Verslag 15-18/08 2008

1ste jaars duiveltjes
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand:  1-3

Onze 1ste jaars duiveltjes treden aan op de dag van de club van VV Alveringem. Een nieuwe ploeg, de eerste wedstrijd en alsof dat nog niet genoeg is daar bovenop ook nog eens een nieuwe trainer. Direct na de aftrap bleek dat onze jongens niet moesten onderdoen voor een ploeg die (hoewel verzwakt) toch ook verleden jaar aantrad in competitie. Sander Dekien op de plaats van laatste man en het gebruik van twee flankspelers in plaats van diepe spitsen bleek de goede keuze te zijn. Sacha Moors en Casper Vanhuele deden voortreffelijk wat ze gevraagd werd, de bal onderscheppen op de flanken en zelf terug aanvallen.
Joe Claerebout speelde in de spits en door het vele heen en weer bewegen met of zonder bal bracht hij de verdediging van VVG steeds opnieuw in de war. Nieuwkomer Storm Degrieck stond er in het begin wat onwennig bij, maar begreep toch al vlug dat 'inzet' en 'meedoen' heel belangrijk waren. Sacha Moors scoorde na al enkele minuten het eerste doelpunt voor KRC en in de loop van de eerste helft werd nog enkele keren gepoogd om de score te verdubbelen, maar telkens stond de Alveringemse goalie goed in de weg en kon telkens opnieuw redding brengen. In de tweede helft mocht Sander Dekien met tussenpauzes tweemaal oprukken en kon de  verdediging van VVG omzeilen en scoren. Toen werden onze kleinste Ratjes iets te optimistisch en mocht VVG enkele keren heel gevaarlijk counteren. Onze doelman, Maxime Vanbleuy had weliswaar een paar keer heel veel geluk toen de bal eerst via zijn been en kort nadien bij een volgende aanval via zijn voet naast en over het doel verdween. De cijfers bleven behouden en de wedstrijd werd afgefloten met een 1-3 overwinning. Al met al een goede wedstrijd voor KRC met een kleine belofte naar de competitiestart toe.

Verslag tornooi 1e jaars duiveltjes van 17 augustus 2008 in Veurne

Wat een leuke zondagnamiddag : alle 9 spelers aanwezig, een hele hoop supporters, mooi weertje (op enkele druppels na!!), een goede organisatie en lekkere worsten!! Wat wil je nog meer? Tja, er was nog veel meer te beleven: goed luisterende spelertjes, prachtige acties, uitstekend positiespel (wat onze kleinste Ratjes verrassend snel begrepen hadden), mooie en vele doelpunten, slechts enkele doelpunten tegen maar vooral hebben ze veel dingen geleerd en een plezante namiddag gehad. Een fijne geslaagde dag dus.
Nadat iedereen in Veurne gearriveerd, omgekleed en op het verste terrein aangekomen was, hadden we nog slechts 10’ voor de eerste wedstrijd. Onze tegenstrevers van Bulskamp (bijna allemaal beginnende spelertjes) stonden ons al goed opgewarmd op te wachten. Maar geen nood: onze jonge duiveltjes vlogen er gemotiveerd in en speelden een uitstekende wedstrijd tegen een toch wel zeer onervaren Bulskamp. Toen na 10 min de hele ploeg vervangen werd stond het al 5-0. De 2e ploeg scoorde nog drie keer en Maxime moest zich niet een keer omdraaien. Mooi resultaat maar vooral een goede wedstrijd qua positiespel.
Daarna speelden de “duiveltjes” (het waren eerder goed luisterende engeltjes zondag) tegen Veurne A, een ploeg met slechts enkele spelertjes van geboortejaar 2001. Opnieuw een degelijke wedstrijd en het stond reeds 2-3 na 10 min. Zonder de own-goal zou het gelijk gestaan hebben!! De 2e ploeg kon nog gelijk maken maar ging finaal met 3-4 de boot in. Te vermelden is zeker het eerste doelpunt van Shayaan in zijn eerste optreden!!
Goed zo jongen. Het zou trouwens niet zijn laatste van de namiddag zijn.
De laatste partij van de dag was tegen Veurne B. Nadat we Lander van het hotdog kraam weggehaald hadden, kon de wedstrijd beginnen. Het 1e ploegje scoorde 2 keer, waarna ploeg 2 er nog 3 bovenop deed. Maxime had opnieuw een rustige partij en liet geen enkele bal passeren. Proficiat jongens voor deze uitstekende prestatie: niet zozeer voor het resultaat maar vooral voor het goed luisteren en het mooie positie- en samenspel. Doe zo voort jongens.

