Verslag 5-6/04 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KSV Jabbeke -KRC De Panne
Eindstand: 3-2

Omdat onze 2de jaars duiveltjes niet moesten spelen, werden de nog 1ste jaars duiveltjes spelend bij de 2e jaars, doorgeschoven wat natuurlijk resulteerde in een sterke ploeg. Er werd zeer goed gevoetbald en er werd geknokt voor iedere bal. Tegen de gang van het spel in kwam Jabbeke voor en kort daarop volgde een 2de doelpunt. De blauw-zwarte brigade liet zich echter niet doen en maakte verdiend de aansluitingstreffer via Kelly. In de 2e helft was KRC oppermachtig en dat resulteerde ook in verdiende gelijkmaker, opnieuw via Kelly. De 2-3 hing in de lucht maar onze mannen kregen het deksel op de neus en het werd in de laatste minuut nog 3-2. Een puike wedstrijd van iedereen

Speelden mee voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Rimski Rottiers, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard en Ben Dewinter

 

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KSV Jabbeke - KRC De Panne
Eindstand: 38-0

Onze jongste duiveltjesploeg stond voor een loodzware opdracht tegen een erg sterke thuisploeg die op alle vlak domineerde en onze lichte brigade geen schijn van een kans liet. Het werd een zware nederlaag tegen een veel te sterke tegenstander. Toch deden onze kleinste mannen steeds hun uiterste best en verdienden ze zeker een eerreddend doelpunt.

Speelden voor KRC: Vanbesien Wout, Vanbesien Lander, Dekien Sander, Callewaert Niek, Joosens Seppe.

 

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne bye

 

2de jaars pré-miniemen
De Panne - SP Keiem
Eindstand: 4-0

Onze ratjes begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het duurde tot halfweg de 1ste helft vooraleer de openingsgoal viel, 1-0 werd ook de ruststand. KRC nam na de pauze opnieuw de touwtjes in eigen handen en kon kans na kans afdwingen, met als resultaat een verdiende 4-0 overwinning!Proficiat aan alle spelers voor dit prachtig resultaat!!!

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Shaun Eerebout, Arthur Louagie, Ward Dochy, James Bigot, Han Dewinter, Ian Locqueneux en Kenneth Tallieu.

 

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVK Ieper - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0

Met de heenwedstrijd in het geheugen, wisten onze U13 dat het terug een moeilijke verplaatsing zou worden tegen het technisch erg sterk spelende VK Ieper met veel snelheid in de ploeg. Toch speelden onze jongens een meer dan verdienstelijke wedstrijd en werd er bij momenten goed meegevoetbald. Ieper was duidelijk de betere ploeg, maar vonden moeilijk openingen in de bezoekende afweer. En als er dan gevaar dreigde stond doelman Diego steeds op de goede plaats. Buiten een schuchtere poging van Quentin viel er aanvallend niet veel te noteren bij onze jongens, die echter goed georganiseerd bleven spelen. Rust werd bereikt met een 0-0. In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, een beter Ieper met veel balbezit, dat echter geen openingen vond in de bezoekende afweer. Spelers en vooral de trainer van Ieper, begonnen steeds nerveuzer te worden en onze jongens hadden de match goed onder controle totdat er een 10-tal minuten voor het einde opeens een doelpunt uit de lucht viel. Na een vrije trap werd de bal voor doel getrapt, enkele keren heen en weer geschopt totdat een thuisspeler de bal wat gelukkig via de onderkant lat binnen kon schieten. 1-0 en Ieper opgelucht, onze jongens poogden nog wat te forceren maar daarvoor was de tijd te kort. Toch een mooie collectieve prestatie van onze U13, die er elke week in soms moeilijkheden omstandigheden steeds voor blijven knokken.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Julien Dever, Brolin Gruwé, Dylan Vasseur, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Laurent Pysson, Arne Crevits, Jensi Callewaert, Lander Vanhoutte en Quentin Ost.

