Verslag 20/8 2008

Oefenwedstrijd

U12-miniemen - VVG Alveringem: 1-1

Onze U12-ploeg die stilaan vormt begint te krijgen, speelde een voorlaatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de competitie tegen de gewestelijke reserven van VVG Alveringem. Onze 1ste jaars ploeg had zoals steeds af te rekenen met een tegenstander bestaande uit de helft 2de jaars, wat natuurlijk een nadeel is inzake kracht en gestalte.
Onze jongens startten met windnadeel en het waren de bezoekers die de beste start namen en het meest in balbezit waren en ook de mooiste kansen creëerden, wat uiteindelijk ook leidde tot een 0-1 voorsprong met een ver schot dat juist onder de doellat in doel verdween, echt onhoudbaar voor doelvrouw Yosra Ben Hassen. Even later en verre boogbal die ook juist naast doel gaat, net geen 0-2. Toen begonnen onze U12 meer en meer in de match te komen en kregen enkele kansen via Lukas Decorte, Joost Sockeel en Dante Blanckaert maar de afwerking bleef achterwege. Ondertussen was ook aanvaller Remko Germonpré, al niet fit aan de match begonnen, gekwetst uitgevallen. Ruststand werd 0-1.
In de 2de helft stond er maar 1 ploeg meer op het veld, de bezoekers kwamen nog nauwelijks in het stuk voor. Doelman Brad Baelen, die de plaats van Yosra ingenomen had, moest nauwelijks een bal pakken maar deed het weinige werk dat hij kreeg wel secuur.

KVVC drukte bij momenten de tegenstander tegen zijn doel aan, maar scoren blijkt blijkbaar een probleem. Dante en Joost alleen voor doel konden niet afwerken. Joost kreeg zelfs meerdere kansen maar zijn kanon stond duidelijk niet scherp afgesteld. Uiteindelijk was het de vooruitgeschoven Lander Lagrou die kort voor tijd de bal kon binnenlopen na een mooi getrapte corner van Lucas Decorte. Eindstand 1-1, onze 1ste jaars hadden zeker meer verdiend.
Onze U12 boeken duidelijk wedstrijd per wedstrijd vooruitgang. Het postitiespel blijft verbeteren en de inzet is bij iedereen erg goed. Dit laat het beste vermoeden voor de competitie, maar dan zal de afwerking wel beter moeten. Op te merken was ook een sterke wedstrijd van centrale middenvelder James Bigot.
Volgende week volgt een laatste test voor de competitie met de verplaatsing naar Steenbrugge waar gespeeld wordt tegen de bijzondere miniemen.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen ( 30’Brad Baelen), Prosec Maxime, Jarvid Gruwé, Butaye Maxim, Lander Lagrou, Ian Locqueneux, Lucas Decorte, James Bigot, Dante Blanckaert, Joost Sockeel, Maxim Steenkiste, Zeppe Vanhove.

Gewestelijke miniemen
VEURNE - KVV COXYDE  1 - 0

Onze jongens, zonder wisselspelers, begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen 2 mooie kansen in de eerste 10 minuten, maar faalden in de afwerking. Gedurende het verdere verloop in de 1ste helft ging het spel goed op en neer, maar scoren zat er voor beide teams niet meer in, een logische 0-0 ruststand. Veurne begon scherper aan de 2de helft en na 2’ stond de 1-0 op het bord. Na het tegendoelpunt creëerde Veurne nog enkele kansjes maar Arthur stond zijn mannetje in het doel. Halverwege de 2de helft was het Coxyde dat ten aanval trok maar de verdiende gelijkmaker viel niet. Enkele afstandschoten onder meer van Han en Jerome raasden juist naast of over het doel. Een voorzet-shot van Matt scheerde voorlangs en nog enkel kansjes gingen de mist in, zodat deze wedstrijd eindigde op 1 -0. Beide ploegen waren elkaar waard en dus was het een leerrijke match voor onze jongens!

Speelden voor KVVC: Lowagie Arthur, Speeckaert Jerome, Dochy Ward, Dewinter Han, Coopman Joachim, Tallieu Kenneth, Wullepit Kjell, Scheinok Thomas, Wydooghe Pieter, Deblonde Tom en Verfaillie Matt.