Verslag 15-16/12 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - SV Diksmuide B
Eindstand: 0-20

Ook slechts met 5 spelertjes wisten onze duiveltjes al op voorhand dat het een onmogelijke opdracht zou worden tegen de sterke duiveltjes van Diksmuide. Onze jongens bleven toch hun uiterste best doen tegen de sterke tegenstander en gaven op geen enkel ogenblik de moed op. Toch proficiat aan onze duiveltjes voor hun inzet.

Speelden voor KRC: Sander Dekien, Wout en Lander Vanbesien, Flor Vandessel en Bert Deflo.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - WS Zarren
Eindstand: 1-11

Onze tweede ploeg duiveltjes, ook juist met 5 spelers door veel afwezigen, waren erg verzwakt maar boden toch moedig weerstand tegen de duiveltjes van WS Zarren. Na de zware 17-1 nederlaag in de heenmatch en met de vandaag verzwakte ploeg, wijst de 1-11 nederlaag toch op een duidelijke verbetering van onze duiveltjes die nu aan het bouwen zijn voor een sterke ploeg voor volgend jaar.

Speelden voor KRC: Maxime Vanbleuy, Seppe Joossens, Sacha Moors, Mathias Wullepit en Aaron Biesbrouck.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 5-4

Onze 2de jaars duiveltjes moesten naar Gistel met maar net 5 spelers.In de eerste helft speelden onze ratjes een goede partij, maar Gistel kwam 1-0 voor. Halfweg scoorde Ben de 1-1 en Stijn kon de score verdubbelen tot1-2. Gistel kon gelijk stellen maar net voor rust kon Costa de 2-3 voorsprong op het bord zetten. In de tweede helft speelden onze ratjes terug goed mee en Costa kon zijn 2de binnen tikken 2-4. Toen iedereen dacht dat onze ratjes de partij gingen winnen, viel het volledig stil en kon Gistel nog 3 maal en scoren. Een onverdiende nederlaag voor onze ratjes die toch de betere ploeg waren.

Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin, Dezeure Stijn, Dewinter Ben, Matondo Costa, Deblonde Colin.

2de jaars pré-miniemen
VVG Alveringem -KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Onze pré-miniemen speelden een uitstekende wedstrijd tegen Alveringem, maar een uitstekende thuisgoalie verhinderde dat de ratjes de verdiende overwinning meenamen naar huis. KRC was doorlopend de betere ploeg, kon talrijke kansen afdwingen maar faalde in de afwerking of stuitte op de doelman. De thuisploeg onderging het spel van De Panne en kon maar een paar keer gevaarlijk counteren. De wedstrijd eindigde dan ook op 0-0, waar vooral de thuisploeg erg tevreden mee was.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Shaun Eerebout, Han Dewinter, James Bigot, Ward Dochy, Kenneth Tallieu en Arthur Louagie.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - SC Menen
Eindstand: 1-1

Tegen het onderaan geklasseerde Menen wilden onze U13 nog eens thuis winnen,maar in de eerste helft viel er weinig te beleven en werd er niet gevoetbald. Alleen in de eerste 10 minuten konden onze jongens dreigen, maar de afwerking bleef zoals zo vaak al dit jaar in gebreke.Net voor rust zagen we een uitstekende doelman Diego die met een prachtige safe een bal uit de kruising ranselde en in hoekschop duwde. In de tweede helft zagen we een veel beter team op het veld dat nu eindelijk beter begon te voetballen en kansen kreeg.Halfweg de tweede helft kon Jordy aanleggen, maar zag zijn gestuit door de doelman die de bal niet onder controle kreeg en de goed gevolgde Jensi kon de verdiende 1-0 binnentikken. De druk bleef aanhouden, en enkele ogenblikken later ging Jordy door op rechts maar word foutief gestuit in het strafschopgebied. Kapitein- doelman Diego nam zijn verantwoordelijkheid, maar de strafschop wordt gestopt. Vijf minuten voor tijd kan Jens alleen doorgaan maar zijn schot gaat naast nadat de bal slecht botste op het vettige veld. Toen iedereen dacht de overwinning binnen was, besliste de scheidsrechter daar anders over.Hij floot onterecht een fout tegen doelman Diego, die een teruggespeelde bal eerst niet in de handen nam maar over zijn borst liet rollen en daarna de bal opraapte. Fout besliste de scheids tot ieders verbazing, daarop volgt een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied die rechtstreeks binnen wordt getrapt! De scheidsrechter keurt het doelpunt echter goed en fluit de match ook nog af zonder af te trappen omdat hij zich bedreigd voelde. Jammer dat zulke scheidsrechterlijke blunder onze jongens een overwinning ontneemt na een mindere 1ste maar een veel betere 2de helft.
Nu komen er 2 weken rust voor onze U13 die deze rust zeker kunnen gebruiken om de batterijen terug op te laden en om klaar te staan voor een goede terugronde.

