Verslag 28-29/03 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – WS Oudenburg
Eindstand: 1-8 ( 1-3)

Vandaag werd het een wedstrijd met vele “misverstanden”: speeltijden, doelpunten, scoreverloop, … Op de uitgeregende training van woensdag waren er slechts 6 spelers die aanwezig waren. Ook Jari daagde nog op. Mathias en Yann stuurden hun kat.
Na een leuke opwarming en nog vlug een oefeningetje, startten we de match onder leiding van een scheidsrechter uit het bezoekende kamp. Vrij vlug “scoorde” Oudenburg na een inworp die alles en iedereen voorbij ging. Doelpunt ging dus niet door. Even later barstte Maxime –alweer sterk bezig- in tranen uit want een bal die de lijn niet overschreden had, keurde de scheids toch goed: 0-1. KRC speelde goed mee maar hun laatste man was een kop groter dan de onzen en liet niks door. Na enkele mooie kansen via Seppe en Sacha scoorde Oudenburg een “echt” doelpunt. Een mooie combinatie Sacha-Seppe leverde na 20’ een doelpunt van Seppe op. Daarna floot de scheids de rust na 22’. Ruststand 1-3 volgens de tegenpartij! Trainer Steven had zelfs niet alles genoteerd …
In de tweede helft speelden we uitstekend: de geboden ruimte benutten we optimaal en het mooi samenspelen van Wout en Sacha leverde enkele hele en halve kansen op. Seppe op de paal, Sacha op de keeper, Wout vlak naast, ze deden hun uiterste best. Oudenburg scoorde nog enkele keren. Eindstand 1-6 volgens de ene, 1-8 of meer volgens de andere na 29 minuten speeltijd. De score is toch niet belangrijk. Veel fijner om zien waren de inzet en de verschillende supercombinaties. Nog te vermelden zijn de vele reddingen die Maxime deed in de penaltyreeks en onze ratjes die er vele binnen trapten.

Speelden vandaag voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Seppe Joossens (1), Wout en Lander Vanbesien, Sacha Moors en Jari Descan

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 1-21

Wie zich nog het verslag van 22 november verleden jaar kan herinneren, weet dat Oudenburg toen een heel zware tegenstander was. Danny Everaert, trainer van de duiveltjes van KWS kan dit jaar bogen op een heel goede lichting spelertjes en verloor tot nog toe slechts één of twee wedstrijden. Met een bezetting van één eerstejaars duiveltje op het veld (Sander Dekien) en alle andere spelertjes geboren in 2002 en jonger wist trainer Jean op voorhand dat dit niet als wedstrijd mocht beschouwd worden. Het was in feite het moment om na te gaan en te peilen hoever de psychische weerstand van onze jongste spelertjes zou duren.
Direct na de aftrap zagen we een wedstrijd waarbij KWS Oudenburg constant in de aanval was en waarvan hun spelers overal terug te vinden waren op elke vrije ruimte.
Reeds na vijf minuten stonden de bordjes op 0-8 en hoewel onze jongsten zich met totale overgave bleven inzetten werden deze cijfers steeds maar hoger. Joe, opnieuw met volle inzet als doelman, slaagde erin om heel wat ballen uit zijn netten te houden maar de spelertjes van KWS konden zelfs de meeste afgeweerde ballen afwerken in de rebound.
Niettegenstaande het feit dat we duidelijk onze meerdere moesten erkennen, bleven we verdedigen en konden, in tegenstelling tot de vorige match, zelfs enkele keren naderen en
zelfs enkele keren hun doelman bedreigen.
Onze inzet werd dan toch beloond toen Casper het eerreddende doelpunt kon scoren.
Positief was het feit dat onze jongsten zich bleven inzetten en bleven terugvechten.
Voor wat betreft psychische weerstand krijgen ze een ruime 8 op 10

