Verslag 05/09/2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 15-5

Onze 1ste-jaars duiveltjes mochten voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis aantreden tegen KVV Oostduinkerke. Hoewel iedereen opkeek naar de (letterlijk) ‘grote’ tegenstanders bleek duidelijk dat niet enkel lichamelijke grootte een rol speelt, en techniek en kunnen toch belangrijk zijn.
Direct na de aftrap was te zien dat onze jongste spelertjes dit jaar opnieuw van plan zijn om er een goed seizoen van te maken, met een combinatie van powerplay en samenspel.
We liepen redelijk makkelijk uit hoewel onze tegenstanders toch geregeld voor doel kwamen opduiken, maar onze nieuwe doelman Alex-Elmo toonde onze supporters dat ‘klein maar dapper’ een waarheid is als een koe.
Op enkele kleine foutjes na waarbij hij slechts 4 doelpunten moest incasseren kon je van de toeschouwers duidelijk horen dat ‘die kleine daar’ heel sterk stond te keepen.
De eindstand van 15-5 was een heel zware nederlaag voor KVV Oostduinkerke.
Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo (Alex) BISSCHOP, Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Miel HOUDEBINNE, Martijn STEEN, Jasper DEKIEN, Ian VANDAELE, Yarne DURIEUX.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 18-3

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2010-2011 was een thuiswedstrijd tegen DAVO Westende.Met amper 2 spelers van 2de jaars duiveltjes kon trainer Miguel rekenen op een paar spelers van 1ste jaars duiveltjes. Onze Ratjes begonnen heel goed aan de wedstrijd en onze keeper Joe (1ste helft) kreeg amper werk en onze Ratjes scoorden aan een hoog tempo. De tweede helft was juist hetzelfde als de eerste helft met mooie combinaties en mooie doelpunten. Trainer Miguel was achter de wedstrijd heel tevreden en hoopt dat het spelers probleem bij de 2de jaars duiveltjes rap wordt opgelost. Proficiat voor alle spelers en ook aan de 1ste jaars duiveltjes. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 18-3 overwinning.
Speelden voor KRC U9: Claerebout Joe, Vanbesien Lander, Miel Houdebine, Steen Martijn, Jasper Dekien.

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – WS Oudenburg
Eindstand: 4-4 (2-2)

Zaterdag ging de eerste wedstrijd van start van het nieuwe voetbalseizoen en onze 2dejaars pré-miniemen, met veel 1ste jaars pré-miniemen in de ploeg, moesten thuis hun eerste match tegen oudenburg spelen. Onze Ratjes speelden een mooie en goede match en waren zeker de tegenstanders waard. Het duurde tot in de 18de min voor we konden scoren, een doelpunt van Wout 1-0, maar nog geen 40sec later scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Het duurde niet lang of de bezoekers konden de 1-2 op het bord zetten, maar in de laatste seconden van de eerste helft scoorde Thibault de 2-2, meteen ook de ruststand.
2de helft kwamen onze ratjes terug in vorm en kon Ian de 3-2 op het bord zetten, maar de bezoekers vochten terug en probeerden terug de match in handen te nemen. De bezoekers voetbalden even sterk als onze ratjes en in de 12min maakten ze de gelijkmaker 3-3.Er kwamen nog kansen voor beide ploegen, maar scoren zat er toch blijkbaar niet meer in. Het duurde even totdat de bezoekers het doel terug hadden gevonden, maar in de 20ste min scoorden ze toch de 3-4. Door de talrijke supporters van onze ratjes, staken onze jongens wat meer druk op het spel en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die vonden ze in de 24ste min van de wedstrijd en Thibault scoorde zijn 2de doelpunt van de dag en legde zo de eindstand vast op 4-4 na een erg mooie wedstrijd.
Speelden voor U11: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Vieren Ian, Callewaert Nick, Moors Sacha, Steen Joram, Dekien Sander, Coopman Jari, Joossens Seppe, Vanbesien Wout, Cagnard Thibault.

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
De gewestelijke miniemen moesten de nieuwe competitie starten met een vrije speeldag, zodat hun competitie pas volgende week start.

Gewestelijke knapen U15 reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne- KSV Bredene
Eindstand: 5-7
Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U17
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sparta Petegem
Eindstand: 3-2 (2-1)
Voor de aanvang van ons nieuw avontuur in de Nationale reeksen zaten spelers en trainers met heel wat vraagtekens over hoe dit allemaal zou verlopen maar we hadden er het volle vertrouwen in.
Vanaf het 1ste fluitsignaal werden we een beetje overdonderd door Sparta Petegem met het snel druk zetten op de bal, stevige duels en kwamen al snel (10') ongelukkig 0-1 achter. Onze groep liet het niet aan hun hart komen, kwam beter in hun spel en kon na 8 min al tegen scoren na een knappe aanval via de flanken 1-1. We voetbalden reeds beter en de bal bleef langer in ons bezit wat in de 33' resulteerde in een 2de doelpunt na knap rondspelen en centraal in te snijden 2-1. We kregen nog 2 mooie kansen maar het was telkens net niet.
Ruststand: 2 - 1
In de 2 de helft was het opnieuw Petegem die beter begon en meteen de gelijkmaker scoorde 2-2. Opnieuw konden onze jongens de situatie snel rechtzetten door weeral een knappe actie via de flanken schitterend af te werken 3-2. De partij bleef snel op en neer gaan en kon eigenlijk alle kanten uit, doch was Coxyde de best voetballende ploeg. Op het einde kregen we het nog warm want 2 min voor tijd strafschop tegen, maar Sparta scoorde niet. Stevige partij met een verdiende overwinning voor onze Nat U 17 waarmee we goed zijn begonnen aan deze nieuwe uitdaging.

