Verslag 8-9/11 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 3-11 (1-4)

Vandaag hadden we het debuut van Jari Descan die sinds enkele weken met ons meetraint. Welkom Jari !!! Hierdoor speelden we ook met 9 jonge ratjes : ploeg A1 en A2. De toekomst is gegarandeerd!! Ook hadden we deze week 2 verjaardagen: voor de jarigen zongen we voor de wedstrijd een liedje. Proficiat Jari en Mathias met jullie 7e verjaardag.
De wedstrijd nu. Van de vele tijd die er voor de wedstrijd was, maakten onze duiveltjes gebruik om weer een potje staatvoetbal te spelen. Leuk om te zien. Van bij de start was het duidelijk dat Keiem een stevige ploeg had met veel grote en krachtige jongens. Nochtans hield ploeg A1 7’ goed stand. Voor ploeg A2 was er op minuut 8 een heel ver afstandsschot dat Maxime verraste. Keiem verdubbelde de score na 14’. Ploeg A1 kreeg ook 2 doelpunten te verwerken waarna A2 vlak voor rust de score op 1-4 bracht dankzij Seppe.
In de tweede helft kwam A1 zelfs terug tot 2-4 met een doelpuntje (6’): goede uittrap van Joram die Sacha mooi gekruist in doel schoot. Daarna duwde Keiem serieus door en overrompelde A2: in 7’ tijd kregen we 6 doelpunten om de oren. Ai !! A1 herstelde het evenwicht in de partij, kreeg nog 1 goal tegen maar scoorde ook de derde van de voormiddag op identieke wijze als het 2e doelpunt. Dit Keiem was duidelijk een maatje te groot voor KRC. Het kan niet elke week feest zijn hé!
Graag wil ik ook Mat Verfaillie bedanken voor zijn inzet als scheidsrechter.
Volgende week iedereen weer op post voor de thuiswedstrijd tegen Lombardsijde. Tot dan.
Speelden voor KRC A1: Maxime, Joram, Mathias, Sacha (2) en Yann
Speelden voor KRC A2: Maxime, Wout, Jari, Seppe (1) en Lander

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 4-4

We moesten net nu één van onze basisspelers missen door ziekte. Met een klein beetje angst dan maar aan de aftrap, omdat Keiem toch elk jaar beschikt over een goede duiveltjesploeg.
Casper had last van een pijnlijke linkerknie, waardoor voor hem het lopen niet echt vlotte en bovendien lukte het ook niet echt om de combinatie te vinden. Telkens opnieuw stak er ergens wel een Keiems been tussen. Het enige wat we konden was ook proberen om de combinatie van Keiem te onderscheppen en dat lukte ons meestal wel, speciaal Shayaan speelde zich erg goed in de kijker deze wedstrijd. De score cijfers gingen gelijk op, kort na elkaar werd het eerst 1-1, Het eerste doelpunt van Shayaan dit seizoen en binnen de minuut die daarop volgde stonden de bordjes op 2-2. Bij een corner kon Keiem profiteren van een bal die afweek op de voet van Shayaan en zo in eigen doel verdween: stand 2-4.
Trainer Jean zet dan alles op alles en Sander mocht mee optrekken naar voor en zag zijn inzet beloond met een doelpunt. Onze allerjongsten bleven nu druk zetten met krachtvoetbal en konden de eindcijfers net op tijd gelijk zetten op 4-4.
Na afloop waren de toeschouwers, KRC en SP supporters het erover eens dat de beide ploegen een heel mooie, leuk om zien en gelijk opgaande wedstrijd hadden gespeeld en dat de uitslag alle kanten kon zijn opgegaan.

Speelden voor KRC: Joe Claerebout, Sander Dekien, Shayaan Tahir, Storm Degrieck, Miel Houdebine en Casper Vanheule.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 5-5

Onze 2de jaars Ratjes moesten de derby spelen tegen hun leeftijdgenootjes van Adinkerke .
De match begon en al redelijk vroeg kon de thuisploeg op voorsprong komen. Kort na de openingsgoal begonnen onze ratjes de match in handen te nemen en liepen vlotjes uit tot een 1-4 voorsprong aan de rust. In het begin van de 2de helft hadden onze ratjes de wedstrijd ook nog handen en liepen nog verder uit tot 1-5. Maar onze ratjes waren te vlug tevreden en dachten dat de wedstrijd beslist was en dat er niets meer kon gebeuren. De thuisploeg herpakte zich, plooide zich dubbel en kon nog terugkomen tot 5-5. Nogmaals het bewijs dat een wedstrijd pas gedaan is wanneer hij afgefloten wordt.

