Verslag 8-9/03 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - VC Ichtegem
Eindstand: 3-9

Onze oudste 1ste jaars duiveltjes stonden machteloos tegen de nog grotere tegenstanders uit Ichtegem. Gans de wedstrijd hadden onze duiveltjes het moeilijk, maar iedereen bleef toch zijn uiterste best doen. En als er wat meer naar elkaar gepast zou worden, zaten er zeker een paar doelpuntjes meer in.

Speelden voor KRC: Wout Vanbesien(1ste helft), Flor Van Dessel, Rimski Rottiers(2de helft), Arne Vanhuele, Lander Vanbesien, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 10-3

Onze jongste duiveltjesploeg, in de 1ste helft versterkt met Rimski, mocht aantreden tegen een gelijkwaardige tegenstander en deed het uitstekend. Iedereen vocht voor de bal en de afwerking stond ook eens op punt. Na een 4-1 ruststand, gingen de duiveltjes op hun elan door en wonnen meer dan verdiend met 10-3. Proficiat aan trainer Sander en zijn mannen die er elke week weer staan, vaak tegen veel grotere tegenstanders.

Speelden voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Rimski Rottiers(1ste helft), Sacha Moors, Joran Steen, Nick Callewaert, Joe Claerebout, Casper Vanhuele, Wout Vanbesien(2de helft).

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - SV Nieuwpoort
Eindstand: 1-11

Onze 2de jaarsratjes waren niet opgewassen tegen een veel betere en grotere tegenstander.
In het eerste kwartier waren onze ratjes nog evenwaardig, maar dan staken de bezoekers een tandje bij. Aan de rust wezen de bordje reeds 0-6 en was de match reeds gespeeld. In de tweede helft gingen de bezoekers op hun elan door, toch verweerden onze ratjes zich goed maar uiteindelijk verloren onze ratjes met zware 1-11 cijfers.

Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Dezeure Stijn, Dewinter Ben, Costa Matondo.

2de jaars pré-miniemen
SV Koekelare - De Panne
Eindstand: 4-0

In de 1ste helft voetbalde KRC voordurend op de helft van de thuisploeg en kreeg kans na kans. Maar paal, lat en doelman weerhielden KRC van een verdiende voorsprong. Koekelare kwam welgeteld 3x op de helft van de ratjes en putte daar 2 doelpunten uit, ruststand 2-0!
Na de rust hetzelfde spelbeeld, KRC in de aanval en Koekelare loerend op de counter. Nadat De Panne opnieuw enkele doelrijpe kansen vakkundig de nek omwrong, een dodelijke tegenaanval en het stond 3-0.Koekelare scoorde nog een keer in de slotminuten zodat de eindstand 4 -0 werd. KRC speelde een degelijke wedstrijd maar verzuimde de kansen af te maken. De thuisploeg scoorde dan weer uit een 5-tal kansen 4x en smeerde onze ratjes een 1ste nederlaag in 7 matchen aan.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Shaun Eerebout, Kjell Wullepit, Ward Dochy, Arthur Louagie, Han Dewinter, Jari Demunck en Kenneth Tallieu.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - WSC Lauwe
Eindstand: 0-2

