Verslag 16-17/01 2010

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Indoortoernooi VG Oostende
Iedereen kijkt met belangstelling uit naar het tornooiverslag van onze U9 op het indoortoernooi van VGO, maar trainer Steven heeft het momenteel erg druk!!!!!

 

1ste Elftal
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-6 ( 2-3)

De oudste Ratjes stonden voor de herstart van de competitie voor een loodzware verplaatsing naar het 2de geklasseerde Snaaskerke. Zonder de geschorste Steve Hommez en de geblesseerden Angelo Storm en Pascal Hennebert en met de zware nieuwjaarsreceptie van vorige vrijdag nog in de benen werd afgetrapt op een redelijk goed bespeelbaar veld.
Gestart met een aangepaste veldbezetting en met de wind in de rug liepen de 1ste 10 minuten gelijkopgaand. KRC speelde duidelijk als een blok en vocht voor iedere bal. 10’ eerste kansje voor topschutter Joeri, pas van Maxim, Joeri draait zich vrij en besluit met een laag schot op de keeper. 14’ staat het 0-1, een pas van Kevin naar Ruben die nog net zijn voet tegen de bal kan zetten en mooi afrondt. 17’ al de 0-2, verre uitrap doelman Tim,slechte controle in de plaatselijke verdediging, bal gaat in de hoek waar Joeri laat voor Ruben die met een laag schot zijn 2de doelpunt binnentrapt. 25’ ligt onze sterk spelende laatste man Wesley op de grond in de 16, krijgt de bal tegen de arm aangeschoten, strafschop volgens de scheids, doelman Tim geen schijn van kans en het staat 1-2. 31’ gevaarlijke voorzet van op links door de thuisploeg, gelukkig kan Dries de bal nog blokkeren in corner.35’ vrije trap centraal voor doel, mooi getrapt door Ruben, door de keeper nog tegen de lat geduwd en de goed gevolgde Jeremy Carrein kan de 1-3 binnentrappen.40’ nog een harde trap van Dries recht op de doelman. 41’ mooie voorzet op links van Ruben, door Maxim op de keeper gekopt. 43’ even opschrikken als doelman Tim en Manu hard met elkaar in botsing komen. Tim pijn aan de ribben kan verder, maar Manu ziet sterretjes en moet eventjes bekomen aan de zijlijn. In de 47’ wordt het uiteindelijk nog 2-3, mooie voorzet van op links, aan de 2de paal mooi maar te gemakkelijk binnengekopt.

Ruststand 2-3, iedereen verwacht een moeilijke 2de helft met het windnadeel.
Maar niets is minder waar, een gezond agressief spelend KRC komt nooit in moeilijkheden tegen de thuisploeg die duidelijk geen oplossingen vindt om de KRC-ploeg te ontwrichten.57’ houdt Jeremy op rechts nog juist een bal binnen, bal bij Maxim die Joeri aanspeelt, die draait naar binnen, een harde trap en het staat 2-4. 60’ voorzet van op rechts van Joeri waar Maxim aan de 2de paal mooi de 2-5 binnenkopt. 65’ nog een mooie actie centraal van Ruben met een afzwaaiend schot juist naast. 66’ valt Maxim jammer genoeg gekwetst uit, mogelijks met een spierscheurtje. 74’ ingooi van Jef, bal bij Joeri die controleert en uit de draai op de doelman schiet. Daarna verslapt de concentratie duidelijk bij onze Ratjes en kan de thuisploeg enkele malen dreigen.77’ balverlies achteraan bij KRC, bal wordt voor doel gegeven waar gelukkig niemand van de thuisploeg bij de bal komt om af te ronden. 78’ terug gevaar van de thuisploeg, voorzet van op rechts, mooie balaanname, schot uit de draai maar juist naast. 82’ terug een actie op links van de thuisploeg, besloten met een laag schot, probleemloos gepakt door doelman Tim. 91’ terug een actie centraal, terug besloten met een schot op Tim. Het is KRC dat in de 92’ de eindstand mag vastleggen op 2-6, als de keeper een schot van Philippe Mahieux kan afweren, maar de goed gevolgde Ruben trapt zijn 3de van de namiddag binnen.
Met deze prachtige 2-6 overwinning op het veld van Snaaskerke toont KRC dat het ongetwijfeld een van de beste ploegen van de reeks is, tenminste als het speelt met de ingesteldheid van vandaag. Vandaag stond er een hecht blok op het veld, iedereen vocht voor elkaar en er werd goed gecommuniceerd. Jammer genoeg zijn er al te veel wedstrijden geweest waar van dit alles niets te bespeuren viel. Iedere speler van de ploeg dient gefeliciteerd te worden met de geleverde prestatie
Deze overwinning vraagt nu om bevestiging in de volgende thuiswedstrijd tegen het moeilijk te manoeuvreren Keiem om zo de hoge sportieve ambities van KRC intact te houden.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Dries Decorte, Wesley Mestach, Julien Manu, Soutaer Kevin, Le Loet Alexandre(79’Michiel Pattyn), Jeremy Carrein(1)(76’Martin Winnock), Ruben Hoorne(3), Jeff Simoen, Maxim Simoen(1)(66’Philippe Mahieux), Debruyne Joeri(1)
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank
Er was nodeloos geel voor Kevin voor protest, die hiermee volgende wedstrijd geschorst is en voor Joeri voor een opstootje met een thuisspeler

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 23 januari

9uur15: SK Eernegem – scholieren U16
15uur15: FC Varsenare – miniemen PU13
15uur15: FC Varsenare – knapen U15
Gewestelijke miniemen bye

Zondag 20 december

9uur15: reserven KRC – Keiem Sport
15uur: 1ste elftal KRC – Keiem Sport

Woensdag 27 januari:
17uur30 wedstrijd beker van het Nieuwsblad: SV Loppem – gewestelijke miniemen U13