Speelden voor KRC - Joe CLAREBOUT, Sander DEKIEN, Casper VANHUELE, Storm DEGRIECK, Shayaan TAHIR, Jasper DEKIEN en Martijn STEEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 2-13 ( 1-5)

Onze 2de jaars stonden voor een zware derby tegen het veel sterkere Veurne. Toch begonnen onze Ratjes goed aan de wedstrijd en kwamen ze 1-0 voor. De bezoekers waren niet aangeslagen en namen de match in handen en zo stond het reeds 1-5 aan de rust. Tweede helft hetzelfde spelbeeld en Veurne scoorde lustig verder, alhoewel doelman Ben zijn doel dapper verdedigde. KRC onderging de wet van de sterkste en verloor uiteindelijk met 2-13.

Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski,Coopman Jari, Vieren Ian, Callewaert Nick, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault en Vanhuele Arne.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Rumbeke Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 0-7 ( 0-1)

Onze U12’s stonden voor een relatief gemakkelijke verplaatsing aar 2de laatst geklasseerde Rumbeke. En het was onze jongens aan te zien dat ze het een gemakkelijke opdracht vonden, slappe opwarming, weinig concentratie en dus natuurlijk ook een archi-slecht matchbegin. Wel gestart met een bij momenten felle tegenwind, nam Rumbeke de beste start. 4’ moet doelvrouw Yosra een bal pakken maar laat die in corner glippen, corner levert een heet standje op voor doel maar uiteindelijk toch weggewerkt. 7’ terug een corner voor d e thuisploeg, ook slechts met enige moeite weggewerkt. 9’ eerste KVVC-gevaar na een uittrap van de lokale doelman komt de bal bij kapitein James die dadelijk naar doel trapt maar net naast. 11’ slechte uittrap van Yosra die ver naast haar doel staat en die moet terugspurten om de bal nog van de lijn weg te krijgen met de hulp van Jarvid. 12’ hard schot van de thuisploeg, nu wel mooi gepakt door Yosra. 14’ eerste groot KVVC-gevaar met een pas van een erg bedrijvige Ward naar Joost op links die op de paal knalt. 17’ staat het 0-1 met een doelpunt van Ward op een mooie voorzet van Remko. 22’ een schot van Ward net naast, dadelijk gevolgd door een voorzet van Joost naar Dante die net naast kopt.23’ kopt de meeopgerukte Maxiem Butaye net naast. 25’ harde knal van Remko maar op de paal.30’ nog een mooie actie van Joost, bal naar Remko werkt te slap af. Ruststand 0-1, na een zwakke eerste helft. Kleine bolwassing tijdens de rust van trainer Alain en een extra druivensuikertje van afgevaardigde Katrien, brengen een heel wat strijdvaardiger KVVC op het veld. In de 2de helft wordt de tegenstander op zijn helft teruggedrukt en doelvrouw Yosra krijgt geen bal meer te zien. 35’ 0-2 door Dante op pas van zijn spitsbroeder Remko. 36’goede doorsteekpas Remko naar Dante, maar keeper werkt in hoekschop. Op de goed gegeven corner van Ward slaagt Remko er nog in om boven doel te trappen, wat mama Bianca meteen een dansje van wanhoop doet uitvoeren. 38’ staat het 0-3 met een kopbaldoelpunt van de sterk spelende en mee opgerukte Maxiem Butaye. 40’ 0-4, mooie voorzet van Lukas op rechts naar Remko die kan binnentikken. 42' mooie poging Lukas maar in corner gewerkt door een thuisverdediger. 43’ terug poging Lukas op voorzet van Dante maar terug naast. 44’ terug groot gevaar voor het thuisdoel maar zelfs in 3 pogingen gaat de bal er niet in. 45’ kan Remko centraal doorgaan maar zijn mooie lobbal gaat net over doel. 46’ terug groot geharrewar voor het doel van Rumbeke maar bal gaat niet binnen. 47’ toch 0-5 met een mooie trap van Lukas in de rechterhoek van het doel. 51’ is het Ward die zijn hattrick rondmaakt en de 0-6 op het bord zet. 55’ nog een poging van Dante die net over gaat. 57’ wordt de eindstand op 0-7 vastgelegd als een vrije trap van op links door Ward gegeven via de lat op een borst van een thuisverdediger valt die een own-goal maakt. Eindstand 0-7, na een zwakkere 1ste helft en een veel betere 2de helft. Door het verlies van Eernegem komen onze jongens nu alleen op de 2de plaats en winst volgende week tegen rechtstreeks concurrent Eernegem brengt zekerheid over de 2de plaats en laat een minieme kans open op het kampioenschap. Jammer genoeg moet voor de volgende 2 belangrijke matchen een 4-tal spelers gemist worden, maar de overblijvers zijn zeker nog sterk genoeg om een goed resultaat neer te zetten.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye(1), Lander Lagrou, Joost Sockeel, Maxiem Prosec, James Bigot, Ward Dochy(3), Lucas Decorte, Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen
VG Oostende -KVV Coxyde
Eindstand: 0-11 ( 0-5)

