1ste jaars duiveltjes Reeks A
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 13-2

Vandaag hadden we de “netelige” verplaatsing naar onze buren van WS Adinkerke voor de boeg. De ochtend startte met het spelersprobleem van de B-ploeg die spijtig maar helaas forfait moesten geven wegens het ontbreken van meerdere spelers. Het was echter te laat om nog voldoende spelers over te hevelen van A naar B. Door dit spijtige voorval, speelde Joe Claerebout vandaag met ons mee.
Bij vriestemperatuur en een ijskoude gure wind reden we richting Adinkerke met in ons achterhoofd de zware nederlaag van de heenronde en de extra sportieve perikelen. We waren dus dubbel op onze hoede. Ook onze ratjes want ze openden de match met 5 dolle minuten: Adinkerke kwam bevroren uit de kleedkamers en voor ze het goed en wel beseften, had Sacha er al 2 ingeschoten. Tot aan de 16e minuut hielden we gelijke tred met deze stevige tegenstander (2-2) maar in de laatste 9 minuten scoorden ze nog 5 keer. De ruststand was 7-2.
Vlug de kleedkamers in om wat op te warmen en daar bleek dat onze keeper Maxime zich op het bevroren veld geblesseerd had aan zijn elleboog. Joe trok daarom het keeperplunje aan, iets wat hem natuurlijk niet vreemd is. Ook in de 2e helft ondergingen we de wet van de sterkste: Adinkerke potte nog 6 ballen zonder dat wij een van onze kansen konden verzilveren. Zelfs de gebruikelijke strafschoppen sloegen we over want het was veel te koud om nog 10’ langer buiten te blijven.
Na een verwarmende douche gingen we voor de laatste keer in 2008 moe maar voldaan naar huis. Nog 1 keer trainen dit jaar en dan de winterstop in. Eerst enkele keren trainen in zaal in 2009 en dan de eerste afspraak van 2009 voor buiten op 7 februari thuis tegen KSV Bredene.
Voor iedereen een prettig einde van het oude jaar en een fantastisch 2009 toegewenst vanwege de trainer en spelers van onze 1ste jaars(en het leven is meer dan voetbal alleen hé!!).

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joe Claerebout, Joram Steen, Wout en Lander Vanbesien, Sacha Moors, Mathias Wullepit, Jari Descan en Yann Verfaillie

1ste jaars duiveltjes Reeks B
GS Middelkerke Leffinge -KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait

Trainer Jean kon door zieken en vakantiegangers slechts beschikken over 3 spelertjes zodat noodgedwongen forfait moest gegeven worden voor de verplaatsing naar Middelkerke.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KVV Coxyde B -KRC De Panne
Eindstand: 4-1

