Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
WS Houthulst 04 - KRC De Panne 03
Eindstand: 3-16 ( 1-5)

Onze Microben hadden een verplaatsing naar Houthulst. We begonnen de aftrap met 5 spelers.
In de 1ste helft waren we nog geen 2'min bezig en Lander scoorde al 0-1.In de 7min was er een mooie actie op rechts van Martijn en hij scoorde de 0-2.In de 10 min inworp Ibe, Miel trapt voorlangs.14min keeper trapt slecht uit, recht in de voeten van Miel hij scoorde de 0-3.In de 15de min kreeg Houthulst ook een kans maar net naast getrapt. Nog geen minuut later kreeg Houthulst nog een mooie kans maar Jasper pakt. In de 19de min scoort Miel de 0-4.In de 21ste min mooie actie op rechts Miel trapt en scoort 0-5.In de laatste minuut van de eerste helft kwam Houthulst opzetten en scoorde de 1-5(Schuld van trainer Bjorn), en dat was de ruststand.
In de tweede helft was ongeveer het zelfde spel zoals de eerste helft.In de 1ste min verovert Martijn de bal en scoort de 1-6.2de min kreeg Houthulst nog een doelkans en die scoorde ze ook 2-6.In de zelfde minuut ging Jasper op wandel door de verdediging en scoorde de 2-7.In de 6de min scoorde Jasper de 2-8.In de 9de min mooie actie van Jasper, hij zag Miel vrij staan en Miel scoort de 2-9.In de 12de min bal slecht weg gewerkt en Ibe kon ervan profiteren en hij scoorde de 2-10.In de 13de min doelpunt Martijn 2-11.In de 14de min verre uittrap Lander naar Ibe, Ibe scoort 2-12.
15de min doelpunt Jasper 2-13.19de min doelpunt Jasper 2-14.21ste min inworp Miel naar Jasper ,Jasper scoort 2-15.
In de 22ste min aftrap Houthulst, Lander te ver uit zijn doel en speler lobt de bal over Lander en scoort de 3-15.In de 23ste min nog een doelpunt van Martijn 3-16.Dat was de eindstand.We kregen nog kansen maar allemaal naast getrapt.Proficiat aan de spelers die hebben meegespeeld: Lander Vanbesien(2), Steen Martijn(4), Houdebine Miel(3), Vieren Ibe(2), Dekien Jasper(5).

1ste jaars duiveltjes Reeks K
VK Zerkegem - KRC De Panne
Eindstand: 5-6 ( 3-4)

Door allerlei redenen kunnen de 1° jaars momenteel slechts beroep doen op Casper, Joe en Storm, dus moet er elke week aangevuld worden met spelertjes die geboren zijn in 2003 en 2004. Deze week kregen we de nodige versterking in de persoon van Lander en Mohammed.
Onze debuutkeeper Mohammed moest al direct na de aftrap bewijzen wat hij kon en hij kon de oprukkende Zerkegemnaar het scoren beletten. Wakker geschud begonnen onze jongsten als ploeg samen te spelen en Zerkegem liep van dat ogenblik constant achter de feiten en achter de bal aan. Na 15 minuten stonden we 0-3 voor en omdat de adem opraakte begon onze ploeg gas terug te nemen. Dit bleek een vergissing te zijn, want daar waar wij het zonder vervanging moesten doen kon Zerkegem door hun vervangingen nog over reserveadem beschikken en ze slaagden erin om terug te komen tot 4-3. De rust kwam zeker niet te vroeg, want een scorende ploeg stoppen is altijd moeilijk, zelfs bij duiveltjes.
Na de rust konden we ons herpakken maar de tegenstand bleef hoog en de match kon in feite alle kanten op: het werd achtereenvolgens 4-4, 4-5, 5-5...
Met peptalk en aanmoedigingen werden onze jongste spelertjes in het spel gehouden en werd de eindstand tenslotte in ons voordeel vastgelegd op 5-6. Proficiat aan onze vijf spelertjes die allemaal hun uiterste best deden.
Speelden voor KRC U8: VANHEULE Casper, DEGRIECK Storm, VANBESIEN Lander, CLAREBOUT Joe en onze debuutkeeper PLAETEVOET Mohammed.
Afspraak volgende week voor een thuiswedstrijd: KRC De Panne - KV Oostende
De wedstrijd begint om 9uur15, spelertjes aanwezig om 08uur30

