Verslag 29-30/08 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks K

WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 0-13  (0-6)

Dit weekend is de competitie 2009-2010 officieel van start gegaan en onze 1° jaars duiveltjes moesten hun vuurdoop ondergaan op verplaatsing in Bulskamp. Voor enkele van onze spelertjes was het trouwens ook de eerste keer dat ze mochten deelnemen aan een echte wedstrijd. Direct na de aftrap bleek dat onze jongste ploeg stukken sterker was dan WS Bulskamp. We liepen heel makkelijk uit tot 0-6 en Jasper onze keeper had nog geen bal van dichtbij gezien. Om iets meer tegenstand te krijgen speelde Bulskamp in de tweede helft met 6 spelers maar ook dit kon niet verhinderen dat onze ratjes gewoon veel sterker waren.
Eindstand 0-13, maar er zullen ongetwijfeld andere en veel sterkere tegenstanders volgen dit seizoen.

Speelden voor KRC De Panne: Casper VANHUELE, Storm DEGRIECK, Ibe VIEREN, Mohammed PLAETEVOET, Aaron HENNEBERT en Jasper DEKIEN.
Proficiat aan Ibe VIEREN en Aaron HENNEBERT met het allereerste doelpunt dat zij in hun prille carrière konden scoren.

 

2de  jaars duiveltjes Reeks K

KRC De Panne

Door het algemeen forfait van de 2de jaars duiveltjes van WS Bulskamp, moeten onze 2de jaars duiveltjes nog 1 week geduld hebben alvorens zij de kompetitie kunnen starten.

 

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E

SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 4-4
Geen verslag ontvangen

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne  

KVV Coxyde – Deerlijk Sport
Eindstand: 3-0 (1-0)

Na een schitterende voorbereiding startten onze U13’ s de competitie met een thuiswedstrijd tegen Deerlijk Sport, een zelfde openingswedstrijd als vorige competitie, toen met een 9-0 overwinning als resultaat. Onze jongens dachten dat Deerlijk wel terug een hapklaar brokje zou worden, maar het draaide helemaal anders uit. Deerlijk was duidelijk niet gekomen om mee te voetballen en trok met man en macht achteruit, mede door de druk van onze jongens die de tegenstander niet over de middenlijn lieten komen. Resultaat: veel stapelspel, veel spelers in de weg en weinig ruimte. 6’ kan Gianni een terugspeelbal onderscheppen, trap naar doel maar net naast de paal buiten. 12’ voorzet van Dante naar Remko, maar te slap in de handen van de keeper. 24’ schot van Ward maar net naast, 25’ mooie poging van Dante maar op de deklat. 30’ vrije trap Simon na een fout op Jelle, mooi binnengekopt door een sterk spelende Xander.Net voor affluiten bijna nog een own-goal van de bezoekers maar het blijft 1-0 bij de rust. Keeper Jens bleef de ganse helft werkloos toekijken. 2de helft hetzelfde spelbeeld, constant balbezit voor de thuisploeg maar weinig creativiteit en scherpte in de acties. Dadelijk actie van Remko maar bal in corner, Dante trapt en Remko kopt naast.40’ vrije trap Remko maar over.41’ eerste gevaar van de bezoekers door een archi-slechte dekking centraal in de verdediging, aanvaller alleen voor Yosra, zij kan de speler naar buiten doen gaan maar maakt dan een domme fout tegen de achterlijn naast het doel. Terecht strafschop gefloten door allesfluiter Daniel Provoost maar gelukkig naast getrapt.43’ eindelijk 2-0, corner Lukas en bal droog binnengeknald door Remko.45’ vrije trap Dante maar hoog over.47’ Dante alleen voor de keeper maar te slap afgewerkt en nog weggehaald voor de lijn.54’ terug Remko aan de bal, mooi afgewerkt over de doelman en het staat 3-0. 58’ nog een kopkans voor Xander maar bal juist over doel. Eindstand 3-0, meer dan verdiende overwinning na een niet te beste wedstrijd tegen een stug verdedigende tegenstander.

Speelden voor U13: Vangeel Jens ( Ben Hassen Yosra), Persoone Xander(1), Decock Simon, Butaye Maxim, Cifelli Gianni, Gruwé Jarvid, Bigot James, Decorte Lukas, Germonpré Remko(2), Blanckaert Dante, Sockeel Joost, Rabaeys Jelle, Dochy Ward.

