Verslag 10-11/10 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KRC De Panne – WS Houthulst
Eindstand: 16-1

Onze kleine beginnende Ratjes moesten hun 2de wedstrijd spelen tegen Houthulst 2003, en over heel de wedstrijd waren onze jongens veel sterker dan Houthulst.
We kwamen gemakkelijk 5-0 voor. Doelman Jasper had niets van werk gekregen en daarom plaatste trainer Bjorn Jasper op het veld gezet en mocht Mohammed in het doel.
Onze Ratjes scoorden gemakkelijk en Houthulst kreeg geen een kans. Trainer Bjorn vroeg om de tegenstander ook eens naar het doel te laten gaan om ook eens te kunnen scoren, wat dan ook gebeurde tot grote vreugde van de bezoekende microben. Ibe mocht nog de laatste 10 min van de wedstrijd in het doel staan.

Speelden voor KRC: Vieren Ibe, Houdebine Miel, Hennebert Aaron, Plaetevoet Mohammed, Jasper Dekien en Toussaint Dylan.

 

1ste jaars duiveltjes Reeks K
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand:  11-5

Nu het zomerse weer niet echt meer van de partij is zijn er blijkbaar ouders die denken dat de wedstrijden op zaterdag niet gespeeld worden omdat het regent.
Niets is minder waar, er kan wel een training of wedstrijd afgelast worden omdat de weergoden de regen met bakken uit de lucht laten vallen, maar dit is geen vaste gewoonte.
Voetbal is en blijft een buitensport en het is enkel op aanraden van de overkoepelende organisatie, de KBVB dat sommige wedstrijden worden afgelast.
Hoe dan ook,  twee spelers daagden niet op waardoor de kern van de ploeg niet volledig was.
Een wedstrijd waar de aanwezige spelertjes van KRC het beste probeerden te geven, maar niet opkonden tegen de sterke tegenstander die VVG is.
We slaagden er, door onze inzet wel in om de voorsprong van VVG niet te groot te laten worden, maar moesten toch toestaan dat de eindcijfers op 11-5 vastgelegd werden.
Hopelijk komen volgende week alle geselecteerde spelers aan de aftrap !!!

Speelden voor KRC : Casper VANHUELE, Noah WILLAERT, Joe CLAREBOUT, Jason MADOU, VANBESIEN Lander en Yarne DURIEUX.

 

2de  jaars duiveltjes Reeks K
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 9-5 (5-2)

Vandaag besloot de regen net op tijd te stoppen zodat de wedstrijd kon plaatsvinden. De regen was al spelbreker geweest in de week voor de trainingen! Alweer niet op het appèl was Mohammed.
De hulp van Tatiana, als gelegenheids feuille-invuller, en Hans als keeperopwarmer, was welgekomen, Mercikes hiervoor. Zo konden spelers en trainer zich volledig op de opwarming en wedstrijd concentreren. Maar die concentratie was eventjes zoek in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg kon na 2’ al, volledig vrijstaand, scoren en door een own-goal, op een hard getrapte corner (Sacha scoort nogal graag!!) stonden we na 4’ al 2 doelpunten in het krijt. Sacha scoorde dan in het juiste doel (6’) waarna het eventjes windstil werd en er enkele kansen aan beide zijden te noteren waren. Toch vond VVGA nog 3x voor de rust een gaatje in onze, niet altijd juist opgestelde, verdediging. Gelukkig konden we in de laatste minuut nog milderen tot 5-2 (Sacha).
Na minder dan 15 seconden (!!!) in de tweede helft: aftrap VVGA, kaas met grote gaten en 6-2. Na 11’ scoorde Wout de 6-3 en noteerde ik ook enkele mooie voetbalacties van onze U9.De thuisploeg scoorde nog 3 keer, door heel onzuiver positiespel van onze jongens, maar KRC scoorde ook nog 2 keer (Sacha en ???). Zo ging deze partij uiteindelijk verloren met 9-5.
Volgende week hopelijk beter want dan spelen we tegen de sterke U9 van SP. Keiem op zaterdag om 10u30 thuis.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Sander Dekien, Wout Vanbesien (1), Mathias Wullepit, Sacha Moors (3), Jari Descan en Seppe Joossens.

