KRC De Panne – KWS Adinkerke
Eindstand: 7-9 (3-5)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten deze week aantreden tegen de buurgemeente Adinkerke. Na de discussie op woensdag tussen de pa van Jasper en trainer Jean bleek dat Jasper zowaar veranderd was van ploeg en met de tweedejaars duiveltjes van KRC speelde. In de toekomst zal onze 1°jaars ploeg het dus zonder Jasper moeten doen, zijn ouders hebben tenslotte deze beslissing genomen.
Ian Vandaele kon deze week ook niet deelnemen, Zijn ma Lindsay verwittigde vrijdagavond dat hij van de trampoline gevallen was en zijn benen geschaafd en gekwetst had.
Zo kwamen we aan de aftrap met drie 1°jaars en drie zogenoemde ‘microben’ (geboren 2004) Direct na de aftrap kon Adinkerke de voorsprong te behalen en moesten we alles op alles zetten om de druk te weerstaan.
Pas bij 0-2 konden we opnieuw aansluiten en zo ging het op en neer tot de rustcijfers 3-5 aanwezen.
Onze jonge doelman Alex-Elmo kreeg het een paar keer echt hard te verduren maar bleef moedig zijn best doen en kon zelfs enkele keren mooi en gepast tussenkomen. Na de rust bleek dat geboortejaar 2004 toch nog erg jong is om een volledige wedstrijd te spelen en zo moesten we tenslotte de zege laten aan WS Adinkerke met eindcijfers 7-9.
Op zichzelf geen echt slecht resultaat als je rekening houdt met de leeftijd.
Speelden voor KRC: Alex-Elmo (Alex) BISSCHOP, Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Miel HOUDEBINNE, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – VG Oostende
Eindstand: 4-12

Onze Ratjes hadden een thuis wedstrijd tegen VG Oostende. Met de hele nieuwe aanpassing bij de U9 had KRC een ploegje aangevuld met spelers van Koksijde. De eerste helft voetbalden onze jongens heel goed mee, het was natuurlijk heel nieuw voor onze spelers. We kregen goede kansen maar VG kreeg ook mooie kansen, maar de doelkansen werden belet door keeper Milan. VG Oostende was veel sterker en ze scoorde aan 100%.De Ratjes pikten toch ook hun doelpunten mee.
De tweede helft was ongeveer hetzelfde als de eerste helft. Doelpogingen aan beide kanten, maar sommige werden belet door twee sterke keepers. De eindstand was 4-12.Volgende week krijgen onze Ratjes hun verdiende rust .
Maar de week erop staan we terug 100% aan de aftrap tegen WS Bulskamp.
Speelden voor KRC U9: Milan Pynebrouck, Rijs Ruben(1), Jasper Dekien, Draia Selim en Claerebout Joe(3).

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 1-11 (0-6)

Onze ratjes kregen voor de derde keer op rij een nederlaag te verwerken, ditmaal in de derby tegen Veurne. Onze U11’s speelden niet echt mooi voetbal ze gaven de bezoekers te veel ruimte, die daardoor te veel en te vlug konden scoren en zo was het al 0-6 aan de rust. In de 2de helft bleek dat ze de opmerking begrepen hadden van hun trainer Bjorn, maar het duurde niet lang of de bezoekers liepen al terug verder uit. Op 5min van het einde konden onze ratjes toch de eer redden, maar de eindstand was 1-11 na een match om vlug te vergeten. Volgende zaterdag zijn onze jongens bye, zodat ze even tijd hebben om de 3 laatste nederlagen te verwerken.
Speelden voor KRC U11: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Ian Vieren, Nick Callewaert, Thibault Cagnard, Sascha Moors, Wout Vanbesien, Joram Steen Mathias Wullepit, Seppe Joossens, Sander Dekien.

Eindstand: 3-0 (2-0)
De partij begon goed met twee enthousiaste ploegen en leuk combinatievoetbal aan beide zijden. Na het halfuur verwaterde de partij een beetje zoals ook de concentratie bij KVVC mede door de 2-0 voorsprong, werkpuntje. Rust 2-0.
In de 2 de helft stond er maar 1 ploeg meer op het veld namelijk KVVC, Brakel kwam niet echt meer aan voetballen toe en KVVC had de partij in handen met een resem aan doelkansen tot gevolg. Toch slaagden we er maar 1 keer in om effectief te scoren en behouden zo het maximum van de punten na deze vlotte 3-0 zege tegen Brakel. KVVC heeft opnieuw bewezen van niemand bang te moeten zijn en verder doen zoals we bezig zijn.

