem City -KVVC IP U15 1-0
FC Varsenare - KVVC IP U16 4-2
RC Harelbeke - KVVC IP U17 7-1
GU 15 KRC – SP Keiem 2-5
GU17 KRC – WS Adinkerke 2-0

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 30 september
9uur30: IP U12A – Izegem-Ingelmunster A
9uur30: IP U12B - Izegem-Ingelmunster B
10uur: KSV Diksmuide – GU17 KRC
11uur: IP U13 A – Wevelgem City A
11uur: IP U13 B – Wevelgem City B
13uur45: WS Adinkerke – GU15 KRC

Zondag 1 oktober
15uur: 1ste elftal KRC – TSC Proven

Vrijdag 6 oktober:
20uur: beloften KRC – SK Snaaskerke

Zaterdag 7 oktober:
9uur30: IP U 10- SCT Menen
9uur30: IP U 11 – Izegem-Ingelmunster
11uur: IP U12 A – VK Westhoek A
11uur: IP U 12 B – VK Westhoek B
14uur30: GU15 KRC – SV Diksmuide
14uur30: GU 17 KRC – VVG Alveringem
19uur: Merkem Sport – 1ste elftal KR