 

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 6-3 ( 2-0)

Onze ratjes speelden een match tegen een ploeg die zeker niet te onderschatten is, Snaaskerke. De match begon redelijk goed voor onze ratjes, hoewel ze in de 13de en 15de min al twee goals tegen kregen: 2-0. Na het 2de doelpunt kwamen onze ratjes wakker en kregen heel wat kansen, maar ze konden het niet afwerken. 
Na de rust trachtten onze ratjes het spel over te nemen, maar dat bleek niet zo goed te lukken.
Na 5’ scoort de thuisploeg opnieuw: 3-0. Onze ratjes kregen het spel niet in handen en in de 10’ scoorde de thuisploeg terug, 4-0. Plotseling bleken onze ratjes toch de weg naar het doel gevonden te hebben. In de 13’ maakte Sandro de 4-1 en nog geen 2’ later scoorden onze ratjes opnieuw: 4-2. Het leek er naar dat onze ratjes de match in handen hadden genomen, maar dat was tegen de zin van de thuisploeg. Met behulp van Kelly (own-goal) kregen ze nog de 5-2 op het bord in de 21’, maar 1 min later kon Thibault de 5-3 binnen tikken. Zo gingen we stilaan naar het einde van de match toe en in de 24’ legde de thuisploeg de eindstand vast
op 6-3.  Een beetje een match om vlug te vergeten voor onze ratjes.
Niets aan te doen, al doende leert men zegt men en ook onze ratjes leren telkens bij. 

Speelden voor U10 KRC: Coopman Jari, Vieren Ian, Dewinter Ben, Mehmeti Sandro, · Van Huele Arne, Cagnard Kelly, Rottiers Rimski, Callewaert Nick, Cagnard Thibault.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
2de ronde Beker van België miniemen

WS Oudenburg - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 (1-3)

Onze U13‚s speelden hun wedstrijd voor de 2de ronde op het veld van WS Oudenburg, een gewestelijke miniemenploeg zodat een overwinning een must was. Het werd ook een erg gemakkelijke overwinning tegen een ploeg die zich uitstekende verdedigde en massaal achteruit kroop. Wedstrijd werd bijna volledig gespeeld op de helft van de tegenstander, maar het echt combinerende voetbal werd er niet gebracht door onze U13‚s. 14 spelers van de partij, Maxime Prosec ook maar die vergat zijn pasje zodat hij aan de kant moest blijven. 1‚ reeds Remko alleen voor doel maar op de keeper. 5‚ verre vrije trap van Xander over de verdediging, Remko alleen door en het staat 0-1. 7‚ actie Joost op links maar op de goed uitgekomen keeper. 10‚ 0-2 corner Lukas op rechts, bal komt bij Ward die hoog in doel binnentrapt. 18‚ 0-3, terug Remko die kan binnentikken na een corner. 23‚ nog een schot van Remko, maar tegen de lat. 24‚ Gianni trapt over na een corner van Lukas. 25‚ doelpoging Jelle maar bal net naast, dadelijk daarop mooie pas van Dante naar Remko die op de keeper besluit. 26‚ kans voor laatste man Xander maar naast. Daarna wat gerommel in de KVVC-verdediging met een bal die niet weggeraakt en de thuisploeg kan de 1-3 op het bord zetten, meteen ook de ruststand. Zelfde spelbeeld na de rust, voortdurend balbezit en druk KVVC tegen een massaal terug geplooide thuisploeg. 40‚ toch 1-4, de 3de voor Remko, een soort slidinggoal. 42‚ reuzenkans Remko, goal leeg, maar te lang aarzelen zodat de keeper de bal toch nog kan pakken.47‚ nog een schot van Maxim Butaye dat naast gaat, 49‚ een voorzet van Ward die via buitenkant paal buitengaat. 53‚ verre ingooi Maxiem Butaye naar Lukas die op de keeper trapt. 57‚ legt kapitein Dante met een mooie verre harde trap de eindstand vast op 1-5. Gemakkelijke overwinning voor onze U13‚s die voetballend toch te weinig gebracht hebben en zeker niet op hun normale provinciaal niveau speelden.

