Verslag 03-04/10 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 2-8

In het begin van het seizoen hebben we 20 duiveltjesspelers, daarom werd besloten om twee ploegen te maken waaronder 1 ploegje microben -6 jaar, zodat iedere speler geregeld zijn wedstrijden kan spelen.
Onze eerste wedstrijd van de microben was tegen KSV Veurne. KRC maar met 5 man omdat 3 spelertjes blijkbaar niet op de afspraak waren. Over geheel de wedstrijd waren we wel sterker dan Veurne. Onze microben liepen gemakkelijk 1-8 uit, maar Veurne kon toch 2 doelpuntje maken.Er waren toch mooie combinaties te zien van deze beginnende spelertjes.
Lander scoorde 5 keer, Jasper 2 keer en Aaron 1 keer. We hebben dan gewisseld van keepers.
Dylan wou in het doel staan, maar hij heeft niet veel werk gekregen onze Dylan.
Trainers hebben nog veel werk voor de boeg, maar toch waren we tevreden over onze allerkleinste microbe-Ratjes.

Speelden voor KRC: Jasper Dekien(2), Lander Vanbesien(5), Dylan Toussaint, Aaron Hennebert en Plaetevoet Mohammed

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Coxyde
Eindstand: 7-8 (3-3)

Er was eerst nog wat verwarring over het feit wie er nu mee moest met de microben naar Veurne en wie thuis moest spelen tegen Coxyde. Pas nadat dit terdege uitgeklaard was konden de kleine gastjes zich omkleden en opwarmen. Vanaf volgende week krijgen dus ook de microben een geschreven uitnodiging als ze een wedstrijd moeten spelen.
In het begin stond onze nieuwe keeper Jason heel onwennig in zijn doel, maar toen hij zijn eerste bal kon pakken en alle aanwezige supporters en spelers hierop positief reageerden, kreeg hij de smaak te pakken en werd hij stukken zelfzekerder. KVV Coxyde kwam direct na de aftrap op voorsprong, maar onze Ratjes konden terugkomen en gelijke tred houden. De inzet die onze spelertjes verleden week mankeerden, was er deze match des te meer en we gingen rusten met een 3-3 gelijkstand. In de 2de helft kwamen we zelfs op voorsprong maar nu kon KVV Coxyde terugkomen. De strijd ging nu gelijk op en pas in de laatste minuut konden onze buren het verschil maken. Eindstand 7-8 na een werkelijk spannende wedstrijd waar onze 1ste jaars enorm hun best deden.
Speelden voor KRC:
VANHEULE Casper, TAHIR Shayaan, CLAREBOUT Joe, WILLAERT Noah, MADOU Jasper, VIEREN Ibe, HOUDEBINE Miel.
Afspraak volgende week voor de uitwedstrijd: VVG ALVERINGEM - KRC De Panne
We verzamelen om 09.00uur, vertrek om 09.15

De wedstrijd begint om 10.00 uur, terug in De Panne rond 12.00ur

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 4-11 ( 1-6)

Vandaag verwelkomden we de U9 van onze zusterclub Koksijde. Door ziekte was onze ploeg wat onthoofd: Seppe en Sacha lagen thuis ziek in bed (of in de zetel!).
KVVC kwam zeer sterk voor de dag: enkele heel grote jongens, die daarenboven ook goed combineerden en die vrij snel de weg naar ons doel vonden. Zij overliepen ons bijna doorlopend tijdens de eerste helft. Onze jongens deden goed hun best, combineerden ook enkele malen uitstekend maar verder dan één tegendoelpuntje (via Mohammed) kwamen ze niet: ruststand 1-6.
Na de rust werd Mohammed doelman en speelde Maxime als veldspeler. Iets wat ze beide goed deden: Mohammed deed enkele mooie reddingen en Maxime vond zelfs 2x een gaatje in de KVVC-verdediging. Ook Jari deed zijn duit in het zakje en pikte zijn doelpuntje mee: een inlegger op een mooie voorzet. In de tweede helft speelden we wat beter mee wat resulteerde in een 3-5 voor de tweede helft. Toch ogen de eindcijfers redelijk zwaar: 4-11.
Binnen 2 weken kunnen we deze nederlaag alvast proberen goed te maken: op 24/10 spelen we –door 2 forfaits van andere ploegen- opnieuw tegen KVVC.
Volgende week nieuwe afspraak op zaterdag om 10u00 in en tegen VV Alveringem.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy (2), Wout Vanbesien, Sander Dekien, Joram Steen, Mathias Wullepit, Jari Descan (1) en Mohammed Sedaghat Nia (1).

