Verslag 03-04/11 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
VC Ichtegem - KRC De Panne
Eindstand: 8-1

Onze kleinste Ratjes speelden opnieuw tegen een tegenstander die zeker niet veel beter was dan henzelf, maar opnieuw lukte scoren toch zo moeilijk. De tegenstanders scoorden natuurlijk met hun ogen dicht. Maar na een mooie combinatie kon Matthias toch de meer dan verdiende eerredder binnen tikken. Onze jonge ploeg presteert week na week beter en wordt niet meer afgestraft met zeer zware cijfers.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Bert Deflo, Ben Dewinter, Seppe Joossens, Flor Van Dessel, Sacha Moors en Matthias Wullepit.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 5-0 Forfait

Onze 2de duiveltjesploeg had af te rekenen met veel vakantiegangers en daardoor moest jammer genoeg forfait gegeven worden tegen VC Ichtegem. Gelukkig begint het schooljaar nu opnieuw zodat de kleintjes weer aan voetballen toe kunnen komen.

2de jaars duiveltjes Reeks B
SV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 15-1

Onze ratjes waren enkele maatjes te klein voor de thuisploeg.Wat ze ook probeerden, niets lukte tegen de sterke thuisploeg. Toch zagen we een goed spelende Rimski, maar hij kon ook niet verhinderen dat de thuisploeg een massa doelpunten kond scoren. Hopelijk zien we een volgende week een beter KRC tegen SC Lombardsijde.
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Rottiers Rimski, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Costa Matondo, Dezeure Stijn, Blanckaert Alec.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - KSV Koekelare
Eindstand: 12 -1

Op deze zonnige zaterdagochtend speelde KRC een sterke wedstrijd tegen Koekelare. Ondanks dat onze ratjes maar juist met 8 spelers waren en dus geen bankzitters hadden, ging iedereen er vanaf het eerste fluitsignaal er 100% voor. Toch speelden we in de 1ste helft te slordig en lieten teveel kansen onbenut om een grotere voorsprong uit te bouwen, ruststand maar 3-1. Na de pauze kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas, onze jongens voetbalden constant op de helft van de tegenstander en kregen de ene kans na de andere.
Uit talrijke doelkansen konden onze blauwzwartjes nog 9x de netten doen trillen en zo de eindstand op 12-1 vastleggen! Een oververdiende zege voor onze ratjes die thuis nog altijd onverslagen zijn!
Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Han Dewinter, Kjell Wullepit, James Bigot, Ward Dochy, Dries D'Alleine, Arthur Louagie en Kenneth Tallieu.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
WSC Lauwe - Coxyde
Eindstand: 3-0

Met een bang hartje en met slechts 12 spelers trokken onze U13 naar ongeslagen leider Lauwe. Onze jongens kwamen al vroeg op achterstand, in de zevende minuut en na een onoplettendheid van doelman Diego kwam de thuisploeg op voorsprong. Lauwe was het meest in balbezit, maar echt onder lagen onze miniemen niet. De tegenstander werd goed opgevangen en kreeg nauwelijks kansen, aan de rust was de stand nog steeds 1-0 In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met veel middenveldvoetbal en weinig uitgespeelde kansen. Maar tien miniemen voor tijd viel dan voor de thuisploeg de 2-0 uit de lucht en net voor tijd kon de thuisploeg de overdreven 3-0 eindstand op het bord zetten. Terug een goede prestatie voor onze U13's die jammer genoeg beschikken over een te beperkte kern om ook in dergelijke matchen een resultaat te kunnen neerzetten. Ook een goede prestatie van U12 Yelle Neudt die op de linksachter een sterke wedstrijd speelde.

Speelden voor U13: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Van Dessel Glen, Crevits Arne, Neudt Yelle, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jens, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Van Den Ouden Denzell, Vanhoutte Lander.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
KRC De Panne - SK Spermalie
Eindstand: 4-0

De topper van het weekend kon niet beter beginnen voor KRC. Pas afgetrapt of Michael Willaert werd al diep gestuurd en werkte heel koelbloedig af, 1-0. Jammer genoeg verloor KRC dan wat de controle op het middenveld en kon Spermalie enkele malen goed dreigen maar een attente verdediging met Jordy en Gianni en een beresterke doelman Bradley hielden stand. Ruststand 1-0.In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Spermalie dat dreigde en KRC dat achter de feiten aanliep, tot Michael zijn duivels ontbond en op een diefje toch tweemaal prachtig kon scoren 3-0 en Spermalie geveld. Tot slot kon Thibault nog een voorzet van Michael binnenduwen en de 4-0 eindstand vastleggen. Goede overwinning en zo houd KRC de tweede stek vast. Proficiat knapen.
Speelden voor KRC: Speelden: Bradley Geryl, Gianni Callewaert, Dries Schoolaert, Dominique Vandenabeele, Billy Paelinck, Michael Willaert(3), Kevin Cominu, Axel & Egon Dirix, Thibault Vermeylen(1) & Jordy Dewulf.

