Verslag 24-25/01 2009

Dit WE was er in de provincie West-Vlaanderen terug een algemene afgelasting voor de wedstrijden jeugd en reserven.

1ste Elftal

KRC De Panne – WS Zarren
Eindstand: 1-2 ( 1-2)

KRC stonde voor een aartsmoeilijke opdracht tegen kersvers leider WS Zarren.
Terug zwaar gehandicapt door het ontbreken van de nog steeds rood geschorste Steve Hommez, de geel geschorste Frederik Lecointre, de gekwetsten Ronny Dewinter en Tommy Vandaele en de zieke doelman Tim Coutereel moest vooral de verdediging totaal herschikt worden. Positief was de terugkeer na gele schorsing van topschutter Joeri Debruyne en de genezen Dries Decorte.

Na 1 minuut stilte voor het drama in het kinderdagverblijf te Dendermonde werd afgetrapt met dadelijk een naar voor stormend Zarren dat startte met een felle wind in de rug, dadelijk een corner maar zonder gevaar. 7’ eerste groot gevaar van de bezoekers, schot uit de 2de lijn door reservedoelman Miguel mooi via de lat in corner getikt. Corner van op rechts naar de 2de paal, ingetrapt maar op de lijn weggetrapt door Jeffrey Schoolaert. 13’ gevaarlijke vrije trap van op rechts, maar een half metertje naast de verste paal buiten. 15’ slecht ontzetten in de KRC-verdediging, schot uit de 2de lijn maar gepakt door doelman Miguel. 25’ vrije trap recht voor doel, bal wordt verlengd maar in de handen van onze doelman. 27’ staat het 0-1, mooie actie van de bezoekers op rechts, bal wordt voorgegeven waar de alleenstaande aanvaller kan binnentrappen. Miguel krijgt de bal nog tegen de hand maar via de paal verdwijnt de bal toch in doel. 30’ eerste gevaar van KRC, hoge vrije trap van op links door Dries Decorte, spits Joeri kan koppen tegen de bal, bal valt terug voor zijn voeten en met een harde knal staat het 1-1, meteen het 15de competitiedoelpunt van onze topschutter. 31’ actie van de bezoekers op links, mooie voorzet naar de 2de paal maar doelman Miguel verhindert met een mooie reflex de voorsprong voor de bezoekers. Iedereen had zich al neergelegd bij een 1-1 ruststand als de bezoekers toch nog op voorsprong komen net voor het rustsignaal. Corner van op rechts, doelman Miguel lost jammerlijk de bal en de bezoekende spits heeft maar binnen te trappen en het staat 1-2.

In een 2de helft van heel wat minder niveau ontwikkelen onze Ratjes een steriele druk met meer balbezit dan de leider, maar zonder echt doelgevaar te kunnen scheppen. Bezoekers doen ook niet veel moeite om vooruit te blijven voetballen en houden de wedstrijd rustig onder controle. 59’ pas een eerste actie, voorzet op links van Jeffrey en kopstoot van Alex aan de 2de paal, maar de bal gaat ruim boven doel buiten. 61’ vrije trap bezoekers, bal naar buiten gevolgd door een schot dat naast gaat. 70’ terug een schot uit de 2de lijn van de bezoekers, gepakt door doelman Miguel. 87’ terug een vrije trap voor de bezoekers recht voor doel, bal wordt weggekopt, terug een schot uit de 2de lijn door doelman Miguel in corner geduwd. Even later fluit de zwak leidende referee, met veel foute beslissingen ten opzichte van de 2 ploegen, de wedstrijd af op een 1-2 nederlaag voor onze Ratjes die met een fel gehandicapte ploeg toch een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelden.
Sterke prestatie van laatste man Kevin Soutaer die steeds goed opgesteld stond en alles netjes oploste en ook van reservedoelman Miguel die goed keepte, enkel jammer van het foutje bij het 2de doelpunt van de bezoekers.
Door het gelijkspel van Westende en Jonkershove blijven onze Ratjes op een 5de plaats staan en doen zij dus nog steeds mee voor een eindrondeticket. Na 3 opeenvolgende nederlagen met 1 doelpuntje verschil, moet zondag terug aangeknoopt worden met een overwinning op het veld van het thuis niet te onderschatten Nieuwkapelle.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Pierig Leloet(35’Andy Schoolaert), Kevin Soutaer, Angelo Storm, Ruben Hoorne, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Jeffrey Schoolaert(72’Jeremy Carrein), Philippe Mahieux(62’Peter Debuck), Joeri Debruyne(1)

Er was geel voor Joeri Debruyne (9’ protest) en Peter Debuck(71’ fout)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 31 januari:
9uur15: KSV Rumbeke -scholieren U16
13uur45: gewestelijke miniemen – WS Adinkerke
15uur15: miniemen U12 – Zwevegem Sport
15uur15: knapenU14 – Zwevegem Sport

Zondag 1 februari:
9uur15: VV Leke - reserven KRC
15uur: SK Nieuwkapelle - 1ste elftal KRC