Speelden voor UI3: Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, Maxim Butaye, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(1), Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(3).

Maxiem Prosec bleef aan de kant wegens geen IK mee.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne  

KVV Coxyde – KSV Rumbeke
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Onze U13’s stonden voor een relatief gemakkelijke opdracht thuis tegen KSV Rumbeke. Trainer Alain vroeg snel en hoog druk te zetten wat ook gebeurde, de bezoekers werden bijna gans de wedstrijd op hun eigen helft gedrukt, alleen bleef de afwerking wat achterwege. 1’ reeds een mooie voorzet van Joost, net niet in eigen doel verwerkt. 7’ mooie voorzet Dante, maar niemand kan binnenkoppen, dadelijk erop de bal terug voor maar nu kopt Dante net over. 13’ corner van Ward, bal komt bij James die van ver op de lat knalt. 17’ geharrewar voor doel, maar de bal wil niet binnen.21’ eindelijk de 1-0, snelle uittrap Yosra, bal verlengd naar Joost dier alleen op doel kan afgaan en zeer beheerst kan afwerken. 23’ harde knal net naast van laatste man Xander. 28’ nog eens een poging van Dante, maar naast. Ruststand 1-0, veel te weinig in verhouding met de gekregen kansen. 2de helft terug hetzelfde spelbeeld, een oppermachtig KVVC en een zich fel verdedigend Rumbeke. 31’ aanval bezoekers, Yosra trapt de bal ver weg, Remko in de tegenaanval maar schot op de keeper, terug tegenaanval Rumbeke en ditmaal moet onze doelvrouw plat om het schot te pakken.33’ terug een schot van Xander dat naast gaat. 38’ corner Ward, bal bij Dante die over trapt. 39’ mooie trap van Mundi maar de zeer goede bezoekende keeper brengt redding met de voet. 42’ verre uitgooi Maxim Butaye, geharrewar voor doel maar terug geen afwerking. 43’ 2-0, keeper komt uit maar kan niet bij de bal, het doel ligt open voor de hardwerkende Ward die de geruststellende 2-0 binnentrapt. 45’ corner Lukas, Remko trapt op de keeper.46’ corner Ward, poging van Lukas maar keeper duwt in corner. 48’ mistasten bezoekende keeper ver uitgekomen en Remko laat de kans niet liggen om de 3-0 te scoren. 50’ vrije trap Ward en Xander kopt de 4-0 binnen. 55’ eindelijk werk voor Yosra, knal tegen haar hoofd en eventjes groggy.58’ nog een harde knal van Gianni net over doel.60’ nog een redding van Yosra, snelle tegenaanval met een voorzet van Ward op Remko die net over kopt. En net voor affluiten krijgt kapitein Dante nog een mooie kans nadat hij zich mooi vrijgespeeld heeft, maar zijn schot gaat net over. Eindstand 4-0 na een partijtje éénrichtingsvoetbal tegen een zich fel verdedigende tegenstander.

Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone(1), Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel(1), Maxiem Prosec, Maxim Butaye, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(1), Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne  

De jongens van trainer Gino Tallieu waren dit WE vrij en konden zich dus optimaal voorbereiden op de derby van volgende week op het veld van WS Adinkerke.