Eindstand: 2-1 ( 1-1)

Slechte start voor onze reserven want reeds na 4’ de 0-1, vrije trap recht voor doel, bal komt aan de 2 de paal waar een bezoekende speler gemakkelijk kan binnentikken. Daarna een erg gelijkopgaande wedstrijd met veel middenveldspel en weinig uitgespeelde kansen. 31’ 1ste kans voor KRC als, na een actie van de bedrijvige Dries Dawyndt, Sander de bal toegespeeld krijgt, hij schiet op doel maar de keeper kan afweren. Kort daarop een schot uit de 2de lijn van Dries, maar terug staat de keeper op de juiste plaats.36’ schot van Pieter Geerts uit de 2de lijn maar terug een redding van de keeper. Kort voor rust toch de meer dan verdiende 1-1 als een mooie voorzet van, op rechts door Niels kan binnengekopt worden door een goed ingelopen Pieter Geerts. 2de helft start terug goed met een hard schot van Jorkin, door de keeper in corner geduwd. 50’ mooie actie op rechts van Dries, afgerond met schot dat over de keeper binnengaat en het staat 2-1. 55’ schot uit de 2de lijn van de bezoekers, de zo goed als werkloze keeper Clemme kan zich zo ook nog eens tonen. 72’ actie op rechts van Jensi, bal achteruit naar Jorkin die een beetje onbeheerst staalhard tegen de dwarsligger schiet.45’ mooie bal van op rechts door Niels naar Jorkin die terug tegen de lat knalt. 81’ snelle uitbraak KRC, Jensi kapt zijn man uit maar geraakt dan niet voorbij de keeper.88’ vrije trap Alveringem, harde knal rechtdoor door doelman Kevin over de lat in corner getikt. 89’ laatste actie van de wedstrijd, Jorkin trapt op doel maar ditmaal tegen de bezoekende keeper. Eindstand 2-1, verschil kon zeker heel wat hoger opgelopen zijn mits wat meer scherpte bij de afwerking, maar toch een meer dan verdiende overwinning voor KRC.
Speelden voor KRC: Kevin Clemme, Sander Cuvelier, Sammy Luchie, Pierig Leloet, Jorkin Declerck, Tyas Demuysere, Pieter Coulier, Alessandro Desmet, Jensi Sunardi, Dries Dawyndt(1), Pieter Geerts(1), Niels Dumon.

KVV Oostduinkerke - KRC De Panne B
Eindstand: 7-2 ( 1-0)

Grote verrassing op zondagmorgen, onze reserven waren met 14 spelers aanwezig te Oostduinkerke, na weken van maar 10 of 11 spelers aanwezig. Het was duidelijk dat onze reserven zich hieraan moesten aanpassen, want het liep over gans de wedstrijd eigenlijk voor geen meter. In de 7’ toch een schot uit de 2de lijn van Jorkin, maar recht op de keeper. 13’ de 1-0, dom balverlies centraal, bal gaat naar links waar hard binnengeknald wordt naast een machteloze keeper Kevin. 16’ voorzet van de thuisploeg, iedereen bij KRC blijft staan maar bij de 2 de paal wordt gelukkig wild over geknald. 22’ terug een schot uit de 2de lijn, keeper Kevin is paraat. 27’ corner op links KRC, Tommy krijgt de bal even buiten de 16, maar hij trapt net over. 30’ mooi gegeven vrije trap van Tommy, maar spectaculair uit de winkelhaak gehaald door de thuiskeeper. Kort daarop voorzet van Niels, kopstoot van Jenno maar redding van de thuiskeeper. Kort voor rust nog een snelle counter van de thuisploeg, man alleen op Kevin af die nog mooi kan redden met de voet. Ruststand 1-0, nog redelijk na een erg matte 1ste helft. Maar in de 2de helft was het helemaal over voor KRC. 50’ dom balverlies centraal van Julien Averein, verdediging gokt op buitenspel maar speler alleen voor Kevin trapt de 2-0 binnen. 56’ de 3-0, terug dom balverlies, snelle tegenaanval en onze verdediging veel te traag.65’ terug de volledige weg vrij naar doel en het staat 4-0. 69’ corner thuisploeg, bal wordt tegen de lat geknald. 72’ toch een tegendoelpunt, schot van Julien Averein, keeper lost en dan is Fredje courbot natuurlijk ter plaatse om de 4-1 binnen te trappen. Veel beterschap levert dit niet op want de organisatie gaat nu volledig verloren bij KRC, iedereen loopt door elkaar en in de 75’ reeds de 5-1, 80’ de 6-1 terug na balverlies en een snelle tegenstoot, 82de 7-1. 85’ center van Tommy Vandaele naar Fredje die zijn 2de doelpuntje meepikt en de 7-2 eindstand op het bord zet. 88’ nog een voorzet van Jorkin, Laurens alleen voor doel kopt de bal nog naast. Eindstand 7-2 na een erg zwakke wedstrijd van onze reserven met weinig inzet en een afschuwelijk slecht positiespel. Volgende week dus terug maar met 10 of 11 spelers en hopelijk terug een betere wedstrijd.

Speelden voor KRC: Kevin Dehuvyne, Tommy Vandaele, Bjorn Lemiere, John Wormleighton, Sander Cuvelier, Niels Dumon, Lorenzo Dehuvyne, Sylvester Annys, Laurens Deconinck, Frederik Courbot(2), Julien Averein, Thyme Allary, Pieter Vanassche, Jorkin Declerck

KRC De Panne – WS Zarren
Eindstand: 2-2 ( 1-2)
KRC stond voor een echte topwedstrijd, thuis tegen grote titelkandidaat WS Zarren dat de leiding aanvoerde met 1 puntje voorsprong op KRC.