2de jaars duiveltjes Reeks K
SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 ( 2-0)
Vandaag een “historische” match voor de spelertjes in en tegen Keiem. Na de succesvolle training van woensdag was er ook vandaag een overvolle bus aan spelers: iedereen was er (4e keer op training en 3e maal voor een match!!).
Vol enthousiasme en met veel kabaal gingen we het drassige veld op voor de opwarming. Plots kregen we de vraag van de plaatselijke afgevaardigde of we het niet zagen zitten om op een préminiemen-veld te spelen. Zij hadden 8 en wij 9 spelers, perfect dus voor een “groot veld”. Het enthousiasme steeg nog naar een hoger peil!! Gelukkig had trainer Steven al eens een denkoefening gedaan over de toekomst van deze groep en was het snel beslist wie waar ging spelen. Korte theorie over de opstelling en aan de slag.
De eerste stappen op het grote veld waren misschien wat onwennig maar iedereen had snel begrepen hoe en waar ze moesten lopen. Mooi positiespel en enkele fijne combinaties leidden naar een paar halve en hele kansen. Tegen het fysiek veel sterkere Keiem kregen ze echter geen bal tegen de netten. Tot aan minuut 22 konden onze U9 de tegenstander afhouden maar dan vonden ze toch een gaatje in onze goed spelende verdediging (1-0). Vlak voor het rustsignaal vertrok er een afstandsschot van Keiem richting Maximes doel. Was hij zijn schoenen aan het bewonderen of lag hij op een zonovergoten strand … hij lette eventjes niet op en de bal ging pardoes binnen (2-0)!! Maxim was nochtans heel sterk bezig en had al meerdere pogingen gepareerd! Spijtig.
In de tweede helft keepte Mohammed. Nu kwam de fysische sterkte van Keiem nog meer bovendrijven. Hun grote en sterke spelers dicteerden de wet. Dit belemmerde onze jongens niet om toch het beste van zichzelf te geven: we kregen meerdere mooie kansen om te scoren maar het was telkens net niet. Naar het einde van de wedstrijd toe zaten onze jongens, mede door de grote afstanden, dan ook door hun beste krachten heen. Keiem daarentegen slaagde er wel in om hun veldoverwicht om te zetten in nog eens 3 doelpunten.
Verloren met 5-0 maar zeer veel bijgeleerd en eens geproefd van het “grotere” werk. Een uitstekende oefening met het oog op volgend seizoen.
A.s. zaterdag spelen we thuis tegen KVV Coxyde. Hopelijk zijn beide ploegen opnieuw met voldoende spelers om een vervolg te breien aan dit toch wel leuke “experiment”.
Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout Vanbesien, Mathias Wullepit, Jari Descan, Sander Dekien, Sacha Moors, Seppe Joossens en Mohammed Sedaghat Nia

1ste jaars pré-miniemen Reeks E
WS Zarren - KRC De Panne
Eindstand: 1-9 ( 1-7)

