Verslag 12-13/04 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
SK Staden - KRC De Panne
Eindstand: 14-7

Onze oudste 1ste jaars duiveltjes speelden een zeer sterke wedstrijd tegen de oudere en dus ook grotere tegenstanders. Er werd bij momenten zeer goed gevoetbald en vlot gescoord zodat trainer Ruben meer dan tevreden kon zijn over de prestatie van zijn duiveltjes.

Speelden voor KRC: Sander Dekien, Lander Vanbesien, Wout Vanbesien, Arne Vanhuele

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 14-2

Onze allerkleinste duiveltjes stonden voor een onmogelijke opdracht tegen de sterke thuisploeg. Slechts met 4 spelers aangevuld met enkele thuisspelers, bleef iedereen toch zijn uiterste best doen. Proficiat aan de aanwezige spelers, jammer genoeg laten te veel spelertjes hun ploeg in de steek bij de verplaatsingen.

Speelden voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Sacha Moors, Nick Callewaert, Casper Vanhuele

Eindstand: 0-0

Onze U13 zorgde voor een kleine stunt door met slechts 10 spelers een gelijkspel te behalen op verplaatsing tegen Zwevegem, mits een scherpere afwerking zat er zelfs meer in.
Door ziektes en bosklassen waren er slechts 10 spelers beschikbaar, die echter op het veld stonden om te knokken van de 1ste tot de laatste minuut. Gestart met Jensi als enige spits, werd Zwevegem gans de wedstrijd goed onder controle gehouden.
Wedstrijdbegin was voor onze jongens met Laurent die enkele malen goed de linkerflank afliep en goed kon voorzetten. Zo belandde na een actie van Laurent, een schot van Jordy na pas van Jensi op de doelman en belandde een mooie center in de handen van de thuisdoelman. Onze jongens kwamen wel goed weg, als een ver schot van de thuisploeg tegen de bovenkant lat terechtkwam. Anders viel er niet veel doelgevaar te noteren, maar was de thuisploeg wel het meest in balbezit maar had doelman Diego niet veel werk te verrichten.
Na de rust kwamen onze jongens beter in de wedstrijd en legden zelfs de betere combinaties op de mat. Schoten van Jensi en Jens kwamen jammer genoeg boven het doel terecht, maar ja het afwerken bij de U13 blijft een probleem. Eenmaal kwamen onze jongens goed weg als een voorzet van op rechts over laatste man Glen heenging, maar de thuisaanvaller kon gelukkig niet afwerken. Een 5-tal minuten voor het einde gingen de poppen aan het dansen. Een zware fout op doelman Diego met de voet vooruit, wat tumult, Laurent een duw naar de boosdoener, waarop de thuistrainer als een gek het veld opvloog en Laurent sloeg. Tumult van jewelste, enkele toeschouwers op het veld, maar uiteindelijk viel alles terug op zijn pootjes. Wedstrijd eindigde uiteindelijk op een mooie 0-0 waarmee onze jongens duidelijk de morele overwinnaars waren. Slechte punten voor de thuistrainer die gans de wedstrijd een negatieve houding toonde ten opzichte van onze U13, steeds de fouten zag bij de bezoekers maar zijn eigen ploeg steeds als engeltjes beschouwde. Maar de zwaarste fouten werden wel degelijk begaan door de thuisspelers. Met zulke jeugdtrainers is het niet verwonderlijk dat er soms eens ruzie ontstaan op de velden. Resultaat halen voor sommige jeugdtrainers primeert blijkbaar boven alles. Foei, foei.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Arne Crevits, Jensi Callewaert.

Eindstand: 1-3

Na de gemakkelijke 4-0 thuisoverwinning tegen Adinkerke in de vorige wedstrijd, stonden onze reserven vandaag tegen een veel sterkere tegenstander.
Het 1ste elftal van Davo Westende, deelnemer in de eindronde, had nog een vrije speeldag en was met 9 basisspelers naar De Panne afgezakt om onze Ratjes partij te geven. En ze kregen partij van onze reserven! Het werd een aardige 1ste helft, zonder veel doelgevaar, maar met 2 ploegen die verzorgd voetbal brachten. Beide doelmannen konden zich beperken tot enkele gepaste tussenkomsten, maar het was KRC dat in de 35' de eerste grote reuzenkans kreeg toen Gilles alleen voor de doelman opdook maar zijn afwerking was ondermaats, naast via buitenkant paal. Jeffrey Schoolaert viel gekwetst uit en Dominique Briche kwam hem vervangen, met wat positieveranderingen tot gevolg. Pech als Westende kort voor rust nog op 0-1 komt, als een voorzet van op links centraal kan binnengetikt worden. Kapitein Björn Lemiere wordt aan de rust gewisseld met goaltjesdief Frederiek Courbot in de hoop om de achterstand ongedaan te maken. Eerste dreiging komt echter van Davo als een Davo-spits alleen voor doel komt maar naast besluit. 52' grote kans voor KRC als Fredje, op pas van Tom alleen voor de Davo-doelman komt maar op de doelman besluit. Op het uur een mooie redding van doeman Tony, goed in de voeten van de doorgebroken aanvaller. 67' een actie van Courbot, rond de doelman maar vanuit een scherpe hoek tegen de paal. Dadelijk daarop snelle counter van Davo, bal diep, spits alleen voor Tony en 0-2. KRC blijft er voor gaan en een ver schot van Tom Torney wordt mooi over doel getikt door de doelman. Even later mooie vrije trap van Peter Debuck, redding van de doelman uit de winkelhaak. In de 77' wordt het 0-3 als slecht positiespel achteraan, dadelijk afgestraft wordt. Onze jongens blijven er voor gaan en in de 83' worden ze beloond met de eerreddende treffer als Fredje Courbot mooi afwerkt op pas van Tom en zo terug zijn doelpuntje meepikt. Uiteindelijk wordt de wedstrijd afgefloten door scheids Kurt Notredame op een 1-3 eindstand, een te zware nederlaag voor onze Ratjes. Een gelijkspel was zeker een juistere uitslag geweest na een erg goede wedstrijd. Proficiat aan gans de ploeg voor deze uitmuntende prestatie.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere(45' Frederiek Courbot), Martin Winnock, Tim Torney, Jeremy Carrein, Klaas Dekeyser, Sebastien Verfaillie, Tom Torney, Jeffrey Schoolaert( 38' Briche Dominique), Peter Debuck(85' Levy Geens), Veranneman Gilles.

Volgende wedstrijden: LAATSTE COMPETITIEWEEK VOOR GEWESTELIJKE