Gewestelijke miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne  

      
KVV Coxyde – WS Bulskamp
Eindstand: 6-0

De opener van het seizoen was meteen de derby tegen Bulskamp.  Goede start met goede combinaties resulteerde al snel in de openingstreffer van Mundi na een voorzet van Han.
Nog maar net weer afgetrapt en het stond al 2-0 via Arthur na een mooie doorsteekpass van Maxime.  Wat later een corner teruggelegd naar Mundi, die schiet op doel en Zeppe verlengt
knap met het hoofd in doel 3-0. De 4-0 komt er na een prachtshot van net buiten de grote rechthoek van James, dit is meteen ook de ruststand.
De tweede helft start ook met KVVC voortdurend in balbezit en dit resulteert dan snel in de 5-0 met een knap shot van Arthur netjes in de benedenhoek.
Dan komt het moment van Yoshra die drie man dribbelt, foutief wordt gestopt in de rechthoek en haar strafschop zelf benut 6-0. Mooie collectieve prestatie van de miniemen tegen een tegenstander die toch wat tekort kwam tegen de sterkere, oudere miniemen van KVVC.
Trainer Gino was samen met zijn afgevaardigde en supporters helemaal tevreden.
Prestatie om het ganse seizoen op te bouwen

Speelden: Jens Vangeel, James Bigot, Ian Locqueneux, Yoshra Ben Hassen, Kenneth Tallieu, Han Dewinter, Arthur Lowagie, Jerome Speeckaert, Mundi Dialungana, Shaun Eerebout, Maxime Prosec, Zeppe Vanhove en Lander Lagrou.

Provinciale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne

KVV Coxyde – Deerlijk Sport
Eindstand: 4-0 ( 2-0)

Net als vorig jaar was de openingsmatch van de nieuwe competitie een thuiswedstrijd tegen Deerlijk. Een stug gestarte thuisploeg kon in het begin van de wedstrijd voor weinig doelgevaar zorgen, we noteren enkel een schot van Pepijn in de 5‘ maar de bezoekende doelman kon redding brengen.Het was wachten tot de 22’ voor het eerste doelpunt, wanneer Pepijn Dwight mooi vrij weet te spelen en zo de score weet te openen. Nu is Koksijde duidelijk de baas en na mooi samenspel weet onze tweede spits Glenn de score te verdubbelen tot 2-0, meteen ook de ruststand.In de tweede helft worden enkele vervangingen doorgevoerd die zeker niet bevorderlijk zijn voor het samenspel van de thuisploeg, zodat de bezoekers een paar maal een aanval weten op te zetten, maar onmondig blijven voor het doel.Op een corner getrapt door Pepijn in de 60’ weet Niels de 3-0 te scoren met een hard schot, de match bloed nu langzaam dood, doch in de laatste minuut weet Dwight nog de eindscore op 4-0 te brengen.

Speelden voor U15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi –Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Tourlousse Arthur - Rousseau Thibault –Waeyenberg Bryan –Vannecke Jarik.

Uitslagen provinciale ploegen samenwerking KVVC-KRC:
Zwevegem Sport - U12 0-12
Jong Male – gewestelijke miniemen U12 15-0
Zwevegem Sport -U14 1-11
U16 - KSV Diksmuide 1-2
U17 – WSC Lauwe 0-1
Provinciale juniors - WSC Lauwe  7-1

 

Reserven
SV Woumen - KRC De Panne
Eindstand: 3-3 ( 1-1)

Onze reserven moesten met een fel gehavende ploeg de verplaatsing maken naar de kampioen van vorig jaar Woumen. Wedstrijd start met in de 3’ een ver schot van Fredje Courbot op de doelman.9’ redding van doelman Jan uit zijn linkerhoek.15’ een knal van Pierig, onderkant lat en de bal springt terug het veld in.16’ mooie actie van Maxim op links, bal voor maar Peter kan net niet bij de bal om af te ronden. 25’ staat het meer dan verdiend 0-1 met een mooie plaatsbal van Maxim in de linkerbovenhoek. 32’ actie van Jeff op links, mooie voorzet op het hoofd van broer Maxim maar de bal gaat niet binnen. 36’ staat het 1-1, 2 Woumenspelers duidelijk in buitenspel gestart mogen doorgaan, Bjorn kan de bal nog terugkomen maar wordt dan te gemakkelijk uitgespeeld en het staat 1-1.37 vrije trap van op rechts, kopstoot Jeff maar de bal wijkt nog af in corner. 41’ balverlies Bjorn, Womenaanvaller alleen op doel maar gelukkig naast. Ruststand 1-1, onze Ratjes brachten het betere voetbal en verdienden zeker beter. Maxim Simoen wordt aan de rust vervangen door super-sub Mike Derycke, aan zijn eerste optreden toe deze competitie. Scherpe start KRC, mooie trap van Fredje Courbot op de lat, bal komt bij Peter terecht die enkel nog moet binnentikken. Op het uur staat het 2-2, vrije trap van op links, gemakkelijk binnengekopt aan de 2de paal. 62’ actie Courbot besloten met een laag hard schot gepakt door d edoelman.63’ actie Peter maar die schiet de bal voorlangs, een pas naar de vrijstaande Sander of Frederik was hier zeker een betere keuze geweest.68’ opeens tegen de gang van het spel in 3-2. Verre uitrap keeper springt over de hoofden van onze verdedigers en de spits komt alleen voor Jan en werkt af. KRC aangeslagen maar niet voor lang. 80’ actie en voorzet van Jeff, Fredje kan bij de bal maar die gaat net naast. 81’ schot van dries naar de linkerbenedenhoek maar in corner geduwd door de keeper. Corner door Jeff gegeven op het hoofd van Pierig ‘Le Buteur’ en het staat meer dan verdiend 3-3. 90’ nog een grote kans voor Fredje Courbot alleen op de doelman maar op de doelman besloten.