Tegen topploeg Lauwe stonden onze U13 voor een zware, maar zeker niet onmogelijke opdracht en dit onder leiding van vrouwelijke scheidsrechter Tina Tyteca die een goede wedstrijd floot. Door het uitvallen van Jordy Schoolaert, moest kort voor de aftrap nog gesleuteld worden aan de opstelling en moest wat aanvallende kracht ingeboet worden. Gestart met een behoudende opstelling, was het begin echter niet goed want onze jongens stonden reeds na 5' op 0-1 als laatste man Laurent achteraan slecht opgesteld staat en Guillaume in snelheid gepakt wordt en de Lauwe-aanvaller zonder veel moeite kan afwerken. Onze U13 laten hierdoor de moed niet zakken en blijven alles geven en voetballen goed mee, zonder echter voor aanvallende dreiging te kunnen zorgen. Lauwe beperkt zich ook tot het controleren van de wedstrijd en toont zeker niet aan dat het een topploeg is uit de reeks. In de 25' moet doelman Diego nog eens gepast uitkomen en verhindert hij de 0-2. Ruststand 0-1 na een al bij al gelijkopgaande 1ste helft, wel met meer balbezit voor Lauwe.
KVVC blijft ook in de 2de helft achteraan goed georganiseerd spelen en geeft weinig kansen weg. Probleem blijft echter dat aanvallend voor weinig gevaar kan gezorgd worden, een ver schot van Jens juist boven de deklat is eigenlijk het enige gevaar uit de wedstrijd voor KVVC. In de 55' wordt het 0-2 als bij een voorzet van links doelman Diego de bal wegslaat, 2 Lauwespelers blijven op de grond liggen en iedereen roept om de bal buiten te trappen. Onze verdedigers weten niet goed wat doen, Lauwe zet de aanval verder en hun aanvaller kan ongehinderd binnentrappen. De 2 Lauwespelers op slag genezen. Even later komt nog een Lauwevoorzet van op links nog op de deklat terecht en even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-2 eindstand. Een meer dan verdienstelijke wedstrijd van onze U13 tegen één van de op papier sterkere ploegen uit de reeks.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Laurent Pysson, Guillaume Devaere, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Jensi Callewaert, Arne Crevits, Jens Facon, Lander Vanhoutte, Denzell Vandenouden, Wouter Dutoo, Thomas Neuser.

Eindstand: 5-3

Op een zwaar veld waarvan 1 helft eigenlijk onbespeelbaar was door de vele regen, speelden onze reserven een erg zwakke 1ste helft op het veld van Davo Westende en het was dan ook niet verwonderlijk dat de bordjes bij de rust reeds 3-0 stonden. Weinig duelkracht, geen positiespel, geen passing, geen scherpte vooraan, kortom erg slecht in de 1ste helft tegen een nochtans niet sterke tegenstander. In de 10' lange bal van Jeffrey, naar Gilles die mooi voorzet, maar Klaas trapt naast doel. 13' duidelijk buitenspel van de thuisploeg, scheids laat doorspelen, maar doelman Miguel kan nog redding brengen. 15' 1-0 voor de thuisploeg als vanachter flauw verdedigd wordt en een thuisspeler ongehinderd kan binnenschieten. 25' 2-0 na een snelle combinatie maar vermoedelijk gescoord uit buitenspel. 35' 3-0 na een wandeling door de KRC-verdediging zonder al te veel tegenstand. In de 40' eindelijk nog eens een doelgerichte actie van KRC, Klaas diep op links, mooie voorzet maar Gilles schiet naast. Ruststand 3-0, wedstrijd gespeeld zou je denken. 46' komt Peter schuin alleen voor doel maar toch slaagt hij er nog in om over te trappen. In de 50' 4-0 ,als de ingekomen Jeremy Carrein een doelpunt cadeau geeft aan de thuisploeg wanneer hij veel te slap verdedigt. 55' 4-1 met een doelpunt van Gilles op pas van Martin, even later een ver schot van Martin gepakt door de doelman. 65' een schot van Fredje Courbot, pal op de doelman na een mooie pas van Levy Geens. In de 68' wordt het 4-2 met een mooie boogbal van Peter Debuck over de doelman, al dan niet met assist van Jeffrey. Dadelijk daarop in de 70' wordt het 5-2 als Miguel de bal niet klem kan houden en de KRC-verdediging weinig alert reageert. 85' wordt het nog 5-3 na een mooie trap van Fredje Courbot. Martin trapt even later nog een voorzet tegen de lat en kopt ook nog net naast, na een mooie voorzet van Levy. Eindstand 5-3 na een wedstrijd waarin KRC veel meer kansen kreeg dan de thuisploeg, die ze echter veel beter benutte en ook veel scherper speelde. Bij onze reserven stond er duidelijk geen ploeg op het veld, maar veel spelers die te veel individueel probeerden iets te forceren.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert, Tim Torney, Jan Verweirder(45' Jeremy Carrein), Klaas Dekeyser( 55' Levy Geens), Dominique Briche, Martin Winnock, Gilles Veranneman(1), Peter Debuck(1), Frederiek Courbot(1).

