Verslag 19-20/04 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - SK Eernegem
Eindstand: 4-6

Onze jonge ratjes wilden voor de laatste competitiewedstrijd nog eens alles geven. De wedstrijd was nog maar pas op gang of een zeer sterk spelende Arne had al 2 doelpunten gescoord. Eernegem kwam terug in de wedstrijd en een sterk keepende Wout kon enkele keren gepast tussenkomen. Toch kon de tegenstander 3 doelpunten scoren in de eerste helft. Arne had ondertussen al zijn 3de tegen de netten geprikt. In de 2de helft was KRC minstens de evenknie van Eernegem, maar de afwerking bleef ditmaal wel uit. Eernegem scoorde wel nog 3 keer en zo werd de eindstand vastgelegd. Een zeer puike prestatie van onze mannen die gedurende het jaar veel vordering heeft gemaakt en volgend jaar daar zeker de vruchten van zal plukken.

Speelden voor KRC: Sander Dekien, Lander Vanbesien, Wout Vanbesien, Niek Callewaert, Seppe Joossens, Arne Vanhuele.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - VG Oostende
Eindstand: 4-11

Onze jongste duiveltjes toonden dat ze dit jaar zeker al vooruitgang geboekt hebben, want in de heenwedstrijd werd bij VGO nog een zware 24-0 nederlaag geleden. Ondanks de 4-11 nederlaag was het toch een gelijkopgaande wedstrijd, maar waren de bezoekers veel scherper in de afwerking en waren ze voetballend ook wat beter. Toch een mooi resultaat voor de jonge brigade van trainer Sander.

Speelden voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Joran Steen, Sacha Moors, Mathias Wullepit, Casper Vanhuele en Aaron Biesbrouck.

2de jaars duiveltjes Reeks B
GS Middelkerke - KRC De Panne
Eindstand: 12-4

In de eerste helft speelden onze ratjes goed mee.Na vijftien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, maar in dezelfde minuut stonden de bordjes weer gelijk via Kelly. De thuisploeg kon uiteindelijk toch nog uitlopen tot 3-1 aan de rust met in de eerste helft een zeer goed keepende Kevin. In de tweede helft kon de thuisploeg uitlopen tot 7-1, maar Costa scoorde de 7-2 Uiteindelijk werd het een te zware nederlaag voor onze ratjes met 12-4, Thibault en Costa waren nog de doelpuntenmakers. De thuisploeg was zeker de betere ploeg, maar onze ratjes scoren toch zo moeilijk.

Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Dewinter Ben, Matondo Costa, Dezeure Stijn.

Eindstand: 0-2

Onze U13 stonden terug voor een zware opdracht tegen één van de sterkste ploegen van de reeks, die zeker op revanche zou belust zijn na de 0-1 nederlaag die onze miniemen hun thuis bezorgden. Bij onze jongen stond er terug een ploeg met een stevige organisatie op het veld die knokte voor iedere bal. Eernegen was wel het meest in balbezit, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Doelman Diego moest al bij al niet veel reddingen verrichten en beleefde een vrij rustige namiddag. In de 5' dreigde KVVC zelfs serieus als Laurent de linkerflank afliep maar zijn voorzet belandde in de armen van de boomlange bezoekende doelman. Even later kon Jordy afdrukken, maar zijn schot ging hoog over. Op het kwartier kwam Eernegem op 0-1 als een bezoeker te veel bewegingsvrijheid krijgt, niet aangevallen wordt en alleen voor Diego in de korte hoek binnenschiet. De wedstrijd loopt gezapig verder met veel inzet van onze jongens die nog enkele malen kunnen dreigen, eenmaal komen ze zelfs goed weg als een terugspeelbal tegen de buitenkant paal terechtkomt. Ruststand 0-1. 2de helft precies hetzelfde spelbeeld, Eernegem meest in balbezit maar goed opgevangen door onze jongens die weinig kansen weggeven. Zelfs een serieus kans als Axel in de hoek een beetje druk kan zetten, de bal centraal doorgespeeld wordt en Jens alleen voor doel niet binnen het kader kan schieten. Uiteindelijk lopen de bezoekers in de 55' nog uit tot 0-2 als een schot afwijkt tegen de schouder van Glenn en doelman Diego hierdoor tegenvoets gepakt wordt. Eindstand 0-2. Een knap resultaat van onze jongens die gans de wedstrijd een voorbeeld waren van inzet en tactische discipline.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Jensi Callewaert, Arne Crevits, Jens Facon, Axel Degrieck, Maxiem Decot.

Eindstand: 4-2

Na de sterke prestatie van vorige week tegen het quasi 1ste elftal van Davo Westende, trokken onze reserven voor hun laatste competitiewedstrijd naar SV Woumen, dat ook versterkt was met enkele spelers van het 1ste elftal. Woumen was in het begin helemaal niet bij de les en dadelijk na de aftrap stond het al 0-1 na een mooie actie van Andy Schoolaert, Gilles Veranneman en afwerker met dienst Tom Torney. Dolle eerste 10' langs weerszijden,met in de 4' misverstand tussen Ruben en doelman Tony, gelukkig naast besloten. In de 5' schiet Gilles voorlangs,6' slordig uitverdedigen bij KRC en de bordjes staan gelijk. In de 8' balverlies op het KRC-middenveld, thuisspeler alleen voor doel maar doelman Tony komt gepast uit en de thuisspeler moet te ver uitwijken om te kunnen scoren. 11' rolt Klaas de verdediging op in snelheid zet mooi voor, Gilles besluit naast. In de 12' opnieuw twijfels in de KRC verdediging en 2-1, een zeker te vermijden doelpunt. Onze reserven aangeslagen en een thuisspeler lobt op deklat. In de 20' een mooi shot Ruben net naast, 24' een mooie poging van Jeffrey Schoolaert, echter nipt naast. In de 32' voorzet Klaas, kopbal Ruben, net naast de paal buiten en in de 35' gaat een prachtig schot van Tim rakelings over. Woumen bivakkeert op de eigen speelhelft en speelt enkel nog de counter. Opmerkelijk was ook dat de plaatselijke trainer al na 10' opdracht gaf de boeken te sluiten en zijn spelers de opdracht gaf niet vies te zijn een fout te maken! Jammer voor het voetbal in een wedstrijd waarin beide ploegen eigenlijk niets meer te winnen hebben. In de tweede helft stond nog één ploeg op het veld, KRC maar meer dan steriele druk tegen 8 man die voor de rechthoek spelen levert dat niet op. In de 77' bij een van de schaarse tegenaanvallen en na mistasten in de verdediging wordt het 3-1. In de 82', na een vrije trap van Gilles afgeblokt door de doelman, een goed gevolgde goaltjesdief Courbot die er 3-2 van maakt. Even hoop, maar van korte duur. In de 85' een lange bal van de thuisploeg, Dominique miskijkt zich, thuisspeler alleen naar doel en 4-2.
Koude douche voor onze reserven. Spijtig dat een ploeg die niet wil meespelen zo een wedstrijd wint. Toch moet gezegd dat meerdere ratjes niet op normaal niveau presteerden en zo toch een klein beetje hun medematen in de steek lieten. Een pijnlijke afsluiter voor en al bij al meer dan geslaagd seizoen waar bij momenten erg mooi voetbal gebracht werd, maar te wisselvallig bij momenten.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel(45' Miguel Decraemer), Björn Lemiere, Dominique Briche(80' Levy Geens), Ruben Hoorne, Tim Torney, Klaas Dekeyser, Tom Torney(1), Jeffrey Schoolaert, Jan Verweirder(45'Frederiek Courbot(1)), Gilles Veranneman.