Provinciale miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne

KSV Diksmuide - Coxyde
Eindstand: 6-0

Onze U13's stonden voor een loodzware opdracht op verplaatsing naar het sterke Diksmuide waar thuis met 0-8 tegen verloren werd. Tegen de thuisploeg die enorm bevoordeeld was in gestalte en fysiek, begonnen onze jongens begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd en vingen de tegenstander goed op, hoewel doelman Diego enkele malen gepast moest tussenkomen. Op het kwartier kwam de thuisploeg toch op voorsprong nadat Laurent centraal domweg een bal in de voeten van een tegenstander paste, waarop de weg naar het doel open lag. Even later 2-0 nadat iedereen bleef staan bij een hoekschop en de tegenstander ongehinderd kon afwerken. Nog wat later 3-0 als een bal weggetrapt uit de verdediging blijft hangen achter het opgeschoven middenveld en de weg naar doel terug breed open ligt. 3-0 was ook de russtand, meer dan verdiend voor de sterke thuisploeg, maar met zeker drie te vermijden tegendoelpunten. In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, onze mannen die zich volledig inzetten maar de wet van de sterkste dienen te ondergaan. Onze lichtgewichten komen steeds te kort tegen de kloeke spelers van de thuisploeg, maar toch blijft de inzet optimaal. Enkele malen wordt de bal ook ongelukkig gemist of weggewerkt, zodat Diksmuide toch nog 3x kan scoren en zo de 6-0 eindstand op het bord kan zetten. Een duidelijke nederlaag tegen één van de best voetbalende ploegen in de reeks, maar al bij al toch een verdienstelijke wedstrijd van onze miniemen. Ook een pluim voor de sterke wedstrijd van de twee 1ste jaars-miniemen Giuseppe Dorné en Jeroen Verhaeghe.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Van Dessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Arne Crevits, Jordy Schoolaert, Laurent Pysson, Jens Facon, Jensi Callewaert, Lander Vanhoutte, Jeroen Verhaeghe, Giuseppe Dorné.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde

KRC De Panne - WS Bulskamp
Eindstand: 5-4

In deze inhaalwedstrijd kende KRC een lastig begin, daar ze door ziektes en afwezigheden maar met tien spelers konden starten. Bulskamp strafte die minderheid af en kwam dan ook 0-1 voorop. Toch kon KRC vlug gelijkstellen. Dan was het telkens haasje over, tot de 4-4 op het bord kwam. De match werd bitsig, maar de scheidsrechter liet gewoon begaan langs beide zijden zonder enkele terechte kaarten te trekken. Enkele minuten voor tijd ontbond Michael nog eens zijn duivels en scoorde de 5-4. Al bij al een gevleide zege in deze zeker niet hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd. Dank aan de twee miniemen Jensi Callewaert en Laurent Pysson die een goede wedstrijd speelden.

Speelden: Geryl Bradley, Dirix Axel en Egon, Dewulf Jordy, Callewaert Gianni en Jensi, Michael Willaert (3), Vermeylen Thibault (1), Schoolaert Dries, Cominu Kevin (1), Pysson Laurent, Raes Thomas

Eindstand: 15-2

Onze reserven moesten na de winterstop de competitie hervatten tegen rode lantaarn SK Nieuwkapelle, waartegen in de heenwedstrijd met 1-22 gewonnen werd. Een ideale opwarmer dus om terug op dreef te geraken. Het begon schitterend met al na 2' 1-0 met een doelpunt van Jan Verweirder, echter dadelijk gevolgd in de 4' door een tegendoelpunt, waarop in de 6' de na kwetsuur heroptredende Fredje Courbot de 2-1 op het bord zette. Daarop namen onze reserven de match in handen en bij de rust stond al een 9-1 voorsprong op het bord. In de overbodige 2de helft bleef KRC constant spelen op de helft van Nieuwkapelle, dat met alle middelen probeerde de schade te beperken, maar dat uiteindelijk toch moest berusten in een 15-2 eindstand. Opmerkelijk zijn de 6 doelpunten van de heroptredende Frederiek Courbot die dadelijk bewees zijn neus voor doelpunten niet verloren te hebben en de omgezette strafschop van doelman Tony Coutereel tegen zijn vader en Nieuwkapelle-doelman Jean Coutereel.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel(1), Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert(1), Sven Dewitte (45' Martin Winnock), Tim Torney(70' Levy Geens), Klaas Dekeyser(1), Jeremy Carrein(1), Tom Torney(2), Frederiek Lestaeghe(45'Peter Debuck(1)), Frederiek Courbot(6), Jan Verweirder(2)

KRC De Panne - GS Voormezele
Eindstand: 3-1

De oudste Ratjes sloten hun voorbereiding op de herstart van de competitie af met een mooie 3-1 overwinning tegen GS Voormezele, 3de geklasseerd in 4de provinciale D en dit na een sterke wedstrijd. Na de mooie 5-3 overwinning in de oefenwedstrijd tegen de bijzondere reserven van WS Adinkerke, zou ons 1ste elftal in staat moeten zijn om een sterke 2de ronde neer te zetten. 1ste afspraak hiervan is zondag met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn VV Leke, tegenstander die echter zeker niet mag onderschat worden gezien hun 0-1 overwinning op het veld van Keiem in hun laatste competitiewedstrijd.