Verslag 17-18/10 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KRC De Panne –WS Houthulst
Eindstand: 23-1 (10-0)

De derde wedstrijd van onze microben in hun competitie was weer tegen Houthulst, maar nu tegen de microben °2004. Veel valt er niet te zeggen over de wedstrijd, want onze Ratjes waren veel sterker dan Houthulst. We liepen gemakkelijk tot 10-0 uit aan de rust en Houthulst kreeg geen enkele kans. Uit sportiviteit mochten de spelertjes van Houthulst een paar keer alleen door gaan, maar ze miste elke kans. Gelukkig lukte het opeens toch een keer en scoorde ze toch een eerreddend doelpuntje. Maar onze Ratjes waren veel sterker en de eindstand werd uiteindelijk 23-1.

Speelden voor KRC: Vieren Ibe, Hennebert Aaron, Vanbesien Lander, Dekien Jasper, Steen Martijn en Bisschop Alex-Elmo

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – VK Zerkegem
Eindstand: 5-0 Forfait

De 1ste jaars van trainer Jean moesten niet aantreden voor hun wedstrijd daar de tegenstander uit Zerkegem vrijdagavond afbelde voor deze wedstrijd wegens te veel zieken. Van de nood dan maar een deugd gemaakt en in de plaats een training voor onze 1ste jaars Ratjes.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 5-10 ( 3-6)

Sporting Keiem was vandaag de tegenstrever, vorig jaar een stevige ploeg. Jari was ziek en op het allerlaatste moment moest ook Maxime afhaken: hij arriveerde met 5 hechtingen in zijn bovenlip!!! We wensen je een spoedig herstel en hopen je snel weer te zien!
Met Mohammed als gelegenheidskeeper en Tatiana als scheids begon de wedstrijd uitstekend voor onze U9: na 1’ scoorde Wout op een mooie doorsteekpas van Sacha de 1-0. Nog geen 30 seconden later staan de bordjes in evenwicht. Maar na 3’ scoren we opnieuw: Wout geeft de bal nog een tikje op de doellijn, hoewel het schot van Sacha er toch al inging. Onze jongens bleven mooi combineren, maar moesten toch de wet van de fysiek sterkste ondergaan: zij scoorden 4 keer op rij o.m. door enkele lange afstandsraketten afgevuurd door hun grote spelers. In minuut 21 scoort Mathias een doelpunt na een uitstekende pas van Sander en een minuut later staat de rustscore op het bord: 3-6.
Ook de tweede helft start onze U9 furieus want in de 1e minuut schiet Sander vanuit een haast onmogelijke hoek de 4-6 door de benen van de verraste Keiemse keeper. Ook de 2e helft tekenen we mooie combinaties op de mat, maar de weg naar het doel vinden we pas opnieuw nadat Keiem 3x scoorde. Mathias scoort zijn 2e van de ochtend waarna Keiem het laatste doelpunt van de match scoort. Verloren met 5-10 maar we onthouden beter al de combinaties die er steeds vaker uitkomen!!
Volgende week 3e afspraak van het seizoen met KVV Coxyde op zaterdag om 10u30 in Koksijde.

Speelden voor KRC U9: Mohammed Sedaghat Nia, Wout Vanbesien (2), Sander Dekien (1), Joram Steen, Mathias Wullepit (2), Seppe Joossens en Sacha Moors.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – WS Zarren
Eindstand: 6-0 (4-0)

Onze U10 - Ratjes speelden zaterdagmorgen hun wekelijkse competitiewedstrijd tegen hun collega’s van Zarren, een niet zo sterke ploeg. In de eerste helft bleek al vlug wie de match in handen had, met al direct een paar kansen van onze ratjes, maar telkens gered op de lijn.
In de 5’ kon Thibault de 1-0 binnen trappen en het bleek al snel duidelijk dat onze ratjes de bezoekers geen schijn van kans zouden geven in de eerste helft.
Zo gingen we rusten met een 4-0 voorsprong, met nog 2 goals van Thibault en één van Ian.
In de 2de helft speelden onze ratjes iets zwakker, maar dat belette hen niet om nog twee
doelpunten te maken: 5-0 van Rimski en de 6-0 van Sandro.