Na alle perikelen van de afgelopen week met als gevolg een forfait tegen Spermalie, moesten onze jongens op verplaatsing naar het onderaan geklasseerde VG Oostende. Al vanaf het 1ste fluitsignaal trokken onze miniemen richting doel VGO. Het duurde dan ook niet lang voor het openingsdoelpunt viel. Voorzet van rechts en James die ongedekt de 0-1 kan binnenkoppen.
Enkele minuten later nieuwe kans  en de 0-2 staat op het bord. Onze miniemen bleven de Oostendse doelman bestoken en Zeppe,Ward en Matt zorgden voor een geruststellende 0-5 ruststand. Na de pauze was de honger van onze jongens blijkbaar nog niet gestild en gingen ze door op hun elan van de 1ste helft. Met een rasechte hattrick tilde James de stand binnen 15’naar 0-8! De 0-9 viel na een voorzet op links van Zeppe beheerst binnengetikt met links door Tom. De dubbele cijfers stonden op het scorebord na een soloren van Han die de rechterkant afdweilde en nog mooi afwerkte ook!Het laatste doelpunt was een afstandlob van Matt die daarmee de 0-11 eindstand vastlegde. Doelman Brad was gans de match werkloos en keek toe hoe zijn team VGO oppeuzelde!

Speelden voor KRC-KVVC:: Brad Baelen,Emiel Beelen,Han Dewinter(1),Kenneth Tallieu,Ian Locqueneux,Matt Verfaillie(2),Antoine Gilbert,James Bigot(5),Arthur Lowagie,Ward Dochy(1),Zeppe Vanhove(1),Shaun Eerebout en Tom Deblonde(1)

Provinciale knapen U14
KSV Rumbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-3 ( 1-1)

