WS Oudenburg - KRC De Panne
Eindstand: 6-4 (2-2)

Onze jongste Ratjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Oudenburg.
In de eerste helft begonnen ze goed aan de match  en konden voorkomen met 0-2,
maar stilaan kregen ze meer tegendruk en enkele minuten voor de rust kon Oudenburg terugkeren tot 2-2. Keeper Joe had toen al enkele serieuze reddingen moeten uitvoeren.
Lander wilde na de rust de handschoenen overnemen van Joe en mocht zichzelf dan ook vanaf de aftrap bewijzen in het doel. KWS Oudenburg kon bovendien ook rekenen op een nieuwe speler en hun ploeg was blijkbaar een stuk sterker uit de kleedkamer gekomen.
Stilaan liep Oudenburg op ons uit en we moesten echt wel ons best doen om aan te klampen. We kwamen enkele keren bijna terug tot de gelijkstand, maar moesten de eindzege toch in het voordeel van Oudenburg laten met 6-4 cijfers.
Jammer voor onze duiveltjes die een heel goeie wedstrijd speelden.
Speelden voor KRC: VANHEULE Casper, TAHIR MOHAMMAD Shayaan, DEGRIECK Storm, CLAREBOUT Joe, VANBESIEN Lander, VIEREN Ibe, HOUDEBINE Miel en HENNEBERT Aaron.
Afspraak volgende week voor een thuiswedstrijd : KRC De Panne  - DAVO Westende

De wedstrijd begint 09.15 uur
Spelertjes aanwezig om 08.30 uur

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KV Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 7-14 ( 3-5)

Eindelijk. Na bijna 2 maanden goed trainen zonder competitiewedstrijd konden ook de U9 het seizoen op gang trappen.
De honger was groot en onze tegenstrever heeft het aan den lijve ondervonden!!
De volledige ploeg was paraat en moest in 2 ploegen ingedeeld worden: zo speelde iedereen evenveel en beleefde iedereen evenveel plezier aan de trip naar Oostende!
Ploeg 1 startte sterk maar bij de eerste tegenaanvallen gingen de ballen er vlot in: 2-0 na 6’. Het was wachten op ploeg 2 om iets terug te doen: Sacha scoorde de 2-1 (9’) alvorens KVO een derde keer kon scoren. Sacha maakte er 3-2 (17’) van en dan deed ploeg 1 de deur helemaal dicht voor KVO: Mathias, Mohammed en Wout maakten er 3-5 van in een tijdspanne van 3 minuten. Iedereen euforisch tijdens de rust.
Deze euforie zorgde voor een wervelende start van de tweede helft: in 6 minuten zette ploeg 2 met 5 doelpunten op rij van Sacha KVO helemaal schaakmat (3-10). In de 8e minuut : Seppe deed er nog eentje bij en KVO scoorde ook nog eens. Ploeg 1 hield goed stand, scoorde nog 2x (Wout en Mathias) en liet slechts 1 doelpunt binnen. Ploeg 2 stond eventjes te slapen en liet KVO 2x scoren in 2’ maar het laatste woord was toch weer voor KRC: Sacha legde de 7-14 eindscore vast. Super!!
Iedereen was in de wolken: spelers, trainer zowel als supporters. Trainer Steven was vooral opgezet met het geleverde spel: mooie combinaties en geweldige inzet leidden tot deze fijne voormiddag. Deze wedstrijd kan een solide basis zijn om er een mooi en leerrijk seizoen van te maken.
Volgende week nieuwe afspraak op zaterdag om 10u30 thuis tegen VV Vladslo.