Oorspronkelijk werd de match thuisscheidsrechter Danny Vanhollebeke afgelast doordat het terrein te hard bevroren lag. Na enig heen en weer gepraat werd er uiteindelijk door onze ratjes toch 2maal een kwartier gespeeld. Onze duiveltjes kwamen er niet veel aan te pas en verloren de wedstrijd in moeilijke omstandigheden met 4-1.Toch proficiat aan de moedige aanwezige spelertjes.
Speelden voor KRC: Rottiers Rimski, Coopman Jari, Van Huele Arne, Callewaert Nick, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – VG Oostende
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Deze wedstrijd moest gespeeld worden in echt winterse omstandigheden, een koude wind en een bevroren slecht liggend terrein. Kapitein James verloor de toss en zo moest gestart worden met wind tegen en aanvallend op het slechtste stuk van het veld. Onze jongens startten goed en in de eerste 10 minuten werd VGO op zijn doel gedrukt, echter zonder goed uitgespeelde kansen te scheppen op het slecht liggend veld. Daarna komt VGO beter in de wedstrijd en in de 13’ moet doelvrouw Yosra een, eerste keer gepast tussenkomen op een snelle uitbraak van de bezoekers en in de 19’ komt de thuisploeg goed weg als een bezoeker alleen voor doel komt maar gelukkig naast besluit. 24’ grote kans voor onze U12 met een actie op rechts van Lukas, bal terug naar James die echter van dichtbij nog naast trapt.
2de helft wordt gestart met de wind in de rug, maar eerste actie van de bezoekers in de 32’. Yosra kan de bal pakken, lost hem en pakt hem terug maar ondertussen is ze buiten haar strafschopgebied gekomen. Absolut geen bewuste overtreding en absoluut geen enkel doelgevaar maar toch trekt de scheids dadelijk rood. Spits Remko trekt de keepertrui aan en hij moet dadelijk optreden als de vrije trap maar met veel moeite voor de lijn kan weggewerkt worden. Bal gaat naar Dante die dadelijk een actie opzet maar de bezoekende doelman kan wegwerken. Daarna is op aanvallend gebied niets meer te noteren van VGO en worden zij constant op hun eigen helft gedrukt, doelman Remko moet geen enkele maal tussenkomen.35’ dubbele corner van Lukas, veel gevaar voor VGO-doel uiteindelijk naast gekopt door Dante.37’ terug een corner van Lukas, net niet afgewerkt door Joost. KVVC blijft constant druk zetten en in de 46’ terug een scherpe corner die voorlangs gaat, Ward past naar Dante en Die schiet op de deklat. 56’ staat het eindelijk 1-0, een actie van Dante op rechts, alleen door en tenslotte mooi binnengelegd tussen een deel teruggekeerde VGO-verdedigers. Daarna wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld en wordt een verdiende 1-0 overwinning behaald, na een mindere wedstrijd maar in erg moeilijke omstandigheden. Toch proficiat U12 voor de betoonde inzet en ook met de helft van de wedstrijd met 1 vrouw minder.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Mundi Dialonga, Butaye Maxim, Joost Sockeel, James Bigot, Maxiem Prosec, Lander Lagrou, Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré, Dante Blanckaert(1), Maxiem Steenkiste.

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – WS Oudenburg
Eindstand: 8-4 ( 4-2)

Onze jongens namen een blitsstart en stonden na 5’ al op een 2-0 voorsprong! Onze miniemen wilde nog meer en gingen nog meer pressie voeren op de helft van Oudenburg maar ongelukkig balverlies leidde tot een snelle tegenaanval die beheerst afgewerkt werd,2-1 na 11’. In de 17’ werd onze verdediging opnieuw koud gepakt op de counter en stonden de bordjes weer gelijk 2-2. De thuisploeg bleef de betere ploeg en na enkele kansen konden onze jongens toch nog 2 goals scoren voor de pauze, ruststand 4-2.
Na de rust opnieuw onze miniemen die richting doel Oudenburg trok, maar het speelde te nonchalant waardoor veel balverlies geleden werd. Toch konden onze jongens de score opdrijven tot 6-2. Daarna weer Oudenburg dat milderde tot 6-4.
In het laatste kwartier was het de thuisploeg die nog 2x de netten liet trillen waardoor deze wedstrijd eindigde in een 8-4 zege.

Speelden voor onze gewestelijke miniemen: Baelen Brad, Eerebout Shaun, Locqueneux Ian, Speeckaert Jerome, Neudt Yelle(1), Verfaillie Matt(1), Wullepit Kjell, Decot Maxence(1), Dewinter Han(3), Vanhove Zeppe(1), Scheinok Thomas en Tallieu Kenneth(1)

Provinciale knapen U14
Eindstand: 3-0 ( 1-0)

