Verslag 19-20/01 2008

Dit weekend was er een algemene afgelasting van de wedstrijden voor de jeugd en de reserven, zodat dit weekend enkel het 1ste elftal voor een officiële wedstrijd moest aantreden.

KRC De Panne - VV Leke
Eindstand: 4 -0

Ons 1ste elftal deed wat het moest doen en behaalde een meer dan verdiende 4-0 overwinning tegen rode lantaarn VV Leke, meteen de 3de thuiszege op rij.
Lange tijd zag het er echter niet naar uit dat KRC zo een duidelijke overwinning zou behalen. De 1ste helft was nauwelijks om aan te zien, met een Leke dat achteraan goed georganiseerd speelde en weinig ruimte weggaf tegen een slordig voetballend KRC dat weinig goede combinaties op de mat legde. KRC was duidelijk veel meer in balbezit maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Pas in de 17' een eerste gevaar met een schot uit de 2de lijn van Bert Joye, schot dat naast gaat. 20' een verre poging van Ruben gemakkelijk gepakt door de doelman van Leke. In de 25' eerste echt gevaar van KRC als op voorzet van Philippe Mahieux, Bert na kort draaien kan uithalen en de Leke-doelman in corner tikt. De daaropvolgende corner van Mahieux draait ook gevaarlijk naar binnen maar kan nog weggewerkt worden. 35' 1ste dreiging van Leke met een afstandschot dat ver boven doel buiten gaat. Kort voor rust schiet Mahieux nog net naast na een voorzet van Steve Thieren. Rust wordt bereikt met een 0-0 stand, na en magere prestatie van onze Ratjes. Na de rust een veel scherper KRC op het veld met dadelijk een poging van Bert Joye tegen de paal. In de 53' wordt een bleke Dominique Briche, die zijn 1ste officiële wedstrijd speelde voor KRC,vervangen door Frederiek Lecointre die dadelijk voor meer druk zorgde. In de 57' eindelijk 1-0 als een vrije trap van Mahieux via de lat terug in het veld springt en de goed gevolgde Lecointre kan binnentikken. KRC eindelijk bevrijd en even later bijna 2-0 als Dries zijn kopstoot na een voorzet van Steve Thieren, door de Leke-doelman gered ziet. In de 73' toch 2-0 als, op pas van de goed ingevallen Frederiek Courbot, Christophe Christiaens met een mooi afstandschot in de hoek scoort. Dan gaat het snel want in de 75' reeds 3-0 als Ruben Hoorne in de rebound kan binnentikken. En de eindstand wordt vastgelegd op 4-0 in de 78' na een corner van Philippe Mahieux, gevolgd door kopstoot van Ruben en binnengetrapt door de goed gevolgde Andy Schoolaert. Een mooie 4-0 overwinning van onze Ratjes na een mindere 1ste helft en een veel betere 2de helft, tegen een zwakke tegenstander die zijn best deed om te verdedigen, maar die doelman Tim Coutereel geen enkele maal in gevaar bracht.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Dries Decorte, Ronny Dewinter, Steve Thieren(75'Kevin Soutaer), Bert Joye( 65' Frederiek Courbot), Andy Schoolaert(1), Dominique Briche(53' Frederiek Lecointre(1)), Ruben Hoorne(1), Philippe Mahieux, Christophe Christiaens(1).
Reservedoelman Tony Coutereel bleef op de bank
Er was geel in de 10' voor Christophe Christiaens voor een volgens de scheidsrechter schwalbe in het strafschopgebied, Christophe is hierdoor volgende week geschorst voor de verplaatsing naar het gelijk met KRC geklasseerde Woumen.