Verslag 01-02/12 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - SV Veurne
Eindstand: 0-10

Door een aantal afwezigen fel verzwakt moesten onze jonge duiveltjes aantreden tegen het sterke Veurne dat duidelijk fysisch en technisch beter werd. Toch speelden onze ratjes een verdienstelijke wedstrijd en werd het via een 0-4 russtand een 0-10 nederlaag, na en wedstrijd waarin iedereen toch terug zijn uiterste best deed. Een goede prestatie van doelman Sander die zich tot het uiterste weerde in zijn doel.

Speelden voor KRC: Sander Dekien, Sacha Moors, Flor Van Dessel, Arne Van Huele, Wout Vanbesien en Lander Vanbesien.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Door het algemeen forfait van SV Veurne moesten onze kleinste duiveltjes niet aan de slag tijdens het weekend

2de jaars duiveltjes Reeks B
VV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 10-2

Vanaf de eerste minuut zagen we twee aanvallende ploegen op het veld. Maar het scoren blijf toch zo moeilijk bij onze ratjes en zo zagen we de scherper afwerkende thuisploeg uitlopen tot 5-0; maar toch speelden onze ratjes goed mee. In de tweede helft bleven onze ratjes goed meespelen en kregen nu ook meer kansen, maar telkens zat er een voet of been in de weg. Toch kon Stijn 2 maal scoren, zodat de eindstand uiteindelijk een fel overdreven 10-2 nederlaag werd.

Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin, Rottiers Rimski, Dezeure Stijn, Dewinter Ben, Blanckaert Alec.

2de jaars pré-miniemen
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 3-5

Vanaf het 1ste fluitsignaal zagen we 2 ploegen die voluit voor de aanval gingen en dat resulteerde in een echt spektakelstuk. De thuisploeg kon de score openen maar de ratjes trokken een paar minuten later de stand terug in evenwicht,1-1. Daarna ging het spel snel op-en neer, maar was het De Panne die met een 2-3 voorsprong de pauze inging. Lombardsijde kwam in het begin van de 2de helft opnieuw langszij,3-3. Beide ploegen kregen nog kansen maar de blauw-zwarten speelden een sterk laatst kwartier en werden beloond met nog 2 goals en namen zo de zege huiswaarts mee, eindstand 3-5.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Jari Demunck, Han Dewinter, Tom Deblonde, James Bigot, Shaun Eerebout, Ward Dochy, Arthur Louagie en Kenneth Tallieu.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - FC Izegem
Eindstand: 2-1

Onze U13 wilden vandaag zo graag hun eerste thuisoverwinning behalen tegen het laatste geklasseerde Izegem. Dat het niet gemakkelijk zou worden, werd al vlug duidelijk. De bezoekers speelden goed mee en na zeven minuten kwamen ze op voorsprong na een fout in de plaatselijke verdediging. Een tactische wissel met ook Maxime die het veld opgestuurd werd en dadelijk zagen we een betere thuisploeg. Onze jongens kwamen nu beter in de match en Jens kreeg een eerste mooie kans maar besloot naast. Enkele ogenblikken later kreeg Jens terug de bal en mocht alleen op doel afgaan, nu miste hij niet en schoof de bal door de benen van de doelman en bracht de bordjes zo in evenwicht, 1-1 was ook de russtand na een eerder matige helft van onze jongens. In de tweede helft werden onze U13 duidelijk de betere ploeg maar scoren blijft toch zo moeilijk. Halfweg de tweede helft ging Maxime aan de haal maar zag zijn bal gekeerd door de doelman, de goed gevolgde Denzell kon de bal meepikken en toch scoren en de 2 - 1 op het bord zetten. Onze miniemen kregen nog enkele kansen, maar door soms te individualistisch spel konden de kansen niet verzilverd worden.Toch een verdiende maar moeizame overwinning, hopelijk een opsteker voor de zware verplaatsing naar Diksmuide voor de boeg waartegen thuis met 0-8 verloren werd.

Speelden voor KVV Coxyde: Cambier Diego, Gruwé Brolin Vandessel Glenn, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jens, Schoolaert Jordy, Degrieck Axel Van Den Ouden Denzell, Vanbelleghem Maxime Ost Quentin, Dever Julien.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
SV Bredene - KRC De Panne
Deze geplande oefenwedstrijd ging niet door voor onze knapen gezien er te veel afwezigen waren om een volwaardige ploeg op te kunnen stellen, zodat noodgedwongen forfait moest gegeven worden.

