1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 0-18

Vandaag verwelkomden we Yann Verfaillie voor zijn eerste competitiewedstrijd, maar moesten we spijtig genoeg Mathias Wullepit missen door een blessure (pijnlijke knie na een skateboardval). Uitgerekend op zijn verjaardag kon hij niet spelen en hebben we hem dus niet in de bloemetjes kunnen zetten.
De wedstrijd begon evenwichtig: beide ploegen kregen enkele halve kansjes. Onze ratjes bleken echter toch niet goed wakker vandaag want toen het eerste doelpunt na 6 min viel, was er aan Adinkerke geen houden meer aan. Hun 2 beste spelers waren een echte gesel voor onze ploeg en aan de rust stond het 0-7.
Tijdens de rust probeerden we ze nog eens wakker te schudden en enkele zaken bij te sturen.
De tweede helft vatten ze dan ook opnieuw aan met volle moed maar het wilde niet echt lukken. Maxime redde wel enkel moeilijke ballen en zelf kregen we enkele kansen maar het overwicht van Adinkerke was te groot vandaag. Scheidsrechter Miguel floot de wedstrijd af met een 0-18 eindscore.
Tijdens de strafschoppen verging het onze jongens wel veel beter: Maxime pakte mooi enkele strafschoppen en zelf trapten we enkele penalty’s prachtig binnen.
Onze Ratjes deden hun best maar het was duidelijk hun dagje niet. Volgende week beter jongens.
Laten we ook hopen dat de supporters van VG Oostende volgende week een beetje beter manieren hebben dan die van Adinkerke die er echt plezier in hadden om onze jongens, van amper 5 en 6 jaar, luidkeels uit te lachen. Absoluut ongehoord op en naast een voetbalveld waar wij proberen om onze spelertjes goede manieren bij te brengen.

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Yann Verfaillie, Wout en Lander Vanbesien, Sacha Moors, Seppe Joossens en Shayaan Tahir

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne -GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 5-10

In feite hebben we met de duiveltjesploegen nog steeds af te rekenen met een te kleine spelerskern, en onze eerste thuismatch gaf dan ook een duidelijk beeld van dit tekort.
Tijdens de eerste helft kon Joe Claerebout in het doel enkele goede reddingen uitvoeren maar aan de rust de cijfers stonden de cijfers in het voordeel van Middelkerke met 0-5
Zaïn Burney nam in de tweede helft de keeperhandschoenen over en probeerde op zijn beurt de schade te beperken. Tegen een veel sterker Middelkerke bleven onze kleinste Ratjes echter met volle inzet terugvechten en ze werden hier zelfs enkele keren voor beloond.

Alle spelertjes, Casper Van Huele, Joe Claerebout, Zaad Burney, Sander en onze kleinste Jasper Dekien bleven zich de volle wedstrijd inzetten en samen konden ze de eindcijfers toch beperken en zelfs terugbrengen tot 5-10.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – KVV Coxyde B
Eindstand: 5-4

Deze derby begon heel heftig en na 6 ‘ stonden onze ratjes al 0-1 achter. Thibault zorgde echter direct voor de gelijkmaker. En na 10 min scoorde Thibault  opnieuw en zorgde zo voor een 2-1 voorsprong. Doelman Ben De Winter deed een paar mooie reddingen tijdens de eerste helft maar kon toch niet voorkomen dat KVVC nog 2x scoorde en zo de rust inging met een 2-3 voorsprong na een goede 1ste helft van onze Ratjes. Onze Ratjes begonnen de 2de helft met veel druk en na 8’ scoorde onze ratjes de 3-3 gelijkmaker. Even later namen ze voorsprong 4-3 en na 20 min stond de stand al 5-3 voor de ratjes. KVVC kon nog de aansluitingstreffer scoren, zodat d eindstand op 5-4 eindigde, een mooie overwinning van onze Ratjes tegen grote broer Koksijde.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Vanhuele Arne, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Callewaert Nick.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne

