Tegen de voetbalmachines uit Varsenare bestaande uit allemaal laatste jaars duiveltjes, werden onze jonge duiveltjes op alle vlakken overspoeld en overspeeld. Toch verloren onze jonge ratjes nooit de moed en bleven ze zich tot het einde flink inzetten.

Speelden voor KRC: Seppe Joossens, Joran Steen, Wout Vanbesien, Sander Dekien, Lander Vanbesien, Flor Vandessel, Arne Vanhuele.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 0-25

Hier hetzelfde verhaal als bij onze andere ploeg 1ste jaars duiveltjes. Tegen Varsenare met allemaal duiveltjes °2000, konden onze veel jongere spelertjes op geen enkel gebied wedijveren en leden dan ook een erg zware, logische nederlaag. Vraag is natuurlijk wie er iets heeft aan dergelijke wedstrijden.

Speelden voor KRC: Maxime Van Bleuy, Mathias Wullepit, Niek Callewaert, Karl Scholaert, Sacha Moors, Casper Vanhuele, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard

2de jaars duiveltjes Reeks B
SV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 8-3

Onze ratje speelde een zeer goede eerste helft. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar Kevin maakte gelijk voor onze ratjes. Halfweg de eerste helft klom de thuisploeg weer op voorsprong, maar net voor rust scoorde Kevin zijn tweede en bracht zo onze ratjes verdiend weer gelijk, 2-2 was ook de ruststand. In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maar het was de thuisploeg die uitliep tot 4-2. Stijn kon nog milderen tot 4-3, maar de thuisploeg scoorde nog daarna nog vier maal en zo werd het uiteindelijk nog een overdreven 8-3 nederlaag. Toch verdienden onze ratjes zeker een gelijkspel, want ze waren zeker niet de mindere ploeg.

Speelden voor KRC: Blanckaert Alec, Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Deblonde Colin, Dewinter Ben en Dezeure Stijn.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne- WS Oudenburg
Eindstand: 3-0

In de 1ste helft zagen we een aanvallende thuisploeg, die spijtig genoeg geen enkele kans kon verzilveren uit talrijke pogingen en zo met een brilscore de rust inging. Na de pauze opnieuw De Panne dat in de aanval trok en nu wel de kansen afmaakte. Nadat de ratjes op een 1-0 voorsprong waren geklommen, ging Oudenburg meer pressie zetten maar stuitte op een secure verdediging. Onze ratjes namen terug het heft in eigen handen en konden de voorsprong uitbouwen met als resultaat een verdiende 3-0 overwinning!
Proficiat aan alle blauw-zwarte ratjes!!!

Speelden voor KRC: Jari Demunck, Ian Locqueneux, Shaun Eerebout, Kjell Wullepit(1), Ward Dochy, James Bigot, Dries D'Alleine, Arthur Louagie(1) en Kenneth Tallieu(1).

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Rumbeke Sport -Coxyde
Eindstand: 4-0

Onze miniemen trokken vol goede moed naar het juist onder KVVC geklasseerde Rumbeke, gesterkt door de sterke prestatie van vorige week thuis tegen Deerlijk. Zo goed als het vorige week was, zo slecht was het deze week. Wel gehandicapt door het uitvallen van de zieke Jens Facon, maar versterkt met 1ste jaars Julien en Quentin werd gehoopt om toch punten te oogsten op het veld van Rumbeke. De thuisploeg startte sterk en zette dadelijk druk, achteraan was het alle hens aan dek om geen doelpunt te slikken. Geleidelijk kwamen onze jongens beter in de match en konden enkele keren dreigen via Denzell, die wel telkens foutief gestopt werd, en Quentin. Maar een beetje onverwacht en na een betwistbare hoekschop liet keeper Diego zich verrassen aan zijn 1ste paal en stond de thuisploeg 1-0 voor. Onze U13 waren duidelijk aangeslagen en Rumbeke werd duidelijk de betere ploeg en scoorde voor de rust nog een 2de maal op een snelle tegenstoot, 2-0 was ook de ruststand. De hoop op een betere 2de helft van onze jongens was ongegrond. De slechte passes bleven zich opstapelen, de organisatie achteraan was helemaal zoek en Rumbeke kon nog 2x scoren zodat er uiteindelijk een zware 4-0 eindstand op het scorebord stond. In de 2de helft moest de Rumbekekeeper geen enkele maal tussenkomen, wat wijst op de erg zwakke prestatie van onze U13 tegen een nochtans haalbare tegenstander. Volgende wedstrijd zal er heel wat meer inzet nodig zijn met het bezoek van topploeg Oostkamp.

Speelden voor KVVC: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Jordy Schoolaert, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Arne Crevits, Denzell Vandenouden, Laurent Pysson, Lander Vanhoutte, Glen Vandessel, Jensi Callewaert, Julien Dever, Quentin Ost, Axel Degrieck