1ste Elftal
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 3-0

Ondanks de zware einduitslag was KRC gedurende 1uur de betere ploeg en kraakte slechts bij de 1-0, maar hetzelfde liedje zoals steeds: wie de gekregen kansen niet afwerkt brengt zichzelf in de problemen. Het moge ook gezegd dat de scheidsrechter veel toeliet van de potige thuisploeg en enkele strafschopgevallen aan zich liet voorbij gaan.
Door de vele regen gestart op een zwaar, zompig veld, begon KRC erg goed met reeds in de 1' een schot in de linkerhoek van Mahieux,na pas van Tom Torney maar gepakt door de thuisdoelman; Dadelijk erop een snelle tegenstoot waarop Bert Joye zich gelukkig in de baan van de doorgebroken speler kan zwieren om erger te voorkomen. Daarna meer middenveldspel met in de 13' een verre poging van de thuisploeg, gemakkelijk gepakt door Tim. Op het kwartier een center van op rechts door Bert, mooi aangenomen door Mahieux maar zijn, schot strandt in het zijnet. 22' een voorzetschot van Christiaens dat voor doel buiten draait. 38' een schot van Frederiek op doel, gered door de doelman maar Frederiek zeker gehinderd bij het afdrukken als er aan zijn trui getrokken wordt. 43' een actie op links van Christophe die neergaat na contact in het strafschopgebied maar de scheids ziet hier ook geen strafschop in. Vlak voor rust kan Ruben, alleenstaand recht voor doel nog eens afdrukken maar zijn schot gaat jammer genoeg ver naast. Ruststand 0-0 en KRC is hiermee zeker mager beloond. Een sterke start van KRC in de 2de helft met in de 46' een actie van Mahieux in het strafschopgebied, hij kapt zich mooi vrij maar besluit dan zwak met een hoge bal op de doelman. Een schot over de grond of een pas naar de vrijstaande Christophe was hier zeker meer aangewezen. 48' Christophe alleen naar doel, bal wordt nog met een correcte tackle ontzet maar komt terecht in de voeten van Tom die dadelijk op doel besluit maar de keeper kan in 2 tijden redden. 50' beste kans, terug Christophe alleen voor doel, maar hij besluit op de keeper en enkel een corner tot gevolg. In 52' valt Mahieux gekwetst uit met een verrekking in de bil, hij wordt vervangen door de uit blessure terugkerende Andy Schoolaert, hierdoor verliest KRC natuurlijk een groot deel van zijn al beperkte aanvalskracht. In de 59' bij het eerste gevaar van de thuisploeg wordt het 1-0. Een voorzet van op rechts, die doelman Tim niet onder controle krijgt nadat hij even weggleed wordt binnengetrapt. KRC duidelijk van slag en Bulskamp krijgt in de 62' 2 kansen, Tim kan eerst redden met de voet en even later duwt hij de bal ui de hoek. 74' komt Tom Torney nog eens alleen voor de doelman, maar een thuisspeler kan in een ultieme poging nog de bal uit zijn voeten tackelen. 75' tumult voor het KRC-doel als Bulskamp een dubieuze strafschop krijgt na al dan niet fout van Kevin in een duel van wederzijds trekken in duwen. Geel voor Kevin en de protesterende Ronny, maar toch strafschop en 2-0. KRC probeert nog de bakens te verzetten, maar loopt in de 78' nog op een scherpe counter waarop de thuisploeg de 3-0 eindstrand op het bord kan zetten, doelpunt met een serieus geurtje van buitenspel. Maar ja, de scheidsrechter was niet echt Blauw-zwart gezind vandaag. De wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt uiteindelijk op een overdreven 3-0 nederlaag. Zoals al zo vaak dit jaar leidt het gebrek aan afwerking vooraan tot dergelijke te vermijden nederlagen. Hopelijk helpt het aantrekken van spits Joeri Debruyne tot het oplossen van het scoringsprobleem.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Ronny Dewinter, Angelo Storm(58'Steve Thieren) Frederiek Lecointre, Bert Joye, Ruben Hoorne, Philippe Mahieux(52'Andy Schoolaert), Tom Torney, Christophe Christiaens(67'Kevin Soutaer)
Reservedoelman Tony Coutereel bleef op de bank.

Er was geel voor Frederiek Lecointre(trekfout), Dries Decorte(haakfout), Kevin Soutaer( fout en protest) en Ronny Dewinter(protest).Voor Ronny was het zijn 3de en is hij dus geschorst voor de volgende wedstrijd op 30/3 op verplaatsing naar WS Zarren.