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – FC Varsenare
Eindstand: 6-3

Onze eerstejaars pré-miniemen stonden zaterdagmorgen voor een belangrijke match, ze moesten het opnemen tegen een sterke tegenstander, FC Varsenare.
Onze ratjes wisten dus dat ze het moeilijk gingen hebben. Maar eens de match begonnen was, bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De eerste 10’ ging het er nogal stroef aan toe, met wat heen en weer getrap, tot in de 10de min de bezoekers de 0-1 konden scoren.
De ratjes lieten zich zeker niet doen en gingen direct in de tegenaanval en Sandro zette dadelijk de 1-1 op het bord, onze jongens hadden het doel gevonden. In de 13de min kreeg KRC een vrije trap en onze Thibault trapte deze mooi binnen: 2-1.Onze ratjes bleven redelijk mooi voetbal spelen en zo kon Nickje de 3-1 op het bord zetten, ook de ruststand.
De ingekomen Ian kon al in de eerste min na de hervatting de 4-1 op het bord zetten.
In de 4de min konden de bezoekers, die heel sterk speelden, een 2het doelpunt scoren. Zo bleef het even duren met nog enkele kansen voor onze ratjes en ook nog een mooie redding van onze doelman Ben Dewinter. In de 17de min komt Arne nog eens in en hij scoorde zelf de 5-2.
De bezoekers gaven onze ratjes nog een doelpuntje bij in de 19de min: 6-2. In de laatste 15 min was er wel wat meer druk van de bezoekers, maar dat liet niet toe dat onze ratjes toch de wedstrijd wonnen en welverdiend. In de 23ste min scoorden de bezoekers nog een 3de keer, en zo werd de eindstand vastgelegd op 6-3.
Speelden voor U10 KRC: Callewaert Nick, Vieren Ian, Vanhuele Arne, Coopman Jari, ·Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Dewinter Ben, Mehmeti Sandro, Rottiers Rimski

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVG Oostende - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 (0-3)

Onze U13’s stonden voor een niet te onderschatten verplaatsing naar VG Oostende, vorige speeldag nog gelijk tegen het sterke Oostkamp. Er werd afgetrapt met zijdelings windvoordeel op een stofferig, slecht liggend veld. Een goed geconcentreerde groep die de les van vorige week blijkbaar goed begrepen had startte erg scherp. 1’ reeds de 0-1, Remko alleen door op links en van ver binnengetrapt.3’ beetje geluk als een dwarrelbal tegen de paal terechtkomt n Jarvid kan wegwerken. 5’ 0-2, mooie poging van Joost, bal komt bij Remko die over de doelman binnentrapt. 6’ match reeds gespeeld want 0-3, Joost krijgt de bal op links, maakt zijn actie en trapt beheerst binnen.10’ scherpe corner Ward, bal door de wind gedreven net in het zijnet.13’ vrije trap Ward na fout op Remko, bal gaat over. 17’ gekraakt schot van James. 23’ mooie voorzet van Dante maar Joost kan net niet bij de bal. 27’ actie Dante, bal tegen de keeper getrapt en terug in het veld via de paal. 28’ vrije trap Remko, keeper lost en de bal in corner. Mooi gegeven corner, bal komt bij Dante die op de bovenkant lat trapt. Ruststand 0-3 na een erg sterke 1ste helft met mooi combinatievoetbal en iedere speler sterk bezig. 2de helft krijgt hetzelfde spelbeeld, onze U13 voortdurend aan de bal op de helft van de tegenstander.31’corner Lukas, bal komt terug bij Dante, schot van ver maar ditmaal onderkant deklat en in de handen van de keeper. 35’ 0-4, Remko en Ward centraal naast elkaar door en het is Remko die zijn 3de kan binnentrappen.37’schotje van Lukas op de keeper.39’ Ward alleen door na voorzet Remko, wordt echter in de rug geduwd in de 16 maar de scheids heeft niets gezien. Onze jongens blijven de thuisploeg onder druk zetten maar steeds staat er nog iets of iemand in de weg om verder ui te lopen. 47’ eerste bal tussen de palen van VGO, een verre vrije trap die gedreven door de sterke wind ongrijpbaar voor doelman Jens binnengaat, 1-4. 51’ fout op de erg sterk spelende Ward, vrije trap mooi afgelegd naar Lukas die in de handen van de keeper trapt. 57’ terug Ward die verschillende malen na elkaar poogt te scoren maar net dat tikkeltje geluk tekort komt om zijn verdiend doelpuntje mee te pikken. 58’ wordt de eindstand vastgelegd op 1-5, actie Dante op rechts, bal afgeweerd door de keeper, bal komt bij Joost terecht die zijn 2de kan binnentikken. Sterke wedstrijd van onze U13 tegen een weliswaar mindere tegenstander, maar iedere speler verdient een pluim voor zijn inzet en concentratie voor en tijdens de wedstrijd.

