1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 12-2 ( 8-0)
Na de algemene afgelasting (en forfait van SV Nieuwpoort) verleden weekend mochten onze jongsten zich dit keer meten met de eerstejaars duiveltjes van KSV Veurne.
Er was onderling al wel vluchtig gesproken over het aantal doelpunten die we als ploeg dit jaar al hadden gescoord en over het aantal tegendoelpunten dat we moesten incasseren.
Toen de aftrap werd gegeven bleek dat onze jongsten zich deze twee getallen heel goed konden herinneren, en dit zelfs in die mate dat toen Miel het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde hij rechtstreeks naar Jean toeliep en heel luid en duidelijk 109 riep.
Na dit doelpunt moest Veurne aftrappen, Lander pikte echter direct de bal af, trapte deze heel hoog in het doel, ging triomfantelijk naar onze supporters toe en riep lachend 110.
Onze jongsten bleven gedurende de eerste helft makkelijk het initiatief nemen, en zware rustcijfers waren dan ook het resultaat: 8-0 in ons voordeel.
Na een korte woordenwisseling tussen de trainer van Veurne en Jean over de onpartijdigheid van onze scheids Tatiana vertikte die het om nog verder te fluiten en Jean kon bijgevolg niet veel anders dan het fluitje overnemen en de rest van de wedstrijd leiden.
Deze verandering bracht echter met zich mee dat de ploeg niet meer werd gedirigeerd van de zijlijn en iets minder goed ging combineren en afwerken.
Er werden ook twee foutjes gemaakt waarbij Veurne kon profiteren en mocht tegen scoren.
Naar het einde van de match toe konden onze jongsten zich alsnog opnieuw organiseren en
de score opdrijven tot bij het affluiten de cijfers 12-2 op het bord stonden.
Speelden voor KRC U8: Andreas PETZOLD, Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Martijn STEEN, Miel HOUDEBINNE, Yarne DURIEUX en Dylan TOUSSAINT.
Door het algemeen forfait van KSV Diksmuide wordt er volgende zaterdag niet gespeeld door de duiveltjes 1°jaars.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SK Spermalie
Eindstand: 7-15
Onze U9 Ratjes stonden voor een thuiswedstrijd tegen SK Spermalie. Onze Ratjes begonnen goed aan de wedstrijd, maar al vlug bleek dat de bezoekers veel sterker waren dan de thuisploeg. De Ratjes kwamen wel nog 1-0 voor, maar Spermalie kwam terug en ze kwamen vlug op voorsprong. Shayaan stond in het doel en hij deed dat heel goed met enkele erg mooie reddingen. De tweede helft kwamen onze Ratjes beter in de wedstrijd.Ze konden scoren, maar telkens als KRC een doelpunt scoorde, scoorde Spermalie dadelijk terug.
Speelden voor KRC U9: Tahir Shayaan, Pynebrouck Milan, Rijs Ruben, Claerebout Joe, Degrieck Storm en Jasper Dekien

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 2-8
Zaterdag speelden onze ratjes de derby tegen Adinkerke. Vooraf beloofde het een spannende match te worden, maar onze jonge ploeg stond al vlug 0-1 achter. De bezoekers speelden heel sterk, maar onze ratje kregen ook kansen die ze in tegenstelling met de bezoekers niet konden afwerken. De match was op bepaalde momenten voor beide ploegen heel spannend en uiteindelijk werd het een fel overdreven 2-8 nederlaag voor onze U11’s, maar als je maar 2 keer kan scoren uit een 10-tal kansen weet je dat winnen moeilijk wordt.
Speelden voor KRC U11: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Vieren Ian, Coopman Jari, Callewaert Nick, Steen Joram, Vanbesien Wout, Joossens Seppe, Dekien Sander, Cagnard Thibault.
Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – KSV Bredene
Eindstand: 9-3 (4-1)
De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met een paar halve kansen, tot in de 10’ Timon toch de score wist te openen (1-0).De Panne bleef de bezoekers uit Bredene achteruit drukken, met kansen voor Sven op de paal.Ook Bredene wist een paar kansen te versieren, maar een attente thuisdoelman hield zijn netten schoon. Dan kregen we een paar dolle minuten van de thuisploeg waarbij Timon met twee doelpunten en Arthur de score opdreven tot 4-0, net voor de rust wisten de bezoekers tegen te scoren.Ruststand 4-1.
In de tweede helft bleef De Panne het beste voetbal brengen, eerst plaatste Sven nog een bal op de paal, maar daarna liep de score via Timon(2x) en Arthur en Amaury op tot 8-3, de eindstand werd vastgelegd op 9-3 door een sterk spelende Sven.Een sterke prestatie van gans de ploeg vandaag.
