Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 (0-3)

Onze U13 hadden voor hun 1ste wedstrijd na de lange winteronderbreking, onmiddellijk een zware verplaatsing naar Varsenare voor de boeg, na ook maar een nipte 2-1 overwinning in de thuiswedstrijd. Op een zwaarliggend en erg hobbelig veld, was verzorgd combinatievoetbal niet eenvoudig, maar onze jongens deden hun uiterste best om de thuisploeg onder druk te zetten.4’ vrije trap van de thuisploeg, maar bal naast. 6’ eerste kansje voor de doorgebroken Remko maar hij trapt naast. 9’ mooie voorzet van Remko naar Dante maar de goede uitgekomen thuisdoelman is sneller bij de bal. 13’ wordt Dante gehaakt in de 16, duidelijke strafschop gefloten door de vrouwelijke scheids, kapitein Dante neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt onhoudbaar voor de keeper binnen. 20’ mooi gegeven corner van Dante op links, na enig geharrewar komt de bal terecht bij Remko die de 0-2 binnentrapt. 26’ terug mooie pas van Dante naar Remko, mooi zijn man voorbij en de 0-3 op het bord met een hoge harde knal in doel.27’ corner thuisploeg, doelman Jens pakt de bal klemvast. Ruststand 0-3 met een moedige thuisploeg die toch tekort schiet tegen het sterk collectieve KVVC met een secure verdediging onder leiding van een steeds goed opgestelde Xander, die duidelijk terug is na zijn armbreuk. 2de helft verloopt heel wat evenwichtiger, enige positiewissels doen duidelijk geen deugd aan het samenspel maar echt druk kan de thuisploeg nooit zetten. 39’ terug een corner van Dante, kopstoot Remko op de paal en James trapt nog op de keeper. 48’ 1-3, bal komt toevallig bij een vrijstaande thuisspeler terecht die mooi van ver binnenschiet over doelvrouw Yosra heen. 56’ nog een bestrafte terugspeelbal van de thuisploeg, tikje naar Ward die op de deklat trapt. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt op een mooie 1-3 overwinning van onze jongens na een sterke 1ste helft en een wat mindere 2de helft. Door de 4-5 nederlaag van leider Eernegem thuis tegen Lowingen, doen onze U13’s een uitstekende zaak in het klassement en komen zo samen met Diksmuide, op 2 punten van leider Eernegem. Proficiat aan alle spelers met hun inzet en zo verder blijven spelen als een echte ploeg.
Speelden voor PU13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Maxim Butaye, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(2).

Gewestelijke miniemen Reeks A

KVV Coxyde bye

Provinciale knapen U15
Eindstand: 2-1 ( 2-0)

Vandaag konden onze U15 eindelijk terug voetballen. De trainer moest wat puzzelen, gezien enkele spelers in laatste instantie afmelden en dat kwam ons spel zeker niet ten goede.We noteren de eerste kans voor de thuisploeg(9’), maar Diego kon in twee tijden redding brengen.Ook Koksijde kreeg een kans met een kopbal van Dwight.De druk van de thuisploeg resulteerde in de 24’ in een 1-0, wanneer op hoekschop een afgeweerde bal voor de voeten valt van een thuisspeler. Jordy mocht ook nog een vrije trap nemen, maar de thuisdoelman bracht redding.In de daarop volgende fase werd er door de thuisploeg 2-0 gescoord, duidelijk uit buitenspel. Veel protest bij Koksijde maar zonder gevolg, 2-0 was meteen de ruststand.In de tweede helft kregen we veel middenveldspel tot in de laatste tien minuten Koksijde met 3 aanvallers ging spelen, de thuisploeg moest achteruit, een eerste kans voor Glenn werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel, maar 4 minuten voor het einde werd door die zelfde Glenn na een mooie aanval de aansluitingstreffer gescoord. Koksijde gooide nu alles in de aanval, maar de scheidsrechter floot direct af, tot groot ongenoegen van onze trainer.Toch een mooie prestatie van de ploeg die onder moeilijke omstandigheden deze wedstrijd speelde.
Speelden voorPU15:
Cambier Diego -Gruwé Brolin – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Tourlousse Arthur – Degraeve Niels –Vannecke Jarik -Vandebotermet Pepijn – Daems Glenn.