Speelden voor UI3: Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel(2), Maxim Butaye, James Bigot, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(3).

Gewestelijke miniemen

HO Oostende - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 ( 0-1)

Goed begin van de wedstrijd waar er veel wind is.  KVVC start met windvoordeel en na 5 minuten resulteert dit al in de opener, Han zet goed door op rechts en Zeppe neemt knap over in één tijd en het staat 0-1. De eerste helft gaat verder goed op en neer met enkele gevaarlijke tegenprikken van HO maar Yosra staat telkens goed opgesteld.  Na de rust met wind tegen, drukt HO door op zoek naar de gelijkmaker.  Het wordt heet wanneer hun spits alleen doorgaat op Yosra maar die gaat heel goed plat en pakt knap. Plaats van 1-1 wordt het 0-2 nadat Zeppe goed doorzet en over de doelman besluit. Enkele minuten later valt echter de 1-2 na een geharrewar voor doel. Op counter prikt Han net voor affluiten nog de 1-3 binnen nadat hij de ganse rechterflank was afgespurt.  Een goede en verdiende overwinning. Jammerlijk hadden we geen scheidsrechter wat na de match voor toch wat wrevel zorgde bij de thuisploeg, ook al hadden ze een scheidsrechter uit eigen rangen.
Speelden: Ben Hassen Yosra, Zeppe Vanhove (2), Colin Deblonde, Kenneth Tallieu, Han Dewinter (1), Jerome Speeckaert, Arthur Lowagie, Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Maxim Prosec, Sunaj Mehmeti en Jelle Rabaeys

Provinciale knapen U15
Eindstand: 0-2 ( 0-1)

In moeilijke weersomstandigheden(véél wind) en op een hard veld zagen we zwak voetballende U15 deze week.De eerste kans was voor Stijn (6’), maar hij besloot recht op de doelman. Dan was er een grote kans voor de thuisploeg (een cadeau van ons), maar de bal ging centimeters naast het doel.Het was wachten tot in de 22’ voor we een goede actie zagen , opgezet door een hard werkende Jordy , mooie pas naar rechts en prachtig afgewerkt door Jarik (0-1). Verder noteren we nog een kans voor Arthur, maar de thuisdoelman weet redding te brengen, waardoor we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.De tweede helft beginnen we zeer slecht wanneer een terugspeelbal van Bryan te zwak wordt teruggespeeld op Diego, de thuisspits alleen op doel weet af te gaan, maar zwak naast besluit.Nu zien we een beter combinerend Koksijde en wanneer Jordy een mooie actie weet op te zetten , mooi afgewerkt door een sterk ingevallen Glenn(0-2) , gaat er een zucht van opluchting door de ploeg  (en ook de supporters !!!). De match wordt nu rustig uitgespeeld tegen een uitgebluste tegenstander, waar we nog een tweetal kansen noteren voor Koksijde, Arthur net naast en Glenn recht op de doelman.

