Verslag 13-14/09 2008

Door de felle regenval van de voorbije dagen besliste de KBVB Afdeling West-Vlaanderen over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor de jeugd en de reserven in het WE van 13-14 september.

KRC De Panne – SK Nieuwkapelle
Eindstand: 2-0

Na twee gelijke spelen tegen 2 sterke tegenstanders, startten onze Ratjes de match met de bedoeling de eerste driepunter van het seizoen te veroveren. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de bezoekers, na een doorbraak over rechts werd de voorzet over gekopt. KRC was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft, en kreeg in de aanvangsfase enkele kansjes via een individuele actie van Joeri Debruyne en een schot van Jurgen Schoolaert. De wedstrijd viel wat stil, maar in de 25’ opeens een kans voor de bezoekers als een speler alleen voor doelman Tim komt die echter redding kan brengen. Maar in de 40ste minuut kwam KRC op voorsprong als een voorzet op rechts van Alex Leloet bij Joeri Debruyne terechtkomt die beheerst de 1-0 binnentrapt. 1-0 meteen ook de ruststand, een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft waren er voor beide ploegen wat kansjes, maar er was er niet echt veel echt doelgevaar. 46’ toch een schot van Frederiek Lecointre net naast de kruising, 57’ een goede voorzet van Frederik net naast gekopt door Alex. 58’ schot uit de draai van Joeri, net naast. Alex Leloet kon ook nog eens uithalen, maar zijn shot belandde net naast de kruising. In de 76’ kan de ingevallen David Bartholomeus bij zijn eerste optreden in het 1ste elftal sinds zijn terugkeer bij KRC, alleen doorgaan, de bal mooi langs de keeper plaatsen maar jammer genoeg tegen de buitenkant paal. In de 86’ viel dan eindelijk de 2-0. Na een voorzet van op links van de ingevallen Ruben Hoorne kon Jurgen Schoolaert binnen koppen en de 2-0 eindstand op het bord zetten. In de 88’ nog een mooi technisch hoogstandje van Philippe Mahieu die de bal met een subtiele lob over zijn tegenstanders speelt, daardoor Bartho lanceert die de bal net kan binnenhouden, mooi voorzet en Ruben net naast kopt. Even later volgt het eindsignaal en is de eerste 3-punter van het seizoen binnen. Met een 5 op 9 start KRC mooi de competitie, vooral met al 2 wedstrijden tegen 2 van de betere ploegen uit de reeks.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Schoolaert Andy, Dewinter Ronny, Decorte Dries (55’ Tommy Vandaele), Schoolaert Jurgen, Mahieu Philippe, Lecointre Frederik (62’ Ruben Hoorne), Leloet Alex, Christiaens Christophe (58’ David Bartholomeus), Debruyne Joeri.