Eindstand 3-3, een uitslag waar vooral Woumen mee mag tevreden zijn en een goede prestatie van onze reservenploeg.
Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Bjorn Lemiere, Bart Haelewyck, Pierig Leloet(1), Dries Decorte, Jeff Simoen, Manu Julien, Peter Debuck(1), Sander Cuvelier, Simoen
Maxim(1)(45’Mike Derycke), Frederik Courbot.

 

1ste Elftal

KRC De Panne – VV Leke
Eindstand: 1-1 (0-0)

Onze oudste Ratjes mochten een competitie waar veel van hen verwacht wordt met een op papier haalbare thuiswedstrijd tegen VV Leke. Na de huldiging van kersvers papa Steve ’Punica’ Hommez, vrouwtje Kate en zoontje Gianni en de aftrap van matchbalschenker Patrick Dumon, verwachtte iedereen een messcherp KRC voor deze wedstrijd. Natuurlijk veel afwezigen met doelmannen Gert Jan Catrysse( op reis) en Tim Coutereel ( nog in revalidatie), de langdurig gekwetsten Jurgen Schoolaert en Jeremy Carrein, gekwetste Pascal Hennebert en enkele spelers maar juist terug uit kwetsuur ( Dries Decorte, Simoen Maxim en Jeff) en student Gilles Veranneman, was het wel even puzzelen om aan voldoende spelers te geraken.
Het werd een gezapige start met veel middenveldspel met pas in de 12’ een eerste grote kans voor de bezoekers als de bal naar links verlegd wordt, speler alleen voor doelman Miguel komt maar gelukkig naast besluit. 21’ 1ste actie KRC maar Tom Torney besluit te slap op de keeper.37’ mooie doorstook van Tom naar Michiel maar die schiet een beetje onbesuisd voorlangs. 40’ voorzet Wesley Mestach, bal komt bij Alex die op doel trapt maar tegen de deklat.41’ Philippe Mahieux mooi in de hoek naar Michiel Pattyn, mooie voorzet maar Joeri kopt op de keeper. 43’ voorzet van Tom, Alex kan koppen maar net naast. Op slag van rust ontsnapt KRC aan de 0-1, mistasten laatste man Kevin, Leke-aanvaller alleen voor Miguel die echter met de voet nog redding kan brengen. Ruststand 0-0 na een erg slap eerste halfuur.

2de start met Maxim Simoen in plaats van Mahieux Philippe start KRC wel veel scherper. 46’vrije trap op rechts van Wesley, kopstoot Steve Hommez maar op de doelman.48’ actie van Maxime op rechts, bal voorgezet maar op het laatste moment nog weggetrapt. 50’ vrije trap Joeri, rond de muur maar op de doelman.61’ staat het plots 0-1, een weggewerkte bal komt in de voeten van een Lekespeler die van erg ver uitaalt, bal onderkant lat en terug in het veld. Scheidsrechter Kurt Notredame denkt dat de bal over de lijn gegaan is en keurt het doelpunt goed ondanks veel protest van de KRC’ers. Gelukkig wordt de achterstand in de 63’ dadelijk omgezet in de 1-1, terug een harde vrije trap van Joeri, tegen de paal, tegen de rug van de doelman en binnen. 69’ schot van Tom Torney maar over. 72’ mooie trap van Wesley maar juist naast doel. 73’ eindelijk een mooie actie tussen Maxim, Joeri en Alex maar besloten op de doelman. 75’ voorzet van op links door Ruben in 1 tijd overgenomen door Maxim maar juist op bovenkant van het doel. 89’ zijn de bezoekers nog eens erg gevaarlijk als ze centraal voor doel komen maar gelukkig naast besluiten. Eindstand 1-1, een gewonnen punt voor Leke en 2 verloren punten voor KRC. Volgende week zal het heel wat beter moeten op bezoek bij titelkandidaat VV Aartrijke.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Angelo Storm, Steve Hommez, Kevin Soutaer, Ruben Hoorne, Wesley Mestach, Alex Leloet, Michiel Pattyn(77’ Winnock Martin), Torney Tom, Debruyne Joeri(1), Philippe Mahieux(45’Simoen Maxim).
Bleven op de bank: reservedoelman Verweirder Jan en Tommy Vandaele
Er was geel voor Steve Hommez( fout) en Joeri Debruyne(protest)

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 5 september:
9uur15: WSC Lauwe – scholieren U16
1ste jaars duiveltjes bye door algemeen forfait SC Lombardsijde
9uur30:1ste jaars pré-miniemen – KV Oostende
10uur30: 2de jaars duiveltjes KRC- HO Oostende
13uur45: Nieuwpoort – gewestelijke miniemen
14uur30: Zwevegem Sport – provinciale miniemen U13
14uur30: Zwevegem Sport – provinciale knapen U15

Zondag 6 september
9uur15: reserven KRC – Davo Westende
15uur: VV Aartrijke - 1ste elftal KRC