Speelden voor U15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Vannecke Jarik- Degraeve Niels – Pysson Laurent – Tourlousse Arthur.

Eindstand: 1-1 (0-0)

In de eerste helft viel er vooral veel middenveldspel te noteren, met weinig kansen voor beide ploegen. De tweede helft kondigde zich gelijkaardig aan als de eerste helft. Tot op een kwartier vóór het einde de spits van Koksijde een solo actie mooi wist af te ronden. (0-1). De overwinning leek in de maak, tot in de laatste minuut de scheids floot voor fout maar Varsenare toch liet scoren en het doelpunt goedkeurde Na overleg met de afgevaardigden besliste de scheids het doelpunt niet te valideren doch een strafschop toe te kennen. Begrijpe wie kan. Varsenare scoorde op strafschop (1-1) waarna dadelijk de wedstrijd werd afgefloten.Al bij al een logische einduitslag, enkel jammer om in de laatste minuut 2 punten te verliezen

KRC De Panne – KSV Nieuwpoort A
Eindstand: 6-0 (2-0)

Het was terug een beetje puzzelen bij onze reserven door nog steeds een aantal gekwetsten en een aantal afwezigen. Positief was de terugkeer uit kwetsuur van Maxiem Simoen en het wederoptreden van Steven Vandenberghe. Dimitri Delsael daagde ook nog op in laatste instantie en Jensi zelfs nog een beetje later. KRC begon goed aan de wedstrijd met in de 5’ een actie van Peter op links, bal voor, schot Maxiem maar bal nog afgeweken in corner. 16’ 1ste actie bezoekers, actie op links afgewerkt met een slap schot dat voorlangs gaat. 17’ Peter diep naar Fredje, deze zet de bal terug voor waar Peter alleen voor doel nog onbegrijpelijk naast trapt.26’ actie Maxiem, mooie bal door midden maar Fredje Courbot naast. 27’ erg mooie actie Dimi op rechts, mooie voorzet maar Fredje mist zijn kopstoot en bal gaat naast. 33’ eindelijk de 1-0, Pieter Geerts op links, maar met zijn rechtervoet krult hij de bal mooi binnen hoog in doel. 34’ actie Maxiem, mooie voorzet maar Peter trapt nog over aan de 2de paal. 42’ 2-0, kapitein Bjorn recupereert de bal, steekt de bal mooi door het midden naar Peter die ditmaal wel koelbloedig afwerkt. Ruststand 2-0, veel te weinig voor de gekregen kansen.

Zelfde spelbeeld in de 2de helft, onze Ratjes blijven goed voetballen en kansen scheppen, maar de afwerking blijft serieus achterwege, mede ook door een goed keepende bezoekende doelman. Onze doelman Miguel bleef gans de wedstrijd zo goed als werkloos. Na 30sec komt Peter reeds alleen voor doel, maar via de doelman in corner. Corner gegeven door Peter, Pieter kopt de bal in de handen van de doelman.47’ 3-0, terug de erg bedrijvige en goed spelende Pieter op links, mooi uitgespeeld en kalm afgewerkt. 52’ mooie bal van Jensi door het midden, Dimi alleen voor de keeper maar op de keeper, bal komt terecht bij Fredje die ook zijn doelpuntje kan meepikken en 4-0. 54’ mooie poging van Peter, van erg ver over de doelman maar tegen buitenkant paal. Dadelijk erop Peter terug alleen door maar een beetje onbesuisd op de keeper. 57’ actie Courbot maar bal uiteindelijk tegen buitenkant paal. 62’ mooie actie van Peter op rechts met een erg mooie redding van de bezoekende goalie. 73’ 5-0 met een ver schot over de keeper van Steven Vandenberghe, die het uitstekend deed bij zijn terugkeer na zijn lange afwezigheid. 84’ wordt de eindstand vastgelegd op 6-0 als Pieter op links nogmaals iedereen uitspeelt, de bal voorzet en Fredje zijn 2de van de ochtend kan binnentikken. Eindstand 6-0, niet eens overdreven eindcijfers na een sterke wedstrijd van onze reserven, die na een competitiestart met veel problemen week na week hun prestaties en spelniveau zien verbeteren