Provinciale scholieren U16
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2

Na wekenlange gedwongen winterstop kon de eerste match eindelijk doorgaan. De U16 trokken naar Eernegem met de bedoeling de slechte eerste ronde te vergeten. De match begon aan een snel tempo en diverse kansen werden versierd. De U16 voetbalde gretig, combineerde keurig en kwamen verdiend op voorsprong. Eernegem versierde slechts een halve kans, zodat verdiend kon worden gerust met een 0-1 voorsprong. De score had echter hoger moeten zijn.
 In de tweede helft werd op het zelfde elan doorgegaan, en al vlug, na een snelle doorbraak kon de 0-2 worden aangetekend. De U16 begon echter uit positie te lopen en Eernegem prikte 2 maal tegen, zelfs via een  halve kans. Op het einde van de wedstrijd kregen de U 16 nog diverse niet te missen kansen doch een doelpunt viel niet meer.
Eindstand 2-2 en eigenlijk 2 verloren punten.

Eindstand: 7-2 ( 1-1)

Door blessures,geschorsten,studenten en beroepsbezigheden moest er flink gezocht worden naar spelers om een valabele ploeg op het veld te krijgen. Zo vonden Jensi, Sylvester en super-sub Mike nog eens de weg terug naar het KRC-terrein. Het was duidelijk dat de lange winterstop beide ploegen geen deugd had gedaan want de wedstrijd startte erg slap met weinig mooi voetbal. Iedereen schiet wakker als het in de 19’ opeens 0-1 staat, voorzet van op links die over doelman Miguel binnenwaait. 22’ mooie actie Jensi, bal achteruit naar Fredje die binnentikt maar afgekeurd door scheidsrechter Daniel provoost, niemand begrijpt waarom. 25’ terug combinatie Jensi-Fredje, door Fred met een hard schot ruim naast besloten.31’ gevaarlijke tegenaanval bezoekers, schot juist naast de paal buiten.37’ voorzet naar 1ste paal van Michiel waar goalgetter Courbot mooi kan binnentikken. 40’ hard knal op doelman Miguel, mooi in corner geduwd. 43’ mooie soloactie van Tom, alleen voor doel maar al struikelend nog naast besloten. Ruststand 1-1.

46’ mooie voorzet van Niels naar Pieter op links, schotvoorzet maar ingevallen super-sub Mike kan net niet bij de bal. 47’ bal van Tom naar Pieter, mooie voorzet van op links en terug Fredje courbot aan de 1ste paal om mooi de 2-1 binnen te tikken. 49’voorzet van Pieter op links, bal gaat over de doelman rechtstreeks binnen en 3-1. 54’ voorzet van Tom, bal bij Tommy die juist over knalt. 63’ actie op rechts van Keiem, bal mooi op de slof genomen van buiten de 16 en 3-2. 68’ voorzet van Niels naar Mike die in 2 tijden de 4-2 kan binnentikken. 76’ mooie aanval gestart achteraan via Jan, bal bij Pieter, mooie voorzet en Fredje staat weer op de juiste plaats om er 5-2 van te maken.80’ pas van Tom naar Mike, poging tegen de keeper en in corner. 85’ mooie pas van Tom naar Fredje die meteen zijn 4de maakt en de 6-2 op het bord zet. 87’ wordt de eindstand vastgelegd op 7-2 als Tom mooi alleen voor de doelman gebracht wordt door Tommy en Tom mooi in het hoekje afwerkt. Goede 2de helft na een slappe 1ste helft, maar eenmaal dat de KRC-motor aanslag waren er terug veel mooie combinaties te zien tegen een weliswaar zwakke tegenstander. Volgende week wordt het wel moeilijker op verplaatsing naar het kunstgras van Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Jan Verweirder, Tommy Vandaele, Pierig Leloet(45’Mike Derycke(1)), Bjorn Lemiere, Niels Dumon, Jensi Sunardi, Frederik Courbot(4), Pieter Geerts(1), Michiel Pattyn(45’Sylvester Annys), Tom Torney(1).

Eindstand: 2-2 ( 0-2)

