Verslag 29/08/2010

1ste Elftal
KRC De Panne – Merkem Sport
Eindstand: 3-0 (3-0)

Onze oudste Ratjes startten op papier met een relatief gemakkelijke wedstrijd thuis tegen het bescheiden Merkem. Na een erg goede voorbereidingsperiode met plaatsing voor de 1/16 finale van de Beker van West-Vlaanderen moest dit nu bevestigd worden op het veld. Hopelijk werden de 3 punten nu eens thuisgehouden bij de 1ste competitiewedstrijd, want de vorige 4 jaren was dit nog nooit gelukt.
Wedstrijd geleid dor scheidsrechter Mommerency start erg goed met al in de 3’ een mooie voorzet van op links door Cédric Bulcke, door Philippe Mahieux nog onbegrijpelijk naast doel getrapt. Kort daarop een mooie doorsteekpas van Jeremy Carrein, Maxim Simoen net niet bij de bal en gepakt door een attente keeper. 14’ schot van Jeremy uit de 2de lijn gemakkelijk gepakt door de keeper. 21’ corner op links, afgeweerd, terug voor doel waar Jurgen Schoolaert met zijn linker mooi gekruist de 1-0 kan binnentrappen. 30’ eerste gevaar van de bezoekers, schot uit de 2de lijn gemakkelijk gepakt door keeper Gertjan.32’ voorzet van op rechts door Philippe Mahieux door de bezoekende kapitein mooi in eigen doel verwerkt, 2-0. 41’mooie actie Cedric Bulcke die de achterlijn afloopt, maar in plaats van achteruit te leggen voor persoonlijk succes gaat en de bal die in corner verdwijnt.43’ terug een mooie doorsteek van Jerre naar de erg bedrijvige Arnoud die net niet goed bij de bal kan en de bal gaat in corner. 44’ mooie corner op rechts door Filou op rechts, mooi binnengetrapt door kapitein Steve Hommez en het staat 3-0, meteen ook de ruststand en wedstrijd gespeeld.Na de rust hetzelfde spelbeeld, een veel beter KRC tegen een wat potiger spelende tegenstander met als gevolg veel momenten dat het spel stilligt.51’ corner KRC, bal via Puni bij Alex die mooi uithaalt maar de bal gaat tegen de dwarslat en springt terug in het veld.57’ mooie actie Cedric naar Maxim, die mooi de flank afloopt en de achterlijn haalt maar dan ook voor persoonlijk succes gaat in plaats van de bal achteruit te leggen. 62’ pas van Cedric naar Tom Torney die van ver uithaalt maar op de keeper. 69’ eerste doelpoging bezoekers in de 2de helft maar het schot gaat hoog over. 75’ terug gevaar van de bezoekers, corner op rechts wordt doorgekopt, bal passeert voor doel maar een bezoeker trapt helemaal naast de bal. 81’ mooi breed van Alex over Jeffrey naar Jerre die hard op doel trapt maar de keeper tikt over. 84’ nog een erg hoge verdwaalde bal van Tom die gedreven door de felle wind nog op de bovenkant lat terechtkomt. 86’ nog een pas van de juist ingevallen Yensi, meteen zijn 1ste selectie voor het 1ste elftal van KRC, naar Tom die hard op de keeper schiet. Eindstand 3-0, een meer dan verdiende overwinning tegen een zwakke tegenstander. Mits wat meer scherpte in de 2de helft bij het uitspelen van de aanvallen kon de score heel wat hoger opgelopen zijn. Volgende week op bezoeknaar ons zwart beest WS Bulskamp, hopelijk wordt daar ook met de traditie gebroken en kan KRC eens met de 3 punten Bulskamp verlaten.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Carrein Jeremy, Supply Jeroen, Hommez Steve(1), Torney Tom, Blondeel Arnoud, Mahieux Philippe(78’Kevin Soutaer), Le Loet Alexandre, Simoen Maxim(61’Schoolaert Jeffrey), Schoolaert Jurgen(1), Bulcke Cedric(84’Sunardi Yensi)
Reservedoelman Tim Coutereel bleef op de bank.
Er was geel voor Jurgen Schoolaert ( fout)

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 4 september:

9uur15: U11-WS Oudenburg
9uur15: U9- Davo Westende
10uur30: U8- KVV Oostduinkerke
Gewestelijke miniemen bye
14uur: gewestelijke knapen – SV Bredene ( terrein 3 Koksijde)
15uur: nationale U17 – Sparta Petegem
15uur: nationale U19- Sparta Petegem
17uur: KSV Veurne – reserven KRC A

Zondag

9uur15: reserven KRC B – VV Leke
9uur15: gewestelijke juniors KRC- WS Zarren
15uur: WS Bulskamp - 1ste elftal KRC