Speelden voor KRC: ROTTIERS RIMSKI, COOPMAN JARI, VIEREN IAN, DEWINTER BEN, MEHMETIE SANDRO, CALLEWAERT NICK, CAGNARD KELLY, CAGNARD THIBAULT.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
2de ronde Beker van België miniemen

WS Oudenburg - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 (1-3)

Onze U13’s speelden hun wedstrijd voor de 2de ronde op het veld van WS Oudenburg, een gewestelijke miniemenploeg zodat een overwinning een must was. Het werd ook een erg gemakkelijke overwinning tegen een ploeg die zich uitstekende verdedigde en massaal achteruit kroop. Wedstrijd werd bijna volledig gespeeld op de helft van de tegenstander, maar het echt combinerende voetbal werd er niet gebracht door onze U13’s. 14 spelers van de partij, Maxime Prosec ook maar die vergat zijn pasje zodat hij aan de kant moest blijven. 1’ reeds Remko alleen voor doel maar op de keeper. 5’ verre vrije trap van Xander over de verdediging, Remko alleen door en het staat 0-1. 7’ actie Joost op links maar op de goed uitgekomen keeper. 10’ 0-2 corner Lukas op rechts, bal komt bij Ward die hoog in doel binnentrapt. 18’ 0-3, terug Remko die kan binnentikken na een corner. 23’ nog een schot van Remko, maar tegen de lat. 24’ Gianni trapt over na een corner van Lukas. 25’ doelpoging Jelle maar bal net naast, dadelijk daarop mooie pas van Dante naar Remko die op de keeper besluit. 26’ kans voor laatste man Xander maar naast. Daarna wat gerommel in de KVVC-verdediging met een bal die niet weggeraakt en de thuisploeg kan de 1-3 op het bord zetten, meteen ook de ruststand. Zelfde spelbeeld na de rust, voortdurend balbezit en druk KVVC tegen een massaal terug geplooide thuisploeg. 40’ toch 1-4, de 3de voor Remko, een soort slidinggoal. 42’ reuzenkans Remko, goal leeg, maar te lang aarzelen zodat de keeper de bal toch nog kan pakken.47’ nog een schot van Maxim Butaye dat naast gaat, 49’ een voorzet van Ward die via buitenkant paal buitengaat. 53’ verre ingooi Maxiem Butaye naar Lukas die op de keeper trapt. 57’ legt kapitein Dante met een mooie verre harde trap de eindstand vast op 1-5. Gemakkelijke overwinning voor onze U13’s die voetballend toch te weinig gebracht hebben en zeker niet op hun normale provinciaal niveau speelden.
Speelden voor UI3: Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, Maxim Butaye, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(1), Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(3).

Maxiem Prosec bleef aan de kant wegens geen IK mee.

WSC Lauwe - KVV Coxyde
Eindstand: 1-4 (1-3)

Onze U13’s hadden een verplaatsing met de wagens naar het verre Lauwe voor de boeg, zonder de roodgeschorste Remko. Werd dus even aanpassen en Joost werd in de spits geposteerd. Het werd een gemakkelijke overwinning tegen een moedige thuisploeg, praktisch volledig bestaande uit 1ste jaars miniemen die natuurlijk op gebied van, kracht veel tekort kwamen. Doelvrouw Yosra beleefde een erg rustige namiddag en moest geen enkele redding verrichten en hoogstens een 5-tal balletjes oprapen. Op een erg slecht liggend, hobbelig veld nam KVVC dadelijk de wedstrijd in handen zonder echte kansen af te dwingen. 11’ staat het toch 0-1, soloactie van Joost door de verdediging en rustig binnengetikt. 14” 0-2, trap van kapitein Dante die de keeper over zijn handen heen in doel laat glippen. 24’ Dante terug alleen op doel maar op de keeper. 26’een sterk spelende Ward vertrekt vanuit het midden van het veld, loopt iedereen voorbij en werkt nog af ook, 0-3. 29’ strafschop voor de thuisploeg, er wordt geprobeerd voetballend uit te verdedigen, maar door het slechte veld botst de bal op tegen de hand van laatste man Xander, strafschop feilloos omgezet en 1-3. Feitelijk het enige schot op doel van de thuisploeg over gans de wedstrijd. Ruststand 1-3. 2de helft hetzelfde spelbeeld, een moedige thuisploeg maar een veel sterker KVVC dat dit jaar echter moeite blijft hebben om af te werken. Na 35’ valt een sterk spelende Joost ook nog uit met een pijnlijke trap op de dij en een slechte val op de schouder. Terug wat aanpassingen in de ploeg maar het spelbeeld blijft hetzelfde. Dante scoort mooi in de 37’ zijn 2de doelpunt van de middag en het staat 1-4, wedstrijd gespeeld.43’ mooie voorzet Ward, Dante kan net niet goed genoeg bij de bal om af te werken. 46’ poging Mundi op rechts, maar keeper pakt. 48’ mooie actie op rechts van Dante, bal voor waar Jelle juist over kopt. 49’ terug een mooie voorzet van op rechts door Dante, maar nu kan Lukas net niet bij de bal. 55’ corner op links van Lukas, bal naar binnendraaien en tegen buitenkant 1ste paal terug in het veld. 58’ nogmaals Dante door van op de middenlijn maar gepakt door de keeper. Eindstand 1-4 na een goede collectieve wedstrijd van gans de ploeg, maar nog altijd een niet optimaal draaiende afwerking.

Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel(1), Maxiem Prosec, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(1), Dante Blanckaert(2),

Gewestelijke miniemen

WS Adinkerke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-1 (1-0)

Voor de tweede maal op rij voor de wedstrijd van de gewestelijke miniemen, was er geen scheidsrechter aanwezig en werd er dus iemand van de thuisploeg aangeduid. Jammer genoeg werd dit de trainer van de plaatselijke miniemenploeg, Rudy Spinnewyn en dan weet je al wat je kan verwachten. Dit zorgde voor wrevel bij spelers, trainers en supporters maar helaas was er niks aan te doen. De wedstrijd kon niet slechter beginnen want na 5 minuten wordt een corner overgenomen en gaat die binnen en zo staat het 1-0. Veel meer heeft de eerste helft niet te bieden en zo gaan we rusten bij deze 1-0. Enkele positiewissels levert een meer drukkend KVVC op en zo kunnen we tegenscoren, ook al op corner via Zeppe die de bal knap op de slof neemt, 1-1. Jammer genoeg komen we niet meer tot scoren en wie niet scoort krijgt meestal het deksel op neus. Dit gebeurt 5 minuten voor affluiten, opnieuw via corner, bal naar tweede paal waar thuisspeler erg knap op doel schiet in de bovenhoek 2-1.

Speelden: Jens Vangeel, Gilbert Antoine, Zeppe Vanhove (1), Colin Deblonde, Ian Locqueneux, Shaun Eerebout, Han Dewinter, Kenneth Tallieu, Arthur Lowagie, Maxim Butaye, Jerome Speeckaert en Mehmeti Sunaj.

Provinciale knapen U15

WS Lauwe - KVV Coxyde
Eindstand: 0-0

Vandaag kon trainer Rik terug over zijn volledige kern beschikken voor deze interessante partij tegen Lauwe, een ploeg direct na ons terug te vinden is in het klassement.De beide verdedigingen waren baas over de aanvallers, zodat we veel middenveldspel kregen. Het was wachten tot in de 21’ voor we eerste kans konden noteren voor de thuisploeg, maar Diego had een goede redding in huis.Verder noteren we nog een kans voor Pepijn in de 30’, maar hij schiet recht op de doelman, zodat we gaan rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft krijgen we hetzelfde spelbeeld met twee ploegen die elkaar perfect in evenwicht houden. In de tweede helft was er even opschudding toen een corner gegeven door Jordy, al of niet over de doellijn ging , maar de scheids liet hier gewoon doorspelen tot frustratie van onze spelers. Zo eindigde deze match op een 0-0, een juiste uitslag.

Speelden voor U15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels –Vandebotermet Pepijn – Rousseau Thibault – Vannecke Jarik – Tourlousse Arthur.

Eindstand: 8-1 ( 5-1)

De U 16 waren duidelijk niet uitgeslapen voor deze verre verplaatsing naar Rumbeke.
Het werd een totale off- day. Reeds in de 2e minuut werd het 1-0 na slap verdedigen. Na tien minuten was het reeds 3-0. Er zat te weinig beweging in de ploeg. Even was er een heropflakkering en lukte de U 16 de 3-1. Nog voor de rust liep Rumbeke uit tot 5-1.
De tweede helft was dan ook een verplicht nummer. De inzet was miniem. Rumbeke lukte nog drie treffers zodat de blamage compleet was. Eindstand 8-1Hopelijk beseffen de U 16 dat ook inzet en concentratie op training nodig is om resultaten te halen. Het goede dat we vorige matchen konden zien is met deze zware nederlaag weggeveegd. Aan de U 16 om zaterdag thuis revanche te nemen