Speelden voor onze 2de jaars: Dewinter Ben , Rottiers Rimski,Van Huele Arne , Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault en Callewaert Nick

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 5-1

Onze U12’s moesten na 3 nederlagen op rij terug eens aanknopen met een overwinning en het bezoek van het onderaan geklasseerde Wevelgem was hiervoor zeker het moment.
Onze jongens startten met de wind in de rug en namen direct de wedstrijd in handen, Wevelgem werd op zijn eigen helft teruggedrukt. 3’ corner van Lukas, Joost schiet naast.4’ mooie kans voor Dante maar de bezoekende doelman komt goed uit. 10’ een schot van op rechts van Lukas maar in de handen van de keeper. 11’ mooie doorsteek van James naar Remko, maar bal gaat in corner. De corner van Lukas komt bij Dante die in 2 pogingen kan binnentikken, 1-0. Dadelijk erop komt Remko alleen voor de keeper, maar deze is terug goed uitgekomen en kan de bal pakken. 14’ eerste gevaar van de bezoekers, een snelle tegenaanval maar gelukkig naast getrapt. Kort daarop terug bezoekende dreiging maar Yosra komt goed uit en blokt de bal af. 19’ ver schot van Lukas net over doel. 20’ staat het 2-0, terug na een corner op links van Lukas, binnengetikt door Dante. 21’ Remko alleen voor de doelman maar onbegrijpelijk naast besloten. 25’ mooie voorzet van Remko naar Dante maar net naast. 26’ een schot van Remko over doel. Kort voor het rustsignaal met Yosra nog een redding verrichten om de 2-0 ruststand op het bord te houden. Fantastische start van de 2de helft want dadelijk na het fluitsignaal een mooie voorzet van Ward, Maxim Steenkiste trapt nog naast de bal maar gelukkig kan Joost nog afronden. Daarna komt Wevelgem beter in de wedstrijd, mede door het windvoordeel maar veel doelgevaar levert dit niet op. 36’ een redding van Yosra op een verre trap. 41’ na een corner op rechts van Lukas, trapt een alleenstaande Maxiem Butaye de bal nog onbegrijpelijk over doel. 44’ staat het 4-0 met een aanval mooi opgebouwd langs achteren, Lukas mooi vrijgespeeld voor het bezoekende doel, mooi rond de doelman en beheerst binnen afgewerkt. 45’ een haakfout van de bezoekende doelman op de doorgebroken Remko, bestraft met geel voor de bezoekende doelman, maar de vrije trap van Lukas levert niets op. 49’ een schot van kapitein James na voorzet van Remko maar gestopt door de doelman. 55’ kunnen de bezoekers terugkomen tot 4-1 na aarzelend ontzetten van de thuisverdediging. 59’ wordt de eindstand vastgelegd op 5-1 met het 2de doelpunt van Joost na een lang uitgesponnen aanval eindigend met een voorzet van Lukas naar de 2de paal. Zo eindigt de wedstrijd op een meer dan verdiende 5-1 overwinning tegen een tegenstander die een maatje te klein was voor onze jongens. Volgende week wordt het zeker moeilijker op verplaatsing tegen Varsenare.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Maxime Prosec, Jarvid Gruwé, Lander Lagrou, Butaye Maxim, Dialungana Mundi, Joost Sockeel(2), James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte(1), Remko Germonpré, Dante Blanckaert(2), Maxiem Steenkiste.

Gewestelijke miniemen
GS Middelkerke-Leffinge - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2

Onze gewestelijke miniemen stonden voor een loodzware opdracht tegen de ongeslagen leider uit de reeks, maar onze jongens speelden een dijk van een wedstrijd! In het 1ste kwartier zette de thuisploeg de bezoekers onder druk, maar doelman Brad en een sterke verdediging met Thomas als dirigent hielden de nul op het bord. Na 20’ toch de 1-0 en 5’ stonden de bordjes al 2-0.Even werd gevreesd voor een afstraffing maar de bezoekers lieten hun hoofd niet hangen, integendeel het waren onze jongens die de laatste 10’ voor de pauze op zoek gingen naar de aansluitingstreffer en daar ook in slaagden na een prachtige actie op rechts. Kjell dieptepas op Han, voorzet van Han, bal belandt bij Tom die met een halve volley de bal onhoudbaar in doel trapte 2-1, meteen ook de ruststand. In de 2de helft hingen onze jongens op zoek naar meer en na enkele kansjes nam Antoine met een afstandschot de doelman onder vuur, die kon de bal niet vasthouden en kwelduivel Zeppe scoorde in de rebound de 2-2! Middelkerke kon echter bij de 1ste tegenaanval de 3-2 scoren en zo verloren onze jongens nipt met 3-2.

