Verslagen 18 en 19 september

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne –FC Lichtervelde
Eindstand: 11-10 ( 4-4)

We starten de match met in ons achterhoofd dat Lichtervelde geen makkelijke ploeg was, en winnen tegen hun eerstejaars duiveltjes bleek inderdaad geen simpele opdracht. We deden ons uiterste best en mochten aan de rust tevreden zijn met tussenstand 4-4.
Hierdoor werden onze jongens allicht ietwat overmoedig maar ze stonden al vlug met de voeten terug op de grond toen Lichtervelde ons makkelijk opnieuw op achterstand zette. Hierdoor werden onze jongsten gelukkig goed wakker geschud en ze herpakten zich direct.
Korte tijd later kwamen we terug op gelijke hoogte en enkele minuten voor affluiten konden we onze tegenstanders overbruggen en op voorsprong te komen.
Niettegenstaande Lichtervelde enorme druk zette om terug te keren wisten we die kleine voorsprong vast te houden. De laatste minuten waren voor onze supporters dan ook echt zenuwslopend.
Ons ene doelpuntje voorsprong konden we blijven behouden tot aan het affluiten.
Voor onze kleinsten is dit de derde overwinning op rij, we halen dus het maximum punten, zijnde 9 op 9.Proficiat aan trainer Jean en zijn jonge garde, zo verder doen jongens!!
Voor KRC De Panne U8 speelden: VANDAELE Ian, HOUDEBINNE Miel, VANBESIEN Lander, PLAETEVOET Mohammed, STEEN Martijn, DEKIEN Jasper, TOUSSAINT Dylan.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 19-4 ( 6-4)

Onze tweede wedstrijd van het seizoen was tegen KVV Oostduinkerke. De eerste helft voetbalden we heel goed mee. We scoorden mooie doelpunten en we zagen ook prachtige combinaties. Maar KVVO voetbalde ook goed mee. We waren gewaagd aan elkaar. KVVO liep 6-4 uit. De tweede helft waren onze Ratjes bijna moe gestreden. KVVO scoorde aan 100 procent. We kregen nog een paar mooie kansen maar we hadden gewoon pech en KVVO liep gemakkelijk 19-4 uit.We kunnen niet elke wedstrijd winnen, daarom was trainer Miquel heel tevreden over het spel da de Ratjes gebracht hebben. Proficiat aan alle spelers van KRC Speelden voor KRC U9 :Jason Madou, Degrieck Storm,Claerebout Joe,Houdebine Miel,Vanbesien Lander,Plaetevoet Mohammed,Tahir Shayaan en Dekien Jasper.

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 4-2 (0-1)
Bij een prachtig voetbalweertje ontvingen we vandaag de U 11 uit Lombardsijde. Thibault was er vandaag niet bij, maar de 11 aanwezigen waren weer in volle vorm voor de wedstrijd.
Onze U11 begonnen sterk aan de wedstrijd: op minuut 6 hadden we 2 halve kansen, een prachtige combinatie Sacha-Wout-Jari leverde een goed schot op (10’) en Sacha kwam na een dribbel ook nog tot een schot op doel (11’). Toen werd Lombardsijde plots wakker en de eerste echte kans voor hen ging er onmiddellijk in: Rimski probeerde uit te voetballen maar Lombardsijde onderschepte zijn pas en wist Ben te verschalken (0-1, 12’). De mooie combinaties en dus het betere voetbal bleef echter van De Panne komen maar verder dan enkele schoten van Wout en Sacha kwamen we niet. Vlak voor rust moest Ben zelfs nog redding brengen op een schot van Lombardsijde. 0-1 was de ruststand.
Wat in de eerste helft niet lukte, ging plots wel na de rust: de mooie combinaties zetten we om in doelpunten!!!!! Eerst was er nog een doelpoging van Ian (3’) maar in de 5’ stonden de bordjes gelijk: Jari scoorde met een kapriolerende effectbal. Nick kreeg nog een kans (7’), alvorens Ian onze U11 op voorsprong bracht na een snelle uitbraak (9’). De dolle 5 minuten sloten onze jongens af met een derde doelpunt: Nick schoot de bal mooi in het hoekje na een uitstekende dieptepas van Sacha (10’). In minuut 16 viel er nog een lang uitgesponnen actie met veel tussenstations te noteren, maar de keeper pareerde Wout’s schot. Een minuut later, na een alweer geslaagd samenspel, scoorde Ian zijn tweede van de ochtend (4-1, 17’). Mathias kreeg ook nog een scoringskans, maar het laatste woord was voor de tegenstander: 10 seconden voor het einde van de wedstrijd schoot Lombardsijde hard op doel en Ben kon de bal net niet uit zijn doel houden (4-2).
Niet enkel een positieve ochtend wat uitslag betreft, maar vooral het geleverde voetbal-combinatie-spel stemde velen tot blijdschap. Doe zo voort jongens en trainer!!
Speelden vandaag voor KRC U11: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Joram Steen, Seppe Joossens, Sander Dekien, Wout Vanbesien, Mathias Wullepit, Jari Coopman(1), Ian Vieren (2), Nick Callewaert (1) en Sacha Moors.

Eindstand: 2-2 ( 0-2)
Speelden voor KRC A: Dehuvyne Kevin, Allary Thyme, Wormleighton John, Demuysere Tyas, Lemiere Bjorn, Cuvelier Sander, Averein Julien, Deconinck Laurens, Geerts Pieter(1), Courbot Frederic(1), Annys Sylvester, Vanasche Pieter.

Reserven
KRC De Panne B – VVG Alveringem A
Eindstand: 3-0 ( 2-0)
Speelden voor KRC: Clemme Kevin, Desmet Alessandro, Dehuvyne Lorenzo(1pen), Dawyndt Dries, Geerts Pieter, Jullien Manu, Cuvelier Sander, Ameloot Tom(1), Dumon Niels, Coulier Pieter, Declerck Jorkin(1), Lemiere Bjorn.

1ste Elftal
SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 ( 0-0)
KRC De Panne stond na een weekendje rusten voor de altijd moeilijke verplaatsing richting Keiem en dit zonder Jurgen Schoolaert(weigerde een plaats op de bank) en kapitein Steve Hommez ( niet tevreden met Schoolaert op de bank) die hun ploeg in de steek lieten. In de eerste helft was het allemaal blauw zwart wat de klok sloeg. Al na 3’ kreeg Alex Le Loet de bal na een actie van Cedric Bulcke, maar het shot van Alex werd uit de hoek gered door de doelman. Een minuutje later kreeg KRC een onrechtstreekse vrije trap vlak voor het doel na een terugspeelbal, maar Cedric kreeg de bal niet voorbij de muur. KRC bleef de enige voetballende ploeg en in de 14’ loste de jonge doelman van Keiem een shot van Tom Torney, maar in de rebound trapte Mahieux onbegrijpelijk over. Een bedrijvige Tom zette in de 15’ 3 man in de wind met een mooie actie, maar zijn shot strandde op de doelman. Het Panse aanvalsspel veranderde in wat meer middenveldvoetbal, en het was even wachten op verdere kansen. In de 34’ opnieuw een actie van Tom Torney van op links, hij kon voorzetten op Jeffrey Schoolaert, maar die kreeg de bal niet voorbij de doelman. In de 40’ dan de actie van Jeffrey van op rechts, snijdt naar binnen maar trapte zijn poging net voorlangs. Het laatste wapenfeit was opnieuw voor KRC, een magistrale vrije trap van Ludovic Lecat van op 35-40 meter, maar de Keiemse doelman kon redding brengen. Rusten bij een 0-0 stand, maar KRC had uit de vele kansen toch minimaal 1 maal moeten kunnen scoren.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met KRC in het offensief. In de 49’ werd Mahieux na een mooie combinatie op rechts de hoek in gespeeld, die leverde een gemeten voorzet af op het hoofd van Jeffrey die de 0-1 binnen kopte. In de 56ste minuut werd de wedstrijd beslist, jammer genoeg door geen veldspeler maar door de scheidsrechter die het blijkbaar niet kon laten een prominente rol te spelen (langs beide kanten). Nadat een speler van Keiem bij een stilstaande fase per ongeluk over de benen struikelt van Jeffrey Schoolaert, vond de ref het nodig Jeffrey te bestraffen met een rode kaart. Verbazing alom bij beide kampen. Door de man meer situatie kon Keiem in de wedstrijd komen, en het duurde al niet lang voor er enkele hete standjes waren voor het doel van KRC. In de 58ste minuut was er een gevaarlijke vrije trap, die op de paal belandde en in de rebound door iedereen gemist werd. Keiem bleef drukken, en in de 70ste minuut leidde dat tot de 1-1. 4’ later stond het al 2-1 voor Keiem, na een voorzet van op links die aan de 2de paal kon worden binnengetrapt, opmerkelijk was wel dat de doelpuntenmaker enkele ogenblikken voor het doelpunt nog kermend van de ‘pijn’ op de grond lag na een duel, maar tijdens het vieren van het doelpunt was daar niets meer van te zien… De Panne probeerde het tij nog te doen keren, maar het was ex-Pannenaar Pattyn die in de 80ste minuut na opnieuw een voorzet van op links de 3-1 op het bord kon zetten. KRC probeerde nog wat het kon, kwam in de 83ste minuut via een own-goal na goed storen van de ingevallen Max Simoen nog op 3-2 maar het mocht jammer genoeg niet meer baten. Ook Keiem eindigde de wedstrijd met 10 na een tweede gele kaart.
Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Carrein Jeremy, Supply Jeroen, Ludovic Lecat, Kevin Soutaer (85’ Dehuvyne Lorenzo), Torney Tom (73’ Simoen Maxim), Blondeel Arnoud, Mahieux Philippe, Le Loet Alexandre (64’ Jullien Manu), Bulcke Cedric, Schoolaert Jeffrey
De geblesseerde doelman Tim Coutereel bleef op de bank.