WS Bulskamp - KRC De Panne

Onze reserven behaalden een meer dan verdiende overwinning op het veld van Bulskamp, vooral na een sterke 1ste helft waarin goed gevoetbald werd. In winterse omstandigheden, wind, veel regen en een vettige grasmat werd afgetrapt en grepen onze reserven dadelijk de controle over de wedstrijd. Na 10' stond de 0-1 op het bord nadat een schot van Jeremy Carrein afgeweerd werd d oor de doelman maar een goed gevolgde Christophe Christiaens kon binnentikken. 16' bijna 0-2 maar Tom alleen voor de doelman besluit naast na een mooie pas van gelegenheidskapitein Jeffrey Schoolaert. 25' toch 0-2 nadat een schot van Jan Verweirder gewerd wordt maar Frederiek Lestaeghe toch mooi kon binnenleggen. Even later match gespeeld, 0-3 met het 2de doelpunt van Christophe na en mooie pas van Tom Torney.0-3 was ook de ruststand. In een overbodige 2de helft met heel wat minder goed voetbal op een weliswaar zware grasmat komt WSB in de 53' op 1-3 na slap ontzetten in de KRC-verdediging. In de 70' wordt het 1-4 na een strafschopfout op de ondertussen ingevallen Laurens, strafschop mooi afgewerkt door doelman Miguel. 74' 1-5 als een sterk spelende Martin Winnock alleen in de diepte gestuurd wordt door Sven Dewitte en mooi kan binnentikken. Daarna concentratie weg bij onze Ratjes was WSB toelaat om nog tot 3-5 te milderen via een snelle mooi uitgevoerde tegenaanval en een omgezette strafschop na een fout in de 16 door doelman Miguel. 3 punten binnen voor onze reserven die hierdoor mooi bovenaan in het klassement blijven staan.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tim Torney, Jeffrey Schoolaert, Sven Dewitte, Martin Winnock, Jeremy Carrein, Frederiek Lestaeghe(45' Levy Geens), Tom Torney(60'Laurens Deconinck), Christophe Christiaens, Jan Verweirder, Klaas Dekeyser(45' Jensi Sunardi).

KRC De Panne - Eendracht Jonkershove
Eindstand: 2-0

Na de wanprestatie van vorige week op het veld van Snaaskerke, hadden onze oudste Ratjes zeker iets recht te zetten thuis tegen het sterke Jonkershove.
Gestart met 1 minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de heer Burgemeester Willy Vanheste werd afgetrapt in winterse omstandigheden. Windstoten, regenbuien en een zompig maar toch goed bespeelbaar veld waren geen ideale omstandigheden voor een goede wedstrijd. Door de gele schorsingen van Dries Decorte, Frederiek Lecointre en Steve Thieren kregen Sebastien Verfaillie en Frederiek Courbot hun eerste basisplaats van het seizoen. In de 7' het eerste doelgevaar als een schot van Ruben Hoorne gelost wordt door de doelman en de goed gevolgde Frederiek Courbot jammer genoeg op de keeper kopt. 20' het 1ste gevaar van Jonkershove, gelukkig wordt de voorzet voorlangs gegeven in plaats van zelf af te werken. In de 23', a een mooie actie van Bert Joye een schot van Ronny Dewinter op doel dat jammer genoeg in corner afwijkt. Op het halfuur een mooi doorsteekpas van Andy Schoolaert naar Bert Joye die op de doelman besluit.32' actie van Philippe Mahieux op rechts, bal komt bij Ronny Dewinter die op doel besluit maar redding van de doelman. Op de 33' wordt het toch 1-0 met een lichtjes afgeweken verre trap van Bert Joye na een corner van op links van Mahieux. 35' kopt Sebastien Verfaillie een vrije trap van Jonkershove boven zijn eigen doellat buiten. 37' een actie van Bert op links, voorzet achteruit naar Frederiek Courbot die lichtjes gehinderd wordt en niet kan binnentikken, een strafschop was hier zeker aanvaardbaar. Even later gaat een grondscherend schot van Fredje Courbot net naast, zodat de rust bereikt wordt met een 1-0 voorsprong, eigenlijk te weinig met de gekregen kansen. Jonkershove komt scherp uit de kleedkamers en in de 3' heeft KRC geluk als een dwarrelbal in dezelfde fase 2 maal tegen de lat terechtkomt, even later moet doelman Tim ook nog met een mooie parade uitpakken om een ver schot te pakken. Maar in de 7' staat het 2-0 met een prachtig doelpunt van Fredje Courbot die praktisch uit stand van kort buiten het strafschopgebied de bal mooi plaatst in de rechterbenedenhoek. Even later een schot van Jonkershove maar doelman Tim is terug bij de pinken. Daarna verwatert het spelbeeld, mede door de hinderende wind die de bal rare capriolen laat maken. Beide doelmannen dienen nog enkele malen gepast tussen te komen, maar het is vooral KRC dat nalaat op het einde van de wedstrijd om de voorsprong uit te bouwen als enkele snelle counters te haastig uitgespeeld worden. Bij het eindsignaal grote ontlading bij onze Ratjes die eindelijk eens loon naar werken kregen en zo eindelijk hun eerste thuisoverwinning van het seizoen behaalden. Hopelijk kan deze overwinning volgende week nu nog eens herhaald worden op het veld van Lombardsijde zodat eindelijk eens een, stap vooruit kan gezet worden in het klassement.
Er was geel voor Angelo Storm( tijdswinst) en Ronny Dewinter(protest)

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Sebastien Verfaillie, Angelo Storm, Kevin Soutaer, Ruben Hoorne(65'Peter Debuck), Andy Schoolaert, Steve Six, Ronny Dewinter, Bert Joye(1)(92'Sven Dewitte), Philippe Mahieux, Frederiek Courbot(1)(82' Jeffrey Schoolaert).
Reservedoelman Tim Coutereel bleef op de bank.