Verslag 08-09/12 2007

Door het slechte weer besliste de KBVB, Afdeling West-Vlaanderen over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van duiveltjes tot en met reserven voor het weekend van 8 en 9 december.

SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 1-0

Na de prachtige zege van vorige week thuis tegen Jonkershove, was de moraal optimaal en werd er veel verwacht van het duel tegen middenmoter Lombardsijde. Er kon geen beroep gedaan worden op Frederick Courbot en Kevin Soutaer, beiden gekwetst. In een hels weertje maar op een toch goed bespeelbaar terrein werd de wedstrijd om stipt 14u30 van start gefloten.

De Panne domineerde in de beginfase met mooie combinaties en enkele kleine kansjes. Maar zoals zo vaak, kregen onze oudste ratjes terug het deksel op de neus en werd het 1-0 in de 8e minuut na een misverstand tussen Frederick Lecointre en Sebastien Verfaillie. Dit was het dan namens Lombardsijde, meer kansen kregen ze niet. In de 18e minuut kreeg Bert Joye de bal toegespeeld, een mooi schot dat de keeper lost, maar Christophe krijgt de rebound net niet binnen met de kop, mede door een mooie reactie van de doelman. 10 minuten later was het de beurt aan Angelo Storm, maar zijn schot ging naast. De Panne bleef de hele 1e helft de baas, maar kon jammer genoeg de aansluitingstreffer niet scoren.

Hetzelfde spelbeeld in de 2e helft, Blauw-zwart domineerde de partij en Lombardsijde werd achteruit gedrukt. In het begin van de 2e helft was er vooral veel balbezit van De Panne maar er werden geen noemenswaardige kansen genoteerd. In de 72e minuut werd een voorzet van Steve Thieren op het hoofd van Christophe geschilderd, maar die geraakte terug niet voorbij de keeper. De tijd kortte in en de druk van De Panne werd alsmaar groter. Een schot van de ingevallen Ruben ging maar rakelings naast. Even later werd Christophe de diepte ingestuurd, alleen voor de keeper maar de doelman van Lombardsijde toonde nogmaals zijn kunnen en haalde de bal weer uit zijn doel. In de 85e minuut krijgt Christophe opnieuw een kopkans na een voorzet van Steve Six, maar de keeper was weeral attent en tikte de bal over. Nog geen minuut later kreeg Philippe Mahieux de bal en zijn volley scheerde de paal. In de 89e minuut was er een zoveelste scherpe aanval van De Panne. Ruben speelde Philippe aan maar die werd neergemaaid in het strafschopgebied. De scheidsrechter van dienst floot, maar legde de bal onbegrijpelijk neer buiten het strafschopgebied en er werd zelfs geen kaart gegeven terwijl die fout rood verdiende. De in zebrakleuren getinte ref werd belegerd door Pannenaars, maar de scheidsrechter blijft nu eenmaal baas, soms tot spijt van iedereen. De daarop volgende vrije trap werd via de muur in corner geduwd. De hoekschop kwam na geharrewar voor de voeten van Ronny die hard uithaalde maar via een Lombardsijdenaar toch nog tegen de paal vloog. Dit typeert nogmaals de pech die KRC maar blijft teisteren dit seizoen. De scheids vond het welletjes geweest en floot maar af. Onze Ratjes dropen ontgoocheld af en konden de blunder van de scheids maar niet vergeten. Volgende week staat een thuismatch tegen SK Nieuwkapelle op het programma. Christophe kreeg geel.

Speelden: Tim Coutereel, Sebastien Verfaillie, Ronny Dewinter, Frederick Lecointre, Steve Thieren (83' Dries Decorte), Andy Schoolaert, Angelo Storm (75' Ruben Hoorne), Bert Joye, Steve Six, Philippe Mahieux en Christophe Christiaens.
Peter De Buck en Tony Coutereel bleven op de bank.
Geel was er voor Christophe Christiaens.