Verslag 7-8/03 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – EG Gistel
Eindstand: 3-21 (2-15)

Met de heenwedstrijd in het achterhoofd (10-8 verloren), hoopten we vandaag op een puike prestatie van onze jonge ratjes. We moesten het vandaag wel stellen zonder Mathias (ziek) en Yann (?). De overigen bleken wel gemotiveerd: voor aanvang van de wedstrijd speelden ze een pittig partijtje onder elkaar. Iedereen gaf zich volledig.
Maar toen de wedstrijd begon waren ze blijkbaar toch onder de indruk van de tegenstrever: 4 doelpunten in de eerste 3 minuten sneden de benen van onze spelertjes af. Iedereen begon uit positie te lopen en Gistel maakte doelpunt na doelpunt. Daarenboven was ook Maxime niet in zijn dagje: hij geraakte helemaal ontmoedigd van al die tegendoelpunten. Bij de enkele tegenprikken die we gaven konden we toch 2x scoren: Lander 1-4 en Wout 2-12. Zo bereikten we de rust met 2-15.
In de tweede helft was het overwicht van Gistel er nog wel maar ze konden dat niet in zoveel doelpunten omzetten. Ze scoorden er nog 2 in de allereerste (!!) minuut maar Maxime had verder enkele zeer goede reddingen in petto. Sacha scoorde nog een derde doelpunt na goed verdedigen en dan een vernietigende run om de bezoekende doelman (2 koppen groter dan de rest) te verschalken. Uiteindelijk scoorde Gistel slechts 6 doelpunten in de 2e helft met als eindstand 3-21.
De tegenpartij was vandaag duidelijk een maatje te groot. Volgende week in Keiem wacht ons opnieuw een zware opdracht maar we laten ons niet ontmoedigen en werken rustig verder. Alle supporters opnieuw op post.
Nog een speciale vermelding voor onze scheids van vandaag: Filip, papa van Joram en Martijn, deed het scheidsrechtersplunje aan een floot een uitstekende wedstrijd. Waarvoor dank.

Speelden vandaag voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout (1) en Lander (1)Vanbesien, Sacha Moors (1), Seppe Joossens en Jari Descan.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 1-15

Doordat Sander Dekien met verlof was, stond ook deze week onze jongste ploeg niet optimaal. Mohamad was de enige speler van KRC met geboortejaar 2001 en geboortedatum 30 november maakt hem toch al gauw een groot half jaar jonger dan de tegenstanders.
Toch met volle moed aan de wedstrijd begonnen en we speelden goed mee tot het moment dat Joe, onze keeper na enkele mooie tussenkomsten de bal vol in zijn ... kreeg.
Zijn motivatie was op slag een stuk minder maar wie kan hem dit kwalijk nemen. Hij bleef,een stuk minder enthousiast weliswaar, maar toch nog vol goede moed zijn doel verdedigen. Enkele minuten later werd hij opnieuw het slachtoffer nu van een bal midden in zijn gezicht. Voor hem was toen de maat vol, spelen ja, maar in doel staan zag hij dan toch niet meer zitten. Mohamad nam over en deed dit uitstekend maar ... inderdaad ... een hard aangetrapte bal van heel dichtbij vol op de borst is niet bevorderlijk voor de motivatie, ruststand 0-8 . Toen bovendien Storm in het begin van de tweede helft ook nog een bal in zijn gezicht kreeg was het enthousiasme van de hele ploeg stukken minder en kon Gistel in feite profiteren.  Feit is dat KEG profiteerde van het feit dat onze jongsten geïmponeerd waren en zelfs bang werden van de manier waarop KEG druk zette. Gistel kon dan ook een serie doelpunten scoren. Casper was de enige die zich niet liet imponeren en kon halfweg de tweede helft toch na een individuele actie het eerreddende doelpunt scoren voor KRC
Ondertussen werden nog meerdere keren traantjes gedroogd en pijnlijke plekken verzorgd bij onze spelertjes. Powerplay of niveau duiveltjes ?....
Misschien moet je op dit niveau meer de nadruk leggen op voetbal en niet op het doortrappen op elke bal, zelfs als deze duidelijk in het bezit is van de tegenstander.
Jagen, dribbelen, competitiegericht, volledig mee akkoord, maar doortrappen op de speler of de bal om deze te veroveren is meer iets wat je in rugby ziet gebeuren en niet in voetbal.
Bij affluiten stonden de bordjes dan ook duidelijk in het voordeel van KEG : 1-15