Speelden als ploeg 1: Maxime (1), Sander (2), Wout (3), Seppe (4) en Lander (5).

Ploegje 2 bestond uit: Maxime (1), Joram (2), Sacha (3), Mathias (4) en Shayaan (5)

2de  jaars duiveltjes
Tornooi WS Oudenburg
KRC De Panne - KVC Ichtegem 0-11
De eerste match tegen Ichtegem begon heel moeilijk. De tegenstanders waren meer dan een hoofdje groter dan onze ratjes en onze jongens kregen geen kans om naar het doel te trappen. Het werd dan ook een zware 0-11 nederlaag

KWS Oudenburg - KRC De Panne 1-14
Onze 2de match was helemaal anders dan onze 1ste match. Onze ratjes waren over heel de match baas en zo werd er vlot gewonnen met 1-14 van de thuisploeg.
Scoorden voor KRC: 6 x Kelly,2 x Jari, 1 x Nick en 5 van Arne.

KRC De Panne - Dosko Sintkruis 3-6
De laatste match van een mooie georganiseerd tornooi was tegen Dosko Sint-Kruis. Het was een mooie match om te zien en het was gans de wedstrijd zeer spannend. Aan de rust was het 1-3, onze jongens hadden nog de betere kansen maar scoren ging niet. Met nog een goede redding van onze keeper Ben, eindigde de match op een verdiende 3-6 nederlaag met doelpunten van Jari, Kelly en Nick
Speelde mee voor KRC: Ben Dewinter, Arne Vanhuele, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Nick Callewaert, Adinda Coopman en Jari Coopman.

Provinciale miniemen U12
Oefenwedstrijd 13 augustus: WS Bulskamp – U12
Eindstand: 3-3

Onze 1ste jaars miniemen traden aan tegen de gewestelijke miniemen van Bulskamp, bestaande uit meer dan de helft 2de jaars. In moeilijke omstandigheden door de felle wind werd afgetrapt met in de 1ste helft windnadeel voor onze jongens. Het werd ook een test voor verschillende miniemen naar de selectie voor provinciale toe. Met 15 spelers werd er geregeld van opstelling gewisseld, wat natuurlijk ook niet bevorderlijk was voor het samenspel. Toch waren onze jongens het meest in balbezit en poogden er telkens voetballend uit te geraken tegen een tegenstander die zich bij balverlies volledig terugtrok en rekende op een snelle tegenstoot. In de 1ste helft konden de thuisploeg uit een minimum aan kansen toch aan een 2-0 voorsprong geraken, te vermijden doelpunten door het centraal uitverdedigen van Maxim Butaye en het aarzelend optreden van keeper Brad Baelen. In de 2de helft stond er maar een ploeg op het veld, onze miniemen. Bulskamp werd volledig teruggedrukt maar het was toch moeilijk om aan kansen te geraken tegen de opgestelde muur. De aansluitingstreffer komt ter toch in de 37’ als een voorzet van Lucas Decorte van op rechts rechtstreeks binnengaat. 42’ strafschop voor KVVC, Remco neemt dadelijk de verantwoordelijkheid maar trapt de bal buitenkant paal. Uit een schaarse counter komt de thuisploeg nog op 3-1, mede door het aarzelen bij het uitkomen van doelman Brad. 55’ wordt het 3-2 als een voorzet na een mooie actie van Maxiem en Yosra binnengetikt wordt door Ward Dochy. Onze miniemen blijven er voor gaan en worden in de extra-tijd beloond als Maxiem Steenkiste nog de gelijkmaker kan binnentikken. Eindstand 3-3, te mager beloond voor een meer dan degelijke wedstrijd van onze 1ste jaars miniemen waar het nog zoeken is naar de juiste ploegopstelling.
Speelden voor KVVC: Brad Abelen, Butaye Maxim, Gruwé Jarvid, Shaun Eerebout, Ian Locqueneux, Ward Dochy, Lucas Decorte, James Bigot, Remco Germonpré, Dante Blanckaert, Soulaimane Chafik, Joost Sockeel, Lander Lagrou, Yosra Ben Hassen, Maxim Steenkiste

