Verslag 5-6/12 2009

West-Vlaanderen
Voor het weekend van 4,5 en 6 december 2009 heeft het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting met uitzondering van de wedstrijden eerste elftallen.

1ste elftal

KRC De Panne – VV Aartrijke
Eindstand: 0-4 ( 0-2)

Met de komst van leider Aartrijke stond KRC voor een zware thuiswedstrijd. Een wedstrijd die eigenlijk niet mocht verloren worden om nog kans te maken om kampioen te spelen, bij verlies kan promotie eigenlijk nog maar enkel via de eindronde.
Op een zwaar maar redelijk goedliggend terrein kan de wedstrijd niet slechter beginnen. Scheidsrechter Vandenbrande geeft in de 1’ eerst voordeel aan KRC voor een vrije trap, verandert dan voor Aartrijke, bal gaat snel naar rechts, voorzet achteruit die gekruist binnengetrapt wordt, van een slechte start gesproken. Daarna veel middenveldspel zonder doelgevaar tot in de 15’ Alex op doel kan trappen op pas van Joeri, maar recht in de handen van de keeper. 20’ mooie actie bezoekers met een schotrecht voor doel dat juist over gaat.21’ staat de 0-2 op het bord, geklungel achteraan, speler van Aartrijke terugkomend uit buitenspel kan de bal nog passen en iedereen wet dat het erg moeilijk zal worden.22’ mooie center van Kevin naar Jef maar diens schot wordt afgeblokt.30’ mooie voorzet van op links van Jeff, broer Maxim komt mooi naar de bal maar bal gaat juist voor de 1ste paal buiten.32’Wesley kan net niet bij een hoge bal, harde knal recht op doelman Gertjan.37 voorzet Kevin, kopstoot Joeri maar via een bezoeker in corner. 43’ mooie actie op rechts afgerond met een mooie trap van Dries maar gepakt door de bezoekende doelman. Ruststand 0-2.

Iedereen verwacht een scherp KRC aan de start van de 2de helft,maar in de 48’ staat het 0-3 na een erg betwistbaar doelpunt, zowel Dries als doelman Gertjan worden duidelijk gehinderd maar blijkbaar niet voldoende voor de scheids. 53’ reeds de 0-4, slecht gegeven vrije op links maar de bal geraakt in de kluts toch nog voor de voet van een bezoeker die hard binnentrapt.
55’ terug een harde strakke trap op doel van de bezoekers maar juist over. 70’ verre trap naar de verste hoek van Joeri, trap die de bezoekende keeper juist in corner kan duwen.75’ wordt Joeri terug aangespeeld, terug een harde knal maar ditmaal tegen de binnenkant paal en terug in het veld. 76’ mooie voorzet van op rechts, Jeff kopt binnen aan de 2de paal maar de scheids ziet een betwistbare duwfout van Jeff. 78’ mooi gegeven corner van Jeff op links, aan de 2de paal over en naast gekopt door Alex. 79’ gevaarlijke tegenaanval bezoekers met een schot van op de rechterflank, dat gelukkig voorlangs gaat. 83’ terug corner op links door Jeff, terug aan de 2de paal hard binnengekopt door Alex maar recht op de keeper die met enig geluk de bal bij zich kan houden. Wedstrijd eindigt uiteindelijk op een zware 0-4 eindstand tegen een duidelijk beter Aartrijke dat wel het geluk aan zijn kant had. KRC speelde met te weinig bezieling en karakter om het de leider moeilijk te maken. Kampioen worden is nu uitgesloten, promotie zal moeten afgedwongen worden via de eindronde. Daarvoor zullen natuurlijk ook nog de nodige punten moeten gehaald worden, te beginnen zondag met de niet te onderschatten verplaatsing naar WS Bulskamp.

Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Soutaer Kevin(60’Martin Winnock), Julien Manu. Steve Hommez, Dries Decorte, Simoen Jeff, Mestach Wesley(75’Mahieux Philippe), Alex Leloet, Pascal Hennebert, Simoen Maxim(75’Carrein Jeremy), Joeri Debruyne.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Soutaer Kevin(trap) en Simoen Jeff ( trekfout)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 12 december:
9uur15: provinciale scholieren U16 – WSC Lauwe
10uur: KSV Diksmuide – microben KRC
2de jaars duiveltjes bye
10ur30: SC Lombardsijde – 1ste jaars duiveltjes KRC
11uur: KV Oostende – 1ste jaars pré-miniemen KRC
13uur: gewestelijke miniemen – KSV Nieuwpoort
15uur15: miniemen U13 – Zwevegem Sport
15uur15: knapen U15 – Zwevegem Sport

Zondag 13 december
9uur15: Westende - reserven KRC
14uur30: WS Bulskamp - 1ste elftal KRC