Speelden voor KRC:
Joe CLAREBOUT, Casper VANHUELE, Storm DEGRIECK, Shayaan TAHIR, Mohamad SEDAGHATMIA en Martijn STEEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 0-20

Het was een makkelijke wedstrijd voor onze 2de jaars duiveltjes ten de moedige thuisploeg van Bulskamp. De thuisploeg deed zijn uiterste best, maar kwamen toch veel te kort tegen onze  sterke spelende Ratjes. Bulskamp kon niet scoren, ze kregen de kansen wel maar onze sterke doelman deed zijn werk heel goed en hield de bal uit zijn netten. Volgende week wordt het heel wat moeilijker in de derby tegen de buren van Adinkerke

Speelden : Ben Dewinter, Rimski Rottiers , Jari Coopman ,Arne Van Huele,Nick Callewaert, Thibault Cagnard, en Ian Vieren

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 (0-0)

Onze 3de geklasseerde U12‚ speelden een vooruitgeschoven competitiewedstrijd op het veld van het zeker niet te onderschatten Diksmuide, mits winst konden onze U12‚s op de 1ste plaats van het klassement komen, wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Wedstrijd werd gespeeld op het 1ste veld van Diksmuide met veel supporters uit Koksijde en De Panne, altijd leuk voor onze mannen en een extra motivatie.

Een gelijkopgaand wedstrijdbegin met veel middenveldspel, met pas in de 9‚ het 1ste gevaar als Dante op rechts uit een scherpe hoek naar doel kan trappen, maar nog gepakt door de keeper. Even later vrije trap van Jarvid na fout op Remko, mooie vrije trap maar nog weggetrapt door de thuisverdediging.14‚ schot van op rechts door Ward maar op de keeper.16‚ voorzet van Dante, Remko krijgt net niet goed genoeg de bal onder controle en de keeper kan nog net voor de lijn pakken. 17‚ hoge voorzet van Joost naar Maxim Steenkiste maar terug mooi gepakt door de keeper.19‚ eerst echt gevaar van de thuisploeg, vrije trap die in de muur gaat en in de rebound naast getrapt wordt.20‚ terug de thuisploeg, mooie actie door het midden maar gelukkig naast doel getrapt door de thuisspits. 23‚ voorzet van Maxiem Steenkiste naar Joost die terug voorzet maar de bal wordt terug weggetrapt. Ruststand 0-0 na een redelijk evenwichtige eerste helft, maar toch duidelijk met de beste kansen voor onze U12. Trainer Alain vraagt in de rust toch een beetje meer agressiviteit in de duels en een beetje meer druk, maar dit wordt blijkbaar niet direct begrepen want de thuisploeg komt het best uit de kleedkamers. 32‚ vrije trap van de thuisploeg, geharrewar voor doel, maar uiteindelijk weggetrapt. 33‚ schot rakelings naast het doel van doelvrouw Yosra. Daarna komt de KVVC-machine echt op gang met in de 36‚ mooie loopactie van een sterk spelende Ward Dochy maar gepakt door de goed uitgekomen doelman. 39‚ staat het eindelijk 0-1, vrije trap op rechts door Ward, bal komt bij kapitein James terecht die van ver hard binnentrapt.42‚ 0-2 met een mooie afwerking van Ward op een mooie voorzet van Lukas.48‚ vrije trap thuisploeg, hoge bal voor doel maar Yosra is paraat. 52‚ wordt het 1-2, fout van een sterk spelende Jarvid bestraft met een gele kaart, vrije trap en uiteindelijk na wat misverstanden in doel getrapt. 55‚ mooie aanval, Remko,alleen door maar jammer genoeg trapt hij naast.58‚ terug actie van Ward, maar in de handen van de keeper getrapt. 59‚ legt Remko de endstand vast op 1-3 na een mooie solo door het midden, mooi de keeper ontweken en beheerst afgewerkt. 60‚ nog een poging van de thuisploeg maar naast getrapt. Eindstand 1-3, onze jongens eventjes op de 1ste plaats na een collectief goede prestatie ,vooral in de 2de helft tegen een goed meevoetballende tegenstander. Eventjes genieten van de 1ste plaats, maar zaterdag terug een zware opdracht met de thuiswedstrijd tegen de ploeg in vorm KVK Ieper. Supporters op post!!!!!