VG Oostende – KVV CoxydeEindstand: 1-5

Onze U12’s vertrokken vol vertrouwen naar VGO voor deze kustderby na de vlotte 9-0 overwinning van vorige week tegen Deerlijk. En onze jongens begonnen sterk aan de wedstrijd met al in de 1’ een grote kans voor Joost die alleen voor de doelman kwam die de bal echter nog in corner kon wegwerken.2’ een dubbele poging van Remko en Shaun in de 16, echter zonder succes. 3’ steekt Maxiem Steenkiste de bal mooi door naar Remko die echter op de doelman besluit. Daarna komt VGO opzetten met in de 6’ een dubbele redding van doelvrouw Yosra, kort daarop wordt na een corner net naast besloten, hier kwamen onze jongens goed weg. 11’ reuzenkans voor Joost op snelheid alleen voor de doelman, maar bal weggebokst door de doelman. 16’ terug een mooie redding door de attente Yosra, maar in de 18’ wordt het toch 1-0 als Yosra net niet bij de bal komt mede door een slechte dekking van de verdediging. Onze kerels laten echter hierdoor de moed niet zakken en nemen de wedstrijd terug in handen met in de 19’ een schot van Remko in de handen van de doelman, 27’ komt Joost terug op snelheid alleen voor de doelman maar net naast geplaatst. Uiteindelijk in de 29’ de meer dan verdiende 1-1 als na een geweldiger schermutseling voor doel Dante uiteindelijk de bal kan binnentrappen. 2de helft start met druk van VGO met in de 33’ een mooie redding van Yosra. Maar daarna beginnen onze U12 VGO bij de keel te grijpen en staat er nog maar 1 ploeg op het veld, VGO word tonder druk gezet en komt nauwelijks nog over de middenlijn. In de 35’ staat het al 1-2 met het 2de doelpunt van Dante op mooie doorsteekpas van Maxiem Steenkiste. 50’ wordt het 1-3 door Ward die hierdoor zijn belofte waar maakte dat hij ging scoren. 51’ net geen 1-4 als Dante niet kan afwerken. 54’ wordt het toch 1-4 als Ward zijn 2de binnentikt en in de 56’ legt Remko na een mooie collectieve aanval de 1-5 eindstand vast. Een mooie overwinning na een sterke collectieve prestatie. En nu vol vertrouwen naar de lastige thuiswedstrijd van volgende week tegen Diksmuide.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Shaun Eerebout, Lander Lagrou, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Ian Locqueneux, Joost Sockeel, James Bigot, Dante Blanckaert(2), Lucas Decorte, Ward Dochy(2), Maxiem Steenkiste, Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen

WS Oudenburg – KVV Coxyde
Eindstand: 0-1

Na de midweekwedstrijd met 3-1 winst tegen VV Oostduinkerke B, moesten onze jongens op bezoek naar Oudenburg. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd zodat in het 1ste kwartier niet veel kansen te noteren waren, na 20 min slecht uitverdedigen van de thuisploeg, Yelle nam de bal in één keer op zijn slof en verschalkte de keeper met een prachtig afstandschot,0-1.  KRC/KVVC zette nu de thuisploeg onder druk maar kon niet meer scoren in de 1ste helft. Na de rust opnieuw KRC/KVVC dat de wedstrijd domineerde maar faalde in de afwerking, zodat het spannend bleef tot op het einde, eindstand 0-1.

Speelden voor KRC/KVVC: Lowagie Arthur, Vanhove Zeppe, Speeckaert Jerome, Dialungana Mundiglodie, Dewinter Han, Coopman Joachim, Deblonde Tom, Tallieu Kenneth, Verfaillie Matt, Wullepit Kjell, Scheinok Thomas, Neudt Yelle en Coulier Arnaud.

