Verslag 26-27/12 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks K
Tornooi Samenwerking Middelkerke

Ook dit jaar deed onze 1° jaars duiveltjesploeg mee aan het traditionele kersttornooi in de sportzaal ‘Barloke’ te Middelkerke. Door omstandigheden allerhande waren er slechts 5 spelertjes op het appel, maar die hebben zich dan wel ingezet voor tien.
Met Lander in het doel, Casper als verdediger, Miel en Joe op de zijflanken en Ibe in de spits kregen we achtereenvolgens K.E.Gistel en VK Koekelare klein. In de beide wedstrijden kon Lander zelfs zijn netten proper houden.
Omdat we dan ook nog telkens 3 doelpunten scoorden zonder tegengoal te moeten slikken, wonnen we dit tornooi duidelijk afgetekend op de punten.
K.E.Gistel beloofde ons echter betere weerstand op hun tornooi volgende week.
Speelden voor KRC: Lander VANBESIEN, Casper VAN HUELE, Joe CLAREBOUT, Miel HOUDEBINE en Ibe VIEREN.
Nieuwe afspraak op zaterdag 02 januari
We verzamelen tussen 07.45 en 08.00 aan het terrein van KRC
Het vertrek is stipt om 08.00 uur naar GISTEL, Sportzaal “Zomerloos”
Volgens de resultaten die we spelen kun je ons terug aan het terrein van KRC verwachten tussen 12.30 en 13.30Hr (Hoe later we terug zijn, hoe beter resultaat we behaald hebben)

 

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne  

Tornooi Samenwerking Middelkerke

1ste plaats op 12 ploegen
SV Roeselare – PU13 2-5
HO Oostende – PU13 0-3
¼ Finale: PU 13 – WS Bulskamp 7-0
½ Finale: PU13 – KEG Gistel 3-0
Finale: PU13- GS Middelkerke 4-0
Onze provinciale miniemen namen deel aan het indoortoernooi ingericht door de jeugdsamenwerking Middelkerke dat doorging in de sporthal De Barloke te Leffinge. En onze jongens deden het schitterend en werden vlotjes eindwinnaar van het tornooi.

1ste reekswedstrijd was tegen de miniemen van 1ste klasser SV Roeselare, deze waren echter een maatje te klein voor onze U13. Er werd zeer goed gecombineerd en Roeselare kwam er nauwelijks aan te pas. Het was pas bij de 4-0 dat er enig concentratieverlies kwam en de tegenstander kon terugkomen tot 4-2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.
2de reekswedstrijd tegen HO Oostende werd terug een eenrichtingswedstrijd, maar de sterke doelman van HO hield lange tijd zijn netten schoon, eenmaal het doelpunt gescoord werd nog vlotjes afstand genomen en beleefde doelvrouw Yosra een erg rustige match.
Kwartfinale tegen Bulskamp werd terug een eenrichtingswedstrijd, vlug de 1-0 op het bord en daarna rustig uitgevoetbald tot een ruime 7-0 overwinning.
Halve finale tegen KEG Gistel leek een moeilijke opdracht te worden met 2 snelle en technische sterke aanvallers bij Gistel, maar terug bleek de tegenpartij een maatje te klein. Een aarzelend begin met kansen voor beide ploegen, maar eenmaal terug het 1ste doelpunt gescoord voetbalden onze jongens de wedstrijd rustig verder uit.
Finale tegen thuisploeg Middelkerke bracht ook constante druk van onze miniemen, Middelkerke plooide telkens diep terug en probeerde dan snel met de lange bal uit te breken, wat echter nauwelijks lukte. Eenmaal de openingstreffer op het bord, terug rustig controlevoetbal en uiteindelijk een erg vlotte 4-0 overwinning waardoor onze miniemen de meer dan verdiende winnaars van het toch sterk bezette tornooi werden.
Proficiat aan gans de ploeg voor de geleverde prestatie en de goede ploeggeest bij de vele vervangingen die moesten gebeuren in de korte speeltijd.
Speelden voor PU 13: Yosra Ben Hassen, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Lukas Decorte, James Bigot, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré. Jarvid Gruwé was aanwezig voor de morele steun.