Onze 1ste jaars PM speelden zaterdag hun match tegen Zarren. Thuis wonnen ze met 6-0, nu wonnen ze terug met 1-9. De eerste helft was het al direct duidelijk dat onze ratjes
het spel in eigen handen namen. Na nog geen 3' scoorde Rimski de 0-1. De thuisploeg kreeg niet veel kansen van onze ratjes en in de 6' scoort Sandro de 0-2. Even bleek dat de ratjes de touwtjes wat uit handen gaven, zodat de thuisploeg kon scoren: 1-2 in de 8'.
In de 11' kon Rimski nog eens doorbreken van de achterlijn en trapte met zijn linker de 1-3 binnen. Enkele minuten later kregen onze ratjes een doelpunt aangeboden in geschenkverpakking van de thuisploeg: 1-4 en zo kwamen er nog wat doelpunten op het bord te staan: 2 goals van Thibault en eentje van Nick. We gingen rusten met een 1-7 voorsprong.
Tijdens de rust had de trainer voorgesteld om wat meer technisch voetbal te gaan spelen
en onze ratjes deden dat dan ook in de 2de helft, waarin Sandro nog 2 keer kon scoren
en zo de eindstand vastlegde op 1-9.
Speelden voor KRC U10: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Callewaert Niek en Mehmeti Sandro.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – WSC Lauwe
Eindstand: 8-0 (3-0)

Onze U13’s deden wat ze moesten doen en behaalden een vlotte 8-0 overwinning tegen middenmoter WSC Lauwe. Scherp gestart met dadelijk een 3-tal grote kansen kwam pas in de 12’ de 1-0 op het bord. Lauwe wist niet waar lopen en werd tegen eigen doel gedrukt door onze jongens die na een 20’ tal minuutjes toch een beetje gas moesten terugnemen, zodat de bezoekers wat beter in de wedstrijd kwamen. Toch werd nog 2x gescoord zodat de rust bereikt werd met een 3-0 stand. In 2de helft hetzelfde spelbeeld, moedige bezoekers tegen een oppermachtige thuisploeg, die constant de bezoekers op hun helft gedrukt hield. Mooi samenspel beloond met enkele mooie doelpunten resulteerden uiteindelijk in een mooie 8-0 overwinning na een partijtje mooi verzorgd voetbal waarin iedere speler zijn steentje bijdroeg. Door het gelijkspel van medeleider Eernegem komen onze U13’s alleen aan de leiding van het klassement, 2 punten voor Eernegem en 3 punten voor Diksmuide dat wel 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. Toch zal elke week dezelfde inzet en spelkwaliteit moeten vertoond worden om kampioen te kunnen worden. Volgende week verplaatsing naar het stugge, niet te onderschatten Wevelgem.

Speelden voor PU13: Jens Van Geel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Simon Decock, Gianni Cifelli, Joost Sockeel, James Bigot, Maxiem Prosec, Jelle Rabaeys Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Arthur Lowagie.

Gewestelijke miniemen Reeks A

KVV Coxyde –KWS Adinkerke
Eindstand: 2-2 ( 1-0)

In deze derby speelde de wind een belangrijke rol. KVVC startte met windvoordeel. Na 10 minuten resulteert dit in de 1-0 na een knap shot van Arthur in de draai. Dit wordt tevens de ruststand nadat nog een grote kans wordt gemist door Kenneth en Adinkerke niet echt kon dreigen in deze speelhelft. Na de pauze KVVC dus met windnadeel. Toch is het KVVC dat op een 2-0 komt na een goede pass van Arthur door het midden naar Han, die overhoeks binnenlegt. Match gespeeld zou je denken, maar niks is minder waar. Nog geen twee minuten scoort Adinkerke de aansluitingstreffer, nadat Antoine zich achteraan misrekent. Enkele minuten een erg grote kans voor Kenneth die alleen voor de doelman wordt gezet door Arthur maar op de doelman besluit. En wie zelf niet scoort krijgt vaak het deksel op de neus. En dit is het geval want na een inworp speelt Jerome onbegrijpelijk naar binnen en een speler van Adinkerke neemt dit in dank aan 2-2. Jammerlijk puntenverlies voor KVVC, hier zat duidelijk meer in.