Andere uitslagen provinciale jeugd Coxyde-KRC:
U12- VK Ieper 1-3
U14- VK Ieper 1-6
KVK Ieper - U15 0-3
U16- Deerlijk Sport 4-3
VK Ieper - U17 14-1
VK Ieper - provinciale juniors 5-2

 

Reserven
KRC De Panne - WS Adinkerke
Eindstand: 4-0

Na de 3-2 overwinning in de heenwedstrijd, behaalden onze reserven nu ook een duidelijke 4-0 overwinning in de derby tegen Adinkerke, zodat de ploeg van 't stad dit jaar duidelijk KRC is. Het werd een nerveus wedstrijdbegin, met weinig mooi voetbal, veel lange ballen en geen doelgevaar. In de 18' het eerste doelgevaar als Tom juist naast trapt op pas van Seba. Even later een mooie voorzet van op rechts van Klaas met een schot van Tom net naast. 25' een corner van Jeremy, mooi in 1 tijd op de slof gepakt door Peter Debuck maar juist naast. In de 26' eindelijk 1-0 na een mooie combinatie Martin, Jeffrey en mooi afgerond door Tom. Op het halfuur 1ste echt gevaar van Adinkerke met een mooie redding van Tony. KRC blijft mooi combinatievoetbal op de mat leggen, echter zonder nog echt doelgevaar te scheppen. Ruststand 1-0. Wat een start van de 2de helft, de ingekomen Fredje Courbot laat in de 46'dadelijk zijn neus voor goals zien als hij de bal dadelijk in doel trapt, naast de doelman die totaal verkeerd opgesteld staat. In de 52' komt KRC goed weg als een doelpoging van WSA tegen de bovenkant lat terecht komt. Fredje komt nog 2x alleen voor de doelman maar telkens laat hij het na af te werken, wat zeker niet zijn gewoonte is. In de 62' maakt hij dit goed door de 3-0 te netten met een ver schot, weliswaar met de hulp van een flaterende bezoekende doelman. KRC blijft het best voetballen en domineert de bezoekers volledig. In de 77' wordt het 4-0 met een prachtig kopbaldoelpunt van Peter Debuck, na een voorzet van op rechts door Frederiek Courbot. WSA komt daarna aan enkele kansen, mede te wijten aan het verlies van concentratie in de KRC-verdediging, maar een zeer attent keepende doelman Tony Coutereel houdt zijn netten schoon. Een zeer goede prestatie van onze reserven die eens te meer bewezen dat zij een goed voetballend geheel vormen.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere, Martin Winnock, Tim Torney, Jeremy Carrein, Jeffrey Schoolaert, Sebastien Verfaillie, Tom Torney(1), Klaas Dekeyser(80'Levy Geens), Peter Debuck(1), Gilles Veranneman (45'Frederiek Courbot(2).

 

