Verslagen 25/09/2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne bye
Na 3 overwinningen in hun 1ste 3 competitiewedstrijden genoten onze kleinste Ratjes van een zaterdagje verdiende rust na het algemeen forfait van SK Spermalie.
2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 6-18
Onze Ratjes hadden een thuis wedstrijd tegen KEG Gistel. Door het NIET komen opdagen, zelfs zonder te verwittigen, van Shayaan en Storm moest trainer Miguel met 4 spelers spelen.
De Ratjes voetbalde heel goed mee, maar Gistel scoorde gemakkelijk tegen onze moedige Ratjes die toch een doelpunt scoorden in de eerste helft.Maar onze Ratjes vochten voor elke bal. In de tweede helft was Gistel terug sterker, maar onze Ratjes gaven het niet op en ze bleven maar vechten. Uiteindelijk scoorde onze Ratjes toch 6 keer.De eindstand was uiteindelijk een verdienstelijke 6-18 nederlaag.
Trainer Miguel was achter de wedstrijd heel tevreden over het spel en de lust van de spelers. Daarvoor kregen ze een dikke pluim van hem.
Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanbesien Lander, Houdebine Miel en Claerebout Joe. Dikke proficiat aan alle 4 de spelers voor hun INZET.

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KV Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 10-4 (7-3)
Onze U11 Ratje hebben hun eerste nederlaaggeleden tegen KV Oostende, een ploeg die zeker niet echt fair speelde. Onze ratjes hadden vorig seizoen tegen KVO zowel de thuismatch en de wedstrijd op verplaatsing gewonnen, maar zaterdag liep het heel anders af voor onze ratjes
Ze kregen bij manier van spreken het deksel op de neus want in de eerste 6 min was het al 4-0 voor de thuis ploeg, even bleek dat onze ratjes terug in de wedstrijd kwamen en nog minstens nog voor de rust de gelijkmaker konden maken; maar niets was minder waar. Vanaf de 9de min konden onze ratjes 3keer scoren in minder dan 5min, maar KVO begon dan echt wild te voetballen en trek- en duwfouten te maken. En dan nog niet gesproken van het gevaarlijk spel (voetjes vooruit zonder de bal mee te hebben ), zo kwam de thuisploeg aan een 7-3 voorsprong aan de rust. In de 2de helft hadden onze terug moed gekregen en begonnen weer sterk te voetballen zoals in de sterke periode in de 1ste helft. Maar in de 5’ kon de thuis ploeg toch weer scoren 8-3, dat deden ze zo verder tot ze in de 15de min de 10-3 op het bord zetten. In de 18’ kon Jari nog voor de 10-4 zorgen, maar een kleine 5 min later werd hij zwaar onderuit door de doelman van KVO. 10-4 werd uiteindelijk de eindstand. Na de match bleek dat er spelers meededen die in de nationale U11 speelden bij KVO. Onze ratjes speelden toch een heel sterke match en kijken alvast uit op een revanche in de terugmatch.
Speelden voor KRC U11: Dewinter Ben,Rottiers Rimski,Cagnard Thibault,Vieren Ian,Moors Sascha,Coopman Jari,Callewaert Nick,Steen Joram,Vanbesien Wout,Joossens Seppe,Dekien Sander.

Eindstand: 5-0 Forfait
14 spelers op training, maar 5 spelers die hun ploeg in de steek laten voor de wedstrijd waardoor onze gewestelijke knapen maar met 9 spelers waren en dan ook jammer genoeg de verplaatsing naar VGO niet maakten.

Nationale scholieren U17
WSC Lauwe - KVV Coxyde
Eindstand: 2-5 (0-3)
Anders dan dat de score laat vermoeden was dit geen makkelijke overwinning tegen een stug Lauwe. Beide teams startten gretig aan de wedstrijd maar KVVC was dodelijk efficiënt voor doel want voor rust scoorden we uit 4 kansen maar liefst 3 doelpunten. Met een 0-3 voorsprong begonnen we aan de 2 de helft. In het 1ste kwartier 2de helft kwam Lauwe fel opzetten met 2 doelpunten tot gevolg 2-3. KVVC was even het noorden kwijt maar kwam steeds meer in de partij en behaalden uiteindelijk een verdiende overwinning waarmee we met een prachtige 12 op 12 klaar zijn om volgende week vol vertrouwen naar de derby trekken namelijk Diksmuide. Conclusie: Het was niet onze beste partij maar brengen toch maar weer de 3 punten mee naar Coxyde.