Speelden voor U13: Cambier Diego, Gruwé Brolin Van Dessel Glen, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jens, Schoolaert Jordy Callewaert Jensi, Degrieck Axel, Vanhoutte Lander, Coulier Arnoud Ben Hassen Yoshra.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
Oefenwedstrijd TSC Proven- knapen KRC 5-0 Forfait

Sommige gewestelijke knapen hebben blijkbaar geen karakter genoeg om te blijven trainen en de vastgelegde oefenwedstrijden te spelen, zodat noodgedwongen terug forfait moest gegeven worden voor de geplande oefenwedstrijd tegen Proven. Geen goed voorbeeld betreffende mentaliteit voor onze andere jeugdploegen!!!

Eindstand: 3-1

Op het hard bevroren veld van Houthulst verlozen onze reserven de schaatswedstrijd tegen de plaatselijke ploeg. Op een erg hard bevroren, eigenlijk veel te gevaarlijk om te spelen hadden onze meeste reserven dan ook nog geen aangepast schoeisel mee dit in tegenstelling tot de thuisploeg. Toch nam KRC een goede start met enkele goede combinaties wat in de 7' ook leidde tot een 0-1 voorsprong met een doelpunt van Ruben Hoorne na een mooie actie van Tom Torney op rechts. In de 12' komt de thuisploeg echter op 1-1 als een bal diep door het midden gaat en keeper Miguel twijfelt bij het uitkomen. Even later voert Miguel wel een mooie redding uit op een ver afstandschot. Op het halfuur wordt het 2-1 met terug een bal die terug het midden gaat en mogelijks in buitenspel binnengetikt wordt, de scheids keurt echter het doelpunt goed onder het nodige protest van KRC. Even later gaat een verre vrije trap van Ruben net naast, zodat de rust bereikt wordt met een 2-1 achterstand. In de 2de helft terug hetzelfde spelbeeld, een matige partij met weinig goed voetbal en uitgespeelde kansen maar met een efficiënter Houthulst dat in de 70' op 3-1 komt als een voorzet van op links door Tim Torney in eigen doel gewerkt wordt. 73' een mooie kans voor een alleenstaande Levy Geens die een voorzet van op rechts jammerlijk genoeg boven de deklat trapt. In de 78' schopt doelman Miguel nog een doorgebroken Houthulst-aanvaller onderuit in het strafschopgebied, gele kaart en strafschop tot gevolg. De protesterende Miguel krijgt nog een 2de gele kaart, rood dus en Sebastien Verfaillie in het doel. Seba stopt de daaropvolgende strafschop en komt nog enkele malen goed tussen. Onze slap spelende reserven kunnen op geen ogenblik nog een vuist maken, te veel spelers spelen onder hun normale niveau en zo eindigt de wedstrijd dus op een 3-1 nederlaag. Toch een goede wedstrijd van laatste man Martin Winnock die zich op weinig foutjes liet betrappen. Door het gelijkspel van leider Spermalie en de overwinningen van Lombardsijde en Snaaskerke tuimelen onze reserven naar de 4de plaats in het klassement op 7 punten van leider Spermalie.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tim Torney, Martin Winnock, Sebastien Verfaillie, Björn Lemiere, Frederiek Lestaeghe( 65min Levy Geens), Ruben Hoorne(45'Dominique Briche), Tom Torney, Klaas Dekeyser, Jeremy Carrein, Peter Debuck.