Nationale juniors U19
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sparta Petegem
Eindstand: 2-2
Geen verslag ontvangen.

Gewestelijke juniors U17 reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne- WS Zarren
Eindstand: 2-2 ( 0-0)
Geen verslag ontvangen.

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:
Sparta Petegem - NU11 KVVC 2-1
Sparta Petegem - NU12 KVVC 3-1
NU13 KVVC – Sparta Petegem 2-1
Eendracht Brugge - BU13 KVVO 7-3
NU14 KVVC – Sparta Petegem 4-0
Sparta Petegem - NU15 KVVC 3-3
Eendracht Brugge - BU15 KVVO 4-2
Sparta Petegem - NU16 KVVC 4-1
Knokke - BU17 KVVO
Knokke - BU21 KVVO


Reserven
KSV Veurne - KRC De Panne A
Eindstand: 6-3 ( 3-1)
Geen verslag ontvangen
Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Cuvelier Sander, Desmet Alessandro, Soutaer Kevin, Dawyndt Dries, Jullien Manu, Sunardi Yensi, Ameloot Tom(2), Courbot Frederik, Declerck Jorkin, Coulier Pieter, Dumon Niels, Lemiere Bjorn

Reserven
KRC De Panne B – VV Leke
Eindstand: 3-3 ( 1-0)
Onze B’s startten de competitie met een thuiswedstrijd tegen VV Leke, 2 spelers die hun kat stuurden, voor enkele spelers de eerste stappen op een voetbalterrein dit seizoen en voor sommigen een 2de match in 2 dagen wegens nog te veel afwezigen. Bang afwachten wat het dus zou worden!! Met de heroptredend keeper Kevin Dehuvyne onder de lat werd in een ideaal voetbalweertje afgetrapt. 7’ mooie voorzet va Tyas Demuysere op rechts, door Fredje Courbot naast gekopt. 15’ vrije trap Tommy Vandaele maar op de doelman.30’ mooi gegeven corner op links door Jeff, juist overgekopt door Lorenzo Dehuvyne. Dan is het al duidelijk dat er verschillende thuisspelers door hun beste krachten doorzitten en is het Leke dat de wedstrijd in handen neemt. 32’ eerste grote kans voor de bezoekers, centraal alleen voor doelman Kevin die mooi redding brengt met de voet. 41’ ver schot uit de 2de lijn van Leke, bovenkant lat. 42’ terug een bezoeker alleen voor Kevin, terug een mooie redding met de voet. Het zijn onze B’s die net voor rust op een 1-0 voorsprong na een diepe bal op Julien Averein die zich een weg forceert voorbij de verdediger, de keeper uitkapt en de 1-0 ruststand op het bord plaatst. Slappe start van de thuisploeg in de 2de helft, dadelijk balverlies op links, trap uit de 2de lijn en bal maar net over. 48’ terugspeelbal naar Kevin die de bal in de handen neemt, onrechtstreekse vrije trap van op de 11 meter, naast de muur hard in doel getrapt en het staat 1-1.57’ vrije trap van Tommy op links, mooi binnengekopt door Jeff. Dadelijk erop een hard schot uit de 2de lijn, Kevin lost de bal en een bezoeker kan in de rebound de 2-2 binnentrappen. 61’ terug een redding van Kevin na een actie van de bezoekers op rechts. 68’ terug vrije trap van Tommy op links en het is Jef die terug scoort en de 3-2 voorsprong vastlegt. 73’ vrije trap van Leke op rechts, bal gaat naast en door alles heen en belandt rechtstreeks in doel. 85’ terug Tommy met een corner op links door Jenno net naast gekopt. 88’ nog een dom balverlies van Jenno, bezoeker alleen voor Kevin die hem kan doen uitwijken waarop deze uiteindelijk naast besluit. Eindstand 3-3 na een wedstrijd waaruit gebleken is dat er op fysisch gebied voor sommigen nog erg veel werk aan de winkel is.
Speelden voor KRC B: Dehuvyne Kevin, Allary Thyme, Demuysere Tyas, Vandaele Tommy, Lemiere Bjorn, Cuvelier Sander, Courbot Frederic, Averein Julien(1), Deconinck Laurens, Simoen Jeff(2), Annys Sylvester, Wormleighton John, Dehuvyne Lorenzo.