Gewestelijke miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne  

Tornooi WS Bulskamp
4de plaats op 8 ploegen
De uitslagen in de poule:
U13A - Zarren 2 -0
U13A - WS Adinkerke 1 - 0
U13A - KV Oostende 1 - 2
Finale 3de/4de pl.  U13A - SV Diksmuide 1 - 7

U13A - Zarren 2 - 0 (1x20min)
 Enkele spelers daagden niet op zodat KVVC dit tornooi aanvatte met juist 5 spelers. De 1ste wedstrijd tegen Zarren startte gelijkopgaand. Na 4 min. een verre ingooi van doelman Antoine tot bij Jelle die de bal in één tijd over de Zarrense doelman lobde:1-0. Daarna kwam Zarren wat opzetten (Zarren had 10spelers en wisselde om de 5min hun volledige ploeg) maar onze jongens vochten voor wat ze waard waren. Antoine en Maxim verhinderen een paar keer dat Zarren kon gelijkmaken. In de 17min. een dribbelactie van Zeppe gevolgd door een laag schot,een mooie redding van de doelman, maar Kenneth scoorde in de rebound de 2-0.

U13A - WS Adinkerke 1 - 0 (1x20min)
  Door het forfait van Houthulst moesten onze jongens in de 2de poulewedstrijd aantreden tegen de buren uit Adinkerke. Er werd aan beide kanten bikkelhard gestreden waardoor er weinig doelrijpe kansen waren. Halfweg de wedstrijd wat meer druk van Adinkerke maar onze jongens vochten als leeuwen voor elke bal. Na 16 min. mooie redding van Antoine die de bal onmiddellijk naar voren gooide tot bij Kenneth,die met een laag geplaatst schot de Adinkerkse goalie verschalkte,1-0. Spannende wedstrijd die veel energie vergde van de U13A maar winnend afgesloten werd.
 
U13A - KV Oostende 1 - 2 (1x20min)
 De 3de wedstrijd tegen KV Oostende moest uitmaken welke ploeg naar de finale ging.
KVO nam een blitsstart en scoorde al na 2 min. de openingstreffer,0-1. Daarna namen onze jongens de wedstrijd in handen, prachtig combinatievoetbal met enkele doelrijpe kansen tot gevolg, afstandschoten van Jelle en Maxim troffen de lat of werden door een secure Oostendse doelman uit zijn doel gekwanseld. Na 12 min. opnieuw een afstandschot van Jelle,redding doelman,Zeppe in de rebound op een verdediger en dan Kenneth die de bal hard tegen de netten trapte;de verdiende 1-1. Onze jongens hadden alles gegeven om die gelijkmaker te scoren en de fysieke vermoeidheid begon stilaan zijn tol te eisen.(3de wedstrijd van 20 min, zonder wisselspelers). KVO nam de match in handen en 3 min voor affluiten scoorden ze de winninggoal, eindstand: 1-2. Beste wedstrijd van onze jongens die nu wel het beste van zichzelf gegeven hadden!
 
3de/4de plaats: U13A - SV Diksmuide 1 - 7 (2x15min)
 In de wedstrijd om de 3de/4de plaats kwam de U13A er niet meer aan te pas. Diksmuide speelde in een te hoog tempo voor onze (vermoeide) jongens en bereikte de rust met een 4-0 voorsprong. Arthur die laattijdig toekwam kon in de 2de helft nog het eerreddende doelpunt scoren maar een efficiënt Diksmuide scoorde nog 3x, eindstand: 1-7.
 
Speelden voor U13A: Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe, Tallieu Kenneth, Butaye Maxime, Rabaeys Jelle en Lowagie Arthur

Volgende wedstrijden:

Dinsdag 29 december:
19uur: oefenwedstrijd provinciale miniemen U13 – bijzondere miniemen KSV Veurne

Zaterdag 2 januari
9uur: indoortoernooi KEG Gistel, deelname U8
9uur15: scholieren PU16 - Harelbeke
13uur45: WS Oudenburg - gewestelijke miniemen
14uur30: RFC Luingnois - miniemen PU13
14uur30: RFC Luingnois - knapen PU15

Zondag 3 januari
9uur15: reserven KRC - SV Nieuwpoort B
14uur30: VV Vladslo – 1ste elftal KRC