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Joost Sockeel, James Bigot(1), Ward Dochy(1), Lucas Decorte, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1), Maxim Steenkiste, Maxiem Prosec.

KVV Coxyde – KVK Ieper
Eindstand: 5-4 (4-1)

Onze U12’s stonden voor een moeilijke opdracht met het bezoek van ploeg in vorm KVK Ieper. 3’ her eerste gevaar van de bezoekers, maar doelvrouw Yosra komt goed tussen. 6’aanval van Dante op rechts, schot op de keeper, rebound voor Joost maar die reageert niet scherp genoeg. 7’ staat het 1-0, actie van Remko, bal mooi naar Dante die mooi de keeper omzeilt en scoort. 10’ aanval bezoekers, maar schot gaat naast. 13’ terug poging bezoekers, in handen van Yosra. 14’ 1-1, mooie verre trap die Yosra nog net met de vingertoppen kan tippen maar die hoog in doel binnengaat. 17’ laag getrapte vrije trap bezoekers, gelukkig nog weggetrapt. 20’ terug een schot gepakt door Yosra. 21’ ontbindt Remko zijn duivels, een mooie solo door de Ieperse verdediging en het staat 2-1. Ieper duidelijk aangeslagen en onze U12’s nemen de match volledig in handen.26’ slechte terugspeelbal van de bezoekers, Maxim Steenkiste en Remko reageren alert maar Remko trapt de bal te traag in zodat de keeper nog kan pakken voor de lijn.27’ aanval Dante op rechts wordt afgeblokt in corner, Ward trapt corner en Maxim Steenkiste komt mooi in aan de 1ste paal en trapt de 3-1 op het bord. Ieper helemaal het noorden kwijt, uittrap van de doelman in de voeten van Maxim Steenkiste die niet twijfelt en zijn 2de doelpunt scoort, 4-1 wordt meteen ook de ruststand. Een donderpreek van de Ieperse trainer onder de rust brengt meteen een scherp Ieper aan de start van de 2de helft. In de 31’ staat het al 4-2 na een geharrewar voor doel, bal eerst tegen de paal en daarna hoog in doel binnengetrapt. Dadelijk erop een kansje voor de erg bedrijvige Remko maar te overhaastig naar doel getrapt. 36’ snelle counter van Ieper, maar Yosra is goed uitgekomen.39’ krijgt Remko een unieke kans om de match te beslissen, alleen voor de keeper maar hij besluit op de goed uitgekomen doelman. 40’ schot van Lukas in de handen van de doelman. 41’ wordt het 4-3 na een vrije trap na handspel van James, vrije trap die rechtstreeks hoog in doel binnengetrapt wordt. Onze jongens verliezen beetje bij beetje controle in het middenveld, zodat moet bijgestuurd worden met Ward als extra mannetje in het middenveld en Remko als enige spits. Het duurt toch nog een tijdje voordat onze jongens de controle over de wedstrijd terugkrijgen, want in de 45’ wordt het heel warm voor doel maar gelukkig kan Yosra 2x met de voeten wegwerken. 47’ kansje voor Joost op pas van Remko, maar Joost trapt over. 51’ kunnen de bezoekende verdedigers de doorgebroken Remko niet bijhouden, maar zijn schot gaat net naast. 52’ vrije trap van Remko, maar de bal gaat boven doel. In de 56’ beslist man van de match Remko met zijn 2de doelpunt definitief de wedstrijd, maar toch kan Ieper in de 59’ nog de 5-4 eindstand op het bord zetten met terug een hoge bal waarbij Yosra geen schijn van kans had. Een prachtige overwinning voor onze U12’s met een sterke prestatie van gans de ploeg. Na enkele mindere matchen zit er terug een stijgende lijn in de prestaties en wordt er terug heel wat beter gevoetbald. Kampioen worden zit er echter niet meer in gezien Harelbeke in beroep gegaan is tegen hun 5-0 forfait nederlaag, nederlaag die nu terug omgezet werd in de oorspronkelijke 1-5 overwinning.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Joost Sockeel, James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(2), Maxim Steenkiste(2), Maxiem Prosec