Speelden voor onze miniemen: Brad Baelen, Thomas Scheinok, Matt Verfaillie, Kjell Wullepit, Kenneth Tallieu, Arthur Lowagie, Han Dewinter, Tom Deblonde(1), Zeppe Vanhove(1), Locqueneux Ian, Speeckaert Jerome, Shaun Eerebout en Antoine Gilbert.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 2-0

Deze namiddag was er een interessante partij voor onze U14 tegen Wevelgem, een ploeg die net na ons stond geklasseerd.Wevelgem schoot het best uit de startblokken met in de 4’ een kans voor Wevelgem na een snelle tegenaanval, waarbij Brolin redding kon brengen. Vanaf nu was het al Koksijde wat de klok sloeg, met in de 8’ een vrije trap van Jordy die net naast ging. In de 11’kregen we een mooi opgebouwde aanval waarbij Glenn de bal mooi voor kon zetten van op links en Dwight in één tijd de 1-0 op het scorebord kon plaatsen. In de 14’ kon Arthur de 2-0 op het scorebord plaatsen na een voorzet van Jordy.Verder noteren we nog kansen voor Arthur maar de Wevelgemse doelman brengt redding, net voor de rust gaat Dwight de solotour op in het Wevelgemse strafschopgebied, maar zijn bal gaat net buiten, hier was afspelen op de vrijstaande Stijn beter geweest. In het begin van de tweede helft drukt Wevelgem Koksijde in de verdediging, maar een sterk spelende Bryan voorkomt erger.In de 8’ moet doelman Diego redding brengen met een prachtige save wanneer de spits van Wevelgem alleen voor doel verschijnt. In het tweede deel van de helft kunnen onze U14 het evenwicht herstellen, met een kans voor Stijn in de 25’, en een omhaal van Glenn na een vrije trap van Pepijn in de 29’. Verder noteren we nog een schot van Jordy in de 34’ maar de bezoekende doelman brengt redding. Volgende week wacht ons terug een moeilijke verplaatsing naar het kleine blauw/zwart Varsenare.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight(1), Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur(1).

Eindstand: 5-2

Walpurgisnacht had duidelijk zijn sporen achtergelaten bij onze reserven en van de voorziene 15 spelers daagden er aanvankelijk maar met moeite 12 op. Ploegopstelling terug herschikken hierdoor, natuurlijk niet ideaal voor deze reserventopper tegen het ongeslagen Nieuwpoort. Match wordt gespeeld op een zwaarliggend veld en begint gelijkopgaand. Toch krijgt de thuisploeg reeds in de 10’ een strafschop als Dries Decorte in het strafschopgebied ten val komt en de bal tegen de handen krijgt, strafschop feilloos omgezet en het staat 1-0. 13’ grote kans voor KRC als Peter van op rechts voorzet, maar Andy onbegrijpelijk alleen voor doel nog hoog overschiet. 22’ komen de ratjes goed weg als na balverlies van Martin, het schot van de thuisaanvaller tegen de buitenkan van de paal strandt. 33” wordt het 2-0 als een voorzet van op rechts simpel afgewerkt wordt. 42’ pakt de thuiskeeper nog een schot van Andy na een voorzet van Steve Thieren. Ruststand 2-0 met het meeste balbezit en kansen voor een mak spelend  KRC, maar het is de afwerking die telt. 2de helft start met enkele wissels met de ondertussen aangekomen Walpurgisgangers en het is KRC dat de thuisploeg onder druk zet; 51’ een vrije trap van Tommy, Dimi kopt naar doel maar tegen de binnenkant paal en in de handen van de doelman. 56’ staat het toch 2-1 als Steve Vermeulen centraal een mooie actie opzet, bal speelt in de loop van Peter Debuck die met een strak schot de aansluitingstreffer maakt. KRC blijft het meest in balbezit tegen een slim spelende thuisploeg die louter op de counter loert. En bij hun 1ste gevaarlijke actie in de 64’ staat het 3-1, verre bal over Tommy die gelooft in buitenspel maar niet gefloten en met een strak schot over de grond afgewerkt. Kopjes naar beneden bij onze reserven en 1 minuut later reeds de 4-1, terug na een individuele fout in de verdediging. 72’ vrije trap van Martin die net over doel gaat. 75’ 4-2 als Andy de bal mooi doorsteekt op rechts naar Tommy die mooi en beheerst afwerkt. Maar dadelijk erop wordt in de 77’ de eindstand vastgelegd op 5-2 terug na een lange bal vooruit en met een laag schot hard over de grond afgewerkt. Eindstand 5-2 na een erg slappe wedstrijd van onze reserven die zich volgende week dringend zullen moeten herpakken thuis tegen het eveneens 2de geklasseerde Lombardsijde. En kampioen spelen staat terug een stapje verder met een achterstand van 7 punten op het ongeslagen Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere(45’ Jan Verweirder), Tommy Vandaele(1), Sebastien Verfaillie, Dries Decorte(45’ Jeremy Carrein), Martin Winnock, Andy Schoolaert, Steven Vandenberghe, Steve Thieren(50’Steve Vermeulen), Dimitri Delsael, Peter Debuck(1)