Speelden voor U13: Jens Vangeel, Antoine Gilbert, Zeppe Vanhove, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Kenneth Tallieu, Han Dewinter, Jerome Speeckaert, Arthur Lowagie, Lander Lagrou, Ian Locqueneux en Maxim Butaye

Provinciale knapen U15
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

Vandaag kregen we Lauwe op bezoek, een ploeg net voor ons in het klassement. Gezien de heenmatch op 0-0 was geëindigd, beloofde het een spannende wedstrijd te worden.De thuisploeg controleerde van begin af de wedstrijd maar verder dan wat halve kansen kwam het niet, we noteren enkel een schot van Niels in de 11’.Het bleef een erg gesloten wedstrijd tot Jordy zich in de 25’ kon doorzetten en de bal mooi over de doelman trapte 1-0 , meteen de ruststand .In de tweede helft controleerde Koksijde de wedstrijd tot frustratie van Lauwe , maar de thuisploeg bleef steeds het gevaarlijkst , maar het slechte terrein liet ook geen mooi voetbal toe .Tot in het slot van de wedstrijd de goed ingekomen Jensi kon doorbreken, hij werd gepakt in het strafschopgebied door de bezoekende doelman, Jensi zette zelf de penalty om zodat deze wedstrijd eindigde op een verdiende 2-0 overwinning voor Koksijde.Ook nog een pluim voor onze verdediging (Thibault-Keanu-Brolin-Bryan) die geen enkele kans weggaven zodat Diego een rustige namiddag had.

Speelden voor U15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels –Vandebotermet Pepijn – Rousseau Thibault – Tourlousse Arthur – Kalisa Arnaud.

Provinciale scholieren U16
KVV Coxyde – SV Rumbeke
Eindstand: 1-6 (0-5)

Met een nieuwe coach begon de U16 sterk aan deze wedstrijd met vlotte balcirculatie en balbezit, zonder dat dit echter kansen opleverde. Na een wissel wegens kwetsuur diende de ploeg herschikt. Rumbeke lukte al vlug een aantal goals vooral via corner en voorzetten van op de flank. De ruststand was dan ook een triestige 0-5. Na de rust speelde de U16 ongedwongen en met vertrouwen, wat al vlug resulteerde in een doelpunt. Diverse kansen werden door de keeper of de lat tegengehouden. Rumbeke prikte één maal tegen. Eindstand 1-6. Positief was de mentaliteit in de tweede helft en het voetballend vermogen dat echter al het volledige seizoen niet resulteert in doelpunten en punten.

Eindstand: Afgelast

Door de grote regenval van de voorbije nacht stonden de terreinen van Oostduinkerke grotendeels onder water zodat onze reserven terug mochten keren naar De Panne zonder spelen. Een weekje extra rust dus in afwachting van de topper van volgende week, thuis tegen leider Lombardsijde.

KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 0-0

Ons 1ste elftal, bezig aan een sterke reeks met 13 op 15, stond vandaag voor een belangrijke thuiswedstrijd tegen VVG Alveringem, ook kandidaat voor en eindrondeticket en met een 15 op 15 ook erg goed bezig. Wedstrijden tussen KRC en VVG Alveringem zijn steeds erg geladen, onder andere door het verleden van onze Joeri, Steve, Wesley, Tommy en Tim bij VVG en met ex-KRC'er Bert Joye aan de overkant. En natuurlijk speelden Wesley en Dries nu tegen hun ploeg voor volgend jaar, maar daar was vandaag zeker niets van te merken.
Jammer genoeg zaten de weergoden niet echt mee en moest de wedstrijd gespeeld worden op een erg zompig veld en met stormwind. Scheidsrechter Kurt Notredame vond echter dat de omstandigheden geen belemmering waren om de wedstrijd te laten doorgaan.
Al bij al werd het nog een redelijke wedstrijd, maar zulke topwedstrijden verdienen het zeker om in betere weersomstandigheden gespeeld te worden.
KRC start met het felle windnadeel, maar krijgt na 2' al een reuzenkans als Torn Torney alleen voor de doelman gebracht wordt maar hij besluit onbegrijpelijk naast. 15' mooi gegeven corner van Jeremy Carrein, bal komt buiten de 16 waar Wesley Mestach besluit met een lage schuiver op de doelman. 19' een schot van Steve Hommez, dat naast gaat. 20' pas van Jeremy naar Joeri maar diens schot gaat naast. 24' pas van Joeri naar Jeremy, actie van Jeremy die gehaakt wordt in de 16 maar de scheids is zowat de enige die de overduidelijke strafschop niet ziet. 30' krijgen de bezoekers die strafschop wel, erg licht contact maar toch strafschop. Doelman Tim kiest echter de goede hoek en werkt met een mooie parade de bal van Wouter Roquet in corner. Goed gegeven corner op rechts en pas met enige moeite kan de bal weggewerkt worden na een geharrewar voor doel. Alveringem, tot op dat ogenblik nauwelijks aan een kans gekomen in de wedstrijd, schiet blijkbaar wakker door deze misser en het wordt warm voor het KRC-doel. 34' ver zwalpend schot, gelost door Tim maar in extremis weggetrapt door Kevin net voor de lijn. 36' mooie combinatie op rechts van de bezoekers, besloten met een ver schot dat mooi gepakt wordt door Tim die absoluut de 0 wilde houden tegen zijn dorpsgenoten.39' terug een heet standje voor het KRC-doel, terug een groot geharrewar voor doel, bal wordt weggewerkt en uiteindelijk eindigt de belegering met een schot over.

Ruststand 0-0 na het eerste halfuur voor KRC en het laatste kwart voor de bezoekers.
Tweede helft brengt heel wat minder dan de 1ste helft maar er staat wel maar 1 ploeg meer op het veld, KRC dat echter de gekregen kansen niet kan afwerken. 54' controleert een bezoeker duidelijk de bal in de 16 met de hand, maar scheids laat doorspelen. 62' mooie actie van Jeremy op rechts, komt alleen voor de keeper, slappe afwerking en de bal kan nog net voor de lijn weggewerkt worden door een teruggekeerde verdediger. 63' mooie actie op links, Ruben krijgt de bal, haalt uit maar treft de paal. 64' corner op links, kopstoot Dries maar ditmaal tegen de dwarslat. 68' vreest iedereen voor het ergste als Kevin Soutaer na een contact met de berrie moet afgevoerd worden, gelukkig valt de schade achteraf nog mee. Daarna een periode met veel middenveldspel, pittige maar steeds faire duels tot in de 85' onze topschutter Joeri alleen op de keeper kan afgaan maar niet scherp genoeg blijkt om af te werken, poging naast de keeper maar ook naast het doel. Even later nog een schot van Ruben dat voorlangs gaat en waarbij niemand zijn voet kan plaatsen om binnen te tikken. 89' eerste echt gevaar van de bezoekers, schot uit de 2de lijn, doelman Tim moet plat maar pakt zonder problemen. Laatste man Tommy Vandaele kan even later ook nog juist een voorzet onderscheppen van op links en hij verhindert zo dat een bezoeker alleen voor doelman Tim komt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op en 0-0 eindstand, score waarmee vooral de bezoekers blij mogen zijn. Een scherpere afwerking en wat meer geluk bij KRC hadden zeker de 3 punten in De Panne gehouden.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Vandaele Tommy, Decorte Dries, Soutaer Kevin(68'Julien Manu), Steve Hommez, Hoorne Ruben, Alex Leloet, Wesley Mestach, Jeremy Carrein, Tom Torney(89'Mahieux Philippe), Joeri Debruyne,
Reservedoelman Miguel Decraemer en Michiel Pattyn bleven op de bank.
Er was geel voor Wesley Mestach(haakfout), Dries Decorte(haakfout) en Alex Leloet(haakfout) Volgende wedstrijd zondag om 15uur op het veld van Merkem, waar zeker de 3 punten moeten gepakt worden om in de running te blijven voor het eindrondetiket.