Verslag 6-7/12 2008

Door de felle neerslag van de voorbije week werden alle competitiewedstrijden voor jeugd en reserven in West-Vlaanderen afgelast

1ste Elftal
KRC De Panne – VV Vladslo
Eindstand: 4-1 ( 1-0)

Na de 0-5 overwinning van enkele weken geleden op het veld van het onderaan geklasseerde Vladslo, waren de verwachtingen bij KRC om de 3 punten zonder veel moeite thuis te kunnen houden tegen hetzelfde Vladslo. En zeker ook om een betere prestatie neer te zetten dan de slechte wedstrijd van vorige week op Jonkershove.
Onder een prachtig weertje startte de wedstrijd erg rustig met in de 7’ een eerste schotje op doel van Jurgen Schoolaert dat afwijkt via een bezoekend been in het zijnet. Even later een mooie voorzet van op rechts door Jeffrey, maar jammer genoeg juist overgekopt door spits Joeri. Pas in de 20’ terug doelgevaar wanneer een bezoeker op rechts alleen voor doel komt maar op de goed uitgekomen doelman Tim besluit. 24’ schot van Alex uit de 2de lijn, met een mooie parade door de bezoekende doelman en in corner geduwd. 25’ enorm geharrewar voor het bezoekende doel maar niemand kan binnentrappen.30’ voorzet van Frederik van op links, bal bij Joeri die aflegt voor Angelo die echter boven het doelkader mikt.35’ vlug uitgevoerde tegenaanval op links van de bezoekers met een schot dat over het doel gaat. 36’ terug Vladslo met een voorzet van op rechts in 1 keer naast getrapt. 40’ staat het eindelijk 1-0 als een voorzet van op links Joeri bereikt,onze topschutter krijgt de tijd om te controleren en hij plaatst de bal mooi in doel, meteen zijn 14de competitiedoelpunt.

Ruststand 1-0 na een weinig hoogstaande 1ste helft met een KRC dat zeker veel beter kan.
2de helft start schitterend met in de 47’ de 2-0 door een mooi gekruist schot van Ruben Hoorne na een verre voorzet van Puni. 53’ voorzet van op rechts door de bezoekers, in 1ste instantie weggewerkt maar dadelijk gevolgd door een schot uit de 2de lijn mooi gepakt door doelman Tim.55’ terug de bezoekers met een voorzet van op rechts, nog net aangeraakt door Tim voor de aanstormende bezoekende spits.57’ actie van Joeri met Jeffrey die de bal wil terugleggen naar Joeri maar de bezoekende doelman zit er goed tussen. 62’ staat het 2-1, een voorzet van op links mooi binnengelegd aan de 2de paal. Onze Ratjes schieten hierdoor weer wat wakker en drijven het tempo terug wat op met in de 65’ een kans voor Joeri maar diens schot gaat via de keeper in corner. 73’ staat het 3-1 met een doorsteekpas van Alex naar Jeffrey die met een harde knal beheerst afwerkt. 78’ wordt de match beslist met het 2de doelpunt van Jeffrey Schoolaert die de bal mooi over de uitgekomen keeper steekt en zo de 4-1 eindstand op het bord zet. Al bij al kon de eindscore nog heel wat hoger oplopen maar de laatste pas was te vaak te onnauwkeurig en zo werden verschillende kansen niet goed uitgespeeld.
Een verdiende overwinning voor KRC na een mindere wedstrijd. Volgende week moet het terug heel wat scherper voor de laatste wedstrijd voor de winterstop, de verplaatsing naar Lombardsijde. En daar hebben onze oudste Ratjes nog iets recht te zetten na de pijnlijke 1-2 thuisnederlaag uit de heenwedstrijd.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter(70’ Dries Decorte), Steve Hommez, Frederik Lecointre, Ruben Hoorne(1), Alex Leloet(78’ Gilles Veranneman), Jurgen Schoolaert(65’ Kevin Soutaer), Jeffrey Schoolaert(2), Joeri Debruyne(1), Christophe Christiaens.
Bleef op de bank: Tommy Vandaele.
Er was geel voor Ronny Dewinter wegens een haakfout.

Volgende wedstrijden:

Woensdag 10 december om 15uur30:
Sinterklaasfeest 1ste en 2de jaars duiveltjes in kantine KRC

Zaterdag 13 december
9uur15: VG Oostende – provinciale scholieren U16
9uur15: KVV Coxyde B – 2de jaars duiveltjes KRC
10uur: GS Middelkerke – 1ste jaars duiveltjes A KRC
10uur30: WS Adinkerke – 1ste jaars duiveltjes B KRC
13uur: gewestelijke miniemen – WS Oudenburg
15uur15: provinciale miniemen U12 – VG Oostende
15uur15: provinciale knapen U14- VG Oostende

Zondag 14 december:
9uur15: SK Nieuwkapelle – reserven KRC
14uur30: SC Lombardsijde – 1ste elftal  KRC