Eindstand: 12-0

Onze reserven herpakten zich na de nederlaag van vorige week en stuurden Westende A kansloos naar huis. Door de kwetsuur van Frederiek Lestaeghe en de reis van Tim en Tom Tourney, en Seba en Peter niet op de afspraak, waren onze reserven slechts met 12 spelers en was het de eerste helft was het nog wat zoeken, hoofdzakelijke voor de meesten met de lange Walpurgisnacht achter de boeg. Na 25 minuten stonden de bordjes echter al 2-0 met 2 doelpunten van Gilles, na assists van Fredje en Andy. Toen vielen Gilles en Dries gelijktijdig uit met een verrekking, Jan nam één van de plaatsen in zodat het resterende uur moest afgewerkt worden met maar 10 spelers. Op het halfuur zette Jeffrey de 3-0 op het bord na een afgeweerd schot van Fredje Courbot. Daarna was de concentratie even weg bij onze jongens en moest doelman Miguel een 2-tal keren tussenkomen om de 0 op het bord te houden. Ruststand 3-0. De rust deed onze jongens blijkbaar goed, want in de 2de helft stond er maar 1 ploeg meer op het veld, Westende werd volledig overspeeld en kreeg de bal nauwelijks nog over de middenlijn. De bezoekende doelman mocht zich nog 9x omdraaien zodat uiteindelijk een 12-0 eindstand op het scorebord stond. Positief was ook dat gans de ploeg mooi collectief bleef voetballen en dat nooit individueel succes gezocht werd. Volgende week wordt het een heel wat moeilijker opdracht op het veld van 3de geklasseerde Snaaskerke.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte(25'Jan Verweirder), Martin Winnock(1), Sven Dewitte(1), Björn Lemiere, Jeremy Carrein(1), Andy Schoolaert, Jeffrey Schoolaert(2), Klaas Dekeyser(1), Gilles Veranneman(2), Fredje Courbot(4).

KRC De Panne - SC Lombardsijde
Eindstand: 1-1

Tegen het bovenaan geklasseerde Lombardsijde speelden onze oudste Ratjes een meer dan verdienstelijke wedstrijd. KRC begon sterk met al in de 2' een afstandschot van Ruben pal op de doelman, 5' een voorzet van Steve Six maar schot jammer genoeg gemist door Steven Verstraete.10' een ongelukkig ontzetten van laatste man Kevin, gelukkig net niet afgewerkt door Lombardsijde. Even later schiet Ruben nog eens naast en gaat een schot van Lombardsijde over na slap ontzetten. Op het kwartier een schot van Steve Thieren op de doelman na een voorzet van Bert Joye, hier zat zeker meer in. Daarna komt Lombardsijde beter in de match en moet doelman Tim in 2x een schot uit zijn linkerbenedenhoek halen, een schot gaat even later net naast en in de 22' komt KRC goed weg als Pascal Mares na een individuele actie op links de buitenkant paal treft. 25' een mooie actie van Philippe Mahieux op links die de bal achteruit legt maar niemand is jammer genoeg gevolgd. Daarna kabbelt de wedstrijd rustig verder en valt er tot aan de rust enkel nog in de 40' een afstandschot van Bert Joye dat boven de dwarslat buitengaat. Ruststand 0-0.
De 2de helft begint met veel middenveldspel. In de 53' passeert een voorzet van op rechts van Mahieux voor het doel zonder dat er iemand zijn voet kan tegen zetten. Koude douche in de 55' als Pascal Mares met een afstandschot van buiten de rechthoek de 0-1 op het bord kan zetten. KRC even van slag, maar onze jongens blijven niet bij de pakken zitten. Kort erop een schot van Ronny Dewinter, duidelijk tegen de arm van een Lombardsijdeverdediger maar scheidsrechter Bart Teerlynck laat doorspelen. 15' een schot van Bert Joye een metertje boven deklat. Daarna verloopt de wedstrijd terug hoofdzakelijk op het middenveld zonder dat de doelmannen op de proef gesteld worden. Een beetje onverwacht stelt Ronny Dewinter in de 70' gelijk, wanneer hij een voorzet van de ingevallen Fredje Courbot kan binnentikken, een meer dan verdiende gelijkmaker. Even later moet de Lombardsijde doelman in 2 keer een vrije trap van Philippe Mahieux stoppen. Even later kopt kapitein Angelo storm een voorzet van op links net naast het eigen doel buiten. In de 78' krijgt Steve Thieren een unieke kans om de 2-1 op het bord te zetten als hij alleen voor de doelman komt, zijn schot mist echter genoeg kracht om in het doel te geraken en kan nog voor de lijn weggewerkt worden. Buiten nog een vrije trap van Philippe Mahieux op de doelman, valt er voor de rest niets meer te noteren en eindigt de wedstrijd op een billijk gelijkspel na een goede wedstrijd van onze jongens.
Geel was er voor Ronny Dewinter en Angelo Storm die daardoor de verplaatsing naar Nieuwkapelle missen. Voor Fredrik Lecointre was het slechts zijn 2de gele kaart.
Volgende week wordt het knokken op verplaatsing tegen het thuis steeds sterk spelende Nieuwkapelle, maar met de ingesteldheid waarmee vandaag gespeeld werd moet dit zeker resultaat kunnen opbrengen.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Kevin Soutaer, Steve Six(60'Christophe Christiaens), Ronny Dewinter, Bert Joye(75' Andy Schoolaert), Ruben Hoorne, Steve Thieren, Philippe Mahieux, Steven Verstraete(60' Frederiek Courbot). Reservedoelman Tony Coutereel bleef op de bank.