1ste Elftal
KRC De Panne - SK Snaaskerke
Eindstand: 2-1

Onze oudste ratjes sloten een moeilijk seizoen toch nog in schoonheid af en behaalden een meer dan verdiende overwinning tegen een wat uitgeblust Snaaskerke.
Een evenwichtig wedstrijdbegin met weinig doelgevaar, zodat pas in de 12' het 1ste doelgevaar valt te noteren met een afzwaaiend schot van de bezoekers. 24' nogmaals dreiging van de bezoekers als doelman Tim de bal lost en de weggewerkte bal van buiten de 16 naast getrapt wordt. 25' eerste doelrijpe kans voor KRC, Ronny Dewinter brengt Tom Soutaer alleen voor de doelman maar Tom besluit onbegrijpelijk naast. In de 27' een pas van Andy naar Bert, die mooi voorzet maar Steve Thieren kan net niet afronden aan de 2de paal. In de 37' wordt de geblesseerde Philippe Mahieux vervangen door Gilles Veranneman, die in de 42' na een mooie doorsteekpas van Andy Schoolaert, alleen voor de doelman komt en rustig de 1-0 binnenschuift. In de 43' moet doelman Tim met een mooie parade uitpakken als hij een voorzet die rechtstreeks dreigt binnen te gaan uit de winkelhaak moet tippen. Even voor affluiten kan Andy doorgaan op rechts, gans de weg naar het doel ligt open maar hij neemt de verkeerde beslissing door de bal nog te willen voorzetten naar Gilles die niet goed bij de bal kan. Ruststand 1-0.
Aan de rust wordt de afscheidnemende Bert Joye vervangen door Klaas Dekeyser en komt reservedoelman Miguel Decraemer in de plaats van doelman Tim die naar een huwelijksfeest moest. KRC start sterk met in de 47' een voorzet van Steve Thieren, bal komt bij Ronny Dewinter die echter over doel trapt. 58' een mooie voorzet van Klaas in 1 tijd naast getrapt door Steve Thieren. 61' 1ste dreiging van Snaaskerke als spits Wittesaele alleen voor doelman Miguel komt die echter goed plat gaat. 65' verre uittrap van de bezoekende doelman, en Wittesaele, duidelijk in buitenspel kan er zijn voet nog tegen zetten en de bal gaat tergend langzaam naast doelman Miguel binnen. Een flater van onze doelman die deze bal zeker nog kon pakken. Even later maakt Miguel zijn fout goed als hij goed plat gaat bij een snelle tegenaanval van Snaaskerke. 75' terug een mooie voorzet van Klaas maar het lukt Gilles 2x niet om af te ronden. 78' rood voor laatste man Kevin Soutaer als hij een fout begaat als laatste man, juist op de rand van het strafschopgebied. Vrije trap gaat nipt over. 85' valt Dries Decorte nog gekwetst uit, zodat onze Ratjes de wedstrijd met 9 moeten eindigen. Iedereen bij KRC hoopt natuurlijk nog stand te kunnen houden, maar uiteindelijk zorgt Steve Thieren nog voor de overwinning als hij een lange ren op de linkerkant kan afronden in de verste hoek. Eindstand 2-1, een verdiende overwinning van onze Ratjes na een wisselvallige wedstrijd waarop bij momenten goed gevoetbald werd, maar bij andere momenten het heel wat minder ging. Het werd de laatste wedstrijd in de blauwzwarte kleuren voor Bert Joye die naar VVG Alveringem vertrekt en voor Tom Soutaer die naar een 4de provincialer in Brabant vertrekt. Ouderdomsdeken Ronny Dewinter speelde een dijk van een wedstrijd en bewees dat hij niet mag twijfelen en er volgend jaar zeker nog een jaartje moet bijdoen.
Het eerste elftal sloot hiermee zijn voetbaljaar af, seizoen dat zeker niet gegeven heeft van wat ervan verwacht werd. Toch een positieve noot, er werden meer punten behaald, meer doelpunten gescoord en minder doelpunten geslikt dan vorig jaar. Weliswaar een magere troost, maar volgend jaar moet KRC zeker op de eindronde kunnen mikken met de binnengehaalde versterkingen.
Een taak voor trainer Patrik Soutaer om daar een goede ploeg uit te kneden!

Speelden voor KRC: Tim Coutereel(45' Miguel Decraemer), Dries Decorte, Kevin Soutaer, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Bert Joye('45Klaas Dekeyser), Ronny Dewinter, Andy Schoolaert, Steve Thieren(1), Philippe Mahieux(37'Gilles Veranneman(1), Tom Soutaer.
Sebastien Verfaillie bleef op de bank.
Er was in de 78' rood voor Kevin Soutaer voor een trekfout, geel voor Tom Soutaer(protest) en Steve Thieren(fout).Volgende wedstrijden:

Zaterdag 12 april
9uur15: 2de jaars duiveltjes KRC - KVV Coxyde
9uur30: pré-miniemen KRC - SK Snaaskerke
10uur30: SK Staden - 1ste jaars duiveltjes A KRC
10uur30: SK Staden - 1ste jaars duiveltjes B KRC
13uur45: Zwevegem Sport - miniemen U13
13uur45: Zwevegem Sport - knapen U15

Zondag 13 april:
9uur15: reserven KRC - Davo Westende B