Eindstand: 1-1

Op een hard bevroren veld was het voor beide ploegen moeilijk voetballen, de match tussen beide bovenaan geklasseerde ploegen leverde ook niet op wat ervan verwacht werd. Het werd een gelijkopgaande, goed gesloten wedstrijd met de betere kansen, voor KRC dat echter duidelijk vooraan scherpte mist. 1ste gevaar in de 10' als Peter Debuck na een goed getrapte corner net niet goed bij de bal kan. In de 12' 1ste gevaar voor de bezoekers maar gelukkig twijfelt de bezoekende aanvaller te lang om af te werken en legt hij slecht af. Op het kwartier een ver schot van Gilles, dat gepakt wordt door de doelman. In de 20' koude douche voor de thuisploeg, na een twijfelachtige corner wordt de bal binnengekopt ook omdat de op de doellijn opgestelde Steve Thieren over de bal trapt. 0-1 en KRC even de kluts kwijt. Alveringem komt beter in de match, zonder echt voor doelgevaar te zorgen. In de 38' toch een mooie actie door Tom Torney, een pass naar Gilles maar diens schot wijkt nog af en gaat in corner. Ruststand 0-1. Met 3 vervangingen aan de rust wordt de 2de helft afgetrapt met hetzelfde spelbeeld, veel middenveldspel en met 2 verdedigingen die duidelijk de bovenhand halen op de aanvallers. Grote kans in de 55' voor Peter Debuck die alleen voor doel komt en naast besluit, een pas op de volledig vrijstaande Gilles was een betere oplossing geweest. Op het halfuur komt het toch gelijk als Peter Debuck een voorzet van Jan Verweirder mooi in een tijd binnentrapt. De wedstrijd loopt rustig verder naar zijn eindde en eindigt uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, een billijke uitslag met misschien toch meer onbenutte doelkansen door KRC. De slechte staat van het veld was zeker niet bevorderlijk voor het spelpeil. Een goede prestatie leverde het centraal verdedigingsduo Tim Torney en Jeffrey Schoolaert.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Martin Winnock(40'Bjorn Lemiere), Jeffrey Schoolaert, Tim Torney, Jeremy Carrein, Steve Six(45'Jan Verweirder), Sebastien Verfaillie(45'Dominique Briche), Tom Torney, Steve Thieren(45'Klaas Dekeyser), Peter Debuck, Gilles Veranneman.

KRC De Panne - SP Keiem
Eindstand: 0-1

Na de goede prestatie van vorige week op het veld van 2de geklasseerde Westende, verwachtte iedereen bij KRC veel van de thuiswedstrijd tegen Keiem. Jammer genoeg werden de verwachtingen niet ingelost en leed KRC een 0-1 nederlaag, weliswaar totaal onverdiend, maar wie niet kan scoren kan natuurlijk niet winnen. Eerste gevaar in de 2' als Frederiek Courbot mooi vrijgespeeld door Christophe Christiaens voor de doelman komt, maar niet snel genoeg kan reageren op de snel uitgekomen Keiem-doelman.12' 1ste gevaar voor Keiem als doelman Tim een voorzet van links mooi in corner kan tikken. Daarna op de 17' een onderbreking van 20' als scheidsrechter Koen Meersseman gekwetst uitvalt en vervangen moet worden door een aanwezige scheidsrechter uit het publiek. De onderbreking deed het spelniveau zeker geen goed en iedereen moest terug zoeken om terug in de wedstrijd te geraken.30' een actie op rechts van Christophe, bal afgegeven aan Courbot die echter zijn schot ziet afwijken in corner. In de 32' een reuzenkans voor Christophe die alleen voor de doelman komt, maar op het laatste moment de bal nog te ver vooruit tikt.37' een schot van Ruben net naast, na een voorzet van Mahieux en afgelegd door Courbot. 39' komt Christophe nog eens alleen voor de doelman, maar die is goed uitgekomen en gaat goed in de voeten. Kort voor rust nog een vrije trap van op links eindigend op een ver schot van Kevin boven het doel. Russtand 0-0, eigenlijk veel te weinig voor KRC dat zonder echt goed te spelen zeker moest voorstaan. Even paniek aan de rust met de gelegenheidsscheidsrechter die het niet mee ziet zitten en wil stoppen, maar na enige bemiddeling toch op zijn stappen terugkeert en toch nog verder fluit. De 2de helft begint in de 47' met een ver schot van Keiem gepakt door doelman Tim. 55' een actie van Mahieux op links, bal komt centraal voor doel terecht bij Kevin die van op de penaltystip niet kan afwerken maar op een bezoekende speler knalt.
In de 58' een ver schot van Keiem, dat juist naast gaat maar in de 62' komt Keiem toch op voorsprong. Een voorzet van op links wordt aan de 2de paal binnengekopt en in plaats van op voorsprong te staan is KRC op achtervolgen aangewezen. Met in de 74' een voorzet van Kevin maar Mahieux mist en in de 86' een schot van Thieren dat net naast gaat, loopt de wedstrijd naar zijn einde. Zonder dat KRC Keiem echt onder druk kan zetten, wordt de wedstrijd afgesloten op een harde 0-1 eindstand. Onverdiend voor KRC na een niet zo beste wedstrijd, maar zoals al zo vaak gebleken dit jaar kampt KRC met een scoringsprobleem. Natuurlijk speelde ook de Keiem-doelman een sterke wedstrijd met verschillende goede tussenkomsten. Volgende week staat met de verplaatsing naar leider VK Koekelare, dat volgende week kampioen kan worden, terug een loodzware wedstrijd te wachten voor onze oudste Ratjes.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Angelo Stom, Ronny Dewinter, Frederiek Lecointre(80'Steve Thieren), Andy Schoolaert, Ruben Hoorne, Kevin Soutaer, Christophe Christiaens, Philippe Mahieux, Frederiek Courbot(68'Steve Six).
Bleven op de bank: Sebastien Verfaillie en Miguel Decraemer
Er was geel voor Lecointre(wegtrappen bal), Ruben Hoorne(protest) en Ronny Dewinter(protest)