Verslag 25-26/04 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KV Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 8-4 (5-1)

Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen moesten we vroeg uit de veren, maar dat lukte wonderwel goed voor iedereen. Mathias had familiebezoek en was er niet bij, terwijl Maxime toch in allerlaatste instantie opnieuw aanwezig was.
In de opwarming zat er niet direct veel fut in en dat weerspiegelde zich ook in het begin van de eerste helft: KVO scoorde vlot en wij vonden via Lander slechts 1 keer de juiste weg. Na 15’ droogde het kanon van KVO echter op en bereikten we de rust met 5-1 achterstand.
De tweede helft was duidelijker beter: mooie combinaties en we konden beletten dat KVO de score verder opdreef. Scoren lukte ook iets vlotter: via Sacha en Wout kwamen we terug tot 5-3. Pas na 18’ kon KVO nog eens scoren en opnieuw na 21 minuten. Vlak voor het einde vielen er nog 2 doelpunten: Sacha en KVO een 8e keer in de laatste minuut. Eindstand 8-4.
In de penaltyreeks moest Maxime bijna elke bal uit de netten vissen terwijl onze spelertjes de netten eveneens meestal bol zetten. Het was niet de dag van de keepers bij de strafschoppen.
Een mooie afsluiter van het seizoen. Nog 2 tornooitjes, een feestje en dan rekenen we opnieuw op alle ratjes voor volgend seizoen.
Nogmaals een grote dank u wel aan alle ouders die dit jaar ook “goed gepresteerd” hebben.
Speelden de laatste wedstrijd van dit seizoen: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Jari Descan, Seppe Joossens, Wout (1) en Lander (1) Vanbesien en Sacha Moors (2)

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 4-6 (4-0)

De laatste competitiematch en bovendien nog op verplaatsing naar een sterke tegenstander.
Trainer Jean was er dan ook niet echt gerust in. Een mooie zonnige voormiddag en het moreel van onze jongste ploeg zat hoog, dus we hadden in feite toch een kansje om er iets van te maken. Direct na de aftrap zette KVO er flink de snelheid in en we konden niet echt goede tegenstand bieden. Hoewel Joe een beresterke partij keepte en enkele goede reddingen uit zijn handschoenen schudde, moest hij zich toch gewonnen geven en na 8 minuten een eerste doelpunt incasseren. KVO zette nog een tandje bij, speelde zich op elke stilstaande fase mooi vrij en kon tegen het eind van de eerste speelhelft uitlopen tot 4-0.
Na de rust probeerde KVO direct om hetzelfde spelbeeld te maken, maar de raadgevingen van de trainer en de enthousiaste steun van de supporters hielpen onze jongsten om terug vaste voet te krijgen. Casper kon profiteren van een verre inworp door Sander, alleen doorgaan en de score openen voor KRC en zowaar, KVO bleek voor het eerst wat aangeslagen.
De combinatie van power play en de steun van de supporters brachten KRC tot 4-3.
Bij een zoveelste corner mochten we ook nog met wat geluk profiteren van een own-goal en werd het 4-4. Iets later kon Sander een keiharde knal geven vanuit het midden en zag de bal mooi in doel verdwijnen. 4-5
Joe moest toch nog enkele keren heel gepast ingrijpen, maar zowel op reactie als op spelinzicht was hij vandaag heel sterk bezig. Hij kon de tweede helft elke aanval stoppen en moest zich geen enkele keer omdraaien om de bal uit zijn netten te halen.
Met alle kracht probeerden onze jongsten de laatste 5 minuten nog alles op alles te zetten maar de keeper van KVO, de paal en de lat deden hun uiterste best om ons het scoren te beletten. Casper slaagde er nog in om net voor affluiten een laatste keer te scoren en zo de eindcijfers vast te leggen op 4-6
Een wedstrijd waar de inzet van de volledige ploeg, het luisteren naar goede raad van de trainer en het enthousiasme van de supporters het tij in de tweede helft helemaal deden keren en ons de overwinning bezorgden.
Speelden voor KRC De Panne B:

Mohammad SEDAGHATMIA, Sander DEKIEN, Joe CLAREBOUT, Casper VANHUELE, Miel HOUDEBINNE, Jasper DEKIEN en Martijn STEEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 0-6

Onze 2de jaars Ratjes speelden hun laatste match van de competitie, een verplaatsing naar Keiem. Onze duiveltjes speelden al van in het begin van de wedstrijd goed voetbal en de spelertjes vonden elkaar goed met mooie passen aar elkaar. KRC liet de thuisploeg niet veel kansen toe en zo zorgden onze jongens voor een mooi einde aan de competitie met een 0-6 overwinning. Onze ratjes, trainer Bjorn Deleest en ploegafgevaardigde Patrik Rottiers bedanken de talrijke ouders en familie van de ratjes die elke week paraat waren om de spelers een hart onder de riem te stekken. Nu nog enkele tornooitjes, daarna een verdiende rust want
het nieuwe seizoen komt er al aan in augustus en dan zetten de ratjes een grote stap vooruit naar de categorie pré-miniemen.

