Wedstrijdverslagen 28/29-10-2017

Bijzondere Reserven
KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 0-1

De KRC-beloften blijven het uitstekend doen en wonnen nu ook met het kleinste verschil de derby op het kunstgrasveld van KSV Nieuwpoort. Daardoor blijven onze beloften op de 2de plaats in het klassement op 3 puntjes van leider KFC Heist, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Zaterdagnamiddag wacht een niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen Eendracht De Haan.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Tyvaert Jarich, Desaever Nils, Schelfhout Tim, Dawyndt Dries, Blomme Harm, Dewinter Han, Declerck Yoni, Spinnewyn Yorick, Verdonck Bert, Butaye Wesley, Dewulf jens, Awad Mustafa, Schoolaert Jordy.

Er was geel voor Schoolaert Jordy en Awad Mustafa

 

1ste Elftal

KRC De Panne - KSV Veurne

Eindstand: 2-2 (0-0)

Op zaterdagavond stond voor velen de match van het jaar op het programma, de thuisderby tegen KSV Veurne, meestal beladen wedstrijden en ook deze keer was het niet anders.

KRC, zonder de geel geschorste Wouter Dorné en zonder Arnaud Mulisa Kalisa, te veel last tijdens de opwarming, stond dus voor een zeer zware opdracht tegen KSV Veurne dat zichzelf al voor de competitie uitgeroepen had als titelkandidaat en waar promotie een must is. Erg hoge ambities dus bij KSV dat zich ook serieus versterkt had met enkele aanwinsten die in 3de provinciale serieus onder hun niveau lopen te voetballen, tegen de nuchtere ambities van KRC om een plaatsje in de eindronde te halen.

Veel volk aanwezig, een gezellig sfeertje en het was scheidsrechter Timon Hillewaere die de wedstrijd op gang floot. Rustig begin van de wedstrijd, geen al te hoog tempo maar het balbezit voor de bezoekers die er echter aanvallend weinig van maakten. Pas in de 26’ het eerste doelgevaar met een corner voor de bezoekers op links, geharrewar voor doel, kopstoot maar doelman Diego gaat goed plat. 29’ mooie individuele van Alexandre Protin, maar te veel volk rond hem en de bal wordt in corner getrapt. 31’ dom balverlies van Julien Dever achteraan, bal wordt zomaar afgegeven aan Nils Sarrazyn die van ver op doel trapt maar zijn schot belandt gelukkig tegen de deklat.

Ruststand 0-0, na een weinig hoogstaande 1ste helft. KRC start wat gretiger aan de 2de helft en in de 52’ wordt een trekfout op Christopher Verbeke door de goed opgestelde scheids bestraft met en strafschop, feilloos omgezet door Jelle Wils. KRC nu duidelijk beter in de wedstrijd en in de 55’ een mooie actie van Halim op links, mooie voorzet en het is de inlopende Christopher Verbeke die net een voet te kort komt om de bal binnen te tikken. 60’ kantelpunt van de wedstrijd als Ludovic Lecat een erg lichte 2de gele kaart krijgt waardoor KRC met 10 komt te staan. 61’ al een snelle aanval over links van de bezoekers, voorzet naar de 2de paal waar Nils Sarrazyn de bal tegen de buitenkant van de kruising trapt. 63’ terug een actie over links, bal geraakt niet weg achteraan bij KRC, schot van Diego Fieuw, nog aangeraakt met de vingertoppen door doelman Diego, maar de bal rolt toch tergend traag tot net achter de doellijn binnen, 1-1, het wordt nog en moeilijk matcheinde voor KRC!!!! KRC moet met 10 man inderdaad achteruitkruipen en in de 66’ terug Veurns doelgevaar, een vrije trap op links, Styn Goossens kan op doel koppen maar terug en redding van doelman Diego. 69’ lange trap vooruit van Veurne, de ver uit zijn doel gekomen Diego mist zijn interceptie maar gelukkig wordt de fase afgefloten voor buitenspel. 73’ toch nog eens KRC met een vrije trap van Protin op links, kopstoot van Christopher maar zijn poging ging net naast de paal buiten. 84’ Jelle mist zijn interceptie waardoor Nicolas een overtreding met begaan in de 16, strafschop omgezet door Nils Sarrazyn, 1-2 voor Veurne en iedereen denkt natuurlijk dat de wedstrijd gespeeld is. KRC zet toch nog alles op alles, veel volk naar voren en in de 86’ actie van Protin op rechts, in plaats van nog af te leggen kiest hij iom zelf te trappen maar de bal gaat in het zijnet. KRC blijft grote risico’s nemen, doelman Diego mengt zich ook in de aanval en dat wordt bijna afgestraft. Nadat een lange bal vooruit nog in buitenspel wordt aangenomen en de scheids toch laat verder spelen, wordt de voorzet dan uiteindelijk toch afgefloten voor duidelijk buitenspel, wat natuurlijk door alles wat Veurne was betwist werd, maar toch meer dan duidelijk was. En wat niemand noch verwachtte gebeurde toch nog in de extratijd, een wanhoopsoffensief van KRC, geharrewar in de 16, Jordy gaat neer in de 16 en terug is het de goed opgestelde scheidsrechter Timon Hillewaere die zijn verantwoordelijkheid neemt en voor strafschop fluit voor KRC, het is Christopher Verbeke die zich achter de bal plaatst en de strafschop omzet, 2-2 meteen ook de eindstand. Zeker geen grote wedstrijd, wel veel spanning en KRC kreeg misschien wel meer dan het verdiende met dit gelijke spel, alhoewel de bezoekers KRC ook maar onder druk konden zetten nadat er met 10 moest verder gevoetbald werden.