KRC De Panne – VV Leke
Eindstand: 5-0

Ons 1ste elftal moest aantreden tegen het onderaan geklasseerde Leke en de verwachtingen waren dus om de 3 punten thuis te houden. De wedstrijd startte rustig met veel balbezit van KRC tegen een tegenstander die zich steeds massaal terugtrok. 1ste gevaar in de 9’ met een vrije trap op links door Jeffrey, binnengetikt door Alex maar afgekeurd voor hinderend buitenspel. Wedstrijd loopt rustig verder op een traag tempo met in de 25’ een schot uit de 2de lijn van Jurgen dat net boven doel gaat. 27’ corner op rechts van Ruben, Joeri kan koppen maar net naast. 31’ het 1ste gevaar van de bezoekers met een ver schot in 2 tijden gepakt door doelman Tim die voor de rest in de 1ste helft werkloos moest toekijken. 33’ staat het 1-0 wanneer Jeffrey mooi vrijgespeeld wordt door Alex en met een boogbal over de uitgekomen bezoekende keeper kan binnentikken. 37’ nog een kansje voor Christie die echter wat onbesuisd naast schiet. Ruststand 1-0 na een slaapverwekkende 1ste helft maar met duidelijk speloverzicht voor KRC. Blijkbaar deed de pauze onze jongens goed want er werd veel scherper gestart in de 2de helft. 46’ een voorzet van op links door Ruben en Joeri komt net een voetje te kort om binnen te duwen.47’ actie van Christie op rechts, bal achteruit naar Alex maar schot gaat net naast.48’ een verre dwarrelbal van Angelo die de keeper maar net in corner kan verwerken. Corner op links gegeven door Jeffrey en binnengekopt door Alex,2-0. 50’ een vrije trap van Ruben in corner geduwd en in de daaropvolgende corner gebeurt er een trekfout op Joeri in het strafschopgebied. Strafschop, feilloos omgezet door onze topschutter Joeri. Daarna wordt het terug wat rustiger tot in de 66’ na een voorzet van op rechts van Jeffrey Puni  met een harde kopstoot de deklat treft. 70’ een snelle uitbraak van de thuisploeg, Alex zet voor doel , een kleine schermutseling en Jurgen wordt net verhinderd om te scoren.73’ het enige groot gevaar voor de bezoekers wanneer een speler alleen voor doelman Tim komt, maar deze kan nog mooi de bal uit de voeten van deze tegenstander ontfutselen. Doelman Tim trapt dadelijk ver uit, de bal gaat over een tegenstander en Joeri trapt in 1 keer op doel. Prachtig doelpunt van Joeri en het staat 4-0. Even later scoort Joeri nog eens maar het doelpunt wordt afgekeurd voor twijfelachtig buitenspel. 81’ maakt Joeri toch zijn echte hattrick, als hij zich centraal voor doel mooi kan vrijspelen en met een hard schot de 5-0 eindstand op het bord kan plaatsen. Een probleemloze overwinning voor onze Ratjes tegen een zwakke tegenstander en stijging naar plaats 4 in het klassement.
Volgende week een vrije speeldag en de volgende wedstrijd wordt binnen 2 weken een topper thuis tegen ongeslagen leider VVG Alveringem.
Hopelijk kunnen onze jongens voor een stunt zorgen en Alveringem zijn 1ste nederlaag van het seizoen bezorgen.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm(57’ Pierig Leloet), Ronny Dewinter, Steve Hommez(73’Dries Decorte), Frederik Lecointre, Ruben Hoorne, Alex Leloet(1), Jurgen Schoolaert(73’Kevin Soutaer), Jeffrey Schoolaert(1), Joeri Debruyne(3), Christophe Christiaens.