Verslag 27/7 2008 - Beker van West-Vlaanderen

1ste Elftal
KRC De Panne - KRC Bissegem
Eindstand: 2-1 ( strafschoppen 3-4)

Ons 1ste elftal, met slechts 3 trainingen in de benen stond voor een moeilijke opdracht voor de eerste bekerwedstrijd tegen 3de provincialer Bissegem, dat al 1week langer de trainingen hervat had en al een wedstrijd gespeeld had.
In zomerse omstandigheden trapte KRC af ,nog zonder Philippe Mahieu,David Bartholomeus, Steve Thieren, doelman Tim Coutereel en de geschorste Kevin Soutaer. KRC had het vooral in de 1ste helft moeilijk met een vlot combinerend Bissegem dat duidelijk veldoverwicht had en de bal goed heen en weer liet gaan.

Onze Ratjes moesten veel achter een ongrijpbare bal aanlopen en vooral op de rechterflank vielen er vaak openingen. Toch kon Bissegem niet echt veel doelgevaar creëren. Een echte doelpoging in de 20' als doelman Miguel een bal mooi kan afweren van een bezoeker die alleen voor hem komt. De afgeweerde bal komt terecht in de voeten van een Bissegem-speler die binnentikt, echter in buitenspelpositie zodat het doelpunt terecht afgekeurd wordt door scheidsrechter Daniel Provoost. Na de drinkpauze de enige kans voor KRC als Jurgen Schoolaert in de 30' een strak schot op doel geeft, poging echter door de bezoekende doelman uit de linkerbenedenhoek van zijn doel geranseld. Ruststand 0-0.

Tweede helft start met een KRC dat beter in de wedstrijd zit en de tegenstander wat hoger onder druk probeert te zetten. Toch is het Bissegem dat in de 55' op 0-1 komt als na een vlotte combinatie een lage voorzet van op rechts onder doelman Miguel binnengetikt wordt. In de 62' staan de bordjes echter terug gelijk als spits Joeri een doorsteekpas van Alex Leloet kan binnentrappen. 65' nieuwe kans voor Joeri die zijn kanon echter niet goed afstelt en de bal voorlangs trapt. 75' Trekfout van Steve Hommez in het strafschopgebied nadat de eerste bal eerst tegen de deklat terechtgekomen was. Strafschop echter op de binnenkant paal getrapt en zo blijft het 1-1. Kort daarop een mooie redding van Miguel met de voeten voor een doorgebroken bezoekende aanvaller. 85' een grote blunder van de bezoekende keeper die zijn ontzetten volledig mist en de bal zo maar cadeau geeft aan Joeri die zijn 2de binnentikt. Even later bijna 3-1 als Alex Leloet een bal tegen de binnenkant paal schiet na een mooie voorafgaande actie van Joeri en Christophe. Even later wordt de wedstrijd afgefloten met een 2-1 overwinning voor onze ratjes, meteen een hoopgevende start voor de ploeg die dit jaar duidelijk versterkt is en zeker een mooi resultaat kan behalen in de competitie.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte (80' Peter Debuck), Steve Hommez, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Jurgen Schoolaert, Ruben Hoorne( 45' Andy Schoolaert), Alex Leloet, Steven Vandenberghe(45' Tommy Vandaele), Joeri Debruyne(2), Gilles Veranneman( 45' Christophe Christiaens)
Er was geel voor Frederiek Lecointre, Christophe Christiaens en Jurgen Schoolaert.

Volgende wedstrijden:

Zondag 4 augustus:
17uur: beker van West-Vlaanderen: SV Jabbeke - KRC