Speelden voor KRC: Rottiers Rimski, Dewinter Ben, Coopman Jari, Vanhuele Arne, Callewaert Nick, Vieren Ian, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault.

Eindstand: 1-0 (0-0)

Voor deze laatste match van het seizoen kregen we Lauwe op bezoek, een ploeg waartegen we in de heen ronde een zware nederlaag opliepen.Wegens de onbeschikbaarheid door kwetsuren van Thibault en Arthur en de zware nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Diksmuide werd de verdediging wat herschikt, Glenn kwam centraal voor de verdediging te spelen en Brolin nam de linksachter in.Vooraan werd voor 2 snelle spitsen gekozen, Laurent en Stijn, maar toch waren het de bezoekers die in de aanvangsfase voor het meeste doelgevaar zorgden, maar verder dan schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet.Op het kwartier kreeg Koksijde zijn eerste kans , Laurent kon scoren maar zijn doelpunt werd wegens twijfelachtig (??) buitenspel afgekeurd.Vanaf nu was Koksijde de betere ploeg met een unieke kans voor Keanu op corner van Pepijn maar zijn bal gaat onbegrijpelijk over, en Dwight krijgt ook nog een kans voor de rust, maar zijn zwak schot vormt geen gevaar voor de bezoekende doelman, rust 0-0. Koksijde begint het sterkst aan de tweede helft met de ingevallen Jensi (terug sterk ingevallen), die een mooie voorzet aflevert op links, de bal gaat net langs de verste paal buiten.In de 50’ krijgen we een corner, mooi getrapt door Pepijn en Dwight kan de verdiende 1-0 op het bord zetten, verder dan wat steriele druk kan Lauwe geen enkele kans creëren, het is zelfs Koksijde die via de snelle Laurent nog de beste kans heeft, wanneer hij alleen op de bezoekende doelman mag afgaan.Zo eindigt deze match op een verdiende overwinning voor onze U14, die meteen op een mooie vierde plaats eindigen, bedankt jongens voor het prachtige seizoen.Ook een woordje van dank aan onze trainer Rik voor het geleverde werk dit seizoen met de U14, hij heeft ze zeker naar een hoger niveau gebracht.Proficiat !!!!

Speelden voor onze U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Kalisa Arnauld, Vandebotermet Pepijn.

Eindstand: 0-8 (0-4)