De bezoekers toonden zich na de wedstrijd terug van hun kleinste kant, zeker geen topploeg waardig. Steeds grote euforie bij Veurne bij een overwinning, maar bij puntenverlies blinken ze zeker uit in onsportiviteit. Tumult in de ruimte voor de kleedkamers, schade aan de binnenverlichting, veel frustratie en geroep, geen ploegafgevaardigde aanwezig voor het aftekenen van het wedstrijdblad, geen Veurnse spelers in de KRC-kantine….. Wat kan men toch klein zijn na een nederlaag!!!!! Natuurlijk blijven de vedetten van Veurne serieus gefrustreerd achter na terug maar een gelijkspel tegen De Panne, dat er met zijn boerenploegje toch maar in slaagt van de laatste 7 confrontaties tegen Veurne er 5 tegen te winnen en 2 maal gelijk te spelen. KRC dus de morele winnaar van de derby, maar met een gelijkspel toch maar aan een matige reeks van 2 op 9 bezig. Volgende week wacht een verplaatsing naar staartploeg NSVD Handzame, dus terug tegen een zogenaamd mindere ploeg en het is tegen dergelijke ploegen dat KRC veel te veel punten laat liggen. Natuurlijk zijn Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Christopher Verbeke en Jeremy Carrein geschorst voor deze wedstrijd, puzzelwerk aan de winkel dus voor trainers Chris Plaisier en Geert Decoene !!! Het zal aan de vervangers zijn om te tonen dat ze ook hun plaats in de basis verdienen.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Zouber Halim, Dumon Stijn, Verbeke Christopher (1), Protin Alexandre, Coppenolle Nordin (76’Jeremy Carrein), Wils Jelle (1) (86’Wesley Butaye), Callewaert Jensi (80’Jordy Schoolaert), Julien Dever.

Er was geel voor Platteeuw Nicolas, Christopher Verbeke, Callewaert Jensi, Carrein Jeremy en rood door 2x geel voor Ludovic Lecat.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
SV Wevelgem City – IPU14 KVVC 1-4
IP U 15 KVVC - Torhout 1992KM 1-5
IP U16 KVVC - SC Toekomst Menen 10-1
IP U17 KVVC – KFC Varsenare 4-3
GU 15 KRC – KSV Nieuwpoort 10-1
GU17 KRC bye

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 4 november:
9uur30: GU17 KRC – SP Keiem
10uur: IPU13 A KVVC – RC Harelbeke
10uur: IPU13B KVVC – RC Harelbeke
11uur: VK Westhoek – IPU10 KVVC
11uur: VK Westhoek – IP U11 KVVC
11uur: RC Harelbeke – IP U12A KVVC
15uur: beloften KRC – Eendracht De Haan

Zondag 5 november:
14uur30: NSVD Handzame – 1ste elftal KRC