Zonder de geschorste Jurgen Schoolaert en de nog gekwetste keeper Tim Coutereel en met de voor het eerst in de basiself staande Tom Ameloot, werd afgetrapt in een mooi voetbalweertje onder leiding van scheids Wydaeghe Bjorn.
3’ reeds een afgekeurd doelpunt van Alex Leloet, terecht wellicht wegens buitenspel.9’ voorzet van Zarren op links, invallersdoelman Miguel blijft staan zonder enige reactie en laat de hoge bal over de 2de paal gaan waar hij binnengetikt wordt door een bezoeker, 0-1. 15’ schot uit de 2de lijn van de bezoekers, gemakkelijk gepakt door Miguel. 18’ valt Philippe Mahieux gekwetst aan de dij uit en wordt vervangen door Jeffrey Schoolaert. 24’ eerste doelgevaar van KRC, schot uit de 2de lijn van een hard werkende Cédric Bulcke maar op de doelman. 26’ actie van Jeffrey in de 16, hij loopt zich vast maar iedereen is verrast als de goed opgestelde scheids strafschop fluit voor een trekfout op Jeffrey. Protest bij de bezoekers, maar de strafschop wordt toch toegekend en omgezet door Cédric Bulcke.32’ vrije trap op links gegeven door Ludovic Lecat, de bal gaat aan iedereen voorbij en loopt buiten, hier was zeker meer mee aan te vangen. 37’ koude douche voor de thuisploeg, onnodige fout in de 16 van Jeremy Carrein op de ervaren Bart Devriendt die zich natuurlijk gretig laat vallen. Terechte strafschop, omgezet door Finaut Niek, maar de 111-meter moet hergeven worden wegens te vroeg inkomen in de 16. 2de poging gaat echter ook zonder problemen binnen en het staat 1-2.45’nog een schot van Arnoud uit de 2de lijn maar het schot gaat naast. Ruststand 1-2, na een weinig hoogstaande 1ste helft met veel vechtvoetbal en middenveldspel. 2de helft start met veel balbezit voor KRC tegen een bezoeker die beetje bij beetje achteruit gedrongen wordt. 56’ mooie actie van Tom Torney op links, mooie voorzet maar aan de 2de paal mist Jeffrey zijn kopstoot volledig. 56’ schot uit de 2de lijn van Tom Ameloot, maar de bal zwaait voorlangs buiten. 65’ actie van Cédric Bulcke op links, bal komt centraal voor waar de mee opgerukte kapitein Jeroen Suply hoog over knalt. Dadelijk volgt er een erg snel uitgevoerde counter van de bezoekers, met een ver schot dat juist naast doel buiten draait, bal mooi buiten gekeken door doelman Miguel. Dadelijk erop vervanging bij de bezoekers, bezoeker Finaut rekt echter een beetje teveel tijd en krijgt meteen zijn 2de gele kaart. Zarren opeens met 10 en de klaarstaande vervanger mag terug gaan zitten. 70’ erg mooie actie Jeffrey Schoolaert die in de 16 nog op doel kan trappen maar op de doelman die lost en vervolgens geraakt wordt door de inkomende Alex Leloet wat Alex een terechte gele kaart oplevert. 73’actie Zarren, voorzet van op rechts maar gelukkig overgekopt. 76’ vrije trap Cédric Bulcke, de mooi ingelopen Alex Leloet kan koppen maar zijn kopbal gaat juist naast de paal buiten, hier zat zeker meer in. Kort daarop valt sterkhouder Arnoud Blondeel, gekwetst geraakt aan de teen uit. 83’ de 2de gele kaart Voor Ludovic Lecat, waardoor KRC ook met 10 man komt te staan. 87’ vrije trap recht voor doel voor KRC, Tom Ameloot achter de bal, een harde knal en de bal wijkt af tegen de muur en gaat binnen, 2-2. Even later wordt de hard bevochten wedstrijd afgesloten op een billijke 2-2 eindstand. Door het verlies van Keiem en Koekelare doet KRC al bij al nog een goede zaak in het klassement, maar een overwinning was natuurlijk een schitterende zaak geweest. Volgende week volgt een moeilijke verplaatsing naar het kleine veld van SV Woumen, ploeg met een stevige thuisreputatie waar KRC het steeds moeilijk heeft.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Jeremy Carrein, Jeroen Suply, Manu Julien, Ludovic Lecat, Arnoud Blondeel(75’Desmet Alessandro), Alex Leloet, Tom Torney(58’Maxim Simoen), Cedric Bulcke(1), Philippe Mahieux(18’Jeffrey Schoolaert), Tom Ameloot(1)
Reservedoelman Kevin Clemme bleef op de bank.
Er was geel voor Alex Leloet(fout) en Cedric Bulcke(schwalbe)
Er was 2 x geel en dus rood voor Ludovic Lecat, die hierdoor volgende week geschorst is.