Reserven

KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 7-1

Onze reserven zetten hun opmars verder en behaalden een 4 de overwinning op rij, ditmaal werd Oostduinkerke kansloos naar huis gestuurd. Week na week komen er gekwetste spelers terug en daardoor wordt de KRC-reservenploeg een te duchten elftal. Deze week het heroptreden van doelman Tim Coutereel, aan zijn eerste officiële wedstrijd toe na zijn dubbele scheenbeenbreuk opgelopen in de wedstrijd van het 1ste elftal tegen Westende op 8 maart. Ook het heroptreden van Jeff Simoen, van het veld getrapt tijdens de 1ste wedstrijd op Woumen. Wedstrijd start uitstekend met in de 7’ een goede actie van Jeff op links, bal naar Fredje Courbot die van buiten de 16 mooi in de kruising trapt, 1-0. 10’ kleine kans voor de bezoekers maar naast het doel getrapt. 15’actie Pieter Geerts, bal achteruit naar peter De Buck die de -0 op het bord trapt. 18’ terug een schot van Fredje dat net naast de paal buiten gaat. 19’ snelle tegenaanval bezoekers, spits alleen op doekman Tim af die mooi kan afweren in corner. Corner wordt gegeven, op doel gekopt en op de lijn weggetrapt door Pieter Geerts. 26’ kan kapitein Bjorn Lemiere een schot afblokken, bal komt echter terug terecht bij de bezoekende spits die hoog in doel de 2-1 binnentrapt.29’ een voorzet van op rechts door Michiel naar Peter, mooi man uitgekapt, mooi pasje achteruit naar Fredje wiens schot afgeblokt wordt. 34’ terug een tegenaanval van de bezoekers, alleen op doelman Tim af maar die weert terug af in corner. Ruststand 2-1 na een aangename 1ste helft. 49’ uittrap van keeper bezoekers, Dries wint kopduel en bal komt bij Pieter terecht die een mooie actie uitvoert en mooi de 3-1 op het bord kan zetten. 53’ voorzet van Jeff naar Peter en het staat 4-1, wedstrijd gespeeld. 70’ een mooie voorzet van de ingevallen Niels Dumon, bal bij Peter en met een harde trap staat het 5-1. 79’ ingooi Steven Vandenberghe naar Niels, die kopt door naar Fredje, mooie lob over de keeper en 6-1. 83’ nog een verre uittrap van keeper Tim, bal botst 1x op en daarna mooi hard in de bovenhoek binnen getrapt door Fredje die daarmee de eindstand vastlegt op 7-1.
Volgende week wordt het heel wat zwaarder met de verplaatsing naar ongeslagen leider Lombardsijde op het programma, waar onze reserven nog iets recht te zetten hebben na hun pijnlijke nederlaag van vorig jaar.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Pierig Leloet, Bjorn Lemiere(45’Jan Verweirder, Pieter Geerts(1), Dimitri Delsael, Michiel Pattyn, Steven Vandenberghe, Jeff Simoen(60’Niels Dumon), Frederiek Courbot(3), Peter De Buck(3),Sylvester Annys kwam niet in aktie.

1ste Elftal
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 1-0)

KRC stond voor een zware verplaatsing naar VVG Alveringem, maar natuurlijk waren vele Ratjes extra gemotiveerd om tegen hun oude ploeg te kunnen aantreden. Wedstrijd startte rustig met pas in de 12’ eerste gevaar van de thuisploeg, een, bal voorlangs maar gelukkig kan niemand erbij om af te werken14’ mooie voorzet van Ruben van op links, Joeri kan verlengen en Maxiem kopt naast. 19’ schot van Wesley uit de 2de lijn, bal belandt via de keeper tegen de paal. 21’ kan de heroptredende Alex koppen voor doel maar de bal gaat over. 39’ onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter, een volledig uit de lucht gegrepen terugspeelbal wordt toegekend, vel protest bij KRC, maar de onrechtstreekse vrije trap wordt toch gegeven en gaat natuurlijk nog binnen ook, 1-0 kort voor rust. 1ste helft eindigt nog met een schot van KRC-topschutter Joeri dat eindigt op de lat. Ruststand 1-0.

KRC start schitterend de 2de helft, Martin Winnock wordt foutief neergelegd in de 16, strafschop natuurlijk feilloos omgezet door Joeri. 50’ voorzet van op rechts door Martin, bal bij Ruben die echter over kopt.64’ terug een actie op rechts van Martin, schot op doel maar redding van de keeper. 65’ vrije trap gegeven door kapitein Angelo, kopstoot Maxiem maar net naast. 67’ een voorzet van Alex, Ruben komt ingelopen maar kan net niet koppen.70’ enigste kans voor de thuisploeg in de 2de helft en het staat tegen de gang van het spel in 2-1. KRC duidelijk aangeslagen, probeert nog een vuist te maken maar komt niet meer aan echte kansen toe zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een 2-1 nederlaag. Daarmee doen onze Ratjes een erg slechte zaak in het klassement en moeten er in de volgende matchen dringend veel punten gepakt worden om de hoge verwachtingen van dit jaar waar te maken.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Angelo Storm, Manu Jullien (67’Philippe Mahieux), Kevin Soutaer, Martin Winnock, Steve Hommez, Alex Leloet (78’Tom Torney), Ruben Hoorne, Wesley Mestach, Simoen Maxiem, Joeri Debruyne(1)
Reservedoelman Miguel Decraemer en Tommy Vandaele bleven op de bank.
Er was geel voor Steve Hommez, Joeri Debruyne en Gertjan Catrysse.

Voor Steve Hommez en Joeri Debruyne was het de 3de gele kaart zodat beiden geschorst zijn voor de thuiswedstrijd tegen Merkem