Verslag 10-11/05 2008

1ste jaars duiveltjes KRC

Tornooi Hoger Op Oostende
Onze 1ste jaars geraakten door het mooie weer en Moederdag slechts aan 5 moedige spelers en ouders om aan te treden op het tornooi van HO Oostende. Trainer Sander stond met zijn erg jonge ploeg tegen veel oudere tegenstanders en onze Ratjes moesten dan ook de wet van de sterkste ondergaan. Toch proficiat aan de ratjes die wel op de afspraak waren om hun club te vertegenwoordigen. Een voorbeeld voor velen.
Zeebrugge- KRC 6-0
FC Eke - KRC 12-0
VGO - KRC 8-0
VC Ichtegem - KRC 0-3
Hoger op Oostende - KRC 7-0

Speelden mee voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Lander Vanbesien, Wout Vanbesien, Sacha Moors en Nick Callewaert.

 

2de jaars duiveltjes KRC

Tornooi SV Bredene
Onze 2de jaars ratjes hebben een goed tornooi achter de rug . Met behulp van twee duiveltjes uit Koksijde kregen onze ratjes toch een ploeg samen om deel te nemen aan het tornooi. In hun eerste partij speelden onze ratjes tegen Steenbrugge en moesten nipt, na een sterke partij, de duimen leggen met 5-4. In de tweede match moesten ze het opnemen tegen Veldegem en waren de ganse match de betere ploeg en wonnen ze ook verdiend met 3-2. In de derde match tegen De Haan zagen we twee ploegen die elkaar waard waren en deze match eindigde op een logisch gelijk spel 0-0. In de laatste match tegen Bredene B, onder een blakende zon, gingen onze ratjes op zoek naar de overwinning en net voor tijd kon Jari de verdiende 1-0 op het bord zetten. Trainer Bjorn Deleest en afgevaardigde Wilfried Schoolaert bedanken dan ook de ouders van Allary Jari en Vandaele Brent om hun kinderen te laten meespelen met onze Ratjes.

Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Matondo Costa, Allary Jari en Vandaele Brent.

 

2de jaars pré-miniemen KRC

Tornooi SK Eernegem
Onze pré-miniemen waren zaterdag aan de slag op het tornooi ingericht door SK Eernegem en speelden er een sterk tornooi met de volgende wedstrijden:

SV DIKSMUIDE-KRC DE PANNE 0 - 5 FF, de pre-miniemen uit Diksmuide daagden niet op.

EERNEGEM-KRC DE PANNE 1 - 3
In de verschroeiende hitte probeerden onze jongens het beste van zichzelf te geven, wat resulteerde in een mooie 1-3 overwinning tegen thuisploeg Eernegem.

HERTSBERGE-KRC DE PANNE 0 - 3
Tegen Hertsberge hadden de ratjes genoeg aan een gelijkspel voor de halve finale, maar daar namen de blauw-zwartjes geen genoegen mee. KRC was voordurend in de aanval en kon de keeper van Hertsberge 3x te grazen nemen!

DE HAAN-KRC DE PANNE 1 - 0
In de halve finale waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, naarmate het einde naderde werd duidelijk dat strafschoppen gingen uitmaken wie naar de finale mocht. Maar in de laatste minuut scoorde De Haan en verwees onze jongens zo naar de kleine finale.

EERNEGEM-KRC DE PANNE 2 - 1
In de kleine finale namen beide ploegen één helft voor hun rekening. Eernegem liep in de 1ste helft uit tot 2-0, maar in de 2de helft was De Panne de betere ploeg. Na de aansluitingstreffer kregen de ratjes nog enkele kansen op de verdiende gelijkmaker, maar paal en lat brachten redding voor de thuisploeg.

KRC De Panne eindigde zo in een zon overgoten Eernegem op een prachtige 4de plaats in een sterk bezet tornooi !!!
Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Joachim Coopman, Han Dewinter, James Bigot, Ward Dochy, Arthur Louagie, Matt Verfaillie, Jari Demunck en Kenneth Tallieu.

 

Provinciale miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne

Tornooi KSV Bredene
Onze miniemen (U13 & U12) namen deel aan het miniementornooi van SV Bredene, dankzij het bestuur van KVVC mochten we vandaag de bus gebruiken en konden we ook rekenen op onze trouwe buschauffeur Eddy, waarvoor dank.

Koksijde - SV Bredene A: 0-0.(1-0)
Koksijde mocht het tornooi beginnen tegen de thuisploeg, een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Licht voordeel voor Koksijde met een vrije trap van Jordy die net over het doel ging en een mooie kans voor Glen die ontrecht afgevlagd werd voor buitenspel. De wedstrijd eindigde zo op 0-0, maar doordat KVVC één hoekschop had afgedwongen (het wedstrijdreglement bepaalde het aantal afgedwongen hoekschoppen), kregen we 3 punten.

Koksijde - SK Snaaskerke 0-0(2-1).
Voor de tweede wedstrijd kregen we de jongens van Snaaskerke tegenover ons, deze week pas uitgeschakeld in de halve finales van de beker van het Volk.Vanuit een stevige organisatie voetbalde Koksijde bijna gans de partij op de helft van de tegenstrever. Een mooie kans voor Glen die de doelman omspeelt, maar een speler van Snaaskerke haalt de bal nog net voor de doellijn weg. Ook Jensi krijgt nog een kans wanneer hij alleen op de doelman mag afgaan, maar hij besluit net naast, terug gaan we met de 3 punten lopen wegens de hoekschoppen (2-1).

