Verslag 23-24/02 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 13-0

Onze 1ste jaars stonden voor een zware opdracht met de verplaatsing naar 4de nationaler Diksmuide en geraakten ook maar aan 5 spelers. Toch gaven alle aanwezige spelers alles wat ze in zich hadden maar konden natuurlijk de nederlaag niet vermijden. Proficiat voor de aanwezige duiveltjes!

Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Seppe Joossens, Arne Vanhuele, Casper Vanhuele, Sander Dekien

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 7-3

Onze kleinste duiveltjes geraakten door veel afwezigen aan slechts 4 spelers en werden aangevuld met 1 thuisspeler. In de 1ste helft waren onze kleinste Ratjes nergens en stonden aan de rust 7-0 achter. In de 2de helft kwam een andere thuisspeler onze ploeg versterken en hij was ook een versterking. Hij scoorde 3x voor KRC zodat onze jongens uiteindelijk met een enorm verzwakte ploeg een verdienstelijke 8-3 nederlaag leden.

Speelden voor KRC: Lander Vanbesien, Niek Callewaert, Mathias Wullepit en Joe Claerebout.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - WS Adinkerke
Eindstand: 2-3

Onze ratjes begonnen sterk aan de partij en domineerden de wedstrijd, de bezoekers uit Adinkerke moesten lijdzaam toezien.Halfweg de eerste helft scoorde onze kleinste van de ploeg, Thibault op een mooie wijze de 1-0.Vijf minuten later speelde Thibault mooi zijn man uit en zette de verdiende 2-0 op het bord.Net voor rust konden de bezoekers, met wat meeval de aansluitingstreffer scoren. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een betere KRC op het veld maar de 3-1 bleef uit. Halfweg de tweede helft misrekende doelman Kevin zich en de bordjes wezen gelijk. In de allerlaatste minuut kwamen de bezoekers 2-3 voor en zagen onze ratjes zo hun prachtprestatie in rook opgaan. Een onverdiende nederlaag voor onze ratjes die eigenlijk de ganse partij de betere ploeg waren.

Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Dezeure Stijn, Blanckaert Alec, Dewinter Ben, Rottiers Rimski.

2de jaars pré-miniemen
Union Zandvoorde - KRC De Panne
Eindstand: 1-1

Onze ratjes trokken vanaf het begin van de wedstrijd ten aanval, maar faalden in de afwerking. Na 20' volgde een gevaarlijke counter van de thuisploeg, die beheerst afgewerkt wordt. Direct daarop een nieuwe aanval van KRC en de bordjes stonden terug in evenwicht, ruststand 1-1. In de 2de helft zagen we een ander spelbeeld, de ratjes gingen overhaast te werk, passes kwamen niet meer aan en Zandvoorde nam de wedstrijd in handen. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar vooral Zandvoorde wrong die de nek om. Eindstand een vooral voor KRC gevleid gelijkspel,1-1.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Han Dewinter, Tom Deblonde, James Bigot, Ward Dochy, Arthur Louagie, Kjell Wullepit en Kenneth Tallieu.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - KSV Oostkamp
Eindstand: 0-9

Onze U13, zonder één van de sterkhouders kapitein doelman Diego, wisten op voorhand dat het een loodzware wedstrijd zou worden tegen één van de topploegen uit de reeks. Tegen een ploeg met allemaal 2de jaars miniemen, moest onze U13 met 4 moedige 1ste jaars aantreden, wat natuurlijk ook voor gestalteverschil zorgde. Gestart met volle moed en met gelegenheidsdoelman Denzell, moest Denzell in de 1ste minuut al een redding verrichten en bij de volgende aanval werd het al 0-1. Na 10 minuten wezen de bordjes al 0-3 en mocht er voor een afstraffing gevreesd worden. Bij de rust wezen de bordjes 0-5. 2de helft hetzelfde spelbeeld, een totaal overwicht van de bezoekers die onze mannen van het kastje naar de muur speelden.Oostkamp slaagde er in om nog 4 x te scoren, weliswaar 2x met de hulp van de scheidsrechter, zodat de bordjes bij het einde uiteindelijk 0-9 aanwezen. In dergelijke wedstrijden tegen topploegen zijn onze U13' duidelijk een maatje te klein, gelukkig blijft de goede sfeer in de groep, blijft iedereen flink trainen maar moet er in de wedstrijden toch een beetje scherper gespeeld worden. Hopelijk kan de ploeg zich nog eens oppeppen om volgende week op het veld van VG Oostende nog eens een goede prestatie neer te zetten.