Bij afwezigheid van trainer Rik(moest goede punten scoren bij zijn vrouw) nam Pascal, papa van kapitein Diego, vandaag plaats in de dug-out voor de verplaatsing naar Rumbeke, waar de eerste kans meteen te noteren viel voor Koksijde, een schot van Jensi op pas van Laurent gaat maar net langs de paal buiten.Maar in de 4’ staat het 1-0 voor de thuisploeg na balverlies in het middenveld, mocht de thuisspits alleen op Diego mocht afstormen en de score openen.Op het kwartier behoedt  Diego ons met twee prachtige reddingen(!!) voor een nog hogere achterstand.Maar een minuutje later verstuurt Pepijn een mooie dieptepas richting Dwight die via de onderkant van de dwarsligger de 1-1 weet te scoren. In de 19’ moet Diego nog eens tussenkomen om te beletten dat de thuisploeg terug uitloopt.In het begin van de tweede helft zien we toch enig beterschap in het spel van Koksijde, met in de 41’ een mooie actie van Pepijn en Jonas op de rechterflank, die Dwight mooi weet af te ronden met zijn tweede doelpunt van de namiddag 1-2.In de 48’ noteren we nog een kans van Glenn op corner van Pepijn, maar zijn schot gaat net naast de paal buiten.In de 57’ vind de zwak leidende scheidsrechter, een echte thuisfluiter !!, zijn moment gekomen en legt de bal op de rand van het strafschopgebied voor een aangeschoten bal op Keanu, maar de bal gaat via de muur op de dwarsligger buiten. Op de volgende corner weet de thuisploeg de gelijkmaker te scoren 2-2.
Nu gaan de poppetjes echt aan het dansen, wanneer de scheids met onnodige gele kaarten begint te zwaaien en onze interim-trainer wordt weggestuurd, de Rumbeekse trainer stond meer op het veld tijdens de match en mocht constant schelden op onze bank, maar werd nooit berispt door de scheids.Op het veld ging het spel intussen verder met soms bitsige duels en in de 69’ wist Jordy op een vrije trap rechts voor doel toch de winnende treffer te scoren 2-3.Toch liet de scheids zeker nog 5 minuten overspelen (daar was geen enkele reden voor) om toch maar enige compensatie aan de thuisploeg te geven, maar het bleef 2-3 in deze zwakke wedstrijd van onze U14. Toch zullen enkele spelers deze week even voor de spiegel moeten staan om voor zich de vraag te stellen of ze nog een plaats hebben in deze ploeg.

Speelden voor KVVC: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnauld.

Eindstand: 3-4 ( 2-1)
Onze reserven hebben blijkbaar besloten om al het mogelijke te doen om geen kampioen te spelen en zetten een 0 op 6 neer in de laatste 2 matchen. Was de vorige wedstrijd tegen Lombardsijde nog een onterechte nederlaag, het verlies tegen Bulskamp was de eigen schuld. Gestart met een aantal spelers die niet veel hun bed gezien hadden werd zeer ongeconcentreerd gestart met veel onderschatting van de tegenstander. Veel spelers speelden duidelijk onder hun niveau en zo kunnen de beslissende matchen natuurlijk niet gewonnen worden. Erg slappe start en in de 11’ staat het 0-1, een Bulskampspeler die ongehinderd buiten de 16 kan aanleggen en juist onder de lat binnen. 23’ eerste gevaarlijke actie KRC, Steve Vermeulen door op rechts, schot op de doelman en in corner. 25’ staat het 1-1, voorzet op links van Steve Thieren, keeper grabbelt naast de bal en een verdediger trapt in eigen doel.28’ schot recht voor doel van Steve Vermeulen maar tegen de lat. 30’ actie van peter Debuck op rechts, bal mooi opzij naar Steve Thieren die alleen voor doel nog naast trapt.33’ corner op links van Steve Thieren, bal komt bij Tommy Vandaele die over trapt. 44’ actie op rechts van Jeffrey Schoolaert, bal afgelegd naar Peter Debuck die de 2-1 ruststand op het bord trapt. In de 2de helft bakken onze reserven er niets meer van, ook de tegenstander brengt het er niet veel beter van af maar kan rustig in de wedstrijd blijven gediend door het erg trage temp. 57’ eerste doelgevaar, schot van de bezoekers dat net naast gaat. Pas in de 75’ terug iets noemenswaardigs maar meteen 2-2, een actie op links, ongehinderd door de verdediging kunnen lopen en het staat 2-2. 78’ een zwaar schot van de ingevallen Mike Derycke na voorzet van de mee opgerukte tommy Vandaele, maar net naast. 80’ eindelijk terug op voorsprong, 3-2 met een doelpunt van Christophe na een kort gegeven corner op links. 83’ terug gelijk, een wandeling door de KRC-verdediging en gemakkelijk afgewerkt. En in de 86’ is het helemaal gedaan, 3-4 terug na slap verdedigen bij een snelle tegenaanval. Eindstand 3-4, dramatisch puntenverlies voor onze reserven die nu op 4 punten staan van leider Woumen met nog 3 wedstrijden te gaan. Om alsnog kampioen te spelen moet Woumen nog puntenverlies leiden. Worden onze reserven geen kampioen, dan kunnen ze de schuld maar enkel bij zichzelf zoeken.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Bjorn Lemiere, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Steve Thieren (75’ Mike Derycke), Steve Vermeulen (45’ Andy Schoolaert), Jurgen Schoolaert (45’ Dimitri Delsael), Jeffrey Schoolaert, Peter Debuck(1)(63’ Gilles Veranneman), Christophe Christiaens(1).

