Zaterdag 3 mei 2008

Zaterdag 3 mei 2008: scholieren

Onder een stralende zon streden 10 scholierenploegen op de velden van KRC De Panne om uit te maken wie de opvolger zou worden van de winnaar van vorig jaar, Deerlijk Sport.
Het werd een zeer sterk bezet tornooi met verschillende provinciale en bijzondere ploegen en goede gewestelijke ploegen. Opmerkelijk was ook dat het tornooi in een enorm sportieve sfeer afgewerkt werd met geen rode kaart en slechts 4 gele kaarten. Proficiat scholieren voor de betoonde fair play!!!
In reeks A waren de provinciale scholieren van Eendracht Zele en KVVC-KRC, de bijzondere scholieren van SV Veurne en de gewestelijke scholieren van SS Boezinge en SV Bredene ingedeeld.
Het was een sterke A-reeks met sterk aan elkaar gewaagde ploegen
Reekswinnaar werd hier Eendracht Zele dat KVVC-KRC voorafging met een beter doelsaldo van 1 doelpunt. Het onderling duel eindigde op een 0-0, strafschoppen waren ook 2-2 zodat het doelsaldo bepaalde wie naar de finale mocht. Beide ploegen waren elkaar waard en waren te sterk voor de andere ploegen in de reeks. Op de 3de plaats eindigde KSV Veurne, dat verdedigend sterk was maar moeilijk aan scoren toe kwam. 4de plaats was voor SS Boezinge en hekkensluiter werd KSV Bredene.
Reeks B bestond uit de provinciale scholieren van VK Ieper, SK Eernegem en Deerlijk sport, de bijzondere scholieren van HO Oostende en de gewestelijke scholieren van GS Voormezele.
In deze reeks was er een klein probleem met HO Oostende dat met slechts 8 spelers aanwezig was. Alle reekswedstrijden werden dan ook verloren met 5-0, maar de wedstrijd werd telkens gespeeld met aanvulling van de reservespelers van de tegenstander.
Reekswinnaar hier werd duidelijk VK Ieper die voor iedere ploeg van de reeks veel te sterk was en 4 overwinningen behaalde met een doelsaldo van 14-0. Eernegem en Deerlijks Sport eindigden beiden met 7 punten maar het was Eernegem dat met een beter doelsaldo de 2de plaats behaalde nadat de onderlinge wedstrijd op 0-0 en 3-3 met de strafschoppen eindigde. 4de plaats was voor GS Voormezele dat zich in elke wedstrijd sterk verweerde. Laatste door de toegekende forfaits werd HO Oostende, ploeg waarvan de trainer en de spelers zeker een dikke pluim verdienen voor hun positieve ingesteldheid tijdens het tornooi met hun noodploeg.

Het tornooi voor scholieren werd in goede banen geleid door de scheidsrechters Schaekers François, Vandenbulcke Gino, Graulus Roland en Coopman Marc.

Finalewedstrijden:

9de-10de plaats: SV Bredene - HO Oostende 5-0
HO werkte deze wedstrijd met slechts 8 spelers af tegen het voltallige Bredene, dat echter geen wisselspelers had om af te geven aan HO. HO speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar kwam natuurlijk fel tekort tegen de 11 spelers van SV Bredene.

7de-8ste plaats: SS Boezinge - GS Voormezele 1-2
2 ploegen die fel aan elkaar gewaagd waren streden tot het uiterste om de 7de plaats te behalen, maar uiteindelijk was het GS Voormezele dat aan het kortste eind trok en zo 7de eindigde.

5de-6de plaats: KSV Veurne - Deerlijk Sport 1-2
Terug een gelijkopgaande wedstrijd met 2 ploegen die bij momenten mooi voetbal brachten, maar die duidelijk door hun beste krachten heen zaten na hun reeds zware schiftingsreeks. Deerlijk haalde het met het kleinste verschil en eindigde zo op de 5de plaats.

3de-4de plaats: KVVC-KRC - SK Eernegem 4-0
In de kleine finale was er eigenlijk nooit sprake van een wedstrijd en overvleugelde de lokale ploeg de bezoekers uit Eernegem. Eernegem deed zijn uiterste best om weerwerk te bieden, maar was werkelijk een maatje te klein voor KVVC-KRC dat zo op een mooie 3de plaats eindigde zonder 1 wedstrijd te verliezen.

1ste -2de plaats: Eendracht Zele - KVK Ieper 3-0
Iedereen verwachtte een spannende finale met 2 sterke provinciale ploegen tegenover elkaar. Het draaide echter anders uit, want Eendracht Zele toonde zich duidelijk de betere ploeg. Met mooi, technisch verzorgd combinatievoetbal werd IEPER gedomineerd en behaalden de Oost-Vlamingen meer dan verdiend de eindzege op het 5de Ratjestornooi van KRC De Panne

Eindstand scholieren:

  1. Eendracht Zele
  2. KVK Ieper
  3. KVVC-KRC
  4. SK Eernegem
  5. Deerlijk Sport
  6. KSV Veurne
  7. GS Voormezele
  8. SS Boezinge
  9. KSV Bredene
  10. HO Oostende