Gewestelijke miniemen
Onze gewestelijke miniemen hadden een zaterdag vrij gezien het algemeen forfait van de miniemen van Hoger Op Oostende.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 4-1 ( 0-1)

Onze U12’s hadden nog wat recht te zetten na de 3-0 nederlaag uit de heenronde tegen Ieper, waar Ieper de match ook niet wilde verplaatsen en waar onze ploeg ontvangen werd. We kregen meteen een koude douche , want in de 2’ wist Ieper reeds de score te openen na zwak verdedigen en ook een late reactie van onze doelman Diego .We hadden een kwartier nodig om van deze mokerslag te bekomen, want pas in de 15’ noteren we de eerste kans voor Koksijde, een kans voor Glenn maar zijn bal gaat buiten.Koksijde drukt Ieper nu in verdediging, op een corner van Pepijn kopt Arthur op doel maar de bezoekende doelman brengt redding, maar ook op een schot van Jensi op voorzet van Keanu brengt de Ieperse doelman redding. Verder noteren we nog een kans voor Dwight in de 21’ maar ook ditmaal heeft de doelman een goede redding in huis, zodat we rusten met een 0-1 achterstand. Tijdens de rust werd er tactisch wat bijgestuurd door trainer Rik en in de 40’ werd er een fout begaan op Jordy in het strafschopgebied, Jordy zette zelf de strafschop om zodat het 1-1 werd.In de 50 ‘ krijgen we het kantelmoment van de match, na een snelle tegenaanval van Ieper gaat onze laatste man Brolin in duel, en beoordeelt de scheidsrechter deze actie met een rode kaart voor Brolin (te zwaar verdict).De vrije trap net buiten het strafschopgebied levert geen gevaar op.Koksijde blijft nu met drie verdedigers spelen, en gaat resoluut voor de aanval, op dit moment staat er maar één ploeg op het veld.In de 45’ trapt Pepijn een corner en Arthur kan de 2-1 scoren.Ieper probeert nu Koksijde achteruit te drukken maar de 10 spelers van Koksijde vechten nu voor elke morzel grond, en blijven het gevaarlijkst op de counter met in de 50’ een kans voor Dwight, maar zijn bal gaat over doel.Dan mag Pepijn terug een corner trappen en ditmaal weet Glenn met een hard schot de 3-1 op het scorebord te plaatsen.In de 68’ krijgen de bezoekers ook hun penalty na een lichte fout, maar deze penalty wordt naast getrapt.Laurent kan net voor het einde het orgelpunt plaatsen op deze spektakelmatch door de 4-1 te scoren .Alle spelers verdienen hier vandaag voor hun inzet toen we met 10 kwamen te staan na de rode kaart : een dikke PROFICIAT !!!!!!!!