Zaterdag 16 augustus: tornooi WS Oudenburg
SC Blankenberghe – U12: 3-2
KV Oostende – U12: 5-0

Op het tornooi van Oudenburg stonden onze 1ste jaars miniemen terug voor een zware test tegen de gemengde ploegen van de bijzondere miniemen van Blankenberge en de nationale miniemen van KV Oostende. Door het tornooisysteem dienden ook 2 wedstrijden van 40 minuten na elkaar gespeeld te worden, een goede training dus.
In de 1ste wedstrijd, gestart met een debuterende doelvrouw Yosra die het uitstekend deed, speelden onze miniemen alsof ze al jaren samenspeelden. Mooie combinaties, goed postitiespel en veel inzet leverden een mooie match op met een 0-1 voorsprong door een mooie doorsteekpas van Remko die Dante alleen voor de doelman brengt die beheerst afwerkt. Het spel blijft goed op en neer gaan, maar het is Blankenberge dat aan de gelijkmaker geraakt als een schot via de doelpaal gelukkigerwijs voor de voeten van een tegenstrever komt die maar moet binnentikken. 1-1 wordt ook de ruststand. 2de helft komt KVVC op 2-1 voorsprong als Lucas Decorte alleen voor de doelman gestuurd wordt en hij ook beheerst afwerkt. Daarna komt Blankenberghe beetje bij beetje beter in de match, wat uiteindelijk nog  leidt tot 2 tegendoelpunten zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een 3-2 voorsprong, na een sterke wedstrijd van onze jongens.

Dadelijk erop moest gespeeld worden tegen de miniemen van KV Oostende. Het was duidelijk dat onze jongens veel gegeven hadden in de vorige wedstrijd zodat KVO duidelijk veel sterker was dan KVVC. Doelvrouw Yosra deed zich echter niet doen en kon de nul op het bord houden tot aan de rust, ook mits een beetje meeval. Tegen het einde van de 1ste helft kwam KVVC toch beter in de wedstrijd en leek de zwaarste druk voorbij. Maar de 2de helft startte rampzalig. Pas afgetrapt of het stond al 1-0 mede door te weinig concentratie en doordat Maxiem Butaye nog niet op zijn positie stond als de aftrap gegeven werd. Kort daarop 2-0 en de wedstrijd afgelopen voor KVVC. Het wordt een eenrichtingswedstrijd waarbij KVO een 5-0 eindstand op het bord kan zetten tegen een moegestreden KVVC, dat ook nog een zware trainingsweek in de benen zitten had. Toch een mooi tornooi voor onze 1ste jaars, die elke wedstrijd progressie maken tegen tegenstanders die steeds bestaan uit 1ste en 2de jaars miniemen.

Speelden voor KVVC: Yosra Ben Hassen, Brad Baelen, Lander Lagrou, Jarvid Gruwé, Shaun Eerebout, Maxim Butaye, Joost Sockeel, James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Maxim Steenkiste