Zondag 4 mei: juniors

Door het forfait van SC Beernem, waren er slechts 6 juniorenploegen aanwezig om uit te maken wie de opvolger zou worden van de winnaar van vorig jaar KVK Ieper.
Aanwezige ploegen waren de provinciale teams van KVK Ieper en KVVC-KRC, de bijzondere juniors van SK Vlamertinge, het Franse US Gravelines en de gewestelijke juniors van VV Alveringem en WS Bulskamp.
Er werd gestreden in een competitievorm, waarbij iedere ploeg dus tegen iedere ploeg moest aantreden.
Op de 1ste plaats eindigden de juniors van KVK Ieper die zichzelf zo opvolgden als winnaar van het Ratjestornooi. Het bleef echter spannend tot de laatste wedstrijd want Ieper moest winnen om tornooiwinnaar te worden en deed dit ook tegen hekkensluiter WS Bulskamp. Eindwinnaar dus Ieper met 3 overwinningen en 2 gelijke spelen tegen Gravelines en Vlamertinge. Enig minpunt voor KVK was een rode kaart voor een speler en dit voor een moedwillige trap naar een tegenstander tijdens de wedstrijd tegen KVVC-KRC. Dergelijke zaken horen niet thuis op een voetbalveld.
2de plaats was voor het Franse Gravelines, de verassing van het tornooi. Een erg jonge, feitelijk nog scholierenploeg die erg mooi verzorgd technisch voetbal bracht met een erg positieve ingesteldheid, het is al eens anders bij Franse ploegen. Gravelines verloor geen enkele wedstrijd, speelde 3x gelijk en ging naarmate het tornooi vorderde steeds beter spelen.
3de plaats was voor SK Vlamertinge dat ook geen enkele wedstrijd verloor maar wel 3x gelijk speelde. Zo werd met evenveel punten geëindigd als Gravelines maar het doelsaldo sprak in het voordeel van Gravelines. SK Vlamertinge was een fysisch sterke en potige ploeg die er steeds voor ging en waar elke tegenstander een zware kluif aan had. Jammer genoeg ontspoorde de wedstrijd tussen Vlamertinge en KVVC-KRC op een bepaald moment en kon de rust maar na enige tijd en met veel moeite hersteld worden. Jammer dat dit moet gebeuren op een tornooi waar het toch de bedoeling moet zijn om zich met elkaar te meten in een vriendschappelijke sfeer.
Tegenvallend was de 4de plaats van KVVC-KRC dat geen al te best tornooi speelde en een ietwat uitgebluste indruk liet. Goede techniek alleen volstaat niet om wedstrijden te winnen, inzet moet er ook bij zijn om resultaten te kunnen halen. Pijnlijk was ook het uitvallen van Tyas Demuysere in de wedstrijd tegen SK Vlamertinge toen hij na een kopbal met zijn elleboog slecht op de grond terecht kwam, elleboog die daarbij gebroken en verplaatst werd. Weg met de ziekenwagen en dadelijk een operatie voor onze onfortuinlijke Tyas, steeds een voorbeeld van inzet. Iedereen wenst hem dan ook een spoedig en volledig herstel toe.
5de eindige VV Alveringem dat met spelersproblemen sukkelde, maar dat gelukkig op de steun van Bulskamp kon rekenen om zijn tekorten op te vangen. Steeds met een positieve ingesteldheid werden alle wedstrijden afgehaspeld, een voorbeeld voor veel ploegen.
Rode lantaarn bij de juniors werd verassend WS Bulskamp. Iedereen had zeker meer verwacht van Bulskamp dat toch aantrad met een deel jongeren uit zijn 1ste elftal. In zijn 5 wedstrijden slaagde WSB er niet in om ook maar 1x te scoren, zodat het uiteindelijk laatste werd met slechts 1 puntje door een gelijkspel tegen KVVC-KRC.

Eindstand juniors:

  1. KVK Ieper 11punten
  2. US Gravelines 9 punten
  3. SK Vlamertinge 9 punten
  4. KVVC-KRC 6 punten
  5. VV Alveringem 3 punten
  6. WS Bulskamp 1punt

Het tornooi werd in goede banen geleid door de scheidsrechters Graulus Roland, Pynnebroeck Fernand, Coopman Marc en Vandenbulcke Gino.

Daarmee werd met dit prachtige weekend het 1ste luik afgesloten van het 5de Ratjestornooi.

In het WE van 17-18 mei wordt het 2de luik georganiseerd.
Op zaterdag 17 mei treden in totaal 30 ploegen aan, onderverdeeld in 12 ploegen 1ste jaars duiveltjes, 10 ploegen 2de jaars duiveltjes en 8 miniemenploegen. Hier is de grote blikvanger RSC Anderlecht met 2 ploegen duiveltjes en 1 ploeg miniemen.
Op zaterdag 18 mei zijn er 20 ploegen aanwezig met 12 ploegen pré-miniemen en 8 ploegen knapen, waaronder ook RSC Anderlecht.
Meer informatie over het tornooi en foto's zijn terug te vinden op onze website www.krcdepanne.be

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 10 mei:
Tornooi SK Eernegem 2de jaars pré-miniemen

Zondag 11 mei:
Tornooi KSV Bredene: 2de jaars duiveltjes
Tornooi KSV Bredene: provinciale miniemen U13