Koksijde - TSV Lyra 2-0.
Voor onze derde wedstrijd stonden we tegenover de provinciale miniemen van derdeklasser Lyra, meteen een waardemeter voor onze ploeg waarin iedereen elkaar blijkbaar had gevonden en het voetbal na twee studieronden nu toch eindelijk tot doelpunten moest leiden. Lyra werd meteen in verdediging gedwongen, maar dit leverde geen kansen op. Maar na een tactische wissel kregen we het middenveld stevig in handen en kon Maxiem de 1-0 scoren met een mooie lobbal. Koksijde bleef kansen afdwingen, Pepijn kreeg nog een mooie kans maar de doelman had een goede redding in huis.Maar dan kwam het moment van Arne , hij ging op rechts door en vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal in de verste hoek binnen (prachtig !!!) meteen 2-0. De wedstrijd werd nog ontsierd door een opstootje bij de bezoekers, waar de trainer in de tribune werd gestuurd.

Koksijde - SC Haren 1-0.
Deze wedstrijd was belangrijk om ons doelsado wat omhoog te krikken ,maar tegen deze potige ploeg was het moeilijk voetballen , het werd een zuinige 1-0 zege met een doelpunt van Jensi.

Koksijde - Oostmalle 0-0(1-1).
Deze wedstrijd ging bepalen of we al of niet de finale gingen spelen, want ook Oostmalle maakte nog kans. Het werd een wedstrijd vol spanning met twee aan elkaar gewaagde ploegen met de eerste kansen voor Koksijde. We noteren een kans van Pepijn alleen voor de doelman, maar redding door de doelman. Naar het einde van de wedstrijd drukt Oostmalle Koksijde achteruit, maar een zeer sterke verdediging (nog geen doelpunt tegen vandaag) houdt stand, waardoor strafschoppen zullen moeten beslissen aangezien het ook 1-1 is in de hoekschoppen. Maxiem neemt zijn verantwoordelijkheid en zet meteen de eerste strafschop om, en dan het moment van onze doelman Diego , hij pakt meteen de eerste strafschop van de bezoekers(!!!) , waardna Glen en Jordy met een geruster gemoed beide volgende strafschoppen omzetten. KVVC geplaatst voor de finale, tot grote vreugde van de spelers en meegereisde supporters.

Koksijde - Hooglede 0-0(2-0).
De organisatie besliste op het laatste moment om de wedstrijdduur in te korten tot 2x 10 minuten wegens de warmte, tot ontgoocheling van spelers en trainers.
Het werd geen mooie wedstrijd, daar de zenuwen beide ploegen blijkbaar parten speelden , Koksijde nam in het begin de wedstrijd in handen wat leidde tot enkele halve kansjes , naar het einde tot kwam Hooglede opzetten. Doelman Diego had een mooie redding in huis op de enige echte kans voor Hooglede, waardoor de wedstrijd op 0-0 eindigde. Weer bepaalden de hoekschoppen de uitslag(2-0), waardoor, tot grote ontgoocheling en frustratie van Hooglede t Koksijde dit tornooi won.Ook een dikke pluim aan onze interim trainer Pascal ( gevonden via Suzanne ) die vandaag op het laatste moment Alain moest vervangen die wegens werkomstandigheden " forfait" moest geven.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Jordy Schoolaert, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Arne Crevits, Bryan Waeyenberg, Julien Dever, Maxiem Vanbelleghem, Laurent Pysson, Jensi Callewaert, Jens Facon, Glen Daems, Pepyn Vandebotermet.


Volgende wedstrijden:

KRC staat dit weekend voor het 2de luik van het 5de ratjestornooi.
Het Ratjestornooi bevestigt zijn reputatie als goed georganiseerd tornooi met vele grote ploegen en vele steekploegen, want na 43 ploegen in de 1ste editie, 53 in de 2de, 56 in de 3de, 62 in de 4de treden voor de 5de editie 67 ploegen in het strijdperk. Dit jaar wordt een extra 3de speelveld voor duiveltjesploegen opgestart, de reeksen van pré-miniemen, miniemen en knapen zitten op hun maximum aantal ploegen.
Op zaterdag treden 12 ploegen 1ste jaars duiveltjes, 10 ploegen 2de jaars duiveltjes en 8 ploegen miniemen aan. Bij benadering dus een kleine 300-tal jeugdspelers die zich sportief zullen kunnen uitleven. In het oog springt vooral de deelname van het grote RSC Anderlecht met 2 ploegjes duiveltjes en 1 ploeg miniemen. Nationalers KVV Coxyde, SV Diksmuide, FC Izegem en KV Oostende zijn ook van de partij, evenals verschillende gewestelijke ploegen.
Wedstrijden vangen aan om 8uur30, finale miniemen om 16uur30

Op zondag treden 12 pré-miniemen ploegen en 8 knapen ploegen aan, goed voor een 240-tal jeugdspelertjes. Pré-miniemen spelen in een gemengde competitie van 1ste en 2de jaars met als blikvanger een ploeg van de voetbalschool Polyfoot. Een sterk bezet knapentornooi met als blikvanger natuurlijk RSC Anderlecht, de provinciale ploegen van KVVC-KRC, Eernegem, de bijzondere knapen van Poperinge en Oudenburg
Wedstrijden vangen aan om 8uur30, finale pré-miniemen om 17uur.

Zaterdag 17 mei:
8uur30-17 uur: tornooi miniemen
9uur-17uur20: tornooi 1ste en 2de jaars duiveltjes

Zondag 18 mei:
8uur30- 17uur: tornooi knapen
9uur-17uur30 tornooi pré-miniemen