Verslag 26-27/01 2008

2de jaars pré-miniemen
Oefenwedstrijd SV Veurne A - KRC De Panne
Eindstand: 1-0

Onze ratjes speelden tegen buur Veurne een verdienstelijke wedstrijd, maar verloren met het kleinste verschil,1-0. De thuisploeg zette onze ratjes meteen onder druk, maar een secure verdediging en een attente doelman verhinderde een Veurnse goal. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen onze blauw-zwarte jongens ook enkele kansen maar faalden jammer genoeg in de afwerking. Veurne kon na de pauze de openingsgoal scoren, maar liet het na een 2de te potten. KRC kreeg op het einde nog een 3-tal kansen maar de thuisgoalie hield zijn netten clean. Eindstand 1-0.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Shaun Eerebout, Han Dewinter, James Bigot, Ward Dochy, Kenneth Tallieu, Jari Demunck en Arthur Louagie.

 

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Wevelgem City - Coxyde
Eindstand: 5-0

Zonder de afwezige Brolin Gruwé, wiens afwezigheid fel gevoeld werd in het hart van de verdediging en met 4 1ste jaars in de ploeg, trokken onze tweedejaars met weinig verwachtingen naar topploeg Wevelgem. Toch speelden onze mannen een goede wedstrijd tegen een erg goed voetballend Wevelgem. Wevelgem dat goed combineerde en met veel beweging in hun spel, werd een kwartier goed onder controle gehouden door onze mannen. Het was dan ook een beetje onverwacht dat de thuisploeg op voorsprong kwam rond het kwartier, een 5-tal minuutjes later werd het nog 2-0. Beide doelpunten konden zeker mits wat sneller reageren van de verdedigers vermeden worden. Enige doelkans voor KVVC was een doelkans voor Jensi na een actie op links, poging door de doelman in corner verwerkt. Ruststand 2-0 en met een aangepaste veldbezitting werd de 2de helft aangevat om voor wat meer aanvallende dreiging te zorgen. Groot probleem blijft echter voor onze lichtgewichten om de bal vooraan te krijgen, vaak afgeblokt door grotere en snellere tegenstanders. Toch werd steeds gepoogd om te blijven voetballen, maar echt gevaar werd niet meer gecreëerd in de 2de helft. Het was uiteindelijk Wevelgem dat nog 3x kon scoren, telkens na slap ontzetten in de KVVC-verdediging, en zo de eindstand op 5-0 te brengen. Een meer dan verdiende overwinning van de thuisploeg, maar toch mogen onze jongens gefeliciteerd worden voor hun inzet en positieve ingesteldheid.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Julien Dever, Maxime Vanbelleghem, Arne Crevits, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Jensi Callewaert, Quentin Ost,

 

Gewestelijke Knapen
KSV Bredene - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait

Onbegrijpelijk maar waar, onze gewestelijke knapen nochtans 2de in het klassement, konden zich niet motiveren voor de verplaatsing naar ongeslagen leider Bredene en geraakten slechts aan 9 spelers en zagen het niet zitten om zo naar Bredene te trekken. Resultaat een 5-0 nederlaag en geen voorbeeld van een positieve ingesteldheid. Foei jongens!

Andere uitslagen provinciale jeugd Coxyde-KRC:
U12- Wielsbeke 1-7
U14- Wielsbeke 3-5
Wevelgem - U15 0-2
U16 - Zwevegem 5-1
Diksmuide - U17 19-0
Diksmuide - juniors 3-2

 

Reserven
KRC De Panne - SC Lombardsijde
Eindstand: 1-1

In deze wedstrijd tussen de 2de en de 3de in het klassement geraakten onze reserven door veel afwezigen slechts aan 11 spelers. Het werd een rustige start met een behoudend spelend Lombardsijde dat steeds de lange bal gebruikte en het middenveld oversloeg. Eerste gevaar in de 15' als Tom Torney na een mooie combinatie alleen voor de doelman komt maar jammer genoeg naast besluit. Daarna komt Lombardsijde beter in het speld met enkele kleine kansjes, maar in de 32' komt KRC verdiend op een 1-0 voorsprong als Tom Torney ditmaal mooi afwerkt in de rechterbenedenhoek van het doel. Voor de rest van de 1ste helft gaat het spel gelijk op en neer en wordt de ruststand 1-0. In de 2de helft wordt KRC duidelijk de betere ploeg, Lombardsijde speelt erg gesloten achteraan en werkt enkel met lange ballen vooruit. 10' besluit Peter op de doelman, na een mooie actie van Tom en in dezelfde actie redt de bezoekende doelman het schot van Jan. 15' trapt Jeffrey op de doelman, 18' komt Klaas alleen voor de Lombardsijdekeeper, maar trapt nog onbegrijpelijk naast. Uit een van de schaarse counters krijgt Lombardsijde een corner, iedereen blijft staan en er kan ongehinderd binnengekopt worden en in plaats van 2 of 3-0 staat het 1-1. In de 25' gaat een vrije trap van Jan tegen de paal en kort daarop kan een vrijstaande Levi een voorzet van Peter niet binnentikken. Lombardsijde blijft de lange bal hanteren en in de 40' mist Jeremy zijn interceptie waardoor Jan genoodzaakt is een fout te maken in het strafschopgebied. Strafschop knap gered door doeman Miguel die ook knap de herneming kan afweren. De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde en eindigt uiteindelijk op een 1-1 stand, uitslag die vooral voor KRC een slecht gevoel heeft. De 3 punten moesten zeker thuisgehouden worden, maar al bij al mogen onze reserven nog tevreden zijn met 1 puntje, te danken aan de uitstekende reacties van doelman Miguel. Volgende week een weekje rust en daarna de moeilijke verplaatsing naar Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Jan Verweirder, Jeffrey Schoolaert, Tim Torney, Jeremy Carrein, Klaas Dekeyser, Sebastien Verfaillie, Dominique Briche, Levy Geens, Peter Debuck, Tom Torney(1)

