Verslag 2-3/05 2009: 6de ratjestornooi KRC De Panne

Zaterdag 2 mei 2009: scholieren

Onder een stralende zon die zoals steeds op het Ratjestornooi van de partij was, streden 10 scholierenploegen op de velden van KRC De Panne om uit te maken wie de opvolger zou worden van de winnaar van vorig jaar, Eendracht Zele.
Het werd zoals ieder jaar een zeer sterk bezet scholierentornooi met verschillende provinciale en bijzondere ploegen en goede gewestelijke ploegen.
In reeks A waren de provinciale U 17 scholieren van KVVC met de provinciale U16 scholieren van Eendracht Aalst ingedeeld, samen met de gewestelijke scholierenploegen van SS Boezinge A, KSV Pittem en KSV Jabbeke. Het was een sterke A-reeks met sterk aan elkaar gewaagde ploegen, buiten SS Boezinge dat het zwakke broertje bleek.
Reekswinnaar werd verrassend KSV Pittem dat slechts 1 gelijkspel moest toestaan tegen Eendracht Aalst, de U17 van KVVC-KRC eindigde mooi tweede door een beslissende 3-0 overwinning tegen KSV Jabbeke dat derde eindigde. Eendracht Aalst liet een 3-0 en 4-1 voorsprong uit handen glippen tegen Boezinge, zodat zij van de 2de plaats in de reeks tuimelden naar de 4de plaats. Hekkensluiter Boezinge haalde slechts 1 puntje, een prachtig gelijkspel tegen Eendracht Aalst na tot 2x toe 3 doelpunten achterstand.
 Reeks B bestond uit de provinciale U17 scholieren van VK Ieper, de bijzondere scholieren van Steenbrugge, de Henegouwse scholieren van FC Nalinnes en de gewestelijke scholieren van SS Boezinge B en VVG Alveringem.
Reekswinnaar hier werd KVK Ieper dat slechts 1 nederlaag leed in hun openingswedstrijd tegen Steenbrugge en vervolgens al zijn wedstrijden won. FC Nalinnes werd verrassend 2de met 1 zware 0-4 verliespartij tegen Ieper en een gelijkspel tegen Boezinge B. 3de werd SK Steenbrugge dat met evenveel punten als Nalinnes eindigde, maar door 0-1 verlies in het onderling duel na Nalinnes terecht kwam. 4de werd SS Boezinge B met 4 punten en rode lantaarn werd VV Alveringem toch met een mooi gelijkspel in zijn laatste wedstrijd tegen Steenbrugge

Finalewedstrijden:
9de-10de plaats: SS Boezinge A – VV Alveringem 1-1 (strafschoppen 2-4)
De 2 laatste geklasseerden in hun reeks brachten en gelijkopgaande wedstrijd, waarin duidelijk bleek dat afwerken een moeilijk punt was voor beide ploegen. Uiteindelijk haalde Alveringem de 9de plaats binnen door winst met de strafschoppen, zodat SS Boezinge A de rode lantaarn behaalde op het scholierentornooi

7de-8ste plaats: Eendracht Aalst - SS Boezinge B 1-1 (strafschoppen 4-2)
Terug een gelijkopgaande wedstrijd met het betere voetbal van Eendracht Aalst, maar met een Boezinge dat vocht voor elke bal. Wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, maar het was Aalst dat 7de werd door winst in de strafschoppenreeks.

5de-6de plaats KSV Jabbeke – KSK Steenbrugge 0-7
Hier was geen sprake van een wedstrijd, Steenbrugge speelde de moegestreden Jabbekenaars op een hoopje en behaalde een mooie 5de plaats.

3de-4de plaats: KVVC-KRC – FC Nalinnes 3-1
In de kleine finale bleek al snel dat de lokale samenwerkingsploeg de betere ploeg was en FC Nalinnes had al duidelijk veel gegeven in hun reekswedstrijden en zat door zijn beste krachten heen. Het werd een duidelijke 3-1 overwinning voor de mannen van trainer Wesley Mesdagh die daardoor op een mooie 3de plaats eindigden.

1ste -2de plaats: KSV Pittem - – KVK Ieper 1-3
KVK Ieper was duidelijk een maatje te groot voor de moedige scholieren van tornooiverassing Pittem. Pittem bood moedig weerwerk, maar kon uiteindelijk niet op tegen Ieper, dat een vlotte 3-1 overwinning behaalde en daarmee Eendracht Zele opvolgde als winnaar van het Ratjestornooi.