Bij winterse omstandigheden hadden onze jongens het moeilijk om het juiste ritme te vinden, het duurde bijna 20’ voor we de eerste kans voor Koksijde konden noteren, een kans voor Glenn maar de Oostendse doelman brengt redding.Het is moeilijk spelen tegen een ploeg die niet mee voetbalt en enkel maar denkt aan verdedigen, maar toch kan Pepijn in de 25’ de score openen met een mooi afstandsschot die tot ieders verbazing hoog in het doel verdwijnt en het staat 1-0. Verder krijgen we op slag van rust een onrechtstreekse vrije trap in het bezoekende strafschopgebied na een terugspeelbal die de bezoekende doelman in zijn handen neemt, maar de vrije trap van Glenn blijft in de muur steken, zodat we met 1-0 voorsprong gaan rusten.In de tweede helft zien we een veel beter combinerend Koksijde, nu met windvoordeel en we noteren in de 37’meteen een kans voor Thibault maar zijn bal gaat net over doel.Er wordt nu constant op de bezoekende helft gevoetbald, Pepijn en Glenn zijn baas op het middenveld en zorgen voor de nodige acties.Op een mooi getrapte corner in de 47’ van Pepijn kopt Glenn de 2-0 voorsprong binnen. Het is nu alle hens aan dek bij de bezoekers, de doelman heeft een schitterende reactie in huis op een schot van Glenn.Op het uur kan Jonas de 3-0 eindscore vastleggen na een mooie actie opgezet door Jensi en Dwight.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Kalisa Arnauld.

Eindstand: 0-9 ( 0-2)

Op een zwaar en slecht bespeelbaar liggend terrein deden onze reserven wat ze moesten doen en behaalden een gemakkelijke 0-9 overwinning na een weinig hoogstaande wedstrijd.1’ reeds een diepe bal van Andy op rechts naar Jan die echter voorlangs schiet. 4’ schotje dat naast gaat van de thuisploeg, maar 5’ staat het reeds 0-1 met een doelpunt van Peter op pas van Jerre. Daarna veel slordig middenveldspel tot in de 26’ een voorzet van Steve Thieren door Peter onderkant deklat geknald.27’ bezoekend gevaar, bezoeker alleen voor doel maar hij besluit gelukkig naast. 33’ mooie voorzet op links van Gilles, kopbal van peter maar mooie redding van onze bekende keeper Jean. 40’ corner van Jerre, Dries haalt in 1 tijd uit maar een mooie redding van Jean. 42’ hoge voorzet van Steve Thieren, bal op het hoofd van Andy die binnenkopt. Ruststand 0-2.
Onze licht geblesseerde Seba wordt tijdens de rust vervangen en het loopt wat beter in de 2de helft. 47’ een voorzet van peter naar Gilles die binnentikt al dan niet met de hulp van keeper Jean. 54’ actie van Steven Vandenberghe op rechts, pas naar Peter die mooi afwerkt buitenkant voet. 63’ bijna 1-4 als Jan een bal tegen de voet krijgt, bal die terechtkomt op de deklat. 73’ staat het 0-5 met een actie van Steve Thieren op links, bal naar Gilles die mooi gekruist binnentrapt. 75’ 0-6, actie op rechts van Gilles, voorzet naar Thieren die maar binnen te duwen heeft. 77’ 0-7 als Peter alleen voor doel komt en met een deel schijnbewegingen Jean totaal geen kans heeft. 80’ 0-8 met een doelpunt van Jerre op pas van Gilles.81’ misser van de match als Gilles alleen voor doel er nog in slaagt om naast te trappen.82’ wordt de eindstand vastgelegd op 0-9 als Jerre alleen voor doel binnenknalt. Dit is ook het moment voor keeper Jean om er de brui aan te geven. 87’ nog een mooie voorzet van op echts door Jerre, in 1 tijd juist overgeknald door Steve Thieren. De thuisploeg blijft zich gans de 2de helft moedig verweren, maar verder dan enkele kleine kansjes komen ze niet, mede door het attent keepen van doelman Miguel. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, een verplaatsing naar een terug erg moeilijk bespeelbaar veld in Keiem.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Sebastien Verfaillie(45’ Steven Vandenberghe), Pierig Leloet, Dries Decorte, Steve Thieren(1), Andy Schoolaert(1), Jeremy Carrein(2), Jan Verweirder, Peter Debuck(3), Gilles Veranneman(2).