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnauld

Eindstand: 2-7 (2-1)

Onze reserven stonden voor een niet te onderschatten verplaatsing naar Westende. Gestart met een felle tegenwind, was KRC in de 1ste helft wel het meest in balbezit, maar zonder veel uitgesproken kansen. 2’ toch gevaar als Peter Debuck nog bij de bal kan en deze tegen de buitenkant paal tikt, 6’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg met een mooie redding van doelman Miguel in corner.8’ corner op links van de heroptredende Ruben na schorsing, overgekopt aan de 1ste paal door Peter. 10’ terug een mooie redding van Miguel op een harde trap uit de 2de lijn. 16’ voorzet van Jeremy Carrein op rechts, Peter Debuck kopt flauwtjes over. 21’ 1-0 voor de thuisploeg, slap verdediging links in de KRC-verdediging, een gemakkelijke voorzet en gemakkelijk binnengekopt met toelating van een slapende verdediging. 23’ staat het gelukkig 1-1, een verre trap van Ruben wijkt af en zet de doelman op het verkeerde been. 27’ mooie actie van Peter centraal die alleen voor doel komt maar ongelukkig over doel trapt. 32’ terug een mooie actie, pas van Steve Vermeulen naar Jeremy die zwak over en naast besluit.33’ harde trap van Peter, net naast. 35’ vrije trap voor de thuisploeg net voor het strafschopgebied, geen al te goede opstelling muur en doelman en bal keihard binnengetrapt, 2-1. 41’ nog een mooie vrije trap van Ruben, mooi uit doel geranseld door de thuisdoelman. Ruststand 2-1.Met enkele vervangingen aan de rust en met de wind nu in de rug, wordt KRC in de 2de helft duidelijk baas op het veld. In de 47’ staat het reeds 2-2, actie bal aan de voet door het midden van de ingevallen Sander, pas naar rechts naar Jeremy die met behulp van de binnenkant paal binnentrapt. Dadelijk erop mist Seba helemaal de bal, schot eindigt gelukkig net naast het KRC-doel. 50’ staat het 2-3, pas van Sander naar Steve Vermeulen die de achterlijn haalt, bal achteruit naar Jerre die binnentrapt. Daarna houden onze reserven de wedstrijd rustig onder controle met een goede organisatie achteraan. 70’ terug gevaar, pas van Steve Vermeulen naar Christie die op doel trapt, keeper lost de bal, bal tegen de paal en terug in de handen van de keeper. 71’ vrije trap voor de thuisploeg, mooie gepakt door Miguel. 75’ wordt het 2-4, mooie pas van Andy naar de ingevallen Gilles die mooi en beheerst afwerkt. 80’ wordt Steve Vermeulen uit voorzorg vervangen door Mike Derycke, Steve wiens potje begon over te koken door de vele trappen die hij te verduren kreeg tegen een erg potig spelende thuisploeg. En zonder Steve draait het nog beter!!! 81’ 2-5 mooie actie van Steve Thieren die over zijn man gaat en mooi binnenlegt. 54’ staat het 2-6 terug na een actie van Andy, bal naar Gilles die terug beheerst afwerkt. En in de 86’ wordt de eindstand vastgelegd op 2-7 met een mooi afstandschot van Steve Thieren dat hoog in doel binnengaat. Een mooie overwinning voor onze reserven met vooral in de 2de helft nog eens een goede prestatie, hopelijk wordt dit nu bevestigd in de volgende zware wedstrijden die er zitten aan te komen. Te beginnen met een thuismatch tegen Nieuwpoort A waartegen in de heenwedstrijd kansloos met 5-2 verloren werd.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tommy Vandaele, Sebastien Verfaillie, Pierig Leloet, Bjorn Lemiere(45’ Sander Cuvelier), Ruben Hoorne(1) (45’ Steve Thieren(2), Andy Schoolaert, Steve Vermeulen (80’Mike Derycke), Jeremy Carrein(2), Peter Debuck(67’ Gilles Veranneman(2)), Christophe Christiaens

KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 1-1 ( 0-0)