 

1ste Elftal
SV Woumen - KRC De Panne
Eindstand: 0-2

Onze oudste Ratjes blijven het uitstekend doen en behaalden een meer dan verdiende zege op het veld van het gelijk geklasseerde Woumen. Mede door het verlies van Nieuwkapelle stijgen onze jongens 2 plaatsen in het klassement en blijven ze 2de in het periodekampioenschap met een mooie 12 op 15. Een evenwichtige start en bij het 1ste gevaar in de 10' scoort Philippe Mahieux de 0-1 met een mooie actie door het midden van de Woumenverdediging. 13' een schot van Frederiek Lecointre, dat over en naast gaat na een mooie pas van Fredje courbot. 15' heeft KRC geluk als een vrije trap van Woumen tegen de buitenkant paal terecht komt. 25' een ver schot van Mahieux op pas van Courbot net naast.35' een schot van Andy Schoolaert gered door de Woumenkeeper en even later een groot geharrewar voor doel maar Andy kan net niet afwerken. 40' een kopstoot van Lecointre net naast. 44' een kopbal van Courbot op de doelman en kort daarop kan Filip net niet genoeg snelheid achter zijn schot steken om af te werken op pas van Ruben. 0-1 ruststand, meer dan verdiend en eigenlijk te weinig voor KRC. In de 2de helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met een beter KRC met in de 53' een ver schot van Ruben op de doelman. 62'wordt het 0-2 met een vrije trap recht voor doel, prachtig binnengetrapt door Philippe Mahieux. Daarna verliest KRC wat de controle over de wedstrijd en komt er Woumendruk. In de 70' wordt doelman Tim omspeeld, maar een snel teruggekeerde Ronny Dewinter kan nog net voor de doellijn wegwerken. Kort daarop een redding van Tim met de voet. Even later moet Bert Joye ook nog een bal van op de lijn wegtrappen en moet doelman Tim ook nog eens gepast tussenkomen om de aansluitingstreffer te verhinderen. KRC komt daarop terug in de wedstrijd met in de 76' een ver schot van Courbot dat 1 meter boven het doel buiten gaat.80' terug een redding kort voor de doellijn, ditmaal door Dries Decorte. Hiermee was het Woumen-gevaar voorbij en kreeg Fredje courbot nog een mooie kans om de 0-3 op het bord te zetten maar jammer genoeg besluit hij op de doelman. De wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en wordt er afgefloten met een 0-2 eindstand. Een mooie, verdiende overwinning op verplaatsing door een gretige groep waarin iedereen voor elkaar werkt. Nu komen er echter zware weken aan met te beginnen volgende week de thuiswedstrijd tegen het sterke 3de geklasseerde Merkem, ook 2de in de periodestand. Iedereen kijkt al uit naar het duel tussen de broers Andy en Jurgen Schoolaert op het middenveld.
Niemand kreeg geel bij KRC, ook een mooie prestatie.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Ronny Dewinter, Dries Decorte, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Bert Joye( 85'Jeffrey Schoolaert), Ruben Hoorne, Steve Thieren(65' Steve Six)Andy Schoolaert(88' Kevin Soutaer), Frederiek Courbot, Philippe Mahieux(2).
Reservedoeman Miguel Decraemer bleef op de bank.

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 1 februari:
19uur30: provinciale miniemen U13- Wielsbeke
19uur30: provinciale knapen U15 - Wielsbeke ( te Koksijde)

Zaterdag 2 februari:
9uur15 oefenwedstrijd pré-miniemen KRC - SV Veurne B
Gewestelijke knapen bye

Zondag 3 februari:
Reserven geen wedstrijd
15uur: 1ste elftal KRC - Merkem Sport