Speelden als ploeg 1: Maxime Vanbleuy, Sander Dekien, Wout Vanbesien(2), Mathias Wullepit (2) en Mohammed Sedaghatmia (1).
Speelden als ploeg 2: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Sacha Moors (8), Seppe Joossens (1) en Jari Descan.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KSV Diksmuide -  KRC De Panne
Eindstand: 9-0 (4-0)

Het werd een zeer zwakke match van onze ratjes die het  moesten  opnemen tegen een heel sterk Diksmuide dat sterk aan de match begon. De eerste helft stonden onze ratje bij manier van spreke te slapen op het plein. Aan de rust was het al 4-0 voor de thuisploeg. Tijdens de rust probeerde Ronny Dewinter,de vervangende trainer, onze  ratjes wakker te schudden maar dat hielp maar een klein beetje. Na de rust probeerden onze jongens het spel over te nemen maar dat lukte niet echt. Diksmuide hield de match stevig in eigen handen en ze scoorden nog 5 keer. Dus een match om vlug te vergeten,eindstand 9-0.
Volgende zaterdag kunnen onze 1ste jaars een dagje rusten wegens het algemeen forfait van WS Adinkerke voor de rest van de competitie.

Speelden voor KRC: DEWINTER Ben, ROTTIERS Rimski, COOPMAN Jari,VANHUELE Arne, CAGNARD Kelly,CAGNARD Thibault, CALLEWAERT Nick, VIEREN Ian, MEHETMIE Sandro.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

Beker van België, 1ste ronde
KVV Coxyde – WS Bellegem 5-1 ( 2-1)

Onze UI3 moesten voor de 1ste ronde van de beker van België aantreden tegen de gewestelijke miniemen van Bellegem. Onze jongens startten goed met constant druk op het bezoekende doel, maar te veel voorzetten kwamen niet aan of stond er niemand op de juiste plaats om af te werken. 8' eerste doelgevaar met een ver schot van Jelle in de handen van de doelman. 12' staat het 1-0 na een actie van Remko op rechts en mooi afgewerkt. 17' nog een mooi schot van James dat net naast gaat. 22' 2-0 na een mooie combinatie, mooie doorsteekpas van een erg bedrijvige Joost naar Remko, die mooi voorzet naar kapitein Dante die erg mooi met rechts besluit. 26' kunnen de bezoekers terugkomen tot 2-1, Mundi kan zijn man niet volgen en deze trapt mooi binnen. Onze miniemen even aangeslagen en er volgen een 3-tal corners voor de bezoekers met enkele kleine doelpogingen, maar de rust wordt toch bereikt met een 2-1 voorsprong.

Tweede helft start met KVVC-druk. 34' vrije trap van Lukas na fout op Jelle, Simon trapt van ver op de keeper, bal keer terug en Joost kan uithalen van op links maar gemakkelijk gepakt door de keeper. 36' staat het 3-1 door een mooie actie van Lukas op rechts, man uitgespeeld en balletje mooi over de keeper gelepeld, hoog in doel.39' nog een mooi gegeven corner van Dante, maar niemand kan echt goed bij de bal. 45' komt doelvrouw Yosra eindelijk ook eens in beeld met een redding in corner. 46' corner van Dante, Remko komt goed ingelopen maar kopt jammer genoeg naast. 50' mooie gegeven corner van Lukas maar te veel volk voor doel om binnen te tikken. 51 nog een mooie open kans voor Remko maar veel te haastig naast besloten. 52' pas van Dante naar spitsbroeder Remko die ditmaal wel beheerst weet te besluiten, 4-1. 55' Dante net niet goed genoeg bij de bal om te scoren met het hoofd. 57' erg mooie redding van Yosra op een doelpoging van dichtbij na corner van de bezoekers. 59 wordt de eindstand vastgelegd op 5-1 nadat Remko op de deklat trapt en Dante goed gevolgd is om binnen te koppen. Verdiende 5-1 overwinning na een mindere 1ste helft en een veel betere 2de helft, hoewel het voetballend zeker nog veel beter moet.

Volgende bekerwedstrijd gaat door op woensdag 14 oktober, lottrekking moet nog gebeuren. Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Maxim Butaye, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Lander Lagrou, Mundi Dialungana, Lukas Decorte(1), Ward Dochy, Dante Blanckaert(2), Remko Germonpré(2).

KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 3-3 ( 1-1)

Tegen een tegenstander die in gestalte en kracht serieus bevoordeeld was, speelden onze U13 een zeer goede wedstrijd, maar misten jammer genoeg de scherpte om hun kansen af te maken. 1ste helft start gelijkopgaand en pas in de 8’ eerste klein gevaar als Joost op links alleen kan doorgaan naar  doel maar keeper komt goed uit. 10’ voorzet van Ward naar Dante, gekraakte trap op doel maar op de keeper.12’ terug een te zwak schot van Dante op de keeper. 14’ wordt keeper Jens een eerste maal aan het werk gesteld, een mooie parade uit zijn rechterhoek. 21’ staat het verdiend 1-0, poging van Remko weggebokst door de keeper maar de goed gevolgde Ward die hard binnenknalt. 23’ staat het 1-1 na slap verdedigen in de verdediging, 3 spelers vliegen naar dezelfde man toe die toch nog kan besluiten. 24’ een reuzenkans voor Dante maar hij plaatst de bal naast.26’ corner Ward, trap van James in de rebound net naast. 28 mooie voorzet Simon, Jelle kan nog net bij de bal maar besluit naast. 30’ nog een poging van rechts van Ward maar ook naast besloten. Ruststand 1-1, mager beloond voor onze U13 na hun overwicht in de 1ste helft. Na het rustsignaal terug KVVC-druk, 33’ schot van Dante op de keeper. 43’ Remko alleen door maar onbegrijpelijk nog naast, hier moest de bal zeker opzij naar de volledig vrijstaande Dante gegaan zijn. 44’ eerste redding van nieuwe doelvrouw Yosra in corner, corner wordt gegeven en binnengekopt 1-2. Kopjes gaan niet naar beneden met in de 47’ een mooie voorzet van Joost op Remko die op de goed uitgekomen keeper stuit. Dadelijk erop kan Dante, randje buitenspel, doorgaan maar zijn schot gaat voorlangs.51’ nog een mooie terugkeer van Gianni om een tegenaanval van de bezoekers te kunnen onderbreken. 52’ eindelijk 2-2, voorzet van Joost naar Remko die prachtig afwerkt hoog boven de doelman 55’ terug 2-3 achterstand, een beetje geklungel van laatste man Xander die nalaat de bal gewoon achteruit naar de keeper te spelen, bal gaat verloren en het staat 2-3. Gerechtigheid geschiedt nog in de 59’ als na corner de bal bij James terecht komt die van op de grens strafschopgebied hard op doel trapt en het staat 3-3. Jammer genoeg krijgt Remko bij deze fase nog een rode kaart wanneer hij de bal snel uit het doel wil halen om snel af te trappen, de keeper verhindert dit en laat zich al dan niet vallen. Scheids, die zelf niets gezien heeft, laat zich beïnvloeden door de Diksmuidse supporters en trainer Jurgen Wyckaert die zomaar het op het veld bij de scheidsrechter gekomen was, trekt een volledig onterechte rode kaart. Eindstand 3-3 na een miniemenwedstrijd op hoog niveau. Onze U13 te weinig beloond voor hun vele kansen, maar al bij al mogen ze nog tevreden zijn om 2x nog de achterstand te hebben kunnen ophalen. Volgende week een zware verplaatsing naar Oostkamp, hopelijk geraken we ter plaatse dit jaar en zitten we niet terug in een monsterfile met de bus zoals vorig jaar.

Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot(1), Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(1), Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen

Eindstand: 5-0 ( 1-0)

In deze éénrichtingswedstrijd creëerde KVVC voldoende kansen maar het vizier stond duidelijk niet op scherp. Toch kon er gerust worden met een 1-0 ruststand.  Kenneth scoorde nadat een hoekschop van Zeppe op doel werd gekopt door Arthur waarbij de keeper lost en Kenneth goed gevolgd was. Tussenin moest Yoshra gepast tussenkomen op een shot naar de bovenhoek. Het tweede doelpunt kwam er net na rust toen Arthur van op zo een 25m mooi in de benedenhoek mikte. Nadien was er een heel goede reflex nodig van de bezoekende doelman na een goed shot van Jarvid. De 3-0 was van mooie makelij: een één-twee tussen Han en Yoshra die nu op het veld stond, mooi afgewerkt door Yoshra. Net voor affluiten vielen nog twee doelpunten via eerst Zeppe die goed doorzette en vervolgens Arthur die een voorzet van Han knap op de slof nam en hoog in doel besloot. Al bij al een makkelijke zege maar volgende week zal het toch wat beter moeten tegen Jabbeke.