Onze reserven stonden voor de match van de waarheid, winnen op het veld van Vladslo betekende het behalen van de kampioenstitel in de gewestelijke reservenreeks na een mooi seizoen. Onze reserven waren duidelijk de beste ploeg van de reeks, maar door eigen schuld en onderschatting van sommige tegenstanders moest tot op de laatste speeldag geknokt worden om eindelijk kampioen te kunnen worden.
Zonder de gekwetsten Tommy Vandaele en Gilles Veranneman, vakantieganger Jeremy Carrein, babysit Dimitri Delsael en werker Steve Vermeulen, waren onze 14 reserven klaar om er 100% voor te gaan. Een aarzelende eerste 10 minuten met veel balbezit op een slecht liggend terrein zonder uitgespeelde kansen.10’ eerste gevaar met een corner van Peter op links, bal doorgetikt maar Jurgen besluit slapjes op de doelman. 12’ actie Peter maar schot gaat hoog over. 14’ staat het 0-1 na een ingooi van Ruben die doorgekopt wordt komt topschutter Peter alleen voor de doelman en hij legt het balletje mooi naast de doelman binnen. 20’ erg mooie actie op rechts, voorzet van Andy Schoolaert maar slap op de doelman besloten door Peter debuck.21” steekt Tom Torney de bal mooi diep op links, Ruben alleen voor de doelman maar op de doelman besloten. 23’ mooi gedraaide bal van Peter maar mooi gepakt door de Vladslo-keeper.28’ terug een diepe bal van Tom in de linkerhoek, Peter zet voor en Andy kan aan de 2de paal de 0-2 binnentrappen. 29’ 1ste gevaar van de thuisploeg met een actie op links, bal voor doel maar gelukkig naast getrapt. 30’ staat het 0-3, ditmaal Jurgen in de ruimte op links, balletje mooi achteruit naar Peter en het staat 0-3. 32’ vrije trap voor de thuisploeg, hoge bal mooi geplukt door de zo goed als werkloze doelman Jan.41’ een voorzet van op links door Steve Thieren en Peter Debuck tikt zijn derde binnen. Ruststand 0-4, wedstrijd gespeeld en de champagne wordt al klaar gezet. Sterke start van de 2de helft want in de 48’ staat het reeds 0-5, Steve Thieren verovert de bal, zet voor waar super-sub Mike Derycke binnentrapt. 50’staat het reeds 0-6,Ruben gaat door op links, bal bij Peter die doorschuift naar Christie, die zo ook zijn doelpuntje meetikt.52’ ver botsend schot van de thuisploeg in 2x gepakt door keeper Miguel.55’ dieptebal van laatste man Jurgen, een Vladslo-verdediger mist zijn interceptie en zo kan Peter alleen op doel af, balletje mooi breed gelegd naar de meegelopen Mike en het staat 0-7. 57’ een actie op snelheid van Mike, maar hij wordt neergehaald even buiten de rechthoek. Vrije trap van peter gaat echter over. 60’ komt Tom nog eens alleen voor de doelman, maar die redt mooi met de voet. Daarna valt de wedstrijd volledig stil, er wordt niet meer vooruit gevoetbald en er wordt meer gelachen op het veld dan nog gevoetbald. Toch wordt het in de 88’ toch nog 0-8 na een mooie bal van Ruben naar rechts op Christie die mooi voorzet en topschutter Peter Debuck kan zo zijn 4de doelpunt van de wedstrijd netten en de eindstand op 0-8 brengen. Even later het eindsignaal en zijn onze reserven kampioen. Veel gespuit met champagne, trainer Alain Cuvelier en ploegafgevaardigde Bjorn Deleest onder de douche. Een eerste feestje in de kantine van Vladslo, daarna verder gezet  in de KRC-kantine om uiteindelijk het feest te beëindigen in clublokaal ‘Het lusthof’. Een zware dag voor onze reserven, maar de day after zal voor verschillenden nog zwaarder zijn waarschijnlijk. De echte huldiging zal doorgaan op vrijdag 5 juni in het gemeentehuis van De Panne, gevolgd door een BBQ in de KRC-kantine afgesloten met een dansje en een drankje. Proficiat reserven voor een prachtig jaar, maar volgend jaar wat minder lang de spanning erin houden.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder(45’Miguel Decraemer), Steve Thieren, Jeffrey Schoolaert(45’Bjorn Lemiere), Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Ruben Hoorne, Jurgen Schoolaert, Tom Torney, Andy Schoolaert(1)(Mike Derycke(2), Christophe Christiaens(1), Peter Debuck(4)

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 2 mei:

6de ratjestornooi voor scholieren
Reeks A: KVVC-KRC, SS Boezinge A, KSV Pittem, KSV Jabbeke, Eendracht Aalst
Reeks B: VV Alveringem, SS Boezinge B, KVK Ieper, SK Steenbrugge, FC Nalinnes
Aanvang reekswedstrijden 9 uur, finale 1ste-2de plaats om 16uur20.

Zondag 3 mei

6de Ratjestornooi voor juniors.
Deelnemende ploegen: KVVC-KRC, KWS Bulskamp, Union Zandvoorde, WS Oudenburg, KDC Ruddervoorde, US Gravelinnes(F), SK Eernegem.
Aanvang wedstrijden 9uur30, laatste wedstrijd 15uur55.

In het WE van 2-3 mei richt KRC De Panne het 1ste luik van haar 6de Ratjestornooi in.
Op zaterdag treden 10 scholierenploegen in het strijdperk om te bepalen wie de opvolger zal worden van de winnaar van vorig jaar Eendracht Zele.
In reeks A strijden de provinciale U17 van zusterclub KVVC tegen de A-scholieren van Boezinge, de scholieren van Pittem en Jabbeke en de scholieren van de Oost-Vlaamse ex 1ste-klasser Eendracht Aalst.
In reeks B zijn de provinciale scholieren van KVK Ieper, De bijzondere scholieren van Steenbrugge ingedeeld met het Henegouwse FC Nalinnes en de scholieren B van Boezinge en Alveringem

Op zondag strijden 7 juniorenploegen in een onderlinge competitie om uit te maken wie de vorige winnaar KVK Ieper zal opvolgend. Met de provinciale juniors van KVVC en Eernegem, de gewestelijke juniors van WS Bulskamp, Union Zandvoorde, WS Oudenburg en KDC Ruddervoorde en de Franse juniors van Gravelinnes, zal er zeker veel mooi voetbal te zien zijn op de KRC-velden.