Provinciale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne

KVV Coxyde – KSV Rumbeke
Eindstand: 4-2 ( 3-1)

De bezoekers starten het best, maar echt veel kansen konden ze niet creëren. Het was wachten tot in de 14’ voor de eerste kans van de thuisploeg, een voorzet van Glenn van op de rechterflank naar Laurent die de 1-0 kon scoren.Nu bleef de thuisploeg doordrukken en 2’ later bracht Glenn de bal nu voor van op de linkerflank en kon Dwight de score verdubbelen.De bezoekers waren nu helemaal van slag, Glenn werd beloond voor zijn inzet in de 27’, hij scoorde de 3-0 met een hard laag schot. Maar toch konden de bezoekers van een moment van concentratieverlies profiteren net voor de rust in onze verdediging en de aansluitingstreffer scoren.Ruststand 3-1.In de 40’ kon Glenn de match beslissen maar zijn kopbal ging over (missen was hier moeilijker dan te scoren!).In de 42’ kon Diego(prachtige reflex) verhinderen dat Rumbeke kon scoren, maar vanaf nu werd door Koksijde elk duel verloren, Onze U15’s voetbalden ook niet meer en Rumbeke drukte onze jongens achteruit, maar tot echte open doelkansen kwamen de bezoekers niet.Maar in de 64’ werd Laurent in de diepte gestuurd en kon hij de einduitslag vastleggen op 4-2.
Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels - Tourlousse Arthur – Kalisa Arnauld–Vannecke Jarik – Coulier Stijn.

Uitslagen provinciale ploegen samenwerking KVVC-KRC:

KSV Diksmuide - U12 1-4
KSV Veurne - Gewestelijke 1jaars miniemen 4-2
KSV Diksmuide - U14 4-2
U17 – Oostkamp 0-5
Provinciale juniors – Oostkamp 7-2

 

Provinciale scholieren U16
Samenwerking Coxyde- De Panne        

KVV Coxyde – FC Luingnois
Eindstand: 1-1 ( 1-1)

Thuiswedstrijd voor de U16 tegen een nieuwkomer uit de reeks.  Het werd een spannende wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Lowingen kon na voorzet van op rechts, de 0-1 scoren via een kopbal. De U 16 speelde iets te zenuwachtig, waardoor de technisch vaardige ploeg uit Henegouwen dikwijls voor gevaar kon zorgen. Het evenwicht werd echter hersteld en na corner lukte de U 16 ook via kopbal de 1-1.Voor de rust was er nog een goede kans op 2-1 doch de bal spatte op de lat terug het veld in.
In de tweede helft was er (door vermoeidheid) meer ruimte voor beide ploegen die echter niet meer tot scoren kwamen. Een logisch gelijkspel was dan ook het gevolg. Lowingen totaliseert nu 11 punten en staat hiermee derde. Onze U16 telt 8 punten, dit jaar lijken alle ploegen aan elkaar gewaagd.

 