Speelden voor KRC GU13: Kevin Schoolaert – Amaury Vermeulen – Ward Riecherts – Laier Michael – Pieters Bastiaan – Bascour Kenzo – Beau Allaert – Vandamme Sven – Hillewaere Timon – Facon Ruben – Segaert Arthur –Serpieters Stan – Gilles Buysse.

Gewestelijke knapen U15 reeks A
KRC De Panne- KSV Veurne
Eindstand: 6-0 (4-0)
Ideale start voor KRC, slecht weggewerkte terugspeelbal door Veurne en Saad weet de 1-0 te scoren. De thuisploeg heeft de betere kansen, en wanneer een bal van Nico slecht weggewerkt wordt, neemt Gael met een lob het bezoekende doel te grazen 2-0. De bedrijvige Nico weet de 3-0 te scoren na een mooie voorzet van op de linkerkant.Onze Ratjes blijven de betere ploeg, maar missen efficiëntie voor doel om de score nog op te drijven. Nico ziet zijn goede eerste helft beloond met een tweede doelpunt meteen ook de ruststand => 4-0.
In het begin van de tweede helft probeert Veurne druk te zetten, maar het is De Panne dat via Nico de score tot 5-0 weet te brengen. Ook noteren we nog een kans voor Toby, maar zijn bal gaat net langs.De mooiste kans van Veurne wordt nog door Jarvid van de lijn gekeerd en met een harde knal op corner van Gael weet Jeroen de 6-0 te scoren.
Speelden voor KRC GU15: Maarten – Jarvid Gruwé – Maxime Butaye – Maxime Steenkiste – Brad Baelen – Jeroen Devos – Rene – Nico – Saad – Toby – Antoine Gilbert – Mundi – Louis – Gael.
Nationale scholieren U17
Eendracht Zele - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 (1-1)
Op bezoek bij Zele, die de laatste weken goed bezig was kwamen we goed uit de startblokken en scoorden reeds na 7 min 0-1. Maar na 20 min zakten we een beetje weg uit de wedstrijd met als gevolg net voor rust de gelijkmaker van Zele. Er waren niet veel woorden nodig om de spelers te laten beseffen dat het zonder werken niet zal gaan en kwamen dan ook vinnig uit de kleedkamers en scoorden na 2 min ons 2de doelpunt 1 - 2. De euforie was snel over als we 5 min later een rode kaart kregen maar tevens het signaal om er echt tegenaan te gaan. KVVC kwam opnieuw tot leven en kregen meer grip op de partij ondanks stevig weerwerk van de thuisploeg. 5 Min voor tijd stelden onze jongens de zege veilig met een 3de doelpunt, tevens de eindscore: 1-3 winst. Geen simpele partij, enkele werkpunten gezien maar opdracht volbracht zeker. Volgende week zullen we wel een tandje bij mogen zetten indien we op schema willen blijven maar we blijven werken.
Nationale juniors U19
Eindstand: 1-2 (0-2)
De U 19 stond voor een belangrijke verplaatsing naar Zele en wou absoluut een goed resultaat neerzetten om de voeling met de middenmoot niet te missen. Een aanvallend KVVC startte goed en gretig aan de wedstrijd maar moest toch oppassen voor Zele dat er snel uitkwam en zodoende enkele keren gevaarlijk kon zijn. Het sein voor KVVC om een hoger tempo te spelen en zo de thuisverdediging te ontwrichten. Wat het wou bereiken lukte ook, via de flanken kon het diep infiltreren en steeds de bal voor doel brengen waar KVVC gevaarlijk was maar de afwerking en de doelman weerhielden de bezoekers om te scoren. Wat aanvankelijk niet lukte ook niet uit de vrije trappen die het versierde lukte het plots wel. In 4 dolle minuten werd er 2 maal gescoord. Een vrije trap van op 40 meter getrapt door Mathieu werd juist achter de verdedigende muur gedropt en de goed vrijgelopen en hardwerkende Maxim kon met de tip van de voet de bal over de doelman in de verste hoek droppen. Een prachtig doelpunt, in één tijd afgewerkt. KVVC duwde door en een eerste actie van Sam pas ingevallen leidde het tweede doelpunt in, een balrecuperatie van Yoshi die snel Sam aanspeelde, Sam versnelde met bal aan de voet omspeelde zijn tegenstander, en kon op het juiste moment Besart aanspelen die in het strafschopgebied infiltreerde en perfect de doelman omspeelde. KVVC ging de rust in met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft startte Zele furieus en zette alles op alles om terug in de wedstrijd te komen. Daarbij probeerden ze hun gestaltevoordeel te benutten door telkens de lange bal te hanteren naar de grote spitsen. In de derde minuut kreeg het een vrije trap en de bal werd getrapt in de zone tussen de verdediging en de doelman, KVVC twijfelde te lang en ze scoorden de aansluitingstreffer die te vermijden was door een betere onderlinge coaching. KVVC panikeerde niet, en door enkele aanpassingen in de verdediging wonnen we terug de kopduels en konden we vooruit voetballen. De laatste 25 minuten speelde KVVC sterk en na de balverovering schakelde het zéér snel over, en versierde nog een 5-tal grote mogelijkheden in overtal maar weeral konden ze niet afwerken, en de scheids keurde onterecht een doelpunt niet goed toen de bal wel degelijk achter de lijn botste. KVVC hield stand en verzuimde verder uit te lopen. Pech voor Kjartan die zijn neus brak en een kwetsuur opliep aan zijn oogkas. Een spoedig herstel gewenst. Conclusie: KVVC speelde een volwassen wedstrijd, ging voorop in de strijd, en werd beloond met een tweede uitoverwinning op rij. Proficiat aan de U19 voor hun inzet, mentaliteit en discipline.