KRC De Panne - SK Nieuwkapelle
Eindstand: 2-0

Ons 1ste elftal behaalde tegen Nieuwkapelle zijn 2de thuisoverwinning op rij na een matige wedstrijd, maar alleszins meer dan verdiend. Het werd een wedstrijd met veel middenveldspel en weinig echt uitgespeelde kansen, maar met een overwicht voor KRC. Door de kwetsuren van Steve Thieren, Kevin Soutaer en Frederiek Courbot moest wat gesleuteld worden aan de opstelling. KRC startte goed en in de 3' moest de bezoekende doelman al een schot van Philippe Mahieux stoppen.6' een vrije trap van links van SKN, waarbij de bal juist voor de lijn kan weggewerkt worden. De wedstrijd kabbelt rustig verder zonder veel gevaar tot in de 25' een verre boogbal van Philippe Mahieux maar net over doel buiten gaat. 40' komt KRC op voorsprong, een mooie voorzet van Frederiek Lecointre wordt door Christophe Christiaens binnengetrapt. 1-0 kort voor rust, een ideaal scenario. KRC start rustig de 2de helft maar komt goed weg in de 52' als doelman Tim naast een hoge bal grijpt maar gelukkig kan Christophe Christiaens de bal nog buitenwerken. 55' een ver schot van Bert Joye gelost door de doelman maar buitenspel gefloten voor de gevolgde KRC'ers. 63' een ver schot recht op doelman Tim, eigenlijk het laatste gevaar van Nieuwkapelle in deze wedstrijd. In de 70' komt Philippe Mahieux na een verre trap van Frederiek Lecointre alleen voor de doelman maar zijn lob gaat juist naast de paal buiten. SKN neemt risico's, speelt achteraan man op man maar KRC kan, de gekregen kansen niet benutten. 72' krijgt Tom Soutaer een grote kans alleen voor doel maar hij trapt onbegrijpelijk naast. 80' een mooi ver schot van Tom met een knappe redding van de SKN-doelman. Daaropvolgende corner wordt door Frederiek Lecointre doorgekopt naar Andy Schoolaert die vanuit een moeilijke positie toch nog kan op doel koppen met terug een redding van de bezoekende doelman. In de 88' wordt het uiteindelijk toch 2-0 na een geharrewar voor doel waarna de bal uiteindelijk toch binnengetrapt wordt door de ingevallen Ruben Hoorne. Wedstrijd beslist en de 3 punten blijven meer dan verdiend in De Panne. KRC stijgt door deze overwinning 1 plaatsje in het klassement en komt boven Bulskamp te staan en komt er terug aansluiting met de ploegen boven. Het goede voetbal dat ons 1ste elftal in de meeste wedstrijden levert, werd tot nu toe zeker nog niet beloond met de nodige punten, zodat KRC zeker onder zijn waarde geklasseerd staat in de rangschikking. Nu met een goed gevoel de winterstop in, wat recupereren en hopelijk krijgt KRC wat meer meeval in de 2de helft van de competitie.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Frederiek Lecointre, Andy Schoolaert, Bert Joye, Gilles Veranneman(45' Tom Soutaer), Steve Six(70' Ruben Hoorne), Philippe Mahieux, Christophe Christiaens
Bleven op de bank: reservedoelman Tony Coutereel en Sebastien Verfaillie

Er was geel voor Christophe Christiaens (fout op doelman) en Gilles Veranneman(wegtrappen bal)