KRC stond voor een belangrijke thuiswedstrijd tegen Keiem, 3 punten voor KRC in het klassement maar 1 wedstrijd meer gespeeld. Winst betekende dus naast Keiem in het klassement, verlies betekende een erg slechte zaak. Na de sterke prestatie van vorige week op het veld van Snaaskerke, hoopte iedereen dat onze jongens deze sterke prestatie zouden bevestigen. Gestart zonder de geschorste Kevin Soutaer en de voor enkele weken gekwetste Maxiem Simoen ( spierscheur) en de langdurig gekwetsten Angelo Storm en Jurgen Schoolaert, werd op deze grijze namiddag afgetrapt vol goede wil. Een slechte start want na 7’ mist laatste man Wesley zijn interceptie op een hoge bal en haakt tegen de zijrand van het strafschopgebied zijn tegenstander. Onbetwistbare strafschop, mooi omgezet in de linkerbenedenhoek, net iets te hard voor doelman Tim en het staat 0-1. KRC vol goede wil, veel inzet maar echt goed voetbal is er niet te zien. En Keiem heeft het geluk aan zijn kant, een afgeweken bal komt bij een bezoeker terecht op rechts, mooie voorzet en mooi binnengekopt aan de 2de paal en KRC 0-2 achter. 22’ eerste doelkans voor KRC, actie op rechts, schot van Joeri dat voorlangs gaat zonder dat iemand er zijn voet kan tegen zetten. 34’ protest voor buitenspel bij Keiem, Jeff komt op links alleen voor de doelman maar maakt de verkeerde keuze en levert een schotvoorzet af die niets oplevert. 39’ nog een vrije trap schuin voor doel, harde trap van Joeri tegen zijkant muur en net naast de paal in corner. Ruststand 0-2, na een magere 1ste helft, veel goede wil maar weinig goed voetbal.

Iedereen verwacht een betere 2de helft maar het is Keiem dat het scherpst uit de kleedkamers komt met dadelijk 2 mooie kansen die gelukkig niet benut worden. 58’ terug de bezoekers, actie op links, bal komt centraal maar gelukkig gaat het schot naast. 63’ wordt Keiem tot 10 man herleidt, een tackle van bezoeker Detollenaere met de voet vooruit wordt terecht met rood bestraft, zeer tegen de zin van al wat Keiem is, die zich dan ook tegen de scheids beginnen te keren. Kort na de uitsluiting, 67’ staat het 1-2, mooie gegeven corner op links Van Jeff, mooi binnengekopt door een sterk spelende Alex Leloet. 74’ mooie voorzet van op rechts van de goed ingevallen Michiel Pattyn, Joeri naar de 1ste paal en niemand bij de 2de om binnen te duwen. 75’ terug geharrewar voor het bezoekende doel, Joeri kan nog net op doel trappen, met de voet afgeweerd door de keeper en in de rebound kan Jerre ook niet binnentikken. 76’ mooie voorzet van Martin, Jeff komt aan de 2de paal over doel. 77’ voorzet van Joeri van op rechts, keeper naast de bal maar een verraste Jeff kan niet afwerken.80’ voorzet van Alex, Jerre kan net met het hoofdniet bij de bal en de ingelopen Ruben komt een voetje tekort om af te werken.82’ voorzet Michiel, verdediger mist de bal waardoor Joeri ook verrast is en niet kan binnentikken. 85’ wordt de Keiem-ploeg en aanhang helemaal dol, al dan niet buitenspel, scheids laat de actie doorgaan, actie die Jeremy Carrein besluit met de koel afgewerkte gelijkmaker. Veel protest, veel tijdgewin, veel blessures, krampen, kortom Keiem moet zich echt naar het einde van de wedstrijd slepen. 89’ nog een mooie plaatsbal van Alex maar geplukt door de keeper. Wedstrijd eindigt uiteindelijk met 10 tegen 10 wanneer Alex na een stevige tackle zijn 2de geel krijgt en het veld moet verlaten. Eindstand 2-2 in een bitsige sfeer met al wat Keiem is met fel veel adrenaline. Veel geroep en getier, wat geduw maar het blijft toch 2-2. Wedstrijd eindigt uiteindelijk nog met een verslag aan de trainer van Keiem en een verslag voor de houding van de supporters van Keiem. Uitslag die geen één van de ploegen echt verder brengt, KRC toch tevreden om een 0-2 achterstand opgehaald te hebben en Keiem tevreden om de 2-2 te hebben kunnen vasthouden na hun slappe 2de helft.
Veel inzet en karakter bij KRC vandaag, maar zeker niet het spelniveau van vorige week op het veld van Snaaskerke. Volgende week terug een zware verplaatsing naar het 3de geklasseerde Zarren, genoeg zonder de geschorste Alex Leloet.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Dries Decorte, Martin Winnock, Wesley Mestach(59’ Steve Hommez), Julien Manu, Le Loet Alexandre(1), Jeremy Carrein(1), Ruben Hoorne, Jeff Simoen, Philippe Mahieux(66’Patyn Michiel), Debruyne Joeri
Reservedoelman Miguel Decraemer en Pierig Leloet bleven op de bank.
Er was rood in de 92’ door 2x geel voor Alex Leloet voor fouten, Alex die daardoor geschorst is voor de volgende wedstrijd op Zarren.

Woensdag 27 januari:
17uur30: wedstrijd jeugdcup het Nieuwsblad : SV Loppem – gewestelijke miniemen U13