Speelden: Yosra Ben Hassen (1), Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Kenneth Tallieu (1), Sunaj Mehmeti, Han Dewinter, Arthur Lowagie (2), Shaun Eerebout, Zeppe Vanhove (1), Ian Locqueneux, Jerome Speeckaert en Lander Lagrou

Provinciale knapen U15

Eindstand: 1-4 ( 1-1)

Een droomstart voor Koksijde met in de 2’ een snelle aanval opgezet door Niels die Glenn in de diepte stuurt en met een mooi doelpunt de 1-0 weet te scoren .Het betere voetbal blijft nu van de thuisploeg komen met in de 5’ nogmaals een kans voor Glenn op voorzet van Dwight maar zijn bal gaat over .Ook Dwight krijgt nog een mooie kans maar zijn bal gaat naast .Verder noteren we nog kansen voor Niels(redding doelman )en een vrije trap van Pepijn die op de lijn wordt gered , een schot van Stijn belandt op de paal en de bezoekende doelman heeft een prachtige reflex in huis op een schot van Pepijn . En net voor de rust gebeurt het ongelooflijke , een slecht uitverdedigen van de thuisploeg en het staat 1-1.  In de tweede helft moet Koksijde de wet van de sterkste ondergaan en wordt het volledig weggespeeld door een fysiek sterker Diksmuide , die de score weet op te voeren tot 1-4 met 2 doelpunten al of niet uit buitenspel , we noteren nog dat Jensi een bal op de lijn redt .Maar we onthouden vandaag de prachtige eerste helft , maar jammer genoeg konden we de vele kansen niet verzilver en zoals het in het voetbal gaat , wie niet scoort krijgt het deksel op zijn neus , hopelijk kunnen we moed putten uit onze eerste helft om volgende week de moeilijke verplaatsing te maken naar Oostkamp

Speelden voor  U15 :  Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Vandebotermet Pepijn –Debacker Dwight  –Jonckheere Keanu –Kalisa Arnauld – Coulier Stijn – Tourlousse Arthur – Niels Degraeve – Jarik Vannecke – Rousseau Thibault.

Eindstand: 3-0 ( 2-0)

Het blessureleed bij KRC houdt niet op. Bij de reserven nu een gekwetste Sander Cuvelier, een halffitte Peter Debuck en Gilles Veranneman die ook niet wedstrijdfit geraakte, leverde terug een vertimmerde ploeg op. Wedstrijd begon met vertraging daar er terug geen scheidsrechter aangeduid was en er pas na enige tijd een slachtoffer kon gevonden worden. En slechter kon de wedstrijd niet beginnen. Na 30sec.  reeds een misverstand tussen Michiel en Pierig, bal laten liggen, een harde knal en het staat 1-0. 13’ eindelijk 1ste doelgevaar, actie van Peter op links, schot op doel maar op de doelman. 21’ staat het 2-0, terug een misverstand achteraan tussen keeper Miguel en kapitein Bjorn. 32’ snelle uitbraak KRC, Fredje Courbot alleen door op rechts, alleen voor doel maar slap in het zijnet getrapt. 40’ nog een ver afstandsschot van de thuisploeg dat Miguel met been in corner kan verwerken. Ruststand 2-0 na een slappe 1ste helft, veel balbezit van de thuisploeg die echter ook niet veel doelgevaar scheppen tegen een mak KRC. 2de helft hetzelfde spelbeeld, meer balbezit voor de thuisploeg, meer kansen tegen een weinig geïnspireerd KRC dat de slechte passen opstapelt. 47’ actie thuisploeg op links, schot buitenkant paal. 62’ actie door het midden van Peter,schot op de keeper. 64’ actie door het midden, Miguel redt, afgeweerde bal wordt gelukkig in het zijnet getrapt. 65’ terug geknoei bij KRC achteraan en het staat 3-0. 67’ mooie aanval thuisploeg, Miguel kan nog knap redding brengen via de paal. 79’ terug mooie redding Miguel op een harde verre trap. 80’ terug een afstandsschot van de thuisploeg, maar bovenkant deklat. 83” actie van Fredje Courbot, mooi schot op doel maar gered door de doelman. Eindstand 3-0, meer dan verdiende overwinning van de thuisploeg tegen een weinig geïnspireerde reservenploeg.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Martin Winnock (45’ Jensi Sunardi), Pierig Leloet, Bjorn Lemiere, Pieter Geerts, Michiel Pattyn, Tom Torney(45’ Mike Derycke), Jan Verweirder, Peter Debuck, Frederik Courbot.

KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand:  3-0 (2-0)

KRC blijft sukkelen met gekwetsten want deze week geraakten ook nog Alex Leloet en Philippe Mahieu gekwetst op training. Met ook nog de  langdurig gekwetsten Jurgen Schoolaert, Jeremy Carrein,Tim Coutereel en Jeff Simoen wordt het elke week een beetje puzzelen voor trainer Patrick Hogie om de posities ingevuld te krijgen. Het beloofde een zware opdracht te worden thuis tegen SK Snaaskerke, één van de titelfavorieten, vorige week nog met 8-0 winnaar tegen Jonkershove.  Het wed een aarzelende start met een beter Snaaskerke in de eerste 20’. Na 5’ eerste gevaar, voorzet van op rechts maar de bal wordt overgekopt.14’ terug actie op rechts,bal wordt gelukkig over doel getrapt. 16’ eerste KRC-gevaar, corner van Ruben, Pascal krijgt de bal ongewild bij Wesley die met een harde knal nipt naast besluit.19’ terug een bezoekende actie op links, maar bal zwaait naast verste paal buiten.20’ mooie doorsteekbal van Puni naar Ruben die alleen voor de doelman komt maar de bal te ver van zijn voet laat springen.26’ terug bezoekende actie op links, bal komt centraal voor doel maar kan nog in laatste instantie weggetrapt worden. 34’ KRC-druk met een 3-tal corners na elkaar en bij de laatste gegeven door Pascal kan topschutter Joeri binnenkoppen. 38’bal op rechts, voorzet van Joeri, Ruben kopt op doel maar te slap en de keeper kan de bal nog pakken. 41’ een verre uitrap van Gertjan met de wind in de rug, de bal over iedereen heen en Joeri is er als de kippen bij om de bal hard binnen te knallen. 2-0 wordt meteen ook de ruststand.

Iedereen verwacht een Snaaskerke dat scherp aan de 2de helft zal beginnen, maar dit is duidelijk niet het geval. In de 54’ is het zelfs Joeri, in de diepte gestuurd door een hardwerkende Maxim, die alleen voor doel komt en beheerst afwerkt. 3-0, hattrick volbracht voor onze goalgetter Joeri met dank aan zijn ploegmaats voor de assists. 60’ voorzet van op rechts van de bezoekers, mooi ingelopen voor doel maar hoog over gekopt, hier komen onze Ratjes goed weg. 62’ vrije trap voor doel, harde knal Joeri in 2 tijden gepakt door de keeper. 70’ vrije rap Snaaskerke recht voor doel, bal komt via-via in de voeten van een bezoeker die hard uithaalt tegen de paal. 79’ nog een bezoekende actie op rechts, eindigend met een schot hoog over. 90’ nog een KRC-actie op rechts van de invallers Martin en Tom, uit de draai naast getrapt door Tom. Even later wordt de wedstrijd afgesloten met een verdiende 3-0 overwinning van onze Ratjes, die buiten de eerste 20’ de wedstrijd gans de tijd goed onder controle hadden. Volgende week wacht terug een zware verplaatsing naar één van de medeleiders Keiem. Hopelijk kan er dan ook gerekend worden op Ruben Hoorne, uitgevallen met een verrekking en Maxim Simoen, uitgevallen na een harde trap op de enkel.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Angelo Storm, Steve Hommez, Kevin Soutaer, Manu Julien, Ruben Hoorne(61’ Tom Torney), Wesley Mestach, Pascal Hennebert, Tommy Vandaele, Debruyne Joeri(3)(88’Pierig Leloet), Simoen Maxim(75’ Martin Winnock).
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was voor de 2de week op rij voor niemand geel!!!!!!