2de ronde bekerwedstrijd Provinciale miniemen

Samenwerking Coxyde- De Panne
2de ronde Beker van België (10-10-2007)
FC Varsenare - Coxyde U13
Eindstand: 1-1 ( strafschoppen 2-1)

Onze miniemen moesten in de 2de ronde voor de beker van België aantreden op het veld van Varsenare. Tegen een in gestalte en fysiek terug sterk bevoordeelde tegenstander deed onze lichte cavalerie het niet slecht. Iedere speler vocht voor elke meter grond, de posities werden mooi ingevuld en iedereen pepte elkaar op. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met veel middenveldspel waarin de kansen schaars waren. Toch kon Varsenare 2’ voor de rust de 1-0 op het bord zetten na een lange bal die over de KVVC-verdediging ging. Na de rust hetzelfde spelbeeld met toch enkele scherpe tegenprikken van Varsenare waarbij doelman Diego al zijn kunde moest bewijzen. In de 16’ stonden de bordjes terug gelijk toen Jordy met een mooie verre boogbal de bal in het Varsenare doel trapte. Varsenare kreeg de wedstrijd terug in zijn greep en er kwam druk op het KVVC-doel. De verdediging gaf echter geen krimp en uiteindelijk werd een zeer verdienstelijke 1-1 eindstand behaald. Strafschoppen moesten beslissen over wie verder mocht in de Beker. Maxiem Vanbelleghem zette de 1-0 op het bord en Varsenare mistte. Jammer genoeg bleven onze miniemen hun zenuwen niet meer de baas en alle volgende strafschopnemers misten hun strafschop, zodat Varsenare een ronde verder kon en het mooie bekeravontuur voor onze miniemen voorbij is.

Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Maxiem Vanbelleghem, Jensi Callewaert, Denzell Vandenouden, Julien Dever, Quentin Ost.