Provinciale knapen U14
VG Oostende – KVV CoxydeEindstand: 0-5

Met windvoordeel waren de eerste kansen direct voor KVVC met een kans voor Laurent in de 5’,  maar zijn schot belandde tegen de dwarsligger. Het eerste doelpunt kon niet lang uitblijven, in de 8’ verstuurde Glenn een diepe bal tot bij Laurent die de 1-0 scoorde. VGO moest alles in de verdediging terug trekken, waar we in de 12’ nog een mooie kans noteren voor Jonas, maar zijn bal gaat net naast de paal buiten.In de 25’ verstuurt Brolin een diepe bal naar Glenn die de bal mooi voorzet van op de linkerflank en Dwight de 0-2 kan scoren, meteen ook de ruststand. In de tweede helft terug hetzelfde spelbeeld waarbij VGO volledig achteruit wordt gedrongen, en zelfs een paar keer aan de noodrem moest trekken en vuile fouten maken om de Koksijdse aanvalsgolven te stoppen. Maar dit mocht niet baten, want Stijn schiet in de 38’ al een bal recht op de doelman na een mooie voorzet van Jensi van op links. In de 43’ kan Jordy de 0-3 scoren na een mooie actie in het strafschop gebied en nu gaat het vlug want in de 44’ kan Dwight de 0-4 scoren na een goede actie van Stijn.Glenn wordt ook nog beloond voor zijn goede wedstrijd door de 0-5 te scoren, Koksijde heeft de wedstrijd nu volledig onder controle, we noteren enkel nog een bal van Jensi op de paal.

Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Van Herck Jonas.

Eindstand: 7-3

Onze reserven stonden voor een relatief gemakkelijke opdracht, thuis tegen Nieuwkapelle en deze opdracht werd ook zonder enige moeite vervuld, een gemakkelijke 7-3 overwinning, weliswaar na een zwakke wedstrijd. Om goed te voetballen zijn er natuurlijk altijd 2 goede ploegen nodige en daarvoor was de tegenstand vandaag te zwak. KRC begon goed en al in de 1’ een schot van Dimi, gestopt door de bezoekende keeper.10’ werd het al 1-0, een lange bal van Seba naar Dimi die beheerst afwerkt. 12’ een schot van David Bartholomeus, die zijn eerste officiële wedstrijd speelde sinds zijn terugkeer bij KRC, net naast. 13’ handspel in de 16 bij de bezoekers, omgezet door Gilles en het staat 2-0. 19’ mooie actie van de overal aanwezige Jeremy Carrein, jammer genoeg op de doelman. 22’ mooie doorsteekpas van Tom naar Gilles die rustig afwerkt, meteen zijn laatste actie want kort daarop moet hij het velde verlaten met een verrekking in de lies. 24’ eerste gevaar van de bezoekers met een ver schot dat de bovenkant van de deklat scheert. 26’ staat het al 4-0 met een mooie verre boogbal over de doelman. Daarmee is de match eigenlijk afgelopen want voor de rest van de wedstrijd wordt er zo goed als niet meer gevoetbald. In de42’ toch 5-0 als Dimi kan profiteren van geklungel in de bezoekende verdediging. Maar in de 4’ wordt het nog 5-1 als een vrije trap van net buiten het strafschopgebied mooi binnen getrapt wordt. 2de helft is ronduit zwak met de thuisploeg die niet meer geconcentreerd speelt en de bezoekers die niet beter konden. 50’ dreiging van Nieuwkapelle na een snelle tegenaanval maar naast getrapt.56’ 1ste KRC-gevaar als Tom op de keeper trapt nadat hij mooi vrijgespeeld werd voor doel door Bartho. 70’ mooie vrije trap van Peter Debuck die net niet binnengaat, maar op de tegenstoot van de bezoekers komt de 5-2 op het bord. Jerre reageert direct met een actie langs de linkerflank, bal mooi voorgebracht en het 3de doelpunt van Dimi, 6-2. 82’ scoren de bezoekers de 6-36 na ongeconcentreerd verdedigen bij onze reserven, maar het is Bartho die de 7-3 eindstand op het bord kan trappen met een harde knal van op de linkerkant. Opdracht volbracht, 3 puntjes binnen, 6 op 6 maar een match om snel te vergeten.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Jeffrey Schoolaert, Sebastien Verfaillie, Jan Verweirder, David Bartholomeus(1), Jeremy Carrein(1), Tom Torney, Gilles Veranneman(2)(30’ Steve Thieren), Peter Debuck, Dimitry Delsael(3).

Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 1-1

Na het gelijkspel van vorige week thuis tegen titelkandidaat Zerkegem moesten onze Ratjes vandaag aantreden op het veld van een andere titelkandidaat, Davo Westende, voor iedere ploeg steeds een zware verplaatsing.
Verzwakt door de kwetsuren van Steve Hommez ( kuitbeenbreuk en een 6-tal weken out), Frederiek Lecointre ( knie) en Ruben Hoorne ( reis) en in moeilijke omstandigheden met veel windstoten,  startte KRC met de wind in de rug. Het werd een aarzelend begin met veel middenveldspel waarbij de doelmannen nauwelijks aan de bak moesten. Het eerste gevaar is in de 17’ als een thuisspeler een voorzet van links over kopt. 20’ een eerste KRC-gevaar als Philippe Mahieux een actie maakt op links, de bal voorzet en Joeri achterwaarts naar doel kopt in de handen van de keeper. 22’ gaat een hard schot van Jurgen ruim over, 23’ terug een mooie voorzet van Mahieux door Jurgen op doel gekopt maar ongelukkig op de voet van de bezoekende doelman. 26’ terug een vrije trap die Joeri doorkopt maar terug in de handen van de doelman. Daarna terug veel middenspel met kleine kansjes maar zonder echt groot doelgevaar. 38’ wordt het toch warm voor het KRC-doel maar Dries kan net voor de lijn de bal wegkoppen. In de 40’ komt de thuisploeg toch op voorsprong als de bal door het midden gaat en doelman Tim twijfelt om uit te komen terwijl Kevin afwacht. Thuisspits ertussen en 1-0 voor de thuisploeg. Een koude douche net voor de rust.
Na de koffie en met tegenwind is er nog maar weinig goed voetbal te zien. Veel goede wil, maar veel onnauwkeurigheid zorgen voor een slappe 2de helft met weinig doelgevaar. Pas in de 67’ schiet iedereen wakker als een bal van Westende op de bovenkant van de lat terechtkomt. Kort daarop een haakfout van Kevin en meteen zijn 2de gele kaart, rood dus en onze ratjes met 10. Onze jongens laten echter de kop niet hangen en proberen toch wat druk te zetten met in de 75’ een voorzet van op rechts, over gekopt door spits Joeri. En wat niemand nog verwachtte gebeurt toch in de 88’ als Joeri, na voorbereidend werk van Christophe, mooi de bal in de rechterbovenhoek binnentrapt. Einduitslag 1-1, een juiste weergave van een weinig hoogstaande wedstrijd. Met een 2 op 6 tegen 2 sterke ploegen is de competitiestart net niet gewist, maar winst in de volgende thuiswedstrijd tegen Nieuwkapelle is een must!

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Angelo Storm, Pierig Leloet(75’Ronny Dewinter), Philippe Mahieux(80’Jeffrey Schoolaert), Andy Schoolaert, Alex Leloet, Tommy Vandaele(45’ Christophe Christiaens), Jurgen Schoolaert, Joeri Debruyne(1)
Reservedoelman Miguel Decraemer kwam niet in actie.
Er was geel voor Dries Decorte(trap), Christophe Christiaens(trap) en 2 x geel voor Kevin Soutaer, die daardoor automatisch geschorst is voor de volgende wedstrijd.