Verslag 29-30/03 2008

Voor het week-end van 28, 29 en 30 maart 2008 heeft het Provinciaal Comité van
West-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van - alle kampioenschapswedstrijden jeugd en reserven- alle vriendschappelijke wedstrijden
- alle wedstrijden bedrijfsvoetbal (uitgezonderd het gewest Brugge)

 

1ste Elftal
WS Zarren -KRC De Panne
Eindstand: 0-0

KRC stond voor een zware verplaatsing naar eindrondeploeg WS Zarren, dan ook nog zonder de geschorste Ronny Dewinter en de gekwetste Philippe Mahieux, maar terug met de wegens werkomstandigheden vaak afwezige Tom Soutaer die en sterke wedstrijd speelde.
Op een, ondanks de vele regen zeer goed liggend veld, speelde KRC een goede wedstrijd en als er 1 ploeg moest winnen, dan moest het zeker onze Ratjes zijn.
Gestart met de wind in de rug, komt Steve Thieren in de 3' goed weg met slechts 1 gele kaart na een reactie op een op hem begane fout. In de 6' wordt het heel warm als Andy Schoolaert op een knullige manier de bal kwijt geraakt in het middenveld, Angelo niet goed bij de bal kan, maar de thuisaanvaller gelukkig voorlangs besluit. In de 11' actie van Christophe Christiaens op links, voorzet maar Andy Schoolaert maar die schiet over doel. 16' een zwaar schot van Bert Joye op de doelman, na mooie doorsteekpas van Tom Soutaer. 17' terug een mooie actie van Tom op links, een strakke voorzet over de grond maar niemand kan goed bij de bal. In de 23' hetzelfde scenario, actie van Tom op links, bal achteruit naar Ruben die van op de 16 op doel schiet, maar de thuisdoelman kan in 2 keer de bal pakken. Bijna 0-1 inde 35' als een voorzet van op links van Steve Thieren bijna rechtstreeks binnengaat maar door de thuisdoelman nog net over zijn doel kan getikt worden. In de 39' eventjes gevaar voor het KRC-doel als een vrije trap rechtstreeks op doelman Tim wordt getrapt, die zonder al te veel moeite kan redden.
Na het rustsignaal terug KRC met de betere acties.50' legt Christophe terug op Tom die kan afdrukken maar recht op de doelman. 62' een actie van laatste man Kevin Soutaer, voorzet naar Tom die uit de draai schiet maar rakelings naast. 67' een actie op rechts van de ingekomen Klaas Dekeyser, een voorzet naar Christophe, maar diens schot wordt met de voet gered door de thuisdoelman. 85' komt na een voorzet van op links Klaas alleen voor doel maar in plaats van de doelman te lobben tikt hij de bal te ver vooruit zodat de doelman nog kan tussenkomen. In de slotseconden van de wedstrijden moet doelman Tim nog 2 maal redden bij corners van de thuisploeg. Eerst tikt hij een afgeweken schot uit de linkerhoek van zijn doel en kort daarop pakt hij mooi een bal die naar de rechterkant van zijn doel gaat. Beginstand van deze wedstrijd wordt ook de eindstand, misschien een billijke uitslag hoewel KRC zeker de betere kansen had in de wedstrijd. Een goede collectieve prestatie met een uitstekende verdediging die weinig kansjes weggaf.
Volgende week zaterdag om 18uur wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld, thuis tegen SK Snaaskerke. Hopelijk wordt een moeilijk seizoen afgesloten met een mooie overwinning thuis.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Steve Thieren (65'Klaas Dekeyser), Ruben Hoorne, Andy Schoolaert, Bert Joye(88'Peter Debuck), Christophe Christiaens(75' Gilles Veranneman), Tom Soutaer.

Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank
Er was geel voor Steve Thieren ( reactie op fout) en een 3de gele kaart voor Ruben Hoorne ( fout) die hierdoor geschorst is voor de laatste competitiewedstrijd

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 5 april:
9uur30: pré-miniemen KRC- SP Keiem
2de jaars duiveltjes bye
10uur: KSV Jabbeke - 1ste jaars duiveltjes A KRC
10uur: KSV Jabbeke - 1ste jaars duiveltjes B KRC
14uur30: VK Ieper - provinciale miniemen U13
14uur30: VK Ieper - provinciale knapen U15
18uur: 1ste elftal KRC - SK Snaaskerke

Zondag 6 april:
9uur15: reserven KRC - WS Adinkerke