1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 13-1

19 spelertjes zijn er nu, half september aangesloten als duiveltjes bij KRC De Panne.
Zoveel dus dat na overleg tussen het bestuur en de trainers werd besloten de groep op te splitsen in een A-ploeg(duiveltjes +6jaar) en een B-ploeg(microben: duiveltjes -6jaar). Dit weekend speelden we dus in feite de eerste wedstrijd na het opsplitsen.
Omdat elke speler vanaf de aftrap de individuele actie opzocht was er totaal geen samenspel te zien. Deden ze dit om de trainers te tonen dat ze klaar waren voor de A-ploeg of omdat ze elkaar echt niet vonden, in elk geval werden er weinig of geen passes gegeven.
Nu moeten we wel zeggen dat de tegenstand die Davo op het veld zette ook niet echt van die aard dat onze ratjes veel moesten nadenken om tot resultaat te komen.
Onze jongsten konden zelfs enkele keren met de bal aan de voet en wat dribbelwerk het volledige veld oversteken. Ook bij het afwerken op doel konden onze spelertjes hun overwicht demonstreren, en in de tweede helft slaagde Noah erin om het eerste doelpunt uit zijn carrière te maken. Toch kon Davo op het einde van de match uit een stilstaande fase een doelpunt scoren, maar ook dit bracht geen verandering meer in het spelbeeld.
Eindcijfers 13-1, proficiat aan de spelertjes van KRC, maar kort samengevat was dit een wedstrijd waar we veel doelpunten zagen zonder samenspel en zonder 'mooi' voetbal.
Speelden voor KRC: VANHEULE Casper, CLAREBOUT Joe (doelman), WILLAERT Noah, VIEREN Ibe, HOUDEBINE Miel en DEKIEN Jasper.
Afspraak volgende week voor de uitwedstrijd: KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
We verzamelen om 9uur en vertrekken om 9uur15
De wedstrijd begint om 10uur en we zijn terug in De Panne rond 12uur.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – VV Vladslo
Eindstand: 6-7 (2-3)

Vandaag verwelkomden we de U9 van VV Vladslo. Maxime (feest) en Jari (ziek) waren afwezig maar de rest was weer sterk gemotiveerd.
De opwarming van VVV was duidelijk: onze U9 had een te duchten tegenstander!! Door de afwezigheid van Maxime deed Wout de keeperhandschoenen aan.
De wedstrijd startte met wat kansen langs beide kanten maar scoren lukte niet. Plots viel de eerste goal uit de lucht (7’): een heel verre trap van Sacha ging onverwacht onder de keeper door. Wout pareerde enkele doelpogingen van Vladslo en pas in minuut 17 viel er nog een doelpunt: net zoals het eerste doelpunt maar nu een ver schot van Joram! Jaja, Joram scoort –denk ik- zijn eerste doelpunt in een competitiematch!! De coach van Vladslo was niet echt tevreden: hij haalde zijn spits naar de kant en zo bleven er nog slechts 4 spelers over!! Maar wat gebeurde er: met 4 tegen 5 vonden ze plotseling wel de weg naar doel. Ze scoorden 2 maal met 4 en nog een derde keer met 5 spelers. De ruststand was dan ook 2-3 in het voordeel van Vladslo.
Ook de 2e helft werd een zenuwslepende 25 minuten: score op en af, veel kansen, enkele keren op de lat en al dan niet over de lijn, …. Niet goed voor hartlijders. Van 3-3 (Sacha) naar 3-4, van 4-4 (Sacha) over 4-5 naar 5-5 (?, wegens de spanning niet genoteerd!!). 5 doelpunten in 12 minuten, dat kan tellen. Na 17’ komen we voor de eerste en laatste keer tijdens de 2e helft op voorsprong via Sacha’s vierde maar we kunnen er slechts 2’ van genieten. Zij scoren nog 2 keer in minuut 18 en 20 en ondanks grote druk vinden onze ratjes de weg naar het doel niet meer! Spijtig! Voor het eerst -in hun nog jonge voetballoopbaan- hoor ik enkele spelers morren over het nipte verlies. Het zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn!!
Toch zagen we vandaag weer veel positieve dingen en slechts enkele minder goede: mits een betere afwerking had deze match nooit verloren gegaan. Werk aan de winkel dus. Bedankt aan Wout om vandaag -een uitstekende partij- te keepen!!
Volgende week nieuwe afspraak op zaterdag om 10u00 in en tegen KVV Oostduinkerke.