Eindstand scholieren:
1/ KVK Ieper
 2/KSV Pittem
3/ KVVC-KRC
4/ FC Nalinnes
 5/ KSK Steenbrugge
 6/KSV Jabbeke
7/ Eendracht Aalst
8/SS Boezinge B
9/ VVG Alveringem
10/SS Boezinge A

Het tornooi voor scholieren werd in goede banen geleid door de scheidsrechters Schaekers François, Graulus Roland, Plateeuw Alex, Callebout Bjorn, Dejaegher Tom en Teerlynck Bart

 

Zondag 3 mei: juniors

Door het forfait van WS Bulskamp, waren er slechts 6 juniorenploegen aanwezig om uit te maken wie de opvolger zou worden van de winnaar van vorig jaar KVK Ieper.
Aanwezige ploegen waren de provinciale teams van het lokale KVVC-KRC en SK Eernegem, het sterke Franse US Gravelines en de gewestelijke juniors van KDC Ruddervoorde, Union Zandvoorde en WS Oudenburg.
Er werd gestreden in een competitievorm, waarbij iedere ploeg dus tegen iedere ploeg moest aantreden.
Winnaar van het tornooi werd het Franse US Gravelinnes dat slechts 1 gelijkspel moest toestaan tegen KDC Ruddervoorde en vooral geen tegendoelpunt moest slikken. Een doelsaldo van 13 voor en 0 tegen, zodat de eindoverwinning zonder discussie verdiend was voor een ploeg die tactisch en technisch zeer goed wist wat ze deden.
2de plaats was verassend voor KDC Ruddervoorde dat ook geen enkele wedstrijd verloor maar wel 3x gelijkspeelde. Een zeer mooie prestatie voor deze gewestelijke juniorenploeg, die voor iedereen een moeilijk te bespelen tegenstander was en er ook als enige in slaagde om tornooiwinnaar Gravelines puntenverlies te doen lijden.
3de plaats voor de lokale KVVC-KRC-ploeg die duidelijk problemen hadden om de kansen af te werken en daardoor op de beslissende momenten het deksel op de neus kreeg. Toch slechts 1 verliesmatch tegen Gravelines, zorgden toch voor een mooie 3de plaats van trainer Franky Salenbien die op dit tornooi afscheid nam van de juniors, om volgend jaar de U12 te trainen.
4de plaats voor SK Eernegem met evenveel punten als KVVC-KRC, maar door het verlies van de strafschoppenreeks op de 4de plaats terecht gekomen. Ook slechts 1 verlieswedstrijd, een nipte 1-0 nederlaag tegen Gravelines.
5de plaats voor WS Oudenburg dat met een fel gehavende ploeg naar De Panne kwam afgezakt, maar toch moedig elke wedstrijd afhaspelde. Alleen de laatste wedstrijd tegen tornooiwinnaar Gravelines werd een martelgang en eindigde op een zware 7-0 nederlaag.
6de plaats en hekkensluiter werden de juniors van Union Zandvoorde, 5 nederlagen en een doelsaldo van 0-13 zijn duidelijke bewijzen dat Zandvoorde het zwakke broertje van het tornooi was. Toch bleef iedere speler er tot de laatste minuut er voor gaan, maar de andere ploegen waren nu eenmaal beter.

Eindstand juniors:
1/ US Gravelines            13punten
2/KDC Ruddervoorde 9 punten
3/ KVVC-KRC 8 punten
4/ SK Eernegem 8 punten
5/ WS Oudenburg 3 punten
6/Union Zandvoorde 0 punten
Het tornooi werd in goede banen geleid door de scheidsrechters Graulus Roland, Alex Plateeuw, Daniel Provoost, François Schaekers en Tom Dejaegher.

Daarmee werd met dit prachtige weekend het 1ste luik afgesloten van het 6de Ratjestornooi.
In het WE van 16-17 mei wordt het 2de luik georganiseerd.
Op zaterdag 16 mei treden in totaal 26 ploegen aan, onderverdeeld in 12 ploegen 1ste jaars duiveltjes, 6 ploegen 2de jaars duiveltjes en 8 miniemenploegen. Primeur is hier bij de miniemen de Tholense Boys, de 1ste Nederlandse ploeg die deelneemt aan het Ratjestornooi. Op zondag 17 mei zijn er 20 ploegen aanwezig met 12 ploegen pré-miniemen en 8 ploegen knapen, waaronder ook KVK Kortrijk, de Limburgers uit Hoeselt en de Nederlanders van SV Marken.
Meer informatie over het tornooi en foto’s zijn terug te vinden op onze website www.krcdepanne.be

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 9 mei:
Tornooi VVG Alveringem voor 1ste jaars duiveltjes A en B en de 2de jaars duiveltjes
Tornooi Eendracht De Haan voor provinciale U12