Reserven

WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 3 -8 ( 0-2)
Tegenstander slechts met 10, na 3’ reeds 0-1 en dan weet je wel wat er kan gebeuren. Concentratie weg, slechte passing, veel individuele acties, kortom zo goed als het vorige week was met onze reserven, zo slecht was het deze week. Tegenstander Bulskamp was gelukkig meer dan 1 maatje te klein en zo werd er nog een ruime 3-8 overwinning behaald.
1’ reeds een bal van de heroptredende Alex Leloet in de rechterhoek, Fredje courbot trapt op doel maar voorlangs buiten. 3’ assist van kapitein Bjorn naar Fredje die schuin alleen op doel afkan en simpel afrondt, 0-1. 11’ na een periode van enorm veel slechte passing, Sylvester op rechts uitgespeeld, aanvaller werkt gelukkig slecht af. 23’ vrije trap van Peter Debuck, mooi door de doelman uit zijn linkerhoek gehaald. 28’ corner op links thuisploeg, bal komt bij de 2de paal waar hij onbegrijpelijk nog over getrapt wordt. Dadelijk erop een ver schot van Peter net naast de paal buiten. 38’ voorzet Jan van op rechts, Peter met een hakje de bal hoog naar de 2de paal, Fredje niet bij de bal die bij Pieter komt die hoog over knalt. 44’ ver schot van Fredje op de keeper die de bal echter laat glippen en over hem in doek laat gaan, 0-2 meteen de ruststand na een erg zwakke 1ste helft. 2de helft wordt er iets beter gevoetbald, maar nog verder onder het normale niveau. 50’ haakfout op Peter in de 16, Peter zet zelf de strafschop om, 0-3. 53’ actie op rechts van de ingevallen Steven Vandenberghe, maar zijn schot gaat naast. 55’ haakfout op Yensi in de 16, oud Bulskampspeler Jan trapt de strafschop binnen via de binnenkant paal, 0-4. 57’ strak hard schot van Fredje, mooi uit de linkerbenedenhoek gehaald door de keeper. 60’ staat het toch 0-5, de 3de voor Fredje met een harde knal alleen in de 16 gelaten. 67’ slecht uitvoeren buitenspelval, Bulskamp-aanvaller alleen door en hard in de hoek getrapt, geen schijn van kans voor doelman Miguel.70’ corner op links van de thuisploeg, Miguel onder de hoge bal door maar gelukkig geen afwerking. 75’ handspel Pieter in de 16, strafschop onhoudbaar omgezet en 2-5. 76’ voorzet thuisploeg van op links; inlopende man trapt nog onbegrijpelijk boven doel. 78’ 2-6, Peter wordt alleen voor doel gezet en mooi met de buitenkant vet afgewerkt. 83’ haakfout doelman Miguel in de 16, strafschop omgezet en 3-6.87’ corner op links van Peter, binnengekopt door Pieter.90’ wordt de eindstand vastgelegd op 3-8 wanneer Yensi centraal de bal aangespeeld krijgt van Pieter, mooie actie door het midden en beheerst naast de doelman binnen. 3-8 na een erg slappe partij voetbal en een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week moet het heel wat beter met de komst van VV Oostduinkerke

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Pierig Leloet, Dries Decorte( 45’ Steven Vandenberghe ), Pieter Geerts(1), Jan Verweirder(1), Sylvester Annys(45’Niels Dumon), Alex Leloet, Dimitri Delsael(45’Jensi Sunardi(1)), De Buck Peter(2), Frederiek Courbot(3),

 

1ste Elftal
KRC De Panne – VK Koekelare
Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Ons 1ste elftal stond voor een zware thuisopdracht tegen titelkandidaat VK Koekelare, vorig jaar nog in 3de maar gedegradeerd naar 4de. Nog steeds zonder de gekwetsten Jeremy Carrein, Jurgen Schoolaert, Pascal Hennebert en Alex Leloet herschikte trainer Patrick Hogie zijn elftal ook lichtjes in vergelijking met het elftal van vorige week.
3’ een voorzet van op rechts, Joeri verlengt naar de 2de paal waar Maxiem over kopt. 9’ misverstand in de KRC-verdediging tussen keeper Gertjan en Manu, waardoor een hoekschop cadeau gegeven wordt. Goed gegeven corner waar speler-trainer Bart Devriendt gelukkig naast kopt. 12’ vrije trap op rechts door Wesley, terug verlengd door Joeri tot bij Angelo maar die trapt erg hoog over. 15’ slecht uitverdedigen laatste man Manu, bal onderschept, bal naar rechts en gelukkig eindigend met een schot voorlangs. 31’ onze topschutter Joeri bij de kleine rechthoek, tot 2x toe kan hij aanleggen maar slap op de keper. 34’ al dan niet fout op Martin op de rechterflank, bal dadelijk diep gespeeld, Kevin probeert nog te onderscheppen aar lukt daar niet in, mooi keeper omspeeld en het staat 0-1.35’ actie van de erg bedrijvige  Maxiem op rechts, mooie voorzet, kopstoot Joeri maar mooie parade van de keeper in corner.39’ omgekeerde fase, voorzet van op rechts door Joeri, maar de bal gaat achter Maxiem en Ruben door. 44’ nog een corner gegeven door Wesley, kopstoot Joeri, keeper verslagen maar bal nog op de lijn weggetrapt. Ruststand 0-1.