Eindstand: 3-3 ( 2-2)
Van de 15 aangeduide spelers waren er slechts 12 ter plaatse. Geen Tommy Vandaele, keeper Kevin was verhinderd zodat Sylvester onder de lat moest, Manu lag uitgeteld in bed en Julien Averein was administratief niet in orde. Evenwichtige 1ste helft met 2 aan elkaar gewaagde ploegen met weinig uitgespeelde kansen. 10’ toch 1-0 voor de thuisploeg, vrije trap recht voor doel, muur niet dicht bij elkaar en de bal gaat recht door de muur binnen in de hoek.27’ vrije trap op rechts van Jeremy, bal aan de 2 de paal terug voor doel gebracht door Tyas waar Pieter Coulier de gelijkmaker kan netten. 31’ actie van Sander op rechts, bal komt voor, Dries zet terug voor van op links, schot van Fredje Courbot maar afgeblokt in corner. 42’ lange trap vooruit van de thuisploeg, ongelukkige tussenkomst centraal achteraan bij KRC en de bal wordt met erg veel geluk maar ook erg mooi in 1 tijd binnengetrapt en het staat 2-1. Dadelijk erop actie van Pieter Geerts op links, overduidelijke haakfout op hem in het strafschopgebied, strafschop in 2 tijden omgezet door gelegenheidskapitein Jeremy Carrein. Ruststand 2-2 na een redelijke 1ste helft, echter veel te veel stilgelegd door een kwistig met kaarten zwaaiende scheidsrechter in een pittige maar sportieve wedstrijd.
54’ terug vrije trap recht voor doel voor de thuisploeg, ditmaal staat de muur wel goed opgesteld maar de bal komt toch terug terecht bij een thuisspeler die hem over doelman Syl heen in doel kan leggen, 3-2. 55’ komt KRC met 10 te staan wegens een 2de gele kaart voor dom protest van Jeremy Carrein die hiermee zijn ploeg in de steek laat ondanks verwittigingen aan de rust om niet te protesteren tegen de scheidsrechter. KRC blijft het echter uitstekend doen, achteraan wordt man op man gespeeld en worden er natuurlijk risico’s genomen. 73’ bal links in de hoek naar Pieter Geerts, mooi schot op doel maar mooi door de keeper in corner afgeweerd.76’ actie op rechts van Fredje, geraakt echter niet aan afwerken toe, bal op links bij Pieter Geerts die kan afdrukken maar de bal wordt terug in corner afgeweerd. Keeper Sylvester moet ook nog eens gepast uitkomen om de bal af te pakken van een thuisspeler die alleen voor hem kwam en even later is het Tyas die redding brengt als hij met een mooie correct van achter uitgevoerde tackle de bal nog uit de voeten kan halen van een doorgebroken thuisaanvaller. 83’ terug strafschop voor KRC, terug na een lichte haakfout op Pieter Geerts, strafschop feilloos omgezet door Sammy Luchie en de bordjes staan terug gelijk. 87’ nog een verre lange bal van Niels, Fredje alleen voor de keeper maar over doel gelobd, hier had onze goaltjesdief meer moeten mee doen. En het is nog niet gedaan want in de 89’ kan Fredje nog eens afdrukken, maar de bal wijkt nog af in corner. Even later fluit de scheids af, eindstand 3-3 na een aangename wedstrijd met 2 ploegen die er voluit voor gingen. Jammer genoeg was de scheidsrechter niet echt mee met het spel en eiste hij te uitdrukkelijk de hoofdrol op voor hem zodat het spel veel te veel stil lag. Volgende week de clash tussen de 2 reserveploegen van KRC, wedstrijd gespeeld op vrijdag om 20ur gevolgd door een spaghetti voor alle spelers.
Speelden voor KRC A: Annys Sylvester, Dumon Niels, Luchie Sammy(1), Demuysere Tyas, Geerts Pieter, Carrein Jeremy(1), Cuvelier Sander, Sunardi Yensi, Coulier Pieter(1), Dawyndt Dries, Courbot Frederic, Lemiere Bjorn.