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Pierig Leloet, Pieter Geerts(2), Jan Verweirder, Sylvester Annys, Dimitri Delsael, De Buck Peter(1)( 65’ Dumon Niels), , Steven Vandenberghe(1)(80’Callebout Bjorn), Frederiek Courbot(2), Simoen Maxiem(45’Jensi Sunardi)

SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 ( 1-2)

Op papier stond KRC voor een moeilijke verplaatsing naar Lombardsijde, waar de helft van de ploeg een verleden had bij KRC. Wedstrijd startte met 1 minuut stilte ten gevolge van het overlijden van de vader van KRC-topschutter Joeri Debruyne. Wedstrijd start schitterend voor KRC want na 1m30 komt Joeri links alleen voor doel en kan hij beheerst afwerken en het staat 0-1. 5’ corner van Wesley, gekopt door Ruben maar nog weggetrapt op de doellijn. 10’ eerste gevaar thuisploeg met een voorzet van op links, mooie kopstoot maar redding van keeper Gertjan. 25’ diepe bal van Tommy Vandaele naar Joeri op rechts, voorzet en nog net in corner verwerkt voor Ruben kan afwerken. Corner gegeven door Wesley en mooi in 1 tijd binnengeknald door onze goalgetter Joeri, 0-2. 27’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg met een redding van een attente Gertjan. Geleidelijk aan beginnen onze Ratjes meer ongeconcentreerd te voetballen en begint de passing te verzwakken zodat de thuisploeg in de 39’ tot 1-2 kan terugkeren. Vrije trap( lag de bal wel stil??) snel gegeven, rechterflank volledig open en eenvoudig gekruist binnengetrapt. Op slag van rust nog een mooie redding van Gertjan met een bal via de bovenkant lat buiten. Ruststand 1-2, meer dan verdiend voor KRC. Rustig begin van de 2de helft met pas in de 52’ het eerste gevaar van de thuisploeg, voorzet van op rechts tegen de lat gekopt. 60’ kan Tom Torney alleen doorgaan op doel, wordt neergetrokken maar de logische rode kaart blijft uit, slechts geel gegeven door een slap leidende scheidsrechter. 63’ staat het toch 1-3 na een voorzet van op rechts komt de bal bij Puni terecht die prachtig binnenknalt van net voor de 16. 66’ geklungel in de plaatselijke verdediging, Joeri kan de bal onderscheppen en voor doel brengen, Tom staat bij de 2de paal maar glijdt weg en kan zo niet afwerken. 79’ snelle tegenaanval KRC, de ingevallen Maxiem Simoen vergeet de volledig vrijstaande Ruben naast hem en wil van te ver de keeper lobben wat helemaal mislukt. 86’ wordt de eindstand vastgelegd op 1-4, terug erg slap verdedigen in de lokale verdediging en Joeri kan zonder al te veel moeite zijn 3de doelpunt van de namiddag binnentrappen. Gemakkelijke 1-4 overwinning voor onze oudste Ratjes tegen een slap Lombardsijde waartegen zeker meer tegenstand verwacht werd. Volgende week wacht een zware thuiswedstrijd tegen titelkandidaat VK Koekelare, daar zal het spelniveau zeker heel wat hoger moeten liggen.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Tommy Vandaele, Angelo Storm, Manu Jullien, Kevin Soutaer, Martin Winnock(59’ Mahieux Philippe), Steve Hommez(1), Ruben Hoorn(75’Mahieux Philippe), Wesley Mestach, Tom Torney(71’Simoen Maxiem), Joeri Debruyne(3)(89’Peter Debuck).
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Maxiem Simoen ( weggooien bal)