Speelden voor KRC U9: Wout Vanbesien, Sander Dekien, Joram Steen (1), Mathias Wullepit, Sacha Moors (4), Seppe Joossens en Mohammed Sedaghat Nia.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
Door het algemeen forfait van WS Adinkerke moesten onze 1ste jaars pré-miniemen van trainer Freddy Dehuvyne deze week niet aantreden.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KSV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0 ( 1-0)

Onze U13’s stonden voor een zware verplaatsing naar het sterke Oostkamp, gelukkig waren er dit jaar geen ongevallen op de baan zodat de busreis zonder problemen verliep. In zomerse omstandigheden en op een droog, slecht liggend terrein werd goed gestart met in de 2’ een mooie voorzet van Dante op rechts, juist gemist door Joost. 7’ vrije trap recht voor doel voor de thuisploeg, gelukkig in de muur.10’ geharrewar voor het KVVC-doel maar de bal wordt in extremis weggetrapt.13’ mooie pas van Ward naar Remko op links, maar Remko geraakt niet voorbij zijn man. 15’ staat het 1-0, actie op links, bal gaat naar rechts waar 1 man volledig vrij staat aan de 2de paal die maar voor het binnentikken heeft.20’ vrije trap thuisploeg, bal springt nog op voor Gianni op de lijn, die in een reflex zijn handen gebruikt en de bal over duwt. Strafschop getrapt op de paal, bal terug bij de thuisploeg en Yosra redt knap in de herneming. Hier komen onze jongens goed weg. 25’ Remko alleen door naar doel maar in plaats van zelf door te gaan naar doel, speelt hij de bal op rechts naar Dante wiens poging naast gaat. 27’ mooie voorzet van de erg bedrijvige Joost naar Dante, maar diens bal gaat in het zijnet. 28’ vrije trap na fout op Dante, mooi gegeven door Remko maar net naast.30’ nog een mooie voorzet van Joost naar Dante die jammer genoeg in 1 tijd over trapt. Ruststand 1-0, KVVC eigenlijk maar echt wakker geschoten na de gemiste strafschop van de thuisploeg. Tijdens de rust blijkt Joost terug last te hebben van zijn lies, zodat hij jammer genoeg niet meer kan meespelen in de 2de helft. 36’ corner van Dante, kort gegeven maar naast getrapt. 38’ terug dreiging van Oostkamp dat eindigt met een schot tegen de paal.39’ fout op Ward, vrije trap van Xander mooi voor doel maar niemand is goed gevolgd. 42’ lange bal van Xander naar Remko, alleen naar doel maar veel te slap afgewerkt.43’ goede reflex en redding van doelvrouw Yosra, dadelijk gevolgd door een snelle tegenaanval naast besloten door Dante.47’ vrije trap van Remko, gemakkelijk gepakt door de keeper.50’, de in het middenveld ingeschoven Xander met een harde knal tegen de deklat. 51’ snelle tegenaanval thuisploeg, fout door Gianni die hem geel oplevert maar de vrije trap levert niets op. Onze U13’s doen nog hun uiterste best om de tegenstander onder druk te blijven zetten en met achteraan man tegen man te spelen, maar het levert allemaal geen kansen meer op. Misschien was een gelijkspel een meer rechtvaardigde uitslag, maar onze U13’s speelden zeker niet scherp en fris genoeg om van een goede partij te kunnen spreken. Volgende week terug een zware wedstrijd tegen het sterke Varsenare.

Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré.

Gewestelijke miniemen

KSV Jabbeke -KVV Coxyde
Eindstand: 2-2 ( 0-1)

De verplaatsing naar Jabbeke werd als moeilijk beschouwd en als eerste echte waardemeter.  Het spel ging goed op en neer met doelkansen aan weerszijden.  Net voor rusten kreeg KVVC enkele goede kansen.  Een eerste kwam er na een goede actie van Han, die voorzet naar Zeppe die op de doelman besluit.  Iets later valt de opener via een aanval die achteraan wordt opgezet, via Arthur die doorgaat, trapt op de doelman maar Kenneth is goed gevolgd 0-1.  Luttele minuten later een erg grote kans voor Kenneth na knappe pass van Han, maar Kenneth besluit op de doelman, hier kon de match beslist zijn.  Na de rust hetzelfde spelbeeld maar nu komt Jabbeke op voorsprong naar 2-1.  De eerste tegentreffer kon vermeden worden na een mistasten van Jerome. De tweede werd mooi in de hoek binnengetrapt. Maar kort nadien valt de verdiende gelijkmaker nadat Lander knap doorzet, doelman dribbelt en koel afwerkt 2-2. Er vallen nog enkele kansen langs beide zijden, maar al bij al is dit een juiste uitslag na een spannende, genietbare partij.
Speelden: Jens Vangeel, Antoine Gilbert, Zeppe Vanhove, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Han Dewinter, Kenneth Tallieu (1), Jerome Speeckaert, Arthur Lowagie, Lander Lagrou (1), Ian Locqueneux en Maxim Butaye