De oudste Ratjes hadden voor de thuismatch tegen Westende geen keuze, er moest gewonnen worden tegen rechtstreeks concurrent Westende om nog in de running te blijven voor het begeerde eindrondeticket.
Sinds lang eens een 1ste ploeg zonder gekwetsten of geschorsten, dat beloofde dus ook na de betere prestaties van de voorbije weken.
Met windnadeel wordt afgetrapt, maar geen van de ploegen durft blijkbaar veel risico’s te nemen want in de eerste 25’ is er absoluut niets te beleven. 25’ een mooie actie van Frederik Lecointre die door het centrum snijdt, pas naar Joeri die echter hoog over trapt. 29’ terug een actie door het midden, schot van Jeffrey maar afgeblokt en in corner. Corner gegeven door Frederik Lecointre en voorlangs de 1ste paal buitengekopt door de goed ingelopen Philippe Mahieux. Even later een mooie voorzet van op rechts door Philippe Mahieux maar niemand is goed gevolgd en de bal gaat voorbij het doel. 38’ eerste echt gevaar voor de bezoekers, actie op rechts, voorzet wordt net gemist, bal gaat terug en gaat gelukkig aan de 2de paal buiten zonder dat de Westendse spitsen de bal kunnen raken. Ruststand 0-0 na een helft waarin erg weinig te beleven was.

2de helft met windvoordeel voor KRC heeft hetzelfde spelbeeld, veel middenveldspel en weinig kansen weggegeven door de goed georganiseerde verdedigingen.53’ miskijkt doelman Tim zich op een bal maar ziet de bal gelukkig over hem in corner gaan.56’ mooie actie van Frederik Lecointre met een voorzet van op links naar de volledig vrijstaande Joeri Debruyne die de bal in 1 tijd hoog over schiet, hier moest zeker de 1-0 op het bord gestaan hebben. 59’ geharrewar voor KRC-doel, Tim wordt in het tumult hard aangetrapt en de gevolgen zijn gruwelijk. Kuit- en scheenbeenbreuk, voor vele maanden uit en hopelijk geen einde carrière voor onze doelman. Tim wordt met de 100 overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne waar hem op maandag al een operatie wacht. Iedereen bij KRC wenst onze doelman een spoedig herstel toe!!!! Na een 5-tal minuten onderbreking gaat de wedstrijd verder en opeens staat het 1-0. Een ingooi, de bezoekende keeper miskijkt zich op de bal en Philippe Mahieux is er als de kippen bij om de 1-0 op het bord te plaatsen. KRC blijft de wedstrijd rustig onder controle houden tegen een niet overtuigend Westende en in de 81’ komt de bezoekende keeper goed weg als Joeri alleen voor hem komt, de bal over hem wil steken maar de keeper raakt de bal overduidelijk met de handen buiten zijn strafschopgebied. Scheidsrechter heeft het natuurlijk anders gezien en in, plaats van een rode kaart voor de bezoekende keeper mag gewoon verder gespeeld worden. Westende probeert wat meer druk te zetten maar veel kansen levert dit niet op, buiten enkele afstandsschoten die hoog boven doel buiten gaan. Onze Ratjes krijgen nog gelegenheden om de voorsprong te vergroten, maar de acties worden steeds slecht uitgespeeld. En in de 95’ krijgen onze jongens nog het deksel op de neus, reservedoelman Miguel miskijkt zich volledig op een hoge voorzet van op rechts en laat de bal tussen zijn handen in doel glippen. Eindstand 1-1 en natuurlijk erg grote ontgoocheling natuurlijk bij onze Ratjes, waar de kansen op een eindrondetiket nu zo goed als onbestaande zijn.
En volgende week de verplaatsing naar Alveringem zonder onze gekwetste doelman Tim Coutereel, zonder de geel geschorsten Ruben Hoorne en Angelo Storm en zonder vakantieganger Jeffrey Schoolaert. Dat wordteen zware dobber!!!!!

Speelden voor KRC: Tim Coutereel(60’ Miguel Decraemer), Angelo Storm, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Alex Leloet, Frederik Lecointre, Steve Hommez, Tom Torney(72’ Ruben Hoorne), Jeffrey Schoolaert, Philippe Mahieux(1)(76’ peter Debuck), Joeri Debruyne.