1ste Elftal
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 ( 0-1)
Ons 1ste elftal had een niet te onderschatten verplaatsing naar het traditionele zwarte beest WS Bulskamp voor de boeg. Na het afhaken als 1ste keeper van Gertjan Catrysse als 1ste doelman wegens verandering van job, was het Tim Coutereel die terug de plaats van 1ste doelman innam. En Tim bewees dadelijk meer dan een waardige vervanger voor Gertjan te zijn.
Het werd ook een duel tussen 2 keepende broers want bij de thuisploeg stond Tony, jongere broer van Tim tussen de palen. Een fel gestarte thuisploeg tegen een erg bleekjes KRC en al in de 1’ een wegdraaiende voorzet van op links, door doelman Tim over doel in corner getikt.6’ terug een actie van de thuisploeg op links, voorzet, Tim opnieuw goed ertussen en in 2 tijden gepakt. 7’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, door Tim terug over de doellat getikt. 11’ lange bal vooruit van Bulskamp, thuisspeler komt voor Tim die met de voet redding brengt. Pas in de 13’ eerste KRC-gevaar, vrije trap op links door Cedric, net over gekopt door de goed ingelopen Maxim.15’ pas van Maxim op Jurgen die besluit met een slap schot op de keeper. 21’ doorbraak van Maxim, foutief gestuit in de 16 door thuisspeler Bjorn Degraeuwe die ook dadelijk rood krijgt van ref Notredame. Strafschop feilloos omgezet door Cédric Bulcke en KRC staat gevleid 0-1 voor. 25’ actie op rechts van Bulskamp, terug slap dekken in het middenveld en gelukkig staat Tim terug op de goede plaats om de bal te onderscheppen. 26’ balrecuperatie Jurgen, bal snel naar Maxim die schuin alleen voor doel komt maar jammer genoeg nog naast besluit. 31’ voorzet op link door Cédric, Filou kopt aan de 2de paal voor doel maar niemand is gevolgd en de bal kan weggetrapt worden door een thuisspeler. 35’ harde verre vrije trap van de thuisploeg, terug Tim die mooi overtikt in corner. 36’ mooie actie Alex-Tom maar Toms schot gaat voorlangs buiten. 40’ slap verdedigen bij KRC, gelukkig gaat hert schot uit de 2de lijn hoog over. Ruststand 0-1, lichtjes gevleid voor een bij momenten erg slap acterend KRC. 2de helft begint erg rustig met KRC dat de wedstrijd rustig onder controle houdt. Bij de 1ste aanval is het meteen raak voor KRC, voorzet op rechts door Filou door een thuisspeler in eigen doel verwerkt en het staat 0-2, wedstrijd normaal gespeeld.57’ actie van Cédric diep in de linkerhoek, schot op doel maar afgeweken in corner. Corner Filou, doorgekopt door Maxim en Cédric besluit net over.66’ corner op links door Cédric, Jurgen kopt aan de 2de paal net naast. 71’ voorzet van op rechts door de opgerukte kapitein Steve Hommez en Cédric kan gemakkelijk de 0-3 binnenkoppen. 74’ ditmaal een voorzet van op rechts door Jeffrey en ditmaal is het de mee opgerukte Kevin Soutaer die de 0-4 op het bord kan koppen, een deugddoend doelpunt voor Kevin tegen zijn ex-ploeg.82’ nog een ver schot van Cédric, maar de bal draait voorbij het doel naar buiten.85’ nog een actie van de thuisploeg op rechts, Tim verwerkt in corner. Corner wordt gegeven en het is ingevallen ex-KRC’er Peter Debuck die mooi de verdiende eerredende treffer voor de thuisploeg binnentrapt, meteen ook de 1-4 eindstand.
Opdracht vervuld, 3 punten mee naar De Panne en een mooie 6op 6 om te starten.
Volgende week geen wedstrijd wegens het algemeen forfait van HO Oostende, maar de week erna volgt een zware verplaatsing naar het thuis altijd moeilijk te bespelen Keiem, veld waar KRC de voorbije jaren ook al veel punten verloren heeft.
Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Carrein Jeremy, Suply Jeroen, Hommez Steve, Torney Tom, Blondeel Arnoud(78’Manu Jullien), Mahieux Philippe, Le Loet Alexandre(58’Jeffrey Schoolaert), Simoen Maxim(68’Kevin Soutaer(1)), Schoolaert Jurgen, Bulcke Cédric(2).
Er was geel voor Jurgen Schoolaert(trekfout) en Jullien Manu (haakfout)

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 11september:
10uur15: VVG Alveringem – KRC U11
10uur30: Davo Westende – KRC U8
13uur45: VG Oostende – gewestelijke miniemen KRC
15uur: KSV Nieuwpoort – gewestelijke knapen KRC
15uur: Wielsbeke – nationale U17
15uur: Wielsbeke – nationale U19
18uur: reserven KRC De Panne A- KSV Nieuwpoort B

Zondag 12 september:
9uur15: KSV Nieuwpoort A - reserven KRC B
9uur15: Union Zandvoorde – gewestelijke juniors U21 KRC
1ste elftal KRC bye door algemeen forfait HO Oostende

Woensdag 15 september:
18uur: KVV Oostduinkerke – KRCU9