SC Lombardsijde -KRC De Panne
Eindstand: 1-0 (0-0)

Onze oudste ratjes stonden voor een zware verplaatsing naar Lombardsijde, dat moest winnen om nog een kansje op de eindronde te behalen. Jammer genoeg kreeg de thuisploeg een serieus duwtje in de rug van een zwak leidende scheidsrechter die erg warrig floot, in perioden in het voordeel van de thuisploeg, in andere perioden voor KRC.
Met een gewijzigde ploegopstelling begonnen onze jongens goed aan de wedstrijd. In de 3’ wordt Joeri reeds op rechts vrijgespeeld, een hard schot maar door doelman Boeve in hoekschop geduwd. 10’ een voorzet van op rechts van Kevin die juist boven de lat buitengaat. 13’ 1ste gevaar van de thuisploeg, vrije trap centraal van doel die maar juist naast gaat. 15’ bal van Kevin naar Joeri, hard schot op de doelman die lost maar niemand is gevolgd. 18’ een schot van Kevin tegen de arm van een Lombardsijdespeler in het strafschopgebied maar geen strafschop. 23’ kan Jeffrey op rechts doorgaan maar hij wordt foutief gestuit door een thuisspeler, echter zonder gele kaart. 25’ harde knal van Alex centraal voor doel, maar nipt over. Ondertussen heeft de scheids wel geel getoond aan Kevin voor een correcte tackle op de bal en voor Frederiek voor protest. 40’ een schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, mooi gepakt door Tim. 43’ knap schot van Jurgen maar door de doelman nog weggetikt. Ruststand 0-0 na een al bij al magere 1ste helft, maar met duidelijk meer balbezit voor KRC.

2de helft start met in de 48’ een vrije trap voor de thuisploeg juist over. 50’ een vrije trap voor KRC getrapt door Ruben, maar jammer genoeg tegen de buitenkant paal. Daarna veel balbezit voor KRC , maar een 3de geel voor Joeri voor een fout op de doelman in de 63’ waardoor hij de volgende wedstrijd geschorst is.65’ terug doelgevaar, Joeri legt af voor Ruben, een, harde knal maar overgetikt door de doelman. 68’ een voorzet van Jurgen, mooi gekopt door broer Jeffrey maar juist over doel. 82’ krijgt Joeri vrij voor doel staand de bal voor de voet maar zijn afwerking is beneden zijn niveau. Iedereen heeft zich ondertussen verzoend met het gelijkspel, waarmee vooral de thuisploeg tevreden mag zijn, totdat de scheidsrechter zijn slechte wedstrijd bekroont met een meer dan dubieuze beslissing. Bal komt terecht in de hoek van de 16 tegen de achterlijn, keeper Tim gaat ernaar toe, Steve staat erbij en 2 thuisspelers stormen er ook naar toe en hinderen elkaar waardoor beiden vallen. Scheids ziet het anders en fluit strafschop. Fel protest door onze spelers waarbij in het tumult Steve Hommez nog een rode kaart krijgt voor een duw tegen de scheidsrechter. Pas na enkele minuten kan de strafschop genomen worden, mooi geplaatst en doelman Tim kan net niet bij de bal. Daarna nog wat steriele druk van KRC, maar uiteindelijk wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Of beter gezegd: scheidsrechter 1 – KRC 0. Wedstrijd wordt ook afgefloten zonder ook maar 1 minuut blessuretijd bij te voegen, hoewel het spel lang stil lag door de strafschop en de vervangingen.
KRC speelde zeker geen sterke wedstrijd, maar verdiende zeker minstens een gelijkspel, dat gaf de thuisploeg achteraf ook toe. Maar jammer genoeg is het een zwakke scheidsrechter die de wedstrijd doet beslissen.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Steve Hommez, Frederik Lecointre(82’ Dries Decorte), Tommy Vandaele, Ruben Hoorne, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Kevin Soutaer(65’Christophe Christiaens), Jeffrey Schoolaert(88’ Ronny Dewinter), Joeri Debruyne.

Dimitri Delsael bleef op de bank.
Er was geel voor Kevin Soutaer(fout), Frederiek Lecointre(protest), Joeri Debruyne(protest) en rood voor Steve Hommez ( duw tegen scheidsrechter)