VV Leke - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 ( 2-1)

Ons 1ste elftal had vandaag maar optie, winnen op het veld van het onderaan geklasseerde Leke. Gestart zonder de geelgeschorste Alex Leloet, kwam het eerste gevaar reeds in de 1’ met een trap op doel van Philippe Mahieux, maar schot gaat voorlangs. 8’ vrije trap voor de thuisploeg net buiten de 16, vrije trap gaat net langs de muur binnen en het staat 1-0. 19’ terug een mooie kans voor KRC maar topschutter Joeri kan net niet goed genoeg afwerken bij de 1ste paal. Even later staat het 2-0, laatste man Kevin kan eerst de bal van de lijn wegwerken, bal gaat in corner, corner wordt gegeven en een thuisspeler kan ongehinderd binnenkoppen. 2-0 en een plaatsje voor de eindronde ver weg. Toch geven onze Ratjes de moed niet op en in de 37 ‘ ka Tom Torney de 2-1 op het bord zetten na een mooie dribbel voorbij 2 man. 53’ mooie voorzet van Jeremy op rechts, bal komt bij Ruben die hard uithaalt maar mooie redding van de Leke-keeper. 55’ terug een mooie voorzet van Jeremy maar ditmaal mooi geplukt door de keeper.71’ staan de bordjes gelijk, voorzet op links door Philippe Mahieux, binnengekopt door Jeremy Carrein die hiermee zij 1ste doelpunt scoort in het 1ste elftal van KRC.82’ terug een mooie voorzet van op rechts, maar de thuisdoelman is terug paraat om zijn ploeg overeind te houden. 88’ nog een vrije trap van Ronny Dewinter die net boven doel buiten gaat. Leke dat in de 2de helft niet meer van zijn eigen speelhelft geraakt is, krijgt in de slotminuut nog een reuzenkans na balverlies van Jurgen Schoolaert, maar gelukkig voorbij de verste paal buiten. Eindstand 2-2, jammerlijk puntenverlies voor ons 1ste elftal tegen een zwak broertje uit de reeks. Maar door het verlies van Snaaskerke en Zerkegem blijft de laatste match toch nog van belang voor een eindrondeplaats, maar altijd moet er eerst gewonnen van Jonkershove, dat zelf nog meestrijdt voor de eindronde. Mits winst van KRC en verlies van Snaaskerke zit KRC in de eindronde, bij gelijkspel van Snaaskerke komt er een testmatch tegen Snaaskerke. Snaaskerke speelt zijn laatste wedstrijd op verplaatsing naar Keiem, nooit een gemakkelijke verplaatsing. Maar laten we hopen dat onze oudste Ratjes eerst zelf hun opdracht vervullen en thuis kunnen winnen tegen Jonkershove.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Kevin Soutaer ( 71’ Peter Debuck), Steve Hommez, Angelo Storm, Frederik Lecointre(46’ Jurgen Schoolaert), Ruben Hoorne, Tom Torney(1), Jeremy Carrein(1), Philippe Mahieu(77’ Ronny Dewinter), Joeri Debruyne.

Bleef op de bank: reservedoelman Jan Verweirder