Provinciale knapen U15

KSV Oostkamp -KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 ( 1-0)
Vandaag zagen we een ontgoochelende partij van onze U15. Deels verzwakt door tal van blessures, moesten we van begin af de wet van de sterkste ondergaan. Reeds in de 2’kon de thuisspits door de Koksijdse verdediging snijden en 1-0 scoren .Diego kon ons met een paar sterke reddingen nog enigszins in de match houden en Jordy moest nog een bal van de lijn keren zodat we maar met een 1-0 achterstand de rust konden ingaan.In de eerste 10’ van de tweede helft konden we nog wat meevoetballen, maar in de 10’ weet de thuisploeg de 2-0 te scoren en dan is het maar hopen dat het geen afstraffing wordt, met een afstandsschot en een doelpunt uit buitenspel wordt het in een paar minuten 4-0, net voor het einde weet de thuisploeg de eindscore op 5-0 te brengen.

Speelden voor U15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Waeyenberg Bryan – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Kalisa Arnauld –Everaert Gilles – Niels Degraeve – Coulier Stijn.

Eindstand: 1-3 (0-1)
Verre verplaatsing voor de U16 tegen Deerlijk Sport, dit seizoen nog ongeslagen met 9 op 9.
Reeds van in de eerste minuut nam de U 16 de match in handen  en kregen ze tal van kansen.
Een goede doelman verhinderde de verdiende voorsprong. Net voor rust lukte het toch, 0-1 en dolle vreugde bij de spelers. In de tweede helft ging de U 16 op hetzelfde elan door. Na vrijschop kon de U 16 opnieuw scoren door een prachtig geplaatste kopbal. Deerlijk kon milderden, (1-2) waarna er eventjes paniek uitbrak en de U 16 vergat te voetballen. Opnieuw na vrijschop werd het 1-3 en de eerste overwinning was een feit.Goede match van de U 16 die thans hopelijk gelanceerd zijn.

KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 2-5 ( 1-1)
Door nog een paar extra gekwetsten erbij was het deze week helemaal een probleem om aan voldoende spelers te geraken bij onze reserven. Hoofdtrainer Patrick Hogie werd uit het museum gehaald en speelde gans de wedstrijd verdienstelijk mee als laatste man.
Goede start want na 6’ staat het 1-0, een voorzet van Pieter Geerts wordt door Jan knap overgenomen met een hard gekruist schot. 11’ 1ste gevaar bezoekers, voorzet van op rechts, schot op doel gepakt door doelman Miguel.25’ terug gevaar van de bezoekers, geharrewar voor doel waarna de bal uiteindelijk toch kan weggetrapt worden.35’ snelle tegenaanval bezoekers, alleen voor Miguel maar via diens been juist naast de paal in corner buiten.37’ 1-1, actie op links, bal achteruit en hard binnen geknald. 43’ nog een schot uit het midden, mooi uit de hoek gehaald door Miguel. Ruststand 1-1. Slechte start 2de helft, nauwelijks afgetrapt en het staat 1-2, misverstand in de verdediging en de bal gekruist binnen.51’ mooie KRC-aanval over links, mooie voorzet, Fredje Courbot met een knal op de keeper. 57’ terug tegenaanval bezoekers op rechts, bal voor en het staat 1-3. 59” vrije trap KRC, pas van Patrick Hogie(assist!) naar Dries die voor doel gooit maar de bal gaat over de doelman in de onder de deklat binnen,2-3.65’ komen de bezoekers met 10 te staan door een rode kaart, maar onze moedige reserven zijn stilaan door hun beste krachten heen. 67’ een schot tegen de deklat van de bezoekers. 75’ speelt Sylvester Fredje Courbot aan, deze draait mooi weg van zijn man en knalt op de keeper, een pas naar de volledig vrijstaande Mike Derycke was hier zeker een betere keuze geweest. Dadelijk erop een counter van de bezoekers en met enig geluk staat het 2-4, wedstrijd gedaan.87’ nog een mooie infiltratie van Dimi op links, bal achteruit gelegd maar in corner verwerkt. 89’ wordt de eindstand vastgelegd op 2-5, terug na een snelle tegenaanval op rechts van de bezoekers afgewerkt met een laag hard schot. Eindstand 2-5 na een moedige prestatie van onze te fel verzwakte reserven. Hopelijk zijn volgende week Sander, Jeff, Gilles, Filou, Bart en Jensi terug van de partij.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Patrick Hogie, Pierig Leloet, Dries Decorte(1), Pieter Geerts, Jan Verweirder(1), Dimitri Delsael, Sylvester Annys, Mike Derycke, Frederiek Courbot.Reserve Cuvelier Alain mocht gelukkig op de bank blijven.

SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 ( 0-1)

De kwetsuren blijven hun tol eisen bij KRC. Na de al langer gekwetsten Jurgen Schoolaert, Jeremy Carrein, Philippe Mahieux, Jeff Simoen en Alex Leloet, vielen na de match van vorige week nu ook nog Maxim Simoen en Ruben Hoorne uit.
De Panne moest voor de derde week op rij aantreden tegen de 1e uit het klassement. Vorig jaar werd daar een 0-3 voorsprong aan de rust uit handen gegeven en met 4-3 verloren, dus De Panne was gewaarschuwd.
Er moest worden gespeeld op een slecht veld, vergelijkbaar met een grasweide.
KRC startte het best aan de wedstrijd met in de eerste 10’ kansjes voor Puni en Pascal die beiden over besloten. In de 12e minuut eerste kans voor Keiem, meteen doelpunt maar afgekeurd wegens buitenspel. 27e minuut lange bal van Tommy naar Puni, maar zijn kopbal mist richting. 32’ opnieuw De Panne met een vrije trap voor Joeri, zijn schot belandt in de muur, de rebound is voor Manu maar zijn schot gaat enkele meters naast. 35’ Bal via links naar Joeri maar het is uiteindelijk Pascal die maar net naast besluit. 38’ Vrije trap van links, getrapt door Angelo. De bal waait over alles en iedereen, de keeper verkijkt zich en het staat 0-1. Een al bij al verdiende voorsprong in een toch weinig hoogstaande match met veel lange ballen en weinig kansen maar waar De Panne toch sterker was dan Keiem. Dit was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zien we duidelijk een scherper Keiem. In de 49’ kopbal Keiem, de eerste keer dat Gert-Jan aan de bak moet komen. 54’ Corner Wesley, keeper onder de bal door, Pascal kopt maar een speler van Keiem brengt redding. In de 57’ staat het 1-1 wanneer een voorzet door een Keiem-spits wordt binnengeduwd door de benen van onze goalie. Onze Ratjes zijn even het noorden kwijt en Keiem krijgt enkele mooie kansen,die gelukkig onbenut blijven. In de 69’ mooie actie op rechts, Peter naar Joeri, alleen op doel en beheerst naast de keeper binnengelegd, 1-2. Goalgetter Joeri bewijst nogmaals zijn torinstinct en het staat weliswaar, op basis van de 2e helft, tegen de gang van het spel in  1-2. 73’ Corner Wesley, kopbal Puni maar net naast. Een minuut later vrije trap voor de thuisploeg, de bal blijft hangen in de 16 en wordt uiteindelijk van kortbij over getrapt. 76’ wordt de ingevallen Michiel mooi vrijgespeeld, alleen op doel maar te overhaast beslist en ver naast. De druk van Keiem wordt stelselmatig groter en KRC komt er moeilijker uit. 80’ De stand staat weer in evenwicht nadat een corner van dichtbij werd binnengeschoten. 82’ Mooie actie Peter, 2 man gedribbeld maar dan slap op de keeper besloten.  Keiem direct in de tegenaanval, Keiem-spits op snelheid voorbij Tommy en beheerst over de uitgekomen Gert-Jan gelobd, 3-2.  De Panne zou moeten drukken maar het is Keiem die nog dicht bij een doelpunt komt. In de toegevoegde tijd nog een kans voor De Panne, lange bal Angelo, doorkoppen Peter en mooi schot van Puni maar de thuisdoelman redt mooi.
Het blijft 3-2, het eerste verlies van het seizoen is een feit. En volgende week moet deze misstap zeker rechtgezet worden met het bezoek van medeleider Zarren.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Tommy Vandaele(87’ Dries Decorte), Angelo Storm(1), Manu Julien, Kevin Soutaer, Martin Winnock, Steve Hommez, Wesley Mestach, Tom Torney(69’ Michiel Pattyn), Pascal Hennebert(58’ Peter De Buck) en Joeri Debruyne(1).
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Wesley Mestach(fout)

Woensdag 23 september:
18uur30: VV Aartrijke – provinciale knapen U15, 1ste ronde Beker van België knapen.