Speelden voor KRC: Denzell Vandenouden, Pieter Wydoodt, Dylan Vasseur, Jordy Schoolaert, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Arnaud Coulier, Jens Facon, Glen Vandessel, Jensi Callewaert, Axel Degrieck, Arne Crevits, Joshra Ben Hassen

Eindstand: 1-4

Na de 11-0 thuisoverwinning tegen Zandvoorde, dachten onze reserven dat ze deze verplaatsing wel zonder problemen zouden kunnen afhaspelen. Gestart zonder Martin Winnock, als beginnend chauffeur eventjes de weg verloren naar Zandvoorde, was de 1ste helft van en erg laag niveau. Weinig duelkracht, slechte dekking, slechte passing, zwakke afwerking, kortom waarschijnlijk de zwakste helft van dit seizoen. In de 18' komt Zandvoorde dan nog op 1-0 via een doorbraak centraal voor doel, waar geen enkele dekking is. Toch een klein beetje wakker geschud hierdoor trapt Fredje Courbot in de 30' net naast en in de 33' stelt Peter Debuck op pas van Klaas Dekeyser mooi gelijk. In de 42' komt Gilles nog alleen voor doel maar besluit hij slapjes op de doelman. Ruststand 1-1 en puntenverlies dreigt. Met een paar herschikkingen op het veld beginnen onze reserven toch beter te voetballen, Dominique Briche met in de rug Bert Joye beginnen beter het spel te verdelen en de flanken benutten. 57' gaat een schot van Jeremy nog boven doel, maar in de 68' toch 1-2 na een ingooi van peter, doorgetikt naar Levy die met een mooie beweging aflegt voor Jeremy die maar binnen te tikken heeft. 70' Fredje alleen voor de doelman maar op de doelman, 75' terug hetzelfde bal maar peter kan de afgeweerde bal niet binnentikken.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert(45'Martin Winnock), Jeremy Carrein(1), Jan Verweirder(1), Klaas Dekeyser, Bert Joye, Gilles Veranneman(45'Levy Geens), Dominique Briche, Peter Debuck(2), Frederiek Courbot.

VK Koekelare - KRC De Panne
Eindstand: 2-1

Door het gelijkspel op zaterdagavond van Merkem op het veld van Westende, wist de thuisploeg reeds voor de aftrap dat bij winst tegen KRC de kampioenstitel mocht gevierd worden. Met een fel gehandicapte ploeg, door de kwetsuren van Dries Decorte en Andy Schoolaert, en met Steve Six die zijn kat stuurde, wisten onze ratjes op voorhand dat het een loodzware opdracht zou worden. Met Tom Torney, die een sterk 1ste uur speelde, voor het eerst aan de aftrap, begonnen onze mannen het sterkst aan de wedstrijd. In de 7' een 1ste kans voor Tom die echter op de goed uitgekomen doelman besluit, in de 9' een voorzet van op links door Steve Thieren door Philippe Mahieux over doel getrapt en in de 17' een ver schot van Steve Thieren recht op de doelman. Maar zoals zo vaak krijgt KRC bij de eerst echte aanval van de thuisploeg een doelpunt te slikken. Ronny Dewinter kan net niet bij de bal, Angelo kan de bal niet wegwerken en de bal wordt gemakkelijk binnengetrapt.1-0 wijzen de bordjes, totaal tegen het spelbeeld. KRC is lichtjes aangeslagen en de wedstrijd wordt evenwichtiger met veel middenveldspel. Op het halfuur dreigt de thuisploeg nog eens met een vrije trap van op links rechtstreeks op doel, door doelman Tim in corner getikt. In de 42' een voorzet van Tom van op links, door Philippe Mahieux op de doelman getrapt maar afgefloten voor erg twijfelachtig buitenspel. KRC mager beloond voor zijn sterke 1ste helft.
KRC startte sterk de 2de helft en reeds in de 46' wezen de bordjes gelijk, een voorzet van op rechts door Philippe Mahieux binnengekopt door Christophe Christiaens. Onze mannen blijven aandringen en in de 55' een ver laag schot naar de rechterhoek door Ruben, maar met enige moeite door de doelman in hoekschop verwerkt. 57' een koude douche als bij een snel gegeven vrije trap, de bal snel naar rechts gespeeld wordt waar de ruimte open ligt. De bezoekende aanvaller kan zich diep doorzetten, een aantal KRC'ers passeren zonder al te veel tegenstand en de 2-1 binnentikken. Een vermijdbaar tegendoelpunt door concentratieverlies en niet scherp verdedigen. Na dit doelpunt zijn onze ratjes duidelijk de benen afgesneden en komt Koekelare beter in de wedstrijd zonder echt te domineren. In de 70' komt KRC wel goed weg als een voorzet van op rechts door niemand kan binnengetikt worden en in de 77' slaat doelman Tim nog een ver afstandschot weg. Even later wordt Christophe nog eens volledig onterecht afgefloten voor buitenspel, terwijl de ruime naar doel open lag voor hem. In de 2de helft nam de scheidsrechter ook nog enkele twijfelachtige beslissingen, die zeker niet in het voordeel van KRC waren. In de blessuretijd nog een schot net naast van Koekelare, maar even later fluit de scheids af en Koekelare kampioen. Onze mannen druipen ontgoocheld af,omdat een toch sterke prestatie niet met puntengewin beloond werd. Nogmaals bleek dat te vaak individuele fouten in de verdediging dadelijk afgestraft worden door de tegenstander, terwijl KRC vooraan scherpte en ook een beetje geluk missen om van die missers te profiteren.
Volgende week staat met de komst van Vladslo terug een taaie tegenstander op het programma.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Ronny Dewinter, Sebastien Verfaillie, Steve Thieren(75'Bert Joye), Kevin Soutaer(70'Jeffrey Schoolaert), Tom Torney(75'Gilles Veranneman), Ruben Hoorne, Christophe Christiaens(1), Philippe Mahieux.