Zelfde 11 gaan van start in de 2de helft met in de 47’ reeds Maxiem in de 16 aangespeeld, kan niet echt goed bij de bal die bij Ruben terechtkomt die echter van dichtbij hard over trapt. 51’ komt KRC goed weg als een kopbaldoelpunt van de bezoekers afgekeurd wordt voor betwistbaar buitenspel door een vaak erg warrig leidende scheidsrechter. 53’ gekraakt voorzet schot van Martin na voorbereidend werk van Ruben en Joeri, bal echter terug op de lijn weggetrapt. 55’ vrije trap Joeri, bal weggewerkt, Maxiem kan toch nog koppen maar de bal wordt mooi door de keeper overgetipt. 56’ eindelijk de verdiende 1-1, Maxiem kan zijn voet steken tegen een voorzetschot van Joeri. Doelpunt wordt wel betwist door de bezoekers voor buitenspel.72’ mooie doorsteekbal van Maxiem naar Martin, maar de bal wordt nog in laatste instantie weggetackeld vooraleer er een schot komt. Daarna verliest de scheids nog meer de controle over de wedstrijd en wordt er meer met kaarten getrokken en gefloten dan dat er gevoetbald wordt. 86’ wordt trainer Patrick Hogie nog achter de platen verwezen na een banale discussie met de scheids. 88’ nog een voorzet van de ingevallen Tom Torney, kopstoot van Maxiem maar in de handen van de keeper. En vlak voor affluiten kapt Joeri zich nog eens vrij, hard schot maar op de keeper. Na het eindsignaal blijken beide ploegen nog een beetje over hun toeren te zijn ten gevolge van de scheidsrechterlijke beslissingen, zijn er nog enkele kleine schermutselingen maar uiteindelijk bekoelt alles. Eindstand 1-1, misschien ietsje te weinig voor KRC gezien toch meer en betere kansen, maar toch gelukkig wegens het afgekeurde doelpunt. Volgende week wacht een zware verplaatsing naar VVG Alveringem waar Tommy Vandaele, Steve Hommez, Joeri Debruyne en Wesley Mestach tegen hun oude ploeg kunnen aantreden.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Angelo Storm, Manu Jullien, Kevin Soutaer, Martin Winnock, Mahieux Philippe(60’Tom Torney), Steve Hommez, Ruben Hoorne, Wesley Mestach, Simoen Maxiem(1), Joeri Debruyne
Reservedoelman Miguel Decraemer, Tommy Vandaele en Dries Decorte bleven op de bank.

Er was geel voor Joeri Debruyne(protest), Soutaer Kevin(haakfout) en Steve Hommez(protest)

Volgende wedstrijden:

Woensdag 14 oktober:
18uur30: 2de ronde Beker van België: WS Oudenburg –miniemen U13

Zaterdag 17 oktober
9uur15: SV Rumbeke – scholieren U16
9uur15: 1ste duiveltjes KRC- VK Zerkegem
9uur30: 1ste jaars pré-miniemen KRC – WS Zarren
10uur30: microben KRC- WS Houthulst 04
10uur30: 2de jaars duiveltjes KRC – SP Keiem
13uur45: WS Adinkerke – gewestelijke miniemen
14uur30: WS Lauwe – miniemen U13
14uur30: WS Lauwe - knapen U15

Zondag 18 oktober
9uur15: reserven KRC – VV Oostduinkerke
15uur: VVG Alveringem – 1ste elftal KRC