2de jaars duiveltjes Reeks B
Oefenwedstrijd
KRC De Panne - KVV Coxyde
Eindstand: 2-7

In deze oefenwedstrijd tegen de 2de jaars duiveltjes van onze partner in de samenwerking Coxyde waren oonze ratjes bij de aftrap blijkbaar nog niet goed wakker, want na tien minuten stonden onze ratjes reeds 0-3 achter. Toch konden ratjes nog milderen tot 2-3, wat ook de ruststand was. In de tweede helft bleven de bezoekers goed voetbal spelen en konden nog vier maal scoren en zo de eindstand op een misschien wel wat overdreven 2-7 vastleggen.

Speelden voor KRC: Kevin Schoolaert, Styn Dezeure, Rimski Rottiers, Costa Matondo, Ben Dewinter, Kelly en Thibault Cagnard, Dobos Stephan.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - SV Veurne
Eindstand: 2-4

In de 1ste helft zagen we een gelijkopgaande wedstrijd met 2 aanvallende ploegen die voluit voor de zege gingen. Toch bereikten de bezoekers in 5 dolle minuten de rust met een 0-2 voorsprong. In het begin van de 2de helft ging een ontketende thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer en dat lukte al vrij vlug. De ratjes gingen op hun elan door maar paal, bal gered van de doellijn en enkele prachtige saves van de bezoekende keeper verhinderden de verdiende gelijkmaker. Na 10 ' kreeg Veurne een vrije trap en werkte die efficiënt af,1-3.De blauw-zwartjes bleven aanvallend voetballen, maar Veurne counterde een paar keer gevaarlijk. Telkens was er een attente doelman Antoine of een verdediger die op tijd de meubels kon redden. Veurne liep in de slotfase nog uit tot 1-4, maar de moegestreden ratjes konden toch nog de oververdiende 2de goal scoren, eindstand 2-4.Goede wedstrijd van onze jongens die er altijd in bleven geloven en zonder wisselspelers er 100% voor gingen!!!

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Kjell Wullepit, Tom Deblonde, Han Dewinter, Shaun Eerebout, Ward Dochy, James Bigot en Arthur Louagie.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - SC Wielsbeke
Eindstand: 0-4

Onze U13 haspelden hun wedstrijd uitzonderlijk af op een vrijdagavond tegen het goed voetballende Wielsbeke. De strakke wind speelde een bepalende rol in deze wedstrijd. Onze jongens hadden windvoordeel in de 1stehelft, maar konden dit jammer genoeg niet uitbuiten. Kort na de aftrap kwamen onze jongens al goed weg toen een bal van de bezoekers op de deklat terecht kwam. KVVC bleef goed georganiseerd voetballen en gaf weinig kansen weg aan de bezoekers ofwel stond een attente doelman Diego steeds in de weg. De uittrappen van Diego geraakten ook ver en brachten de bezoekende verdediging steeds in problemen, maar jammer genoeg missen de KVVC-aanvallers de nodige scherpte om af te werken. Ruststand werd 0-0, al bij al een juiste stand. Slechte start in de 2de helft en rees na 5 minuten openen de bezoekers de score en even later stonden de bordjes al 0-2. Onze miniemen probeerden toch nog verder goed te blijven voetballen, maar de echte scherpte was duidelijk verdwenen. Uiteindelijk liep Wielsbeke nog verder uit tot een 0-4 eindstand. Een verdiende overwinning voor de bezoekers, na een goede 1ste helft van onze jongens. In deze wedstrijd kwamen de pijnpunten echter duidelijk terug naar boven, geen scherpte vooraan bij de afwerking en te slap verdedigen. Gelukkig blijft de sfeer in de ploeg positief en blijft iedere speler zich iedere week hard inzetten op training en in de wedstrijden. De overstap van gewestelijke naar provinciale is duidelijk nog niet verwerkt, zodat het dit jaar zeker een leerjaar geworden is.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Julien Dever, Guillaume Devaere, Glen Vandessel, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Laurent Pysson, Maxiem Vanbelleghem, Lander Vanhoutte, Jensi Callewaert, Axel Degrieck, Quentin Ost.

Eindstand: 1-4

Na de puike 12 op 15 van de voorbije weken stonden onze jongens voor een serieuze test met het 3e geklasseerde Merkem op bezoek, ook mede 2de geklasseerd met KRC in de periodestand. Speciaal bij deze wedstrijd was ook de clash tussen de gebroeders Schoolaert Andy en Jurgen op het middenveld. Beide ploegen startten wat afwachtend, maar Merkem had het meeste balbezit. Dit resulteerde in een eerste doelpunt in de 15e minuut, weliswaar na te veel ruimte te hebben weggegeven door het centrum van de KRC-verdediging. Nog geen 3 minuten later slikte De Panne al een tweede tegendoelpunt, via een own-goal van Dries Decorte. KRC was verplicht om te reageren en enkele minuten later kregen onze Ratjes een penalty door fout op Frederick Lecointre. Maar de aansluitingstreffer kwam er niet, want Philippe Mahieux kreeg de bal niet in het doelkader en trapte naast het doel. Net voor het rustsignaal kwam Merkem nog op 0-3 via een kopbaldoelpunt. Rustand 0-3 en de wedstrijd gespeeld. De Panne was dus genoodzaakt om een betere 2e helft neer te zetten om het blazoen wat op te poetsen. Christophe Christiaens kreeg net na rust een open doelkans maar de Merkem-doelman lag in de weg. Maar enkele minuten later sloeg het noodlot opnieuw toe en de 0-4 was een feit, na een slecht weggewerkte bal van laatste man Ronny Dewinter. Het spel ging dan op en neer, zonder veel uitgespeelde kansen en Merkem was duidelijk tevreden met de 0-4. Een kopbal van Christophe ging nog net over en uiteindelijk kon Philippe Mahieux nog de eer redden met een mooi vluchtschot. Onze oudste ratjes, kenden na een sterke reeks wedstrijden duidelijk een volledige offday tegen het sterke Merkem.Volgende week moet KRC zich zeker herpakken op verplaatsing naar het 2de geklasseerde Westende.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte('73 Sebastien Verfaillie), Ronny Dewinter, Angelo Storm, Frederick Lecointre, Andy Schoolaert, Bert Joye('69 Kevin Soutaer), Ruben Hoorne, Steve Thieren('37 Christophe Christiaens), Philip Mahieux, Frederick Courbot.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.