Gewestelijke miniemen
Zaterdag 16 augustus: tornooi KSV Veurne

HO OOSTENDE - KVVC /KRC 1 - 0
 In de 1ste wedstrijd van het tornooi waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, KVVC-KRC kwam dichtbij de openingstreffer, maar de bal spatte uiteen op de lat. In de laatste 5 min kon Oostende wel hun doelkans verzilveren zodat onze jongens een 0 - 1 nederlaag opliepen.
VEURNE – KVVC/KRC 6 - 0
 Match tegen een veel te sterke tegenstander(bijzondere 2de jaars) voor onze jongens die kansloos verloren maar zich toch voor 100% bleven inzetten.
SAS BOEZINGE – KVVC/ KRC 0 - 1
 Wedstrijd waarin onze miniemen doorlopend de betere ploeg waren en uit verschillende kansen 1 doelpunt konden scoren,een verdiende 1-0 overwinning!!!
 VC ICHTEGEM – KVVC/ KRC 0 - 0
 Beste wedstrijd van onze jongens die streden voor elke bal en goed in duel gingen(wat hen wel 2 gele kaarten opleverde) maar beide ploegen kwamen niet tot scoren, eindstand 0-0.
 Daardoor eindigden onze jongens verdienstelijk op een 7de plaats in een sterk bezet tornooi!
Speelden voor onze gewestelijke miniemen: Lowagie Arthur, Locqueneux Ian, Dewinter Han, Prosec Maxiem, Vanhove Zeppe, Tallieu Kenneth, Speeckaert Jerome, Wullepit Kjell, Coopman Joachim, Verfaillie Matt, Thomas Scheinock, Jeroen Verhaeghe en Quentin Ost.

Oefenwedstrijd 15 augustus
Bijzondere reserven WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-2

Onze reserven traden aan te Adinkerke in het kader van de Dag van de club van WS Adinkerke en speelden er een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen de bijzondere reserven van de thuisclub. Het werd een snel weg en weer gaande wedstrijd waarbij op bepaalde momenten mooi voetbal gebracht werd. WSA liep halweg de 1ste helft uit tot 1-0 na een betwistbaar doelpunt met een buitenspelgeurtje. Peter Debuck kon even later de stand op 1-1 brengen met een omgezette strafschop na een duwfout op Jeffrey Schoolaert. Ruststand 1-1. In de 2de helft nam de thuisploeg wat de bovenhand zonder echt voor groot doelgevaar te zorgen. Keeper Gert-Jan moest enkele keren gepast tussen komen maar echt onder druk kwam het KRC-doel niet. Toch kwam WSA op een 2-1 voorsprong door een afstandsschot waarbij centraal te veel ruimte weggegeven werd. Bij de achterstand herpakte KRC zich en begon meer en meer in het spel te komen wat leidde tot meer doelgevaar en uiteindelijk ook tot de meer dan verdiende gelijkmaker wanneer Peter Debuck na een mooie actie beheerst afwerkte. Eindstand 2-2, een mooie uitslag van deze derby waarbij beide ploegen goed voetbal brachten.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Martin Winnock, Ronny Dewinter, Pierig Leloet, Tim Tourney, Sebastien Verfaillie, Jeffrey Schoolaert, Jeremy Carrein, Tom Tourney, Sander Cuvelier, Dimitry Delsael, Peter Debuck, Dos Santos Costa Fabio

Oefenwedstrijd vrijdag 15 augustus
KRC De Panne – VK Borchtlombeek
Eindstand: 5-4

Tegen een 4de provincialer uit de provincie Vlaams-Brabant, op uitstap in De Panne, zagen we in de 1ste helft een weinig geïnspireerde KRC of had het te maken met een beetje onderschatting van de tegenpartij.
Al vrij vlug keken de ratjes tegen een 0-1 achterstand op. De verdediging werd keer op keer in snelheid genomen, mede doordat er zowel vooraan als op het middenveld onvoldoende balrecuperatie was. Na een mooi genomen vrije trap die onhoudbaar binnen getrapt werd, werd het 0-2, nog maar pas bekomen van deze opdoffer, een nieuwe aanval over links en mooi afgewerkt en het stond 0-3. Onze Ratjes stonden erbij en keken ernaar. Even voor rust kon een sterk opzittende Joeri Debruyne een aarzelende bezoekende doelman de bal ontfutselen en het stond zowaar 1-3.
Aan de rust werden zowel J Schoolaert als A. Leloet vervangen daar deze kampten met lichte kwetsuren en uit voorzorg vervangen werden. Andy Schoolaert en Steve Hommez waren hun vervangers. Doelman Tim Coutereel de voorbije week licht gekwetst, kwam tussen de palen ter vervanging van M. Decraemer. Toen de bezoekers na hoekschop 1-4 maakten na een 20 meter schot leek de wedstrijd gespeeld. De bezoekers leken op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar toen werd het opeens een andere wedstrijd. Joeri Debruyne was attent op een slecht ontzetten van de doelman en 2-4. Een sterk ingevallen Andy Schoolaert recupereerde bijna alle ballen op het middenveld, waardoor KRC meer greep op de wedstrijd kreeg. In de 65’ werd Dries Decorte uit voorzorg vervangen door Frederik Lecointre.  KRC ging nu op zijn elan door en een doorsteekpas van Andy Schoolaert naar Frederik Lecointre die uit een zeer moeilijke hoek zowaar de 3-4 maakt.
Via een mooi omgezette strafschop in de 84’ uitgelokt door een tot dan toe onzichtbare Christophe Christiaens en door Steven Vandenberghe omgezet. Toen in de 90’ nog een laatste aanval op rechts werd opgezet, werkte C. Christiaens nog mooi en beheerst af 5-4. Of hoe een verloren wedstrijd alsnog werd omgezet in een overwinning. Nog maar eens een bewijs dat met inzet veel te bereiken valt en dat dit jaar KRC toch over een mentaal veel sterker geheel beschikt.
Speelden voor KRC: Miguel Decraemer(45’ Tim Coutereel), Dries Decorte(65’ Frederik Lecointre(1)), Angelo Storm, Kevin Soutaer, Ruben Hoorne, Tommy Vandaele, Alex Leloet (45 Steve Hommez), Steven Vandenberghe(1), Joeri Debruyne(2), Jurgen Schoolaert(45’ Andy Schoolaert), Christophe Christiaens(1).

Zondag 17 augustus; Beker van West-Vlaanderen

Eendracht Brugge – KRC  4-1  ( 3-3)

Tegen 3de provincialer Eendracht Brugge, met 9 op 9 reeksleider in de bekerpoule stonden onze oudste ratjes terug voor een zware opdracht. In een afwachtend begin was het wachten tot de 15de minuut voor er een eerste kansje was.  Na een 1-2 met Joeri Debruyne kwam Frederik Lecointre voor de doelman, die de bal kon wegstompen, en in de rebound zette Frederik voor naar Joeri Debruyne die de bal net over kopte.  In de 18de minuut speelde Brugge een bal over de hoofden van de Panse verdediging, maar de Brugse spits trapte de bal over. 4 minuten later zette KRC een mooie aanval op, Joeri Debruyne kon doorzetten op links, en een gemeten voorzet belandde op het hoofd van Andy Schoolaert en in doel. 0-1 voor onze Ratjes, zeker niet onverdiend door het goede spel in de eerste helft.  Maar in de 37ste minuut stond het terug gelijk. Na een discutabele fout van Steve Hommez werd de vrije trap voor doel getrapt, waar de bal door de Brugse aanval kon worden binnengekopt.  1-1, tevens ook de ruststand.
In de tweede helft kwamen onze Ratjes niet tot het goede spel van de eerste helft.  Het was wachten tot de 61ste minuut op een goede kans voor Brugge, en die was dan meteen raak.  Een lage voorzet belandde aan de tweede paal, en daar kon de Brugse spits rustig binnentikken (2-1).  Eendracht Brugge bleef vooruit voetballen en creëerde enkele kansen, de beste in de 63ste minuut, maar keeper Tim Coutereel bleef rustig en kon de bal naast het doel tikken.  In de 71ste minuut een reuze kans voor De Panne, Christophe Christiaens kon alleen voor de doelman komen, maar een teruggelopen verdediger van Brugge kon hem de bal afpakken. In de 84ste minuut werd het nog 3-1 voor Eendracht Brugge, en kort voor tijd maakte de thuisploeg er nog 4-1 van, tevens ook de eindstand. Een te zware nederlaag in cijfers na een zeer goede 1ste helft, die in de 2de helft echter niet kon bevestigd worden.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Kevin Soutaer, Steve Hommez( 81’ Pierig Leloet), Dries Decorte ( 69’ Ruben Hoorne), Frederik Lecointre, Andy Schoolaert(1)(75’ Steven Vandenberghe), Alex Leloet( 59’ Christophe Christiaens), Philippe Mahieux, Jurgen Schoolaert, Joeri Debruyne.
Er was ook nog geel voor Steve Hommez (protest) en Frederik Lecointre (overtreding).