Gewestelijke juniors U19
SK Snaaskerke – KRC De Panne
Eindstand: 10-1
Geen verslag ontvangen

Nationale juniors U19
Eindstand: 3-0 ( 2-0)
Lauwe en KVVC hielden de eerste helft elkaar in evenwicht maar het voetbal was langs beide kanten weinig hoogstaand. KVVC probeerde wel maar de laatste pas kwam dikwijls niet aan. Veel kansen vielen er dan niet te noteren. Ook langs de kant van Lauwe liep het niet behoorlijk maar het was wel raak bij de eerste keer voor doel. Een vrije trap die door
Billy Paelinck in eigen doel werd gedevieerd. 1-0 na bijna 20'. Nochtans had doelman Bradley weinig werk op te knappen. Toch werd het nog voor de rust 2-0 voor Lauwe toen Kenneth Dorné te verrast was op een verre inworp en naast de bal trapte. De vrijstaande spits in de rug kon dan ongehinderd binnen trappen. KVVC stelde daar één goede kans tegenover na een aanval op rechts die door Benoit werd voorgebracht en door de inkomende Kjartan recht op de doelman werd getrapt. De tweede helft bracht geen verbetering en ging het van kwaad naar erger. Heel veel balverlies en weinig aanspeelpunten maakten het Lauwe niet echt moeilijk. Toen ook Yoshi zich op het uur verslikte in een pass van doelman Bradley kon de spits simpel de 3-0 vastleggen. En KVVC? Enkele schuchtere pogingen niet te na gesproken kon het nooit aanspraak maken op een eerredder. Ondanks de aanwezigheid van 2 beloftespelers Steven en Jonas werd het een wedstrijd waarbij KVVC nooit haar normaal niveau haalde.

Eindstand: 3-3
Speelden voor KRC A: Decraemer Miguel,Desmet Alessandro,Dehuvyne Kevin,Dawyndt Dries,Vandaele tommy,Schoolaert Jurgen,Cuvelier Sander(1),Ameloot Tom(2),Averein Julien,Coulier Pieter,Geerts Pieter,Sunardi Yensi,Callens Kevin.

WS Bulskamp - KRC De Panne B
Eindstand: 3-3 ( 1-0)
Door geblesseerden en afwezigen geraakten onze B’s voor de verplaatsing naar Bulskamp B maar aan 10 spelers, waaronder dan nog de wederoptredende Sammy Luchie en Pierig Leloet, die na lange afwezigheid wegens kwetsuren voorzichtig hun wederoptreden maakten. KRC speelt goed georganiseerd met onze joker Pieter alleen in de spits. 15’ eerste kans voor de thuisploeg na een mooi gegevenvrije trap die nog onbegrijpelijk naast gekopt wordt.30’ wordt het 1-0, stevig contact op Pierig, scheids laat doorspelen onder protest en de thuisploeg profiteert om te scoren. 37’ terug een kans voor WSB, schuin rechts voor doel wordt in het zijnet getrapt. Ruststand 1-0 met een verstandig voetballend KRC. In de 2de helft wordt wat mee risico ingebouwd en wordt er achteraan man op man gespeeld en komt Fredje Pieter versterking geven in de spits. Al vlug afgestraft want in de 57, actie over rechts van de thuisploeg, speler alleen voor doelman Kevin gebracht en het staat 2-0. Maar dadelijk het antwoord van onze Ratjes. 60’ mooi gegeven vrije trap van kapitein Bjorn op links, via Fredje komt de bal bij de hard werkende Tyas die in de rebound kan binnentrappen. 70’ enorme kans voor Fredje Courbot, alleen voor doel trapt hij nog naast, dat zijn we niet gewoon van onze goalgetter!! 75’ pikt hij toch zijn doelpuntje mee als hij een voorzet van Laurens tegen het net kan prikken, 2-2. 78’ vrije trap van John op rechts, geharrewar voor doel, en de bal wordt door een thuisspeler in eigen doel verwerkt en het staat 2-3. Thuisploeg schiet weer wat wakker en in de 81’ moet doelman Kevin mooi een bal uit de hoek in corner duwen. 88’ wordt het toch nog 3-3 als een vrije trap centraal voor doel via de handen van Kevin in doel verdwijnt. Eindstand 3-3, vooraf een resultaat waar zeker voor zou getekend worden, achteraf gezien ontgoocheld gezien de ongelukkige gelijkmaker in de slotminuten. Toch een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze 10’s waarin iedereen meer dan zijn werk deed.
Speelden voor KRC B: Kevin Dehuvyne, Bjorn Lemiere, Sammy Luchie, Pierig Leloet, John Wormleighton, Laurens Deconinck, Tyas Demuysere(1), Frederik Courbot(1), Sylvester Annys, Pieter Vanassche

KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 4-1 ( 1-0)
Na de te vermijden en pijnlijke nederlaag van vorige week op het veld van Keiem, was het afwachten hoe KRC zou reageren in de thuiswedstrijd tegen SC Lombardsijde, een ploeg steeds gemotiveerd om onze Ratjes een hak te zetten.
Door de kwetsuur van doelman Tim Coutereel en de werkverplichtingen van Gertjan Catrysse stond in het doel onze nieuwe aanwinst Kevin Clemme, pas een 3-tal weken terug aan het trainen na een 6-tal jaar gestopt te zijn en in het wielermilieu vertoef te hebben.
Zonder kapitein Steve Hommez, die er de brui aan gegeven heeft en met Jurgen Schoolaert, disciplinair op de bank na zijn verstek vorige week, werd afgetrapt onder een mooi voetbalweertje. Rustig begin met in de 7’ eerste doelgevaar, voorzet van op rechts door Philippe Mahieux, verlengd naar de 2de paal waar de goed ingelopen Cédric Bulcke net naast besluit. 10’ doorsteek Cédric naar Maxim, gemotiveerd tegen zijn ex-ploeg, maar afgeweken poging en corner1 Mooi gegeven corner, kopstoot Maxim maar een mooie redding van de bezoekende doelman. 17’ terug een mooie doorsteek van Cédric naar Maxim maar die reageert te laat om af te werken. 19’ terug een voorzet van op rechts door Mahieux, zowel Maxim als Cedric komen iets te kort om binnen te duwen. 22’ voorzet-schot van Jeremy Carrein, bal gaat juist over de dwarslat buiten. 24’ actie van Ludovic langs de linkerflank, mooie brede voorzet maar Filou trapt aan de 2de paal hoog over. 33’ mooie actie op rechts, Cédric kan zich mooi vrijspelen, balletje achteruit en Maxim trapt eindelijk de 1-0 binnen. 45’ nog een corner op rechts door Filou, mooie kopstoot van Cédric, maar weggekopt door een bezoeker op de lijn opgesteld. Ruststand 1-0, te weinig gezien het aantal kansen tegen een erg zwakke bezoekende ploeg die onze doelman Kevin geen enkele keer in gevaar kon brengen.
2de helft hetzelfde spelbeeld, een dominerend KRC tegen een machteloos Lombardsijde. 47’ mooie actie van Maxim in de 16, schot op de doelman.48’ verre poging van Jeremy Carrein, mooi gepareerd door de doelman.52’ eindelijk de 2-0, Cedric Bulcke opent mooi op links voor Tom Torney die beheerst onder de doelman binnentrapt. 55’ mooie actie Alex-Arnoud centraal in het middenveld, bal naar Maxim die mooi over de doelman de 3-0 op het bord zet.58’eerst echte doelpoging van de bezoekers, een schot van ex 1ste-klasser George Artzt, voor de rest nauwelijks opvallend, dat boven de lat buitengaat. 62’ terug een ver schot van Jeremy Carrein dat juist naast de kruising buitengaat. 76’ mooie doorsteek van Alex naar Jeffrey die de 4-0 binnentrapt tegen zijn ex-ploeg. 80’moi schot uit de 2de lijn van de bezoekers, gemakkelijk gepakt door Kevin Clemme. 86’ nog een ver schot van Manu Jullien, maar op de keeper. In de 88’ kunnen de bezoekers de eer redden als een ver schot eerst tegen de binnenkant paal belandt en vervolgens nog kan binnengetrapt worden. Eindstand 4-1 na een redelijke wedstrijd tegen een zwakke bezoekende ploeg. Volgende week wordt het heel wat anders op verplaatsing naar titelkandidaat Alveringem.
Speelden voor KRC: Clemme Kevin, Carrein Jeremy, Suply Jeroen, Jullien Manu, Lecat Ludovic(75’Soutaer Kevin), Blondeel Arnoud, Mahieux Philippe(70’Schoolaert Jeffrey(1)), Le Loet Alexandre, Simoen Maxim(2